Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam gościa niedługo 7 miesięcznego wiec bede miała co robic łącznie z obiadem jak mala spac pójdzie bo moja siostra leci na zakupy dla malej a z dzieckiem wiadomo wielkich zakupów nie zrobi wiec dobra ciocia zostanie ze swoja chrześnica wiec może na spacer sie wybierzemy jak nie bedzie padac
-
Bry dzien dobry w kolejny paskudny dzien
Powodzenia Dziewuszki na wizytach!
Bylam u swojej lekarki i ogolnie sie zdziwilam bo nie miala jak nigdy kolejki tylko odrazu wbilam :)Chociaz tyle dobrego hihi. Mowila,ze nefrolog mi nic nie zrobi jesli mam wyniki moczu, krwi,posiewu itp ok. Napisane tam mialam podejrzenie miedniczkowego zapalenia nerek,ale to juz dawno wykluczone. Na to zatarcie tez mowi,ze tylko by mnie odeslal,ze z tym trzeba zyc. Dala mi za to skierowanie przez pol roku wazne na badanie moczu by pilnowac przed ewentualnymi infekcjamiPytalam tez o luzne stolce
haha ja to mam problemy
Powiedziala zeby nadal brac 4lactiv,a wegiel odpuscic bo tylko zatwardzenia dostane,ale jak do tej pory nie dostalam
Wypisana tez recepta na letrox bo mi sie konczy tak wiec jedno z glowy.
Najlepsze,ze jechalam taxa do przychodni bo mi sie pozno z domu wyszlo. Dziadek tak cisnal,ze wszedzie sie wciskal na predkosciWstrzymalam oddech jak przy torach sie nie zatrzymal,ale na szczescie az tak auto nie podskoczylo bo bym zabila .. nie nawidze teraz niedelikatnej jazdy.Na koncu natomiast babka w polowie pasow sie zatrzymala na ulicy bo by ja potracil.. Kretyn jakis bez kitu i wez tu babo bezpiecznie gdzies dojedz ;/
Shibuya, duzo cierpliwosci w tym szpitalu zyczePrzypomnialo mi sie jak moj chrapal i mu przez sen zamykalam usta, to potem mowil,a to dlatego mi sie snilo,ze sie topilem
Wyprobuj skuteczna metoda haha
No wlasnie tez troche mnie ciekawi ta szkola rodzenia choc nie do konca kreci. Mysle natomiast czy by mi nie pomogla jak sie boje poczatkow. Sama jednak nie chce chodzic,a Moj wiecznie w pracy.Shibuya lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Shibuya, to juz ma jak w wiezieniu - szpitalne zarcie = jeden wielki syf
Nawet polozna mi mowila,ze ona nie uznaje takiego jedzenia i by wolala bulke z biedronki zjesc haha jaka szczerosc
Ginger, uwazaj Kochana by Was deszcz nie zlapal bo mnie mzawka w powrocie dorwalaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:33
Shibuya lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Aaa pytalam tez ogolniej o nospe co sadzi o jej skutkach z ciekawosci. Ona mowi,ze w ciazy na studiach jak byla klocila sie ze swoim ginekologiem jak jej na twardnienie macicy kazal brac relanium. Mowila,ze chemia sie nie bedzie faszerowala,a tu mowi zaczela brac i efekt byl taki,ze smigala i nawet samochodem bez problemu i wgl
Dziecko mowi urodzila zdrowe,wiec takie samo podejscie ma do nospy bo jak dziecko urodzi sie z jakas drobna wada to zaraz na cos musza zwalic ludzie. Lubie bardzo ta doktorke taka pozytywna i zawsze poswieca tyle czasu ile trzeba noi dokladna
skarb15 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Rozmarzona mój tez jakos nie jestem pewna czy będzie chodził
W sumie na ćwiczeniach mi nie zalezy ale wolałabym się dowiedziec jak pielęgnować maluszka albo o szczepionkach czyli bardziej o dziecku niż o mnie
Poród moze rozpoznam..zacznie bolec to budze mojego i w drogę
Ćwiczenia tez nie wiem czy mi pomogą, bo jak zacznie bolec to będę leżeć i kwiczeć a nie myśleć o ruszaniu się -
izulkaa wrote:Rozmarzona mój tez jakos nie jestem pewna czy będzie chodził
W sumie na ćwiczeniach mi nie zalezy ale wolałabym się dowiedziec jak pielęgnować maluszka albo o szczepionkach czyli bardziej o dziecku niż o mnie
Poród moze rozpoznam..zacznie bolec to budze mojego i w drogę
Ćwiczenia tez nie wiem czy mi pomogą, bo jak zacznie bolec to będę leżeć i kwiczeć a nie myśleć o ruszaniu się
