Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahah Rozmarzona wlasnie mialam pisac o tym
wyczulas moja obecnosc widze
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Hej juz wrócilam. Jednak zrobił usg żeby mieć pewność że wszystko ok. Mały akurat chyba próbował pić bo tak słodko buzia łapał
chciał mi 4d zrobić ale za mało miejsca było tak się przytulił do mamy i nie wychodziło. Macica miękka szyjka długa wiec mi ulzylo. Szczegóły tzn waga itp to już jutro na polowkowym. Ciesze się ze jest ok. Mam się oszczędzać leki brać nadal choć pow żebym spróbowała odstawić jedna dawkę luteiny wiec zobaczę.
Jeśli chodzi o nospe jego zdanie jest takie ze jest bezpieczna. Nie ma potwierdzonych zależności między nospA a napięciem u dziecka. Ja mu ufam jest bardzo dobrym lekarzem. Trzymaj mnie dziś pół godz i wszystko tłumaczył nawet rysował na karteczkach;) uwielbiam goskarb15, Rozmarzona, Cebulka, Micia, haen, Marta1986, Shibuya lubią tę wiadomość
-
Buffy gratulacje oby tak dalej
a co studjujesz? SHIBUY współczuje sąsiadki ja bym po złości robiła to samo co ona mi " oko za oko "
GINGER a co do polityki PiS-u na temat im vitro to istny ciemnogród ! Często invitrio jest jedynym sposobem by mieć dziecko jak zostanie zakazane w Polsce to cały świat się będzie z nas śmiał ! Brak słów widać ze większość mężczyzn jest w tej partii
skarb15 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Rozmarzona to ty musisz codziennie suwaczek sama przesuwać?
Nawet mi nie Krakaj tu o deszczu chce iść z młodym na rower.
A i powiedzialam mojemu gin ze mam nasilenia boli w deszczowa pogodę powiedzial ze tak może być w związku ze spadkiem ciśnienia. Więc mamy wytłumaczenie naszych ostatnich boli;)Rozmarzona, Micia, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Ginger : kochana tak sie ciesze ze wszystko dobrze :* ulzylo mi :*
wlasnie ten lekarz do ktorego sie probuje zapisac ma takie samo podejscie jak Twoj i jest wrecz swietny i bardzo mi zalezy by do niego chodzic ..
Milo sie czyta takie dobre wiadomosci.
a co z brzuszkiem wiesz cos moze ? I jak z nospa bierzesz 2x1 dalej ? - mamy podobnie wiec tak pytam by sie uspokoic :* -
Kitaja zgadzam się z tobą. Totalne zacofanie:( przykre to jak się słucha wypowiedzi co niektórych na temat dzieci z in vitro. Nie uważam żeby moje dziecko miało być w czymkolwiek gorsze od innych dzieci. Najważniejsze ze jest zrodzone z miłości.
skarb15, haen, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Izulkaa jest coś takiego jak instynkt macierzyński. To Ty jesteś matką i będziesz wiedziała kiedy chore,czy ma za ciepło. Co zrobić w kryzysowych sytuacjach. Nikt nie nauczy Cię co robić jak maleństwo ma ponad 40 st,jest wiotkie i ma płytki oddech.
skarb15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKitaja, dzięki
Filologię ang. spec. przekład
Ale w tym semestrze wyjątkowo nam dowalili: dwa tygodnie i 11 egzaminów, ledwo zyję.
Dziś nawet szłam na ulicy - droga prosta, buty płaskie a wywaliłam sięNa szczęście poleciałam na rękę, ech. Po prostu padam na twarz, teraz właśnie przymierzam się do drzemki
A jutro kolejny egz
-
Skarbek tak dalej 2x1 mam brać. Powiedział też ze u mnie to nie są skurcze tylko bóle bo skurcze wiążą się ze skracaniem szyjki a ta jest ok. Czasem niektóre kobiety maja całą ciążę takie bóle no i ja do nich należę. Jedynie co mogę zrobić to brać leki i maksymalnie się oszczędzać. Szyjke mierzy mi za każdym razem żeby w razie czego od razu reagować. Widzę ze bardzo mu zależy nie podchodzi Olewacko do tematu no i zawsze jest pod tel.
skarb15, Rozmarzona, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Ginger : tak musi codziennie a ja cudowna jej o tym przypominam
A tak powaznie ... glupio mi pytac bo dopadla mnie chyba ciazowa sklerozaKochana kogo Ty nosisz pod serduszkiem ? Wiesz ?
przepraszam za moje roztargnienie :*
Buffy : gratuluje , pilna uczennica z naszej mamusi
Co dzisiejszego dnia powiem ze z tymi ciagnieciami nie jest juz tak zle jak bylo tfu tfu by nie zapeszyc ! Mdlosci mam takie ze do teraz leze w lozku na sniadanie ledwo platki zjadlam , a dodam ze sie zbudzilam tak o 11.40
Jeszcze tak ciezko mi oddychac mam takie dusznosci -
nick nieaktualnyGinger84 wrote:Kitaja zgadzam się z tobą. Totalne zacofanie:( przykre to jak się słucha wypowiedzi co niektórych na temat dzieci z in vitro. Nie uważam żeby moje dziecko miało być w czymkolwiek gorsze od innych dzieci. Najważniejsze ze jest zrodzone z miłości.
Ginger bo krew się gotuje na te bzduryJa być może drugą ciążę będę miała in vitro, zobaczymy, ale może być taka konieczność.
