X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zadzwonie do jej meza podsune pomysł z fundacja. awet wstepnie przegladalam jakie sa tu na miejscu.

Ja mam samopoczucie do bani strasznie i spac mi sie ciagle chce dzisiaj ale moje ksiezniczki mi nie pozwola nawet. Mimo iz tatus w domku

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa poważnie zastanawiamy się nad ujastkiem sporo znajomych tu rodziło i było zadowolonych lekarka u której byliśmy tam pracuje a nasza wcześniejsza ma ten minus ze nigdzie w szpitalu nie ma etatu

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia a ty cc będziesz miec? Znajomi rodzili sn czy cc?
    Ja właśnie sama nie wiem.. Bo mój gin jest z Kopernika ale nie ma nigdy gwarancji ze będzie on przy porodzie, bo akurat moze nie miec,dyżuru..
    Ale słyszałam tez dobre opinie o ujastku z tym,ze ode mnie jest tam dalej no i żadnego znanego mi lekarza...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya to faktycznie za wiele sie nie dowiedziałaś..a jaki lek ci dala?

Wiecie co właśnie sie wazylam.. W ciagu tygodnia przytylam 2kg...:/ ja nie wiem jak to możliwe. Jem tyle samo, moze troche wiecej słodkiego ale nie aż tyle :/ hm.. W ciagu tygodnia przytylam polowe tego co od poczatku ciąży...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe ze o od leku na tarczyce ? Od tygodnia okolo biorę ten lek..:/

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Molcia a ty cc będziesz miec? Znajomi rodzili sn czy cc?
    Ja właśnie sama nie wiem.. Bo mój gin jest z Kopernika ale nie ma nigdy gwarancji ze będzie on przy porodzie, bo akurat moze nie miec,dyżuru..
    Ale słyszałam tez dobre opinie o ujastku z tym,ze ode mnie jest tam dalej no i żadnego znanego mi lekarza...
    tak ja z powodów okulistycznych mam wskazania do cc, stąd też nastawienie na szukanie lekarza, bo nie chcę iść na taki zabieg z przysłowiowej ulicy, fakt uprzedziła mnie, że jak się coś będzie działo przed ustalonym terminem to różnie może być z jej obecnością, ale też podkreślała, że jak jestem jej pacjentką to ktokolwiek będzie na dyżurze wezmą to pod uwagę - a to jednak ważna sprawa, tak samo w ogóle jakby się coś działo nie odmówią mi przyjęcia skoro ona mnie poradzi - nie ukrywam jest to dla mnie istotna kwestia, same widzimy tutaj że nieraz są różne sytuacje.. a znajome rodziły właśnie cc stąd też jeśli chodzi o porody sn to niestety nie wiem jak to jest, a co do wagi to mam +1 kg w 3 tyg, więc na razie nie tak źle - ogólnie jakieś ok +5kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:16

• haen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Możliwe ze o od leku na tarczyce ? Od tygodnia okolo biorę ten lek..:/

Moim zdaniem nie, bardziej bym stawiala na to, ze waga stala, a teraz ruszyla (bo teraz my bedziemy glownie tyc) i zwazyla sie za kilka dni, bo moze Ci sie woda zatrzymala.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Nie wiem jaki, bo nie mogę się rozczytać.. coś na L...
    Z jednej strony nie chcę się truć lekami, z drugiej sama nie wiem...
    Rozważam taką opcję:
    W przeciągu kilku dni powtórzę TSH - jeżeli się zwiększy, to wezmę ten lek, jeżeli się zmniejszy, to nie będę brała leku, a przed następną wizytą 04.08 u mojego gina jeszcze raz powtórzę badania wszystkie (łącznie z FT3 i FT4) i na wizycie z nim porozmawiam na ten temat
    Co myślicie?

Hm, nie nazwakabym przyjmowania hormonu tarczycy truciem lekami, bo znaczylOby to, ze wiele z nas tutaj to robi :) moim zdaniem przyjmowanie nie zaszkodzi, a nieprzyjmowanie owszem (jesli nie teraz moze miec wplyw na rozwoj dziecka pozniej)
    Na Twoim miejscu bym je wziela, ale to moja opinia.

