X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb to twoj m juz odjezdza? Jak szybko to zlecialo :O ale jeszcze troche bd razem we troje ;-) u mnie bd wesola czworka hehe ;-) ale za kilka lat dzieci odchowane a my bd korzystac z zycia jedyny plus ;-)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mam pytanie.. to co do tej pory myślałam że to skurcze to teraz już nie wiem sama. Bo mam to przeważnie jak leżę na wznak tylko ze teraz ewidentnie widać ze to mały bo jak robi mi się mega twarda macica i boli odczuwalne jak skurcz to wtedy mój brzuch na dole z jednej strony jest mega wypukły a w innym nie tak jakby mały cos Wypychal.
    Wcześniej tego nie było widać ale teraz jest już większy wiec widzę jego ruchy. Tylko żeby to jego rozpychanie mnie tak bolało? Co myślicie?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Micia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ja dziś rano jak leżałam na plecach to też z jednej strony na dole widziałam, że brzuch był wypukły przyłożyłam rękę a to dzidziuś :D czułam jak się rozpychał, ale ja przy tym nie czułam bólu ani twardnienia macicy, więc nie pomogę. Masz się z tym swoim brzuszkiem, ja ogólnie teraz rzadko czuję coś ze strony brzucha, biorę aspargin 3 razy dziennie, może to mi uspakaja macicę.

Kitaja lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja u was chyba fajnie rozwinięta polityka prorodzinna? :)

Skarb przypomniałaś mi, że takiego wstawania uczyli nas w szkole rodzenia, muszę zacząć tego przestrzegać

Ginger jak mi się Nadia ułoży tuż pod skórą to w tym miejscu brzuch jest twardy (mam mało tkanki tłuszczowej na brzuchu). Czasem ułoży się tak, że czuję dyskomfort, ale jeszcze nie boli. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży czasem bolało, gdy Laura kopała, ale zdecydowanie w późniejszych miesiącach.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiciA ja do tej pory brałam zwykły magnez ale niewiele pomagał teraz kończę i kupiłam właśnie asparagin zobaczymy może on mi coś pomoże.
    Musze pogadać o tym w lekarzem.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Micia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger no ja na początku miałam mocne bóle takie miesiączkowe i skurcze to lekarz powiedział, że mam brać aż 3 razy dziennie po 2 tabletki asparginu, łącznie aż 6 :P. Troszkę źle się po nim czuję (mdłości po zażyciu), więc biorę mniejszą ilość, a jak mam dzień, że odczuwam dyskomfort i ból w dole brzucha to sobie zwiększam ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 14:35

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiciA a funkcjonujesz normalnie czy raczej leżący tryb?
    Ja Właśnie mam takie bóle o których mówisz ale oprócz tego te ciągnięcia. Spróbuje z tym asparaginem bo mój gin tez mi o nim mówił. Chciałabym odstawić nospe bo i tak mi nie pomaga a jeszcze te skutki uboczne:/
    Wiem wiem ten temat mojego brzucha juz jest nudny ;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Micia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger nospa mi nie pomagała przy tych bólach, odczuwałam je normalnie jak miesiączkowe i trwały z godzinkę potem znikały i znowu, teraz już się uspokoiło. Jestem na zwolnieniu to i tak się nie przemęczam, w miarę normalnie funkcjonuje, jak troszkę za dużo pochodzę to wtedy odczuwam bóle w dole i po bokach. Myślę, że właśnie magnez mi pomógł bo biorę go już od 8 tygodnia ciąży. Podpytaj lekarza o dawkę, a póki co bym brała na Twoim miejscu rano i wieczorem po jednej na pewno nie zaszkodzi. Zobaczysz czy jest jakaś różnica.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też zrobię;) zwykły magnez z b6 niestety nie pomógł ale nadzieja w asparaginie;) wizytę mam już w środę wiec podpytam.

Nic lecę do przedszkola:)

Micia lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Shibuya, to sie najadlas strachu...dobrze, ze Cie badaja...dlugo zostajesz w szpitalu?
    Dobrze, ze wszystko jest ok.
    A sniadanie przed wyjsciem zjadlas?