Nie jest w niczym gorsze. Tak jak i antykoncepcja nie zabija dzieci nienarodzonych, a ksiądz z ambony będzie wmawiał kobietom, że tabletka zabija dzieci.... Szerzenie ciemnoty. Albo, że tabletka "po" zabija dziecko.... nie odróżniają tabletek "po" od wczesnoporonnych, które nota bene w Polsce są zakazane.
No i aborcja; kobieta powinna mieć wybór. Osobiście nie pochwalam zabijania dziecka w łonie, bo "się gumki zapomniało", ale chyba lepiej tak niż potem w mediach słyszec o zakatowanych dzieciach... -
Ginger, Twoje dziecko będzie identyczne jak nasze poczęte naturalnie. Ono powstało z waszej wielkiej miłości. A że pomoc była potrzebna z zewnątrz, to tylko dziękować, że się udało. Takich ludzi bym wybiła. To jest ludzka istotka,normalna, na którą czekają rodzice. Jak ktoś ma iść siedzieć, to właśnie PIS za swoje poglądy.
Mamy w najbliższym gronie dziecko z in vitro i w niczym nie odbiega od dzieci poczetych naturalnie. Mały rozrabiakaRozmarzona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
haen wrote:Ja tez ide do bezplatnej: w Warszawie jesli sie jest zameldowanym lub rozlicza Pit, to mozna isc do szkoly, ktora ma umowe z miastem i wtedy sie nie placi;)
Izulkaa, jesli moge sie spytac czemu bedziesz sama przy porodzie? Bierzesz kogos w zamian?
Powiem szczerze ze jedna rzecza jaka mnie przekonuje jest fakt ze wiem jak się czuje w skrajnym bolu bo miesiączki miewam takie ze tracę kontakt z rzeczywistością.. Wiem ze czuje sie lepiej jak mój maz jest w domu w razie jak bym mdlała albo w pracy wolam kogos żeby byl blisko, ale w samej toalecie, bo tam zazwyczaj spędzam wtedy okolo 2godz wole być sama bo mój organizm zachowuje się strasznie.. Czasem nie daje rady nawet wstac na wc a mam biegunkę wtedy,bo jak wstaje to mdleje wiec wole żeby tego mój mąż nie ogladal...
Przy porodzie stawiam ze będzie podobnie.. Nie chce żeby miał uraz bo on teraz się kochać nie chce bo się boi a co dopiero jak bedzie widział poród.. Brdzie się bal ze mnie boli i będzie miał ten obraz,wiem to.pomijając ze zemdlje albo zacznie mu się cos dziac z nerwow bo ma jakies akcje z sercem na tle nerwowym...
Poza tym jesli ktos to on.. Innej osoby bym sir wstydziła a wiem ze on nie da rady... -
Ginger84: kochana to sie ciesze ze wszystko jest dobrze ze te bole nie oznaczaly nic zlego :* bardzo i to bardzo sie ciesze :*
Taki lekarz to skarb
Mam nadzieje ze ja jak pojde na wizyte tez dowiem sie dobrych rzeczy , mam ten pessar ale jakos mnie to nie uspokajaI ze pojde juz do tego lekarza do ktorego bardzo i to bardzo chcialabym pojsc bo jest swietny :*
Ginger84 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie;)
Skarb u mnie zamieszkuje Marcelek;) same chlopy w domu;) ci na mecze a ja dalej biedna sama na seriale hihi;)
Już zaczęłam oglądać Iron Man,avengers itp żeby wiedzieć o czym oni rozmawiająskarb15 lubi tę wiadomość
-
Witam się w 22 tygodniu
Endokrynolog zaliczony pozytywnie tzn wszystko dobrzenastępną wizyta za miesiac.
W piątek wizyta u giną z podgladaniem maleństwa i już się nie mogę doczekać.
Pochodziłam dzisiaj po mieście i wróciłam z twardym brzuszkiem, godzina leżenia i przeszło mam nadzieję że się nie powtórzy.skarb15 lubi tę wiadomość
-
Buffy : 'to oglupienie' jest calkiem normalne w ciazy i wiesz niestety takze mnie dopadlo ale ciii
trzeba mi tlumaczyc konkretnie bym zrozumiala o co chodzi - ach te cudowne uroki ciazy
Ginger : a no faktycznie tyle razy mowilas a ja zapomnialam :*
haha moze jeszcze zdecydujecie sie na 3 - do trzech razy sztuka hehe -
natali101 wrote:Ginger, Twoje dziecko będzie identyczne jak nasze poczęte naturalnie. Ono powstało z waszej wielkiej miłości. A że pomoc była potrzebna z zewnątrz, to tylko dziękować, że się udało. Takich ludzi bym wybiła. To jest ludzka istotka,normalna, na którą czekają rodzice. Jak ktoś ma iść siedzieć, to właśnie PIS za swoje poglądy.
Mamy w najbliższym gronie dziecko z in vitro i w niczym nie odbiega od dzieci poczetych naturalnie. Mały rozrabiaka
Zamiast cieszyć się ze są ludzie którzy zrobia wszystko aby muec swoje upragnione dziecko...
A i tak in vitro tego nie zapewnia.. Takie dzieci sa milion razy bardziej wyczekiwane przez rodziców... Nie tylko z in vitro ale z różnych staran...
Nie umieją tego trudu docenić ...zal mi ich..
A jak słyszę w kościele księdza z takimi tematami to wychodzę bo gotuje się we mnie...