To co ta babka powiedzoala o szyjce, bez zmierzenia usg dopochwowo pozostawie bez komentarza...

izulkaa lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Nie wiem jaki, bo nie mogę się rozczytać.. coś na L...
    Z jednej strony nie chcę się truć lekami, z drugiej sama nie wiem...
    Rozważam taką opcję:
    W przeciągu kilku dni powtórzę TSH - jeżeli się zwiększy, to wezmę ten lek, jeżeli się zmniejszy, to nie będę brała leku, a przed następną wizytą 04.08 u mojego gina jeszcze raz powtórzę badania wszystkie (łącznie z FT3 i FT4) i na wizycie z nim porozmawiam na ten temat
    Co myślicie?
    ja myślę, że lepiej byłoby jednak wziąć ten lek, nie będziesz się nim "truła" bo to zsyntetyzowany hormon - coś jak luteina, a niedobór hormonów tarczycy to szkoda dla mózgu dziecka - przynajmniej tak mnie przekonywała moja lekarka i takie opinie słyszłam tu od dziewczyn które się leczą, mnie też tsh skoczyło w ciąży, odstawiłam lek po pierwszym trymestrze i miałam niby wynik w normie, ale górnej jednak moja lekarka zleciła mi branie euthyroxu dla dobra dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:25

• izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja wiem czy stala :P tylam dobrym tempem dla mnie :P
    Teraz akurat nowe leki tez doszly i mysle czy to nie od któryś z nich..
    Najbardziej byl stawiała na tarczyce..
    No zobaczymy.. Generalnie jak ja mam tyc 8kg w ciagu miesiąca,to cos jest nie tak..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo ja zrozumialam, ze przytylas 4 kg od poczatku z czego 2 kg w ciagu tygodnia;)
    Poza ciaza leki na tarczyce przy niedoczynnosci raczej pomagaja schudnac.

Ja tez przezylam szok, bo do 17-18 tc przytylam 3-3.5 kg, a w 3 kolejbe tygodnie kolejne 3 (czyli 1 kg na tydzien!!). Widze sama po sobie, ze tu wafelek tam wafelek i ze zjem obiad i po niedlugim czasie sie robie glodna i owoce (no bo kro sie oprze czeresniom) i tak magicznie dodaje sobie kcal bez sensu. A ze trudnp stwierdzic czy tyje od ciazy czy od tych ekstra kcal, to trudno o silna wole:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! Wróciłam !! Ale nie sposób nadrobić tych 30 stron, więc przeczytałam tylko 2 ostatnie, ale wiem że ze Skarbem wszystko ok, a jak wyjeżdżałam była cisza.

Ogólnie po panieńskim czułam się jak po ostrym melanżu. 2 dni niewyspania, nocne plotki na łóżkach do 3 w nocy i rano pobudka...ale ogólnie było super, choć pogoda była średnia. W piątek kolejny wyjazd.

Strydy od razu działają, jelita troszkę lepiej. Tabsy na deprechę też chyba działają. Ale przez to, że zaczęłam te 2 rzeczy brać w tym samym czasie to nie wiem co lepiej działa. Ogólnie już mam lepszy apetyt i więcej robie w domu :) Mąż wie tylko o sterydach i codziennie mówi, że znów jestem już taka fajna i uśmiechnięta. On bardzo dużo robi, więc ja też staram się dla niego :) Niestety jeszcze nie przytyłam i od 3 tyg stoję na 59,5. Ale brzucho rośnie! Ale teraz jestem ciągle głodna.

Dziś byłam z szyjką na kolposkopi kontrolować czy zmiany się powiększają, ale na szczęście nie. Biopsje i tak możemy zrobić dopiero po porodzie.

Cały tydzień daję korki z hiszpńskiego z rana więc nie mogę sobie wystarczająco pospać, w następnym tygodniu obiecałam mamie, że zaczniemy jeździć po sklepach. Mama wkręcona ;) A tata projektuje podwójną kołyskę <3

Jestem szczęśliwa <3 a czuję takie ruszające się robaczki raz u gory raz na dole :)))

izulkaa, Rozmarzona, MadaLena30, haen, Nymeria, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, moim zdaniem to ciagle niepotrzebnie sie opierasz tym lekom na tarczyce..
    Powiedziala Ci,ze tsh mogloby byc nizsze bo taka prawda powinno w ciazy byc nizsze dlatego tez przepisala Ci zapewne Letrox,ktory ja tez biore.
    Nie ma sie czego bac bo hormon na tarczyce jest wrecz konieczny w takiej sytuacji by dziecku sie dobrze rozwijal mozg.
    Przepisala,wiec wie co robi zaufaj jej ;)
    I jak widzisz wszystkie, ktore maja problemy z tarczyca radza Ci bys brala leki.

