Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozmarzona, jesteś moją ostatnią nadzieją, bo ten przepis, który teraz znalazłam jest beznadziejny
Tylko się nawkurzałam, zmarnowałam produkty, a teraz mi słabo i leżę wkurzona, że muszę tam wszystko posprzątać
także dzisiaj muszę się już obejść smakiem i wymyślić coś na szybko na obiad...
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
hym jak was czytam dziewczyny to też już zaczynam myśleć o tej glukozie, a wcześniej żyłam w pięknej nieświadomości, że w ogóle takie badania istnieją ;)u nas już nie tylko żar leje się z nieba, ale duchota taka, że nawet psinie na spacer nie chce się wyjść. Idę dziś do gin, mam nadzieje, że wszystko jest ok
-
izulka : jak moge na nfz za darmo to z checia korzystam ile sie da hihi
Bede miala juz dzis tabletki odrazu ulga
ej tam z glukoza damy rade wszystkie nas to czekaDla mnie najwazniejsze by tego nie zwymiotowac
-
haen ; jezeli on uszkodzil niech on placi ja bym nie darowala .
anet : kochana trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 11:49
-
Modliszka, znalazlam stary notatnik, to bylo cos takiego, tylko ja to spisywalam w trakcie robienia bulek
Na ciasto potrzeba:
-1 kg maki
-3/4 kostki margaryny
-4 jaja
-szczypta soli
Na malym ogniu podgrzac delikatnie pol litra mleka (mozna dodac 2 lyzki cukru) i wkruszyc kostke drozdzy. Calosc mieszamy.
Nastepnie wylaczyc mleko i poczekac az drozdze "urosna".
Wlac wieksza czesc mleka z drozdzami do ciasta , dodac margaryne, szczypte soli i zaczac rozrabiac luzne ciasto (czesc bo my zawsze na oko robimy i te pol litra mleka to troche duzo,wiec mozna go mniej podgrzac).
Po wygnieceniu elastycznego ciasta, wlozyc je do miski, nakryc sciereczka i czekac az wyrosnie. Potem nalezy z nich wyrobic buleczki, rowniez nakryc je sciereczka i poczekac az urosna. Po tym zabiegu buleczki sa gotowe do gotowania na parze
Polewa najlepsza ze swiezych zmiksowanych truskawekkk mmm
Mam nadzieje,ze nic nie nakitralamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 12:30
moodliszka lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Gratuluje mamusie :*
Zjadlabym cos ale nie wiem co
Wiem!!! lodowa rolade boze jaka ona pyszna byla !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 12:35
natali101 lubi tę wiadomość
-
natali101 wrote:Molcia na weekend zapowiadają 20 stopni. Dopiero od poniedziałku ma wzrastać i środa,czwartek, piątek 30 stopni. Takie 25 jest wystarczające dla mnie
U mnie coś pada ale duszno niestetynatali101 lubi tę wiadomość