Duzo zdrowia:)

Shibuya lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam Dziewczynki bardzo za mile slowa i wsparcie, kochane jestescie :*
    Taka mila niespodzianka jak tu zajrzalam i poczytalam, dziekuje Perelki :*

Skarb, to Cie zmartwie, ale to raczej nie zatrucie pokarmowe,a jelitowka ;/ Moj brat wymiotowal w tamtym tyg, w nocy moj Maz (myslal,ze zatrucie pokarmowe i nawet sie klocil ze mna,ze po rybie pewnie),najlepsze ze biedny pojechal do pracy ja nie wiem jak dal rade.Dzwonilam do mamy swojej to tak samo leci z niej za przeproszeniem z dwoch stron, mala bratanice i brata to samo,wiec panuje jakas chora plaga.. Ja mam za to rozwolnienie, nie takie straszne,ale idzie lekki stolec brzydko mowiac i juz mnie to meczy jak mnie tak mieli. Myslalam,ze to po szpitalu bo czasem tam leciala rdzawa woda choc potem niby wygladala jak zwyczajna,a miala zalecialosci brudu i myslalam,ze sie zatrulam tam. Teraz jednak mijaja dni i mam to dalej,wiec jelitowa jak nic. Bylam dzisiaj u gin, mowil zeby rozpuscic wegiel az 6 tabletek w 100ml wody i wypic,a pozniej co luzniejszy stolec to po dwie tabletki. W aptece na jakas pomoc dla Meza liczylam, wiec dala mi babka elektrolity (nie wiem jak go do tego zmusze bo nie uznaje takich rzeczy),4 lactiv oslonowe (cos takiego w nazwie), ktore powinno sie wziasc dwa razy dziennie by wspomoc ta katastrofe i odzyskac wszystkie utracone mineraly. Pytalam i niby ciezarne tez to moga bo to przeciez tylko elektrolity by sie nie odwoddnic i oslonowe to jak przy antybiotyku.

JEDNYM SLOWEM JAK NIE UROK TO SRACZKA !

Jestes juz z nami :)
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuja dużo zdrowia i siły. Wszystko będzie dobrze , przebadają Cię to najważniejsze żeby znaleźć przyczynę . Trzymaj się ciepło:-D

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, to duzo cierpliwosci i wytrwalosci zycze w szpitalu bo ja nie mam dobrych wspomnien.. Tez tak samo mysle, wazne ze z Malenstwem wszystko dobrze.

Aa, lekarz w takim wypadku z nerkami kazal mi brac nospe 2 razy w ciagu dnia, wiec teraz ja sie bede schizowala czy to nie zaszkodzi.Natomiast badania prenatalne mam miec w przyszlym tyg chyba w piatek by byl jakis odstep od usg choc nie wiem czy tyle wytrzymam i czy Maz da rade wstac tak rano po nocce,a chce do tej samej babki co wtedy.

Sytuacja u lekarza. Babeczka mloda stala przed gabinetem i czekala na kolezanke i tak sie zgadalysmy .Zapytala,ktory miesiac jak uslyszala,ze 5 to nie mogla uwierzyc taki brzuch mam maly hehe :) Natomiast w autobusie sie wkurzylam bo nikt nie widzial,ze w ciazy badz nie chcial widziec i tak stalam i sie bujalam w tym autobanie.. Jak wyszlam to juz mi sie zle zaczelo robic i slabo,ledwie wlazlam na 3 pietro masakraaaa.

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW, jaki juz sliczny brzusio az milo popatrzec :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, to beda Cie nacinac,ze tak brzydko powiem zeby zalozyc ten aparat czy jak?

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrzemnęłam się trochę a tu takie rzeczy... :O

Shibuya dobrze, że nie byłaś sama, widzę, że atrakcji na l4 ci niestety nie brakuje :( Shibuya, no jasne, że do wtorku muszą cię potrzymać, żeby kasę za ciebie dostać, pieprzona służba zdrowia!

Rozmarzona to ci babka w aptece dała.. ani nic na biegunkę, ani na wymioty, tylko osłonowe i elektrolity. Chociaż nifuroksazyd mogła ci dać dla męża! a ty się trzymaj od nich z daleka kochana, żeby ciebie nie zaatakowało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 15:58

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka bierzecie nospe? Bo ja 80mg (ale staram sie rzadko)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 16:01

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Czarna, mam wegiel w kapsulkach, wiec nie musze kruszyc szybko sie rozpuszcza :)Wlasnie sie zdzwiwilam,ze na wymioty nic konkretnego nie dala,ale i tak wzielam na czuja te elektrolity bo moj smecty np nie ruszy za cholere, wiec sprawdze najpierw czy choc to ruszy :)No ja juz mam biegunke,a wymioty na szczescie a tfu nie daja znakow.

Masz racje dzieje sie tu co chwile cos u ktorejs z Nas :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, na mojej widze 40-stka choc i tak przy bolach nerkowych nic nie daje musze dostac zastrzsyk,wiec nie wiem po co mam ja brac moze zapobiega faktycznie predzej.

haen lubi tę wiadomość

• MW26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona dziękuję. Tylko nie mogę obrócić zdjęcia :-/ w galerii obraca a w avatarze na opak.

n59yvcqgpqmxp37y.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