Izulka, watpie bys tyla po tych lekach bo wlasnie,ze leki na tarczyce pomagaja w utrzymaniu wagi, a jak sie ich nie bierze gdy jest potrzeba to wtedy sie tyje.
    Teraz mamy prawo tyc bo wszystko sie rozrasta i polowa to tak naprawde na Dzidziusia idzie i jego potrzeby wokol ;)

Olcia, wspaniale Cie widziec w tak wysmienitym humorze ;)
    Super,ze wszystko sie ulozylo, leki pomogly i samopoczucie lepsze.
    Oby tak dalej,a ruchy dokladnie tez tak mysle cos niesamowitego :)

Molcia lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Rozmarzona :)

Mała ile teraz ważysz bo szłyśmy razem ?

Właśnie zasiadłam z 4 kanapkami z dżemorem, coś dziwnego, zachciało mi się słodkiego bo się kwachu objadłam :) ( agrestu)
    Niby 2 dziewczyny a za słodkim nie szaleje... nadal wygrywa słone i kwaśne ;)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, a wiec dopadla Cie mania dzemowania jak mnie i Skarba zawsze ;)
    Ciekawe co tam u niej, dawno sie nie odzywala :(

Tez mam dziewuszke,ale na poczatku mnie odrzucalo od slodkiego.
    Teraz juz nie moge sie oprzec i codziennie cos slodkiego wrecz,
    a na kwasne nie moge patrzec :)

Jestes juz z nami :)
  • Micia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co patrzeć na zachcianki i przypisywać do płci ;). U mnie chłopak a od początku jadłabym tylko słodkie, na mięso nie mogę patrzeć i kwaśnego nie trawię. Czyli wszystko odwrotnie niż przed ciążą.
    Shibuya ja Ciebie rozumiem, bo też jestem przeciwna lekom, a tym bardziej hormonom, ale jak mają pomóc to lepiej zacząć brać. Nie wiem, czy w tak krótkim czasie TSH mogłoby się zmienić i spaść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:26

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia na ost wizycie było 60kg ale to było 2 lipca wiec śmiało możesz coś dorzucić ;) w ogóle to mój maz codziennie teraz mówi coś w stylu "ale brzuszek urósł".

Aparatka brak słów na nieszczęście twoich znajomych. Wierze ze nazbieraja ta kwotę bo miłość do dziecka przenosi góry. Jak dorwiesz numer konta to koniecznie wrzuć na forum.

maz zabrał nas na meeeega plac zabaw, do parku, na przejażdżkę i do mcdonaldsa. Chwala mu za to poprawił nam humory. W makdonaldowym lustrze stwierdziłam ze wyglądam jakbym miała zaraz urodzić. Pytam się m co o tym myśli, ten mnie pyta jakiej odpowiedzi oczekuje. No wiec ja ze oczywiście prawdy a on ze tak- wyglądam jakbym niedługo miała rodzic. Jak będę wyglądać za 2 miesiące?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki jestem studentką i mamą małej Alicji która, urodziła się w styczniu tego roku. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej o tematyce "Wiedza kobiet na temat karmienia piersią" Miałabym ogromną prośbę do was o wypełnienie mojej ankiety będę Wam bardzo wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam serdecznie. Gosia http://moje-ankiety.pl/respond-78607.html

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Cholera dziewczyny naprawdę nie wiem co mam robić... a jeżeli jutro z rana powtórzyłabym badania TSH i FT4 i TSH by spadło, a FT4 byłoby w normie to i tak brałybyście ten lek?

Jeśli TSH wyjdzie Ci poniżej 2,5 to bym nie brała. Jeśli będzie wyższe to bierz. Nie zaszkodzi na pewno, bo to hormon a nie jakiś tam lek, a maluszkowi pomoże.

Co do płci to ja będę miała synka, a w 2 trymestrze zajadam się słodyczami. W 1 trymestrze bardziej kwaśne i słone, słodycze sporadycznie.

Jejku...współczuję rodzinie tego maluszka. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.

Właśnie stanęłam na wagę +10,5 kg od początku ciąży! Masakra. Załamałam się. Już nie jem słodyczy!

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona dziękuję za Solidarność wagowa od razu mi lżej ;)

Ona_89' lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