Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Izulka, te drgawki,o których piszesz to typowy objaw hipoglikemii. Na teście nie masz się co martwić,bo wypitej glukozy Ci wystarczy za wszystkie czasy
Ja też mam problemy z tym,że często robię się głodna i jest mi słabo. Damyyyy radęizulkaa lubi tę wiadomość
Synuś
-
Dzień dobry Kochane.
Noc straszna, komary mnie pogryzły, a później latały nad uchem, budziły i mój M. musiał je gonić. Aż się zlitował i zamknął drzwi balkonowe, ale jak się obudziłam przed czwartą, to sama je otworzyłam, bo tak duszno. A siku byłam chyba z 4 razy w nocy, masakra
Co do glukozy. Idę w środę do lekarza, więc pewnie mi ją zleci. Ja już zaopatrzyłam się w glukozę o smaku cytrynowym, więc z niej zamierzam skorzystać. Na wszelki wypadek kupię tez zwykłą, ale skoro ta moja to normalnie produkt medyczny, to nie mogą mi zabronić gjej użyćno ale zobaczymy
Spać mi się chceale za ciepło juz
-
Ja sie w nocy budzilam mokra jakbym goraczkr miala tak duszno bylo.. Ale wole taka pogodę jak teraz niż deszczowa bo niskie ciśnienie nie pomaga..
Wiecie ze we Wroclawiu komarów nie ma;) ? Zaoszczędzę na rajdzie -
mikado jeszcze nie pytałam gin, w środe ide do zobaczymy czy mi zleci jakieś badania czy coś;P
zorro a jakie badanie można zrobić zeby stwierdzić czy to hipoglikemia?
u mnie też trzeba sobie samemu kupić glukoze, pytałam dzisiaj jak w ogole wygląda to badanie co i jak ;P no ale babka mówi że trzeba przeznaczyć ze 2 godziny na czekanie żeby pobrać krew póżniej ;P
matko a tam takie niewygodne krzesłą ;( jechałą bym do domu, bo samochodem będe i niedaleko dosyć mam.. ale zalezy jak się bede czuć.. i czy w domu nie będzie kusić jedzenie ;P
wiecie co.. byłam po badaniach na małych zakupach w sklepie osiedlowym.. elegancko zapłaciłam i wychodze... dopiero po chwili zorientowałąm się że zakupów nie wzięłam;P z resztą jak wydawała to też nie sprawdziłąm czy dobrze wydała ;P
babe w ciązy to jednak można oszukać jak się chce;P
-
Izulka, ja może trzęsawek nie mam, ale też często robi mi się słabo. Na początku myślałam, że to z głodu, że spadek cukru itd. Ale mam w domu glukometr i sobie mierzę. No i zawsze miałam niski poziom cukru na czczo jak i później po posiłku czy nawet słodkościach. Ale od jakiegoś czasu wiem, że niski poziom cukru, to po prostu taka moja uroda. A słabo robi mi się głównie jak za długo stoję w miejscu (kościół, kolejki u lekarza, stanie w sklepie w kasie).
-
Anastazja ja dalam zimne z lodowki;P, ale pewnie lepiej dac w temp. pokojowej.
Izulkaa mysle, ze nikt Cie nie pusci do domu, bo nawet przejscie do samochodu i jazda to jakis wysilek i to moze zaburzyc wynik, bo cukier sobie zbijesz;) no i jak tak reagujesz to lepiej nie ryzykować zaslabnieciemAnastazja85 lubi tę wiadomość
-
Izulka, badaniem glukozy na czczo można to stwierdzić
Jezeli masz prawidłowe wartości to nie masz się czym martwić. Ja mam wartości przy dolnej granicy normy. Trzeba też wziąć pod uwagę, że na badania krwi jeździmy rano. Myślę,ze normalnie mało ktora z nas wstaje i jest juz aktywna od 7 na co dzień
Jezeli te objawy przechodzą Ci jak usiądziesz i coś przekąsisz to jestem praktycznie pewna,ze mamy to samo
izulkaa lubi tę wiadomość
Synuś
-
Uffff....... ale skwar!! Noc byla ciezka nie dosc ze duszno goraco to u sasiadow imprezowali. Nad ranem dopiero twardo zasnelam i zaspalismy zeby maz zawiozl mnie na krew... a wiec odlozone do jutra!
Galaretka na stopy nogi kupilam sobie aktywny zel do nog zmeczony i obolalych z kasztanowca milorzeba i babki lancetowatej (w superfarm). Chlodze stopy w ziknej wodzie, kremuje i lezakuje z nogami na podwyzszeniu-pomaga. Dodatkowo tak fajnie chlodzi i daje ulge. -
Witam mumusie
Rozmarzona hiho to czemu owtatnio lapie mnie ten zly ?.
Ja dzis zapisalam sie na wizyte na 16 lipca , to na krew i mocz pojde 14 bo dzien w dzien nie bede jezdzic ..
co do glukozy za pewne bede robic ja tak za 2 tyg
Bede nudna ale mi nie dobrzeMicia lubi tę wiadomość