Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kilka dni temu miałam na wysokości pepka dziś wydawało mi się ze juz trochę nad. W ciągu kilkunastu sekund przywalila mi w każdym miejscu w macicy
A macie tak ze dzidzia woli ktoras stronę bardziej? Moja 90% czasu spędza po prawej stronie detektorem też zazwyczaj tam ja znajdowałam. Nawet brzuch w tym miejscu mam bardziej wypuklyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 10:05
-
http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/najmniejszy-uratowany-wczesniak-w-polsce-jedzie-do-domu-gdy-sie-urodzil-wazyl-390-gramow,553059.html
przecież te nasze malychy właśnie tyle teraz ważą... niech siedzą w brzuszkach jak najdłużej..
Dzień dobryWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 10:15
Kasia Kraków, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Mała mój maluch tez głównie Wypycha i kopie po prawej stronie;)
Maia shibuya zdrówka dziewczyny i dbajcie o siebie
Ja przed chwila miałam takie jakby zaćmienie nie szło nic przeczytać bo widziałam tylko część ekranu:/ przeczytalam ze to może być objaw zatrucia ciążowegotrochę przeszlo i jest lepiej. Ale kiedyś miałam często takie cos wiec może mi to wróciło a nie oznacza zaraz czegoś złego?
Nymeria, maia1991, Shibuya, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
A. No i witam się w 22 tygodniu
moja mała siedzi raczej po lewej stronie i tam też ja słyszę detekyorem:) juz 22 tydzień.. dziewczyny, nawet się nie obejrzymy skończą się wakacje, wrzesień minie i zaczną się nasze porody
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 10:21
justa1234, skarb15, Kitaja, Micia lubią tę wiadomość
-
Izik wrote:Dziewczyny wpadam tylko na chwilkę pochwalić się iż ku zaskoczeniu całej rodziny i znajomych i oczywiście nas samych w moim brzuszku mieszka Dziewczynka;-)
Teraz w domu wojna o imię
Ja bym chciała Helenka lub Hania
Mąż Julia albo Oliwia ;-/
Jako Hania, obiektywna nie bede;)
Hania Hania Hania:)
Ps.to jest niesamowite jak zmienia sie sprawa z imionami. Jak bylam dzieckuem, nastolatka czy nawet teraz nie znalalam zadnej dziewczynki/kobiety o tym imieniu. A teraz w sklepie jakis facet mowi Hania i odwracam sieja i jego mala coreczka;)
-
Ja czuje bardziej po prawej stronie, czasem na środku a dużo mniej po lewej
Moze to tez jakas zależność kto ja śpi, na jakim boku ?
Ja juz czuje coraz częściej bobaskacudowne uczucie przynajmniej wiem ze z nią wszystko dobrze...
Haen imiona sie bardzo zmieniają z czasem .. Teraz dużo jest juli, Zosi, Oli,ani,oliwi,Nadii itd.. Wystarczy zobaczyć na rankingi imion..
Jaj by ktos 20 temu miał na imię Franek czy antek to by go wyśmiali, a teraz te imiona calkiem sa popularne -
U nas ruchy też są już bardzo wyraźne i praktycznie z dnia na dzień mocniejsze
Ja zazwyczaj czuję po lewej stronie,ale już teraz nie ma reguły. Na usg Mały był ustawiony główkowo i jak lekarz zaczął oglądać stopy, to głowicę usg miałam ciut nad pępkiem.
Często układa się w taki sposób, że mam taką górkę na brzuchuJak dotykam to jest twarde w tym miejscu, a za chwilę ucieka.
Synuś
-
U nas co do imienia brak decyzji. Dla dziewczynki chcą Alicja i tu pełen kompromis, dla chłopca wojna. Natalia chce brata Julka, a mąż nie bardzo chce. Czekamy do usg na potwierdzenie.
Dla Nati wybraliśmy 2 tyg przed porodem i wtedy nie było to tak popularne imię. -
izulkaa wrote:Ja czuje bardziej po prawej stronie, czasem na środku a dużo mniej po lewej
Moze to tez jakas zależność kto ja śpi, na jakim boku ?
Ja juz czuje coraz częściej bobaskacudowne uczucie przynajmniej wiem ze z nią wszystko dobrze...
Haen imiona sie bardzo zmieniają z czasem .. Teraz dużo jest juli, Zosi, Oli,ani,oliwi,Nadii itd.. Wystarczy zobaczyć na rankingi imion..
