Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm mam pytanie.. to co do tej pory myślałam że to skurcze to teraz już nie wiem sama. Bo mam to przeważnie jak leżę na wznak tylko ze teraz ewidentnie widać ze to mały bo jak robi mi się mega twarda macica i boli odczuwalne jak skurcz to wtedy mój brzuch na dole z jednej strony jest mega wypukły a w innym nie tak jakby mały cos Wypychal.
Wcześniej tego nie było widać ale teraz jest już większy wiec widzę jego ruchy. Tylko żeby to jego rozpychanie mnie tak bolało? Co myślicie? -
Ginger ja dziś rano jak leżałam na plecach to też z jednej strony na dole widziałam, że brzuch był wypukły przyłożyłam rękę a to dzidziuś
czułam jak się rozpychał, ale ja przy tym nie czułam bólu ani twardnienia macicy, więc nie pomogę. Masz się z tym swoim brzuszkiem, ja ogólnie teraz rzadko czuję coś ze strony brzucha, biorę aspargin 3 razy dziennie, może to mi uspakaja macicę.
Kitaja lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Kitaja u was chyba fajnie rozwinięta polityka prorodzinna?
Skarb przypomniałaś mi, że takiego wstawania uczyli nas w szkole rodzenia, muszę zacząć tego przestrzegać
Ginger jak mi się Nadia ułoży tuż pod skórą to w tym miejscu brzuch jest twardy (mam mało tkanki tłuszczowej na brzuchu). Czasem ułoży się tak, że czuję dyskomfort, ale jeszcze nie boli. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży czasem bolało, gdy Laura kopała, ale zdecydowanie w późniejszych miesiącach. -
Ginger no ja na początku miałam mocne bóle takie miesiączkowe i skurcze to lekarz powiedział, że mam brać aż 3 razy dziennie po 2 tabletki asparginu, łącznie aż 6
. Troszkę źle się po nim czuję (mdłości po zażyciu), więc biorę mniejszą ilość, a jak mam dzień, że odczuwam dyskomfort i ból w dole brzucha to sobie zwiększam
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 14:35
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
MiciA a funkcjonujesz normalnie czy raczej leżący tryb?
Ja Właśnie mam takie bóle o których mówisz ale oprócz tego te ciągnięcia. Spróbuje z tym asparaginem bo mój gin tez mi o nim mówił. Chciałabym odstawić nospe bo i tak mi nie pomaga a jeszcze te skutki uboczne:/
Wiem wiem ten temat mojego brzucha juz jest nudny -
Ginger nospa mi nie pomagała przy tych bólach, odczuwałam je normalnie jak miesiączkowe i trwały z godzinkę potem znikały i znowu, teraz już się uspokoiło. Jestem na zwolnieniu to i tak się nie przemęczam, w miarę normalnie funkcjonuje, jak troszkę za dużo pochodzę to wtedy odczuwam bóle w dole i po bokach. Myślę, że właśnie magnez mi pomógł bo biorę go już od 8 tygodnia ciąży. Podpytaj lekarza o dawkę, a póki co bym brała na Twoim miejscu rano i wieczorem po jednej na pewno nie zaszkodzi. Zobaczysz czy jest jakaś różnica.
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Dziekuje Wam Dziewczynki bardzo za mile slowa i wsparcie, kochane jestescie :*
Taka mila niespodzianka jak tu zajrzalam i poczytalam, dziekuje Perelki :*
Skarb, to Cie zmartwie, ale to raczej nie zatrucie pokarmowe,a jelitowka ;/ Moj brat wymiotowal w tamtym tyg, w nocy moj Maz (myslal,ze zatrucie pokarmowe i nawet sie klocil ze mna,ze po rybie pewnie),najlepsze ze biedny pojechal do pracy ja nie wiem jak dal rade.Dzwonilam do mamy swojej to tak samo leci z niej za przeproszeniem z dwoch stron, mala bratanice i brata to samo,wiec panuje jakas chora plaga.. Ja mam za to rozwolnienie, nie takie straszne,ale idzie lekki stolec brzydko mowiac i juz mnie to meczy jak mnie tak mieli. Myslalam,ze to po szpitalu bo czasem tam leciala rdzawa woda choc potem niby wygladala jak zwyczajna,a miala zalecialosci brudu i myslalam,ze sie zatrulam tam. Teraz jednak mijaja dni i mam to dalej,wiec jelitowa jak nic. Bylam dzisiaj u gin, mowil zeby rozpuscic wegiel az 6 tabletek w 100ml wody i wypic,a pozniej co luzniejszy stolec to po dwie tabletki. W aptece na jakas pomoc dla Meza liczylam, wiec dala mi babka elektrolity (nie wiem jak go do tego zmusze bo nie uznaje takich rzeczy),4 lactiv oslonowe (cos takiego w nazwie), ktore powinno sie wziasc dwa razy dziennie by wspomoc ta katastrofe i odzyskac wszystkie utracone mineraly. Pytalam i niby ciezarne tez to moga bo to przeciez tylko elektrolity by sie nie odwoddnic i oslonowe to jak przy antybiotyku.
JEDNYM SLOWEM JAK NIE UROK TO SRACZKA !Jestes juz z nami -
Shibuya, to duzo cierpliwosci i wytrwalosci zycze w szpitalu bo ja nie mam dobrych wspomnien.. Tez tak samo mysle, wazne ze z Malenstwem wszystko dobrze.
Aa, lekarz w takim wypadku z nerkami kazal mi brac nospe 2 razy w ciagu dnia, wiec teraz ja sie bede schizowala czy to nie zaszkodzi.Natomiast badania prenatalne mam miec w przyszlym tyg chyba w piatek by byl jakis odstep od usg choc nie wiem czy tyle wytrzymam i czy Maz da rade wstac tak rano po nocce,a chce do tej samej babki co wtedy.
Sytuacja u lekarza. Babeczka mloda stala przed gabinetem i czekala na kolezanke i tak sie zgadalysmy .Zapytala,ktory miesiac jak uslyszala,ze 5 to nie mogla uwierzyc taki brzuch mam maly heheNatomiast w autobusie sie wkurzylam bo nikt nie widzial,ze w ciazy badz nie chcial widziec i tak stalam i sie bujalam w tym autobanie.. Jak wyszlam to juz mi sie zle zaczelo robic i slabo,ledwie wlazlam na 3 pietro masakraaaa.
Shibuya lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Zdrzemnęłam się trochę a tu takie rzeczy...
Shibuya dobrze, że nie byłaś sama, widzę, że atrakcji na l4 ci niestety nie brakujeShibuya, no jasne, że do wtorku muszą cię potrzymać, żeby kasę za ciebie dostać, pieprzona służba zdrowia!
Rozmarzona to ci babka w aptece dała.. ani nic na biegunkę, ani na wymioty, tylko osłonowe i elektrolity. Chociaż nifuroksazyd mogła ci dać dla męża! a ty się trzymaj od nich z daleka kochana, żeby ciebie nie zaatakowałoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 15:58
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Mala Czarna, mam wegiel w kapsulkach, wiec nie musze kruszyc szybko sie rozpuszcza :)Wlasnie sie zdzwiwilam,ze na wymioty nic konkretnego nie dala,ale i tak wzielam na czuja te elektrolity bo moj smecty np nie ruszy za cholere, wiec sprawdze najpierw czy choc to ruszy :)No ja juz mam biegunke,a wymioty na szczescie a tfu nie daja znakow.
Masz racje dzieje sie tu co chwile cos u ktorejs z NasJestes juz z nami