X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to dobrze,ze zadne nacinanie czlowiek zielony :) Niestety tak w szpitalach jest wejdzie jakis na obchod przejdzie i tyle.. albo cos powie albo dopiero nastepny lekarz..

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW, a przed chwila ciagle widnialo,ze mialas pionowo :D Jakos sie przekrecilo :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, nie wiem czy się nie mylę, ale smecta zapobiega biegunce (nifuroksazyd jest też dobry bez recepty) a elektolity po prostu uzupełniają to co się "wyplukalo". W sensie ze same z siebie nie hamuja biegunki

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    No właśnie atrakcji aż nadmiar :)
    Nie będą mnie nacinać, założą mi coś na klatkę piersiową, jakiś aparat, z którym będę musiała chodzić cały dzień podobno. Ale kurde tu nic nie mówią i w sumie nic nie wiem, jak wyszły wyniki itd. Ciekawe czy mój lekarz będzie miał dyżur. Jak na razie badał mnie ordynator szpitala, a mój jest jego zastępcą.

Holter?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, wracaj szybko do zdrowia i domciu. To urządzenie,które maja Ci założyć to zapewne Holter. Przykleja się elektrody do klatki piersiowej,a do nich podłącza urządzenie, które przez 24h rejestruje pracę serca. Lekarz pozniej przekłada sobie pamięć do komputera i wszystko widzi. W szpitalu mają obowiązek informować Cię o Twoim stanie zdrowia, więc nie daj się zbyć :-) Musimy walczyć o swoje :-D

Ja dzis o maly włos tez bym zemdlała w sklepie. Na szczęście wychwyciłam ten moment odpowiednio wcześnie i usiadłam. Nawet taka pani do mnie podeszla,ale jak zauwazyla,ze nie jestem sama to sobie poszla.

Bylam w przypadkowej aptece zapytać o moj Femibion,a babeczka do mnie,ze kosztuje 68zł! No chyba żart! Pojechałam do swojej ulubionej apteki i kupiłam za 36 :-)

Shibuya, perelka89 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, wracaj nam do pełni zdrowia i sił ;*
    Mnie też tradycyjnie zrobiło się w sklepie słabo, ale już mam to na tyle opanowane, że siadam od razu byle gdzie.

Po południu znowu mnie mdłości dopadły. Ale jakoś daję radę. Teraz z mężusiem posprzatalismy i mamy z głowy.

W ogóle mój Maluch jakiś leniwy dziś. Kilka razy się poruszył i ma mnie gdzieś :p

Wczoraj byliśmy ze znajomymi na takiej grze, która polega na tym, że ma się 45 minut na to, by wyjść z pokoju za pomocą różnych logicznych zagadek. Było super śmiesznie :p polecam każdemu. Później poszliśmy do knajpy i tak dobrze nam się siedziało, że byliśmy w domu o 22. Jedyny minus taki, że brzusio już dawał o sobie znać i był twardy jak jeszcze nigdy.

Rozmarzona, Kochana wracaj tez do zdrowia. Współczuję stresu i jestem dumna, że jesteś taka dzielna. Milion punktów za skargę na lekarza. Bardzo dobrze zrobiłaś ;*

Shibuya, Rozmarzona, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, ale na biegunke mam wlasnie wegiel i mi pomogl :) Rozpuscilam jak kazal kilka tabletek w wodzie i jak reka odjal jak narazie. Elektrolity wlasnie chce przede wszystkim dla Meza by wlasnie uzupelnil to co dzisiaj "wymeczyl". Czekam az sie odezwie po pracy czy wgl jeszcze ma problem z wymiotami bo jak nie to w sam raz podreperuje go specyfikami :)A o smecte to dalam porownanie,ze takich lekow w proszkach o dziwnych smakach moj nie trawi jak dziecko hihi.

Modliszka, dzieki Kochana buziak dla Ciebie w pysia :* :)
    Jak nic teraz musimy poruszac sie w czyims towarzystwie jak chodzimy na jakies dluzsze wyjscia badz zakupy bo nigdy nie wiadomo.