Jaj by ktos 20 temu miał na imię Franek czy antek to by go wyśmiali, a teraz te imiona calkiem sa popularneja bym jeszcze parę lat temu np.nie dała synowi na imie Jasiu
a teraz myślałam że będę Miała chłopca to od razu Powiedziałam że będzie Jasiek
izulkaa lubi tę wiadomość
-
My ciągle dyskutujemy jakie imię wybrać. Szalenie podoba mi się imię Antek(niestety nr 1 na listach),ale nie chcę zeby moje dziecko nosiło to samo imię co pół podwórka
Pamiętam co przeżywały moje koleżanki Kasie (5 w klasie!), które nigdy nie wiedziały do której ktos się zwracaSynuś
-
Ja czulam ruchy w pon, tak mi sie zdaje...(no dobra jestem przekonana, ze to byly ruchy), potem nic. Brzuch mi dzis rano sie zapadl, nie wiem jakis dol mi sie przyplatal...Czasami czuje, ze za duzo tu na forum czytam (bo pisze rzadziej), ze w glowie glownie ciazowe tematy i jakos tak, sama nie wiem o co mi chodzi.
I juz mnie nic nie kluje i pobolewa, wiec mysli, ze moze jest cos nie tak.
I jeszcze wiem, ze dopoki moj maz nie zobaczy stricte ciazowego brzucha, to tez mu jakos w to trudno uwierzyc i rozumiem go, bo ja sama czasami mam podobnie, to co czlowiek z boku.MW26 lubi tę wiadomość
-
Haen, bo naślę na Ciebie stado bocianów! Co to za smutki? Pisałam Ci o swojej przyjaciółce, prawda? Ona poczuła ruchy w 21tc, a brzuszek pojawił się dopiero w połowie 6mca. Każdy ma inaczej. Tak to juz jest :*
Idz na spacerek, dotleń Maleństwo i juz się nie smuć
A z facetami tak to juz jest... Wczoraj rozmawiałam z sąsiadem. Powiedział mi "wieeesz, ja to dopiero poczułem,ze jestem ojcem jak zobaczyłem córkę".
Micia lubi tę wiadomość
Synuś
-
No i sie pizegnalismy moj pojechal na lotnisko i mi smutno ech
Co do jego samopoczucia wypil wczoraj kieliszek wodki z pieprzem i juz ok .. -
Bocianie Ty to potrafisz mnie troche do pionu postawic, dzieki;) generalnie ja raczej jestem osoba o pozytywnym nastawieniu, a zarty suchary to moje drugie imie:)
I wiem, ze kazdy ma inaaczej, niemniej to troche dolujace, jak wszyscy pisza, ze czuje ruchy, dziecko mnie kopnelo itd.a Ty nic, jak ta kloda:) i rozumiem ta radosc i chec podzielenia sie nia, bo to normalne, ale w takim slabszym dniu jednak zaczyna Cie to dobijac i zaczynasz sie zastanawiac,co jest nie tak.
Do meza nie mam zalu i go rozumiem, bo ja tak mial ze swoja przyjaciolka, dopoki nie miala wyraznego brzucha, to rozum niby przyjmowal, ze to dziecko tam jest, ale jakos nie moglam w to do konca uwierzyc.
Dzis idziemy na slub, wieczorem na impreze poslubna, wiec mam nadzieje, ze uszczkne troche dobrego humoru i szczescia od mlodej pary:)Zorro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShibuya zdrowia życzę
U nas remont pełną parą, łóżeczko wybrałam i sesja w trakcieOby do lipca
Imiona tez już mamy wybrane; Leon dla chłopca, a i gdyby okazało się, że jakimś cudem dziewczynka to będzie Klara. Mnie się podobało Ofelia, ale mąż nie chce ;p
U mnie ruchy też czuć wyraźnie, mały kopie ostroMoja siostra położyła rękę na brzuchu i za pierwszym razem odskoczyła wystraszona :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:55
Shibuya lubi tę wiadomość
-
Zauważyłam,ze jesteś z natury bardzo pozytywną osobą
A propos ruchów, to skoro pojawiły się juz parę dni temu to teraz tylko czekać na następne
Ja na początku w ogóle nie wierzyłam,ze to mój syn, zganiałam na jelita, itp
I tez czekałam po kilka dni na kolejny znak.
Wczoraj byliśmy w parku, moj mąż uparł się,że zrobi mi zdjęcie. Nie chciałam, ale wypchnął mnie pod taką barierkę i kazał pozować. Dla świętego spokoju złapałam tą poręcz i zonk... Okazało się,że bylo na niej świeże ptasie guano! No hit! Cala barierka czysta,a ja złapałam akurat za TO!Do tego jak biegłam umyć ręce do jeziorka to wlazłam w wielkie błoto i upaprałam solidnie białe trampki;-)
Skarb, szybko zleciNiebawem wraca do Was juz na stałe
Micia lubi tę wiadomość
Synuś