X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, gdzieś kiedyś było, że maluchy nie przepadają za usg ;)

Shibuya złej baletnicy to wiesz.. nie potrafiły pobrać, a nie, że twoje żyły są nie tak :P co do porodu to jeszcze adrenalinka będzie no i nie będziesz miała wyboru :D kurcze, jak przyjdzie październik, to będziemy się tu nawzajem nakręcać ;)

Moja malutka uwielbia milkę :P ale tam prawie sam cukier, to się nie dziwię. Podobno dzieci lubią połykać wody płodowe, gdy się zje coś słodkiego :)

Shibuya, Rozmarzona lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shubuya jak cie to pocieszy to jak ja byłam w szpitalu to zamiast wstawić welfron to pobierali krew kilkanaście razy na dobę...bo musieli o kazdej porze dnia badać hormony...
    Wyszłam z takimi siniakami ze szok.. Pod koniec to miałam wszystkie zyly popękane praktycznie i posiniaczone nna kolorowo ze nie widzieli i nie czuli juz zyl...w kazda stronę wiercili igla żeby zlapac zyle..
    Masakra...
    Wiec ciesz się ze ty masz tylko kilka razy pobierane i niedługo wyjdziesz :)

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moja Laura miała 1,5 miesiąca i w szpitalu nie umieli się jej wbić (a i podobno tak się wierciła, że 3 piguły nie dawały rady, a ona była na maksa odwodniona i ledwo żywa), to jej kroplówki podłączali do czółka, głowy i klatki piersiowej. Do dziś w tych miejscach ma widoczne żyły..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, ale z wenflonu się nie pobiera krwi :-) On służy tylko to podawania leków albo kroplówek.

Shibuya, skoro miały problem zeby pobrać Ci krew to moze faktycznie się odwodniłaś? Jak żyły nie są dostatecznie wypełnione, to spada ciśnienie krwi i wtedy jest wysokie prawdopodobieństwo wystąpienia omdleń.
    W wynikach badań krwi będzie odpowiedź :-)

Shibuya lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro, nie jestem lekarzem :P możliwe ;)
    Mój siostrzeniec tez miał od praktycznie urodzenia w glowie welfron...straszny widok..q dla matki na pewno przeżycie duże...
    Trzeba być dobrej myśli :)
    My prawie wszystkie tutaj mamy omdlenia wiec luz :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobry poziom cukru :-) W karetce dostałaś kroplówkę?

Synuś :-)
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Pochwalić się chciałam, że od przedwczoraj czuje ruchy maluszka :-D a jeszcze dzień przed nimi miałam leki, że jest cis nie tak i na następny dzień taka niespodzianka. Od tamtej pory mocno wysłuchuje się w brzucha żeby jak najwięcej poczuć :-)
    A że złych wiadomości to odpadł mi dziś kawałek zęba i strasznie mnie to męczy,boję się bolesnego albo długiego leczenia. Wizytę u gina i dentysty mam w najbliższy czwartek.

Dobrej nocki mamuśki :-D

Kitaja, perelka89, Mala_Czarna_89, moodliszka, Ona_89', Rozmarzona lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, nie znam się za bardzo, ale gdyby coś było nie tak, to myślę, że lekarz by Ci powiedział :) ja jak ostatnio byłam u lekarza to tez mierzył tak wszystko i tez różne wymiary wskazywały na różne tygodnie i dni ciąży i mówił, że wszystkie różnice takie są normalne i w normie, no i ze przede wszystkim na tym etapie każda dzidzia ma swoje własne tempo wzrostu :) wiec myślę, że z Twoim Maluchem jak najbardziej jest wszystko w porządku :p ;* ale rozumiem Twoje schizy, bo ja sama starając się wszystko analizować prawie do głowy dostałam i dopiero mąż musiał mi do głowy wbić, że gdyby coś było nie tak, to lekarz na pewno by powiedział, a nie ukrywał coś przed nami żeby nas nie denerwować :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 23:44

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya po pierwsze szybkiego powrotu do pełni sił :) A po drugie mój maluszek na ostatnim usg, które miałam robione 18+3 miał dokładnie tak samo jak Twój. Główka i brzuszek na ok 19, a kość udowa na 17+1, 17+2. Lekarz mi powiedział, że takie różnice w wymiarach są zupełnie normalne, mogą sięgać do dwóch tygodni. Także myślę, że wszystko ok i nie masz się co stresować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 23:50

• Molcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamusie u mnie dzisiaj szalony dzień cały czas w biegu ale powiem że wyjątkowo dobrze się dziś czuję udało mi się dzisiaj zważyć u teściów i na razie 2kg na plusie od początku ciąży

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół dnia mnie tylko nie ma a tu znowu szpitale:(
    Shibuya wracaj szybko do siebie. Dobrze ze z maluszkiem wszystko ok.
    A wymiary tez napewno ma dobre bo gdyby było coś nie tak to lekarz by wam powiedział.
    Trzymam kciuki za dobre wyniki i szybki powrót do domku

Ja się mecze bo zasnąć nie mogę:/ występy w przedszkolu bardzo udane oczywiście się poryczalam przy dziękowaniu pani. Nawet ja otrzymałam dyplom podziękowanie;)
    Szkoda mi się rozstawać z tym przedszkolem ale trzeba iść dalej. Pisze jakbym to ja sama chodziła do tego przedszkola;) ale pocieszam się ze za 3 lata tam wrócimy;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)
    Ja znowu realne sny..:) dzis snil mi się poród :) zapamiętałam corcie 3800 urodzona 0:16 i poród trwał 7 godz..ciekawe czy się sprawdzi ;)
    Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 09:00

Mala_Czarna_89, Ona_89', haen, Micia lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam tylko na chwilkę pochwalić się iż ku zaskoczeniu całej rodziny i znajomych i oczywiście nas samych w moim brzuszku mieszka Dziewczynka;-)
    Teraz w domu wojna o imię
    Ja bym chciała Helenka lub Hania
    Mąż Julia albo Oliwia ;-/

Mala_Czarna_89, izulkaa, moodliszka, perelka89, haen, Kitaja, Cebulka, Micia, olcia88 lubią tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik a jakiś kompromis macie?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam a ja wczoraj o 20.45 wyladowalam z ostrym ciagnacym w dol bolem brzucha na ip i okazalo sie ze to nie jest bol zwiazany z ciaza a z zoladkiem i brakiem apetytu dostlam skurczy zoladka i dlatego nie czulam ruchow zrobili mi usg i male zyje dobrze sie rozwija i wazy 390gram je to co uda mi sie zjesc dostalam zastrzyk w posladek z nospy i skierowanie do gastroendykrynologa bo tak nie moze byc bym w tak zaawansowanej ciazy malo jadla wiec jakas przyczyna tego musi byc no i w domu bylam ok godz 23 tyle tam sie naczekalam poznalam tam dziewczyne w 12tc z blizniakami ktora nie jadla nie mogla pic a wymiotowala i mdlala im na rekach bo sil juz nie miala 6kg schudla i zglosila sie na ip na kroplowki ja zabrali lekarz ktory nas badal mowil ze ona tydzien sb polezy na tych kroplowkach ale postawia ja na nogi chociaz

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya dużo zdrówka dla Was kochana i szybkiego powrotu Wam życzę :)

izulkaa ja też mam strasznie realne sny w ciąży masakra jakaś po prostu a w dodatku dziś mi się śniły jakieś erotyczne chyba organizm domaga się swojego mam chęć zapytać swego gina czy możemy ale powiem Wam że się wstydzę :D

Oliwia to moje dawno wybrane imię dla córeczki :)

maia1991 dobrze ze to tylko tak się skończyło ale przynajmniej wiesz co się dzieje i wiesz co dalej

maia1991, Shibuya, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to tez mi się snilo :) aż budzić mi się nie chciało ;)
    Ja na szczęście pytam go o to co wizytę bo na początku mieliśmy zakaz..z reszta i tak mój gin mowil przed ciąża kiedy mamy się kochać żeby miec dzidziusia, wiec jakos wstyd jest mniej ważny niż poczecie bobaska :) a teraz juz nie mam problemu z pytaniem o przeciwskazania ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za wysyp izb przyjęć u nas dziewczyny :( nie może tak być :( biedne moje, jeszcze raz powtórzę: wracajcie wszystkie do zdrowia i pełni sił ;*

maia1991, Shibuya lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki kryzys w okolicach 20tc. Maia to cię maz teraz będzie pilnował musisz się nauczyć jeść żeby ten maluch pod sercem miał wszystko czego mu potrzeba.

Kopie mnie każdego dnia coraz wyżej, rośniemy :) przed chwila miałam taniec po całym brzuchu :P

maia1991 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