Mala_Czarna_89, moodliszka, perelka89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygladzilam sobie stopki frezarka i mimo ze robiłam to od lat miałam wrażenie ze strasznie się pyli i mi to bardzo przeszkadzało. Jakbym podświadomie czuła ze nie powinnam tego wdychac

A wy co robicie zagonione listopadowe mamy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:36

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya-Aleś stracha napędziła !! oby mi to było ostatnio raz ! ;)

ja unikam jak ognia sklepów w ciąży,tylko targowiska wchodzą w grę i otwarte przestrzenie ;).

Shibuya lubi tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj głowa znów boli i miałam mdłości . Teraz odpoczywam:-D

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:08

Mala_Czarna_89, haen, Shibuya, Micia, Kitaja, Nymeria, olcia88, Cebulka lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka ja czytałam ze od 21 tygodnia przybiera się ok 500g tygodniowo :O super wieści, a masz jakieś wymiary? :)

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole zaczely sie wyprzedaze w sklepach, także mozna probowac upolowac ubrania (ciazowe) no i dla maluchow, jak juz ktos kupuje:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od dentysty.. Miało być kanalowe ale obylo się bez..na szczęście bo bym chyba nie zniosła tego..
    W przyszłym tyg kolejna wizyta :)
    Strach i dzidziuś spięty...ale jak wyszłam od razu dal o sobie znać :)

perelka89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izula jesteś dzielna dziewczyna!

Co do ruchów to zauważyłam taka zależność, ze gdy jest głośno, gdy Laura mówi do brzucha, generalnie gdy coś się dzieje to dzidzia zastyga i jakby nasłuchuje.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala a ja widzę zależność ze moja rano się rusza -budzi mnie, po obiedzie zawsze ! I czasem wieczorem :)
    Jak jest głośno to moja się wierci i kopie jak szalona :P zawsze moze ja to niepokoić i nie lubi :P albo wręcz przeciwnie, ciężko wyczuć..
    Za to jak kopie, przyjdzie mój to od razu nic, jakby wyczuwała tatę :)fajne te bobaski nasze

Micia, Kitaja lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze się odwodnilas?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka tez w szpitalu strasznie sie wiercila szczegolnie w ten straszny dzien jak tam trafilam. Cala noc nie spalam i Malutka czula moj stres bo mocno kopala,ze szok. Na badaniach usg natomiast jak lekarz sprawdzal czy wszystko dobrze po kilku dniach pobytu w szpitalu to stwierdzil,ze jak sie rusza hehe :) Chyba nie lubi tych dzwiekow badania bo przy kolejnym badaniu przed wypisem bylo to samo , zasadzila mi wtedy takiego kopniaczka podczas badania,ze az sie usmiechnelam :)

Shibuya, nie wydaje mi sie choc sie na tym nie znam. Jednak ja w pewnym momencie tez tak mialam,ze wiecej "przerabialam" moczu niz wypijalam wody. To jest chyba raczej normalne :)No chyba,ze podejrzewasz zapalenie pecherza jednak wtedy to by Cie bolal raczej przy siusianiu i wyszlo by w wynikach takze spokojnie :) Zawsze jednak jak Cie cos martwi to na wizytacjach ich pytaj,a co od tego sa :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjdziesz Kochana na pewno szybciej niz Ci sie wydaje. Lekarze lubia przetrzymac pare dni nawet czasem, gdy sa wyniki w porzadku w szpitalu. Sama tak mialam,ze jednak profilaktycznie posiew mi zrobili i musialam czekac do kolejnego dnia choc od dwoch dni lekarz mi mowil,ze wyjde hehe. A tak naprawde do czwartu to juz pewnie dawno bedziesz z Dzidzia w domku bo juz zdaza wszystko dokladnie sprawdzic :)Wiesz teraz mamy prawo slabnac. Ja tak samo mialam chwile jak stalam w szpitalu na korytarzu i rozmawialam z nikad czarno przed oczami az prawie nic nie widzialam, slabo i piszczalo w uszach. Szybko udalam sie na wyro by nie upasc i zaraz przeszlo. Takie sytuacje niestety moga Nam sie zdarzac.I w tamten czas bralam vitaminy i bylo juz lepiej,wiec nie jestem pewna czy vitaminy moglyby na to wplynac :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie martw sie ruchami :) Ja tez jeszcze do niedawna dlugo na nowo nie czulam i nagle lada dzien tak zaczela sie Malutka wiercic,ze wszystko to mi wynagrodzila. Zobaczysz bedziesz miala tak samo Kochana za doslownie "moment" :)

‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