No wlasnie mi tez np cwiczenia nie leza, wyginac sie na sileWlasnie takie ciekawostki by sie przydaly , na pewno bede sie zaczytywala o nich w poradniku. Bratowa mi opowiadala co do porodu,ze ani jej czop nie wylecial,ani wody nie odeszly jakos specjalnie,ale czula,ze to juz. Brzuch jej jakos nizej opadl i wiedziala
Edit: musze suwaczek przesunac bo zaraz przyjdzie Pani Detektyw Skarb i mi sie oberwieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:41
Micia, skarb15 lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
http://www.szkola-magiera.pl/szkola-rodzenia
Tu sa podane zagadnienia jakie beda omawiane w szkole, do ktorej sie zapisalam:) moje wyobrazenie jest takie, ze dowiem sie jak mam reagowac na pewne rzeczy, ktore sie dzieja ze mna (psych., fiz.) szczegolnie w kontekscie porodu, a potem z dzieckiem. No i chce, zeby taka wiedze, zeby nabyl maz (on zreszta tez), mam nadzieje, ze ulatwi mi czy nam podjecie decyzji do jakiego momentu rodzimy razem i czy w ogole (boje sie, ze bedzie mnie bardziej denerwowal niz pomagal, ale tez chce zeby ktos ze mna byl i czuwal nad przebiegiem porodu). Nie namawiam nikogo, tylko sobie mysle, ze przy 1szym dziecku warto pojsc i sie nauczyc i oswoic z tematem porodu i opieki po, ja przynajmniej mam takie oczekiwania:) -
Ja wiem ze mój nie będzie przy porodzie wiec te ćwiczenia niektóre sa bezsensu dla mnie
Dokladnie! Co dzieje się z moim ciałem, jak sobie pomoc..jak dziecko w pierwszych tyg w ogóle się zachowuje itd..co jak się zakrztusi albo zapowietrzy...kiedy rozpoznać ze jest chore itdtakie dylematy młodej mamy
Ja idę na nfz do szkoły rodzenia wiec nie mam dużych oczekiwan , po prostu będę pytać i juzhaen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez ide do bezplatnej: w Warszawie jesli sie jest zameldowanym lub rozlicza Pit, to mozna isc do szkoly, ktora ma umowe z miastem i wtedy sie nie placi;)
Izulkaa, jesli moge sie spytac czemu bedziesz sama przy porodzie? Bierzesz kogos w zamian?
izulkaa lubi tę wiadomość
-
Witam mamusie :*
Ginger : dziekuje bardzo takie cieple slowa sa dla mnie bardzo wazne :*
Ciesze sie ze mam Was i zawsze jak cos mnie gryzie moge sie tym z Wami podzielic
Boli mnie to ze jego matka mowi dajmy na to do nas co innego a do ludzi co innego - jak narazie od roku siedzi takze w Norwegii bo w koncu zrozumiala ze jej maz sie nigdy nie zmieni zawsze bedzie chlal , bił itd, po 30 paru latach szybka jest, bajka z nia tylko jaki los dzieciom zgotowala.
Albo dajmy na to jego ojciec alkoholik psychol..
No nic musimy byc silni i nie dac sie tym nie milym komentarza :*
Shibuya: trzymam kciuki ze dzis przyniesiesz nam swietne wiadomosci :* O matko biedna- najgorsze jest to ze nie ma sie wplywu na to z kim lezysz w szpitalu - ja jak lezalam z babka z psychiatryka to o boze miala takie schizy ze ja przez caly pobyt w szpitalu balam sie czy mnie nie zabije- inne panie z pokoju takze
Cebulka i Agulla03 : kochane bardzo sie ciesze ze z Wami wszystko dobrze :*
Rozmarzona : staram sie z calego serduszka :* teraz jest najwazniejsza nasza corcia ktora w tym momencie kopie mame po pecherzu nie chcac jej dac posta napisac
Dosc tych stresow z innymi macie racje , ale na pewno przyjdzie taki dzien w ktory bede miec przez nich dola..
Rodzina jego przeciez jak bylam z Roksanka w ciazy to pierd* ze to nie jego dzidzius no chore ! staralismy sie tyle o niia kochamy sie i w. zyciu sie nie zdradzilismy.
Co do rosniecia malenstw do 26 tyg najbardziej rosna na zwrost a od 26 tyg najbardziej przebieraja na wadze - duzo dowiedzialam sie przy Roksance jakby wytrzymala w brzuszku jeszcze tydzien..
Mala czarna : hehe ja odnosnie tych Twoich skojarzen z centymetrami idz ty zboczku
MW, ginger, haen trzymam kciuki no i za inne mamusie ktore nie chcacy moglam pominac :* dawajcie znac odrazu co i jak :*
Haen : I jak tam maz zyje czy juz nie ?
Nadrobilam jestem z sb taka dumna z bykami bo jak zawsze pisze z tel ale bajkaShibuya lubi tę wiadomość