WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która ma ochotę na lasagne?:D jem i śmigam po wyniki do przychodni :)

Rozmarzona, figurka idealna ;* Super :)

perelka89 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona figura cod miod malina;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lecę po wyniki :) ależ mi się nie chce :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem juz w polowie drogi:)
    Rozmarzona figura jak marzenie, na Twoim miejscu na basen chodzilabym codziennie -niech podziwiaja ! A na ciacho zapraszam wieczorem nie zdazylam upiec :/
    Modliszka cala sobota przed wami wiec spedzcie czas milo! A ta lasagnie zaraz Ci zjem:)
    Powiedz gdzie kupilas to tanity czy jak to tam ;)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, niby cała sobota, ale najbardziej lubimy wspólne wieczory, a on mi o 18 wybiegnie do pracy i wróci w środku nocy :( Jakoś damy radę :) Już niedługo ma urlop, to sobie odbijemy :P
    A zapraszam Cię na lasagne :D Chętnie się z Tobą podzielę :)
    Tankini kupiłam na bonprixie. Co prawda kosztowało 99 złotych, ale jak tak szukałam, to żadne mi nie odpowiadało w kroju czy w kolorystyce, więc się zdecydowałam na to, przekonały mnie też opinie kobiet, które sobie chwaliły :) ale duży wybór jest też na allegro czy innych stronach :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy Kochane jestescie :* Wiecie jak czlowiekowi powiedziec mile slowo, jeszcze raz dziekuje :)

Magdalena,przypomne sie wiec wieczorem ;)

Modliszka, lasagne tez w sumie bym opylila, znajdzie sie cos i dla nas :D?

Musze Wam powiedziec,ze leze ciagle prawie i ciagle tez mnie ciagnie w dol nisko brzuch ajajaj Siedziec tez niewygodnie tak zle i tak niedobrze ;)

Zapomnialam wczoraj Wam powiedziec, ze jakbyscie chcialy to w pepco wczoraj dorwalam taka fajna kolorowa sredniej wielkosci torbe. Do szpitala na rzeczy Maluszka idealna bo wszystko fajnie wejdzie. Byla w promocji bo za 29.90 :)

moodliszka, perelka89 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, no pewnie, że znajdzie się coś dla Was też :D także zapraszam :D

I wróciłam do domu z wynikami :) powiedzmy, że wszystko w normie, a to co od normy odbiega, to w ciąży odbiegać może :D

Te dziwności, które kazał mi zrobić to: mocznik, kreatynina, białko całkowite, kwas moczowy, bilirubina (co jeszcze brzmi jakoś w sumie zrozumiale), ale kompletnie nie miałam/nie mam pojęcia co to jest ASPAT i ALAT :P co prawda na szczęście wszystko w normie z tych dziwactw :P aa jeszcze sobie zrobiłam żelazo, bo byłam ciekawa czy wszystko ok i też w normie. Jedynie CRP podwyższone, ale norma max jest 5, ja mam 5,6, więc też bez stresu.

A jak odbierałam wyniki, to taka jedna dziewczyna już szybko szła z telefonem i gadała: noo mam 4000! Łaa, ale fajnie :D:D:D tak się cieszyła z tej bety :P a mnie aż dreszcze przeszły, że nie chciałabym być na jej miejscu. No ale to było takie urocze, ta jej radość :) aż się sama uśmiechnęłam :)

W ogóle, szłam po te wyniki pieszo. Niby pół godzinki tam i z powrotem z nóżki na nóżkę, ale czuję się jakbym przeszła Saharę o.O Jak sobie pomyślę, że ma być jeszcze cieplej, to aż się boję. Chyba nie będę z domu sama wychodziła :/

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie teraz tak naszło co do dźwigania, zdarza Wam się dźwigać miskę z wodą, bądź wiadro z wodą, żeby umyć podłogę? Bo ja dziś dźwignęłam miskę z wodą, żeby sobie wymoczyć skręconą stopę i wydała mi się troszkę ciężka i oczywiście zeschizowałam, chociaż wczoraj też ją przenosiłam :/.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, ja dźwigam zakupy co tydzień, ale rozkładam na kilka siatek i wolę iść kilka razy do samochodu niż za jednym razem się szarpać.
    No i wiadro z wodą też dźwigam. Jakoś tak wyszło, że mam miarkę na wiaderku, więc leję nie więcej wody niż pięć litrów i tak łapię za to wiadro, żeby podnosić je powoli i powoli opuszczać. Później już je przesuwam lekko nogą :P Nigdy nic mi nie dolegało z powodu tego dźwigania, którego ja się, że tak powiem, dopuszczam :D

Micia lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzwigam czasami, bo jestem wiekszosc dnia sama, wiec nie ma mi kto podac, inna sprawa, ze nie czuje sie zle i nie dzwigam 20 kg, tylko max.3-4 kg i robie to wtedy, kiedy jest konieczne.
    Jak jakis czas temu musialam kilka dni polezec, to pierwsze wyjscie do sklepu bylo masakra, wiec ja staram sie ruszac w granicach sil i rozsadku, bo im dluzej leze, tym trudniej mi sie rusza potem. W sumie to bardziej mnie meczy stanie w 1 miejscu niz chodzenie.

Micia lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to czytam "Grey", czyli "Piśont twarzy Greja", ale pisane z jego perspektywy ;p 18. czerwca wyszła w UK i sobie pobrałam ebooka ;p Powiem wam, po 3 rozdziałach, że szmira ;p

moodliszka lubi tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a'propos chodzenia to postanowiłam sobie, że będę chodziła na minimum 0,5 h spacer 4x w tygodniu, na razie wychodzi mi kiepsko - tylko wczoraj mi się udało, no ale cały weekend przed nami :)

moodliszka, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka to ja dźwignęłam 5 litrów wody w misce, więc chyba się nie przedźwignęłam :P. Taka schiza ciężarówki na dziś, żebym miała się czym zamartwiać ;).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ja uskuteczniam ostatnio spacery w centrach handlowych:) chlodno, widoki mile dla oka i tylko zal, ze wyprzedaze mnie omijaja... :)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ja za to czytam "Grey", czyli "Piśont twarzy Greja", ale pisane z jego perspektywy ;p 18. czerwca wyszła w UK i sobie pobrałam ebooka ;p Powiem wam, po 3 rozdziałach, że szmira ;p

Tego można było się spodziewać :D Polecam raczej książkę pt. Collide :D Może czytałaś?:)

Micia, na pewno nie :D ale schizy rozumiem, bo ja też je nierzadko mam :D

Micia lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka Mój się właśnie ze mnie śmieje, bo przyszedł z pracy i wlazł na laptopa mojego i to przeczytał, ale ma ze mnie ubaw :D. To już mi lżej :*

moodliszka lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:59

Ona_89', perelka89 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Molcia ja uskuteczniam ostatnio spacery w centrach handlowych:) chlodno, widoki mile dla oka i tylko zal, ze wyprzedaze mnie omijaja... :)
    o to to - ja też wczoraj - niby ruch jest zdrowy, ale portfel cierpi ;)

haen lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, ach Ci mężowie, tylko by się z nas śmiali :P Mój za to wczoraj też się popisał. Narzekałam mu, że boli mnie kręgosłup, a on do mnie, że widocznie mam już za duże cycki :D nawet przez sekundę nie zastanowił się nad tym, że jeśli mam coś za duże, to może brzuch?:D

Ale mój Łobuz w brzusiu teraz zawariował. Gadam z mamą przez telefon, a ten seria kopniaków, od prawej, do lewej strony brzusia :D tak widoczne to było, że wyglądało jakby ktoś mi w brzuchu robił meksykańską falę :D:D:D haha

Micia lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka widze przeboje u Ciebie dalej sa grane...dobrze, ze maz po obronie, szkoda tylko, ze wyszly Twoje problemy sercowe no i mieszczesne uderzenie Michaliny...duzo zdrowia dla Was dziewczyny:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