Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Izulka dzieki za info! Czyli jesli zajde na macierzynskim, to nie przysluguje mi drugi macierzynski z tytulu urodzenia 2ego dziecka??
Twoja wizyta nie byla u lekarza, tylko u konowala...ja nie wiem czy lekarze to czuja sie totalnie bezkarni? Laske robi, ze przyjmuje... -
haen niestety nie.. bo nie będziesz zatrudniona wtedy nigdzie.. jeyna opcja że zatrudnisz się gdzieś na troche i pojdziesz na l4.. ale wtedy macierzyński ci przepadnie..
tez już myślałam o tym.. zapytam jeszcze koleżanki co siedzi teraz w tym, bo może się coś zmieniło, w końcu nie chodze już troche do pracy ;P
ja nawet się nie wypowiadam na temat tego cymbała..
szkoda że poszłam bo tylko nerwów mi napsuł..
no z tym że u mnie najbliższy szpital jest i tak 25km od domu więc jak mam jechać tak po prostu to też nie widze sensu.. bo może mnie tylko zbadają.
a robił ktoś posiew z szyjki albo z pochwy? sama nie pamiętam z czego to ma być.. bo jak zrobie posiew z moczu to wyjdzie mi coś?..
-
Izulka, na posiewie moczu wyjdzie Ci sporo rzeczy.
Czesto go zlecaja jak wlasnie podejrzewaja jakas infekcje, ktora nie do konca sie ujawnia w samym moczu.
Czyli jest to dokladniejesze badanie.
Jak lezalam w szpitalu i podejrzewali po usg nerek miedniczkowe zapalenie,a w moczu mi nic nie wychodzilo to wlasnie zrobili mi jeszcze posiew.
Co do lekarzy to zazwyczaj jak sie pojdzie do innego niz sie chodzi i to na nfz, kreca nosem i cos im nie pasuje.
Ja juz chodze tylko do swojego bo jakos innym nie ufam,a jak cos sie dzialo to jechalam na ip co bardzo zle wspominam.
Jesli chodzi o skargi to jestem zdania, ze jesli zostalysmy nie do konca dobrze potraktowane to nalezy je skladac.
Nigdy nie skladalam jakos zaciskalam zeby,ale teraz jak chodzi o Maluszka to raz sie przelamalam czego nie zaluje.
Dzieki temu mialam wynagrodzony choc troche stres,ktory przezylam co moglo sie dla mnie zle skonczyc i zainteresowanie ordynatora,ktory do mnie zagladal.
Na dziadow nie ma sie co czaic!
Jestes juz z nami -
Modliszka, sikanie jak najbardziej normalne nawet po troszke,a co chwile
Wystarczy,ze zrobie troche lykow picia,a zaraz mnie goni choc wiele nie robie.
Taki juz etap ,ze cisnie na pecherz.
Nie czuje np tego jako normalny odruch,ze sie chce siku,a ciazenie na pecherzu i juz wtedy ide na zas nim mnie podczas snu zlapie gorsze cisnienieJestes juz z nami -
izulka : posiew z pochwy mi z moczu nigdy nic nie wychodzi z nowu z posiewu wyjdzie wszystko . wiec zrob sobie posiew
izulkaa lubi tę wiadomość
-
Izula wspolczuje-totalny palant !!
Ja robilam posiew pochwy ale to lekarz na wizycie mi robil.
Ciekawe co bedzie u mnie na wizycie ....
Izulek a jesli ja mam umowe do konca 10.16 a zaszlabym w ciaze w trakcie trwania umowy to nie zostqje ona przedluzona do porodu?a po porodzie kolejny macierzynski....? -
Izulka a ten lek to co to?
Ja może jestem dziwna ale.. poza tym, że faktycznie był nieprzyjemny, to czego więcej się spodziewałaś? Gdy miałam infekcję w ciąży z Laurą to dała mi po prostu maść i globulki i finał.
Co do IP to niekoniecznie pomogą, bo przyjmują nagłe przypadki. Pewnie odeślą cię do przychodni
Natali nie mogą się odzywać? łooo mi by było ciężkoale najważniejsze, że córka zadowolona. Ciekawe czy rodzice zrobią dym z powodu tych łóżek
-
izulka : tyle razy co jestem w szpitalu to w szpitalu mi robia.
Przeciez ty chodzisz na nfz to masz zadarmo lekarz powinien Ci pobrac w gabinecie na wizycie . Nalegaj na to bo nie leczone jest to bardzo nie bezpieczne.
-
MadaLena30 wrote:Izula wspolczuje-totalny palant !!
Ja robilam posiew pochwy ale to lekarz na wizycie mi robil.
Ciekawe co bedzie u mnie na wizycie ....
Izulek a jesli ja mam umowe do konca 10.16 a zaszlabym w ciaze w trakcie trwania umowy to nie zostqje ona przedluzona do porodu?a po porodzie kolejny macierzynski....?
no właśnie ja mam wizyte dopiero za 3 tygodnie a jak byłam to przepisał globulki, pewnie miał nadzieje że przejdzie po nich.. a tu nic..
do października 2016? nam się macierzyński kończy chyba w listopadzie 2016.. bo rok trwa .. więc już nie będziesz tam pracować.. chyba że na macierzyńskim byś zaszła to wtedy prawdopodobnie l4 możesz przynieść i zrezygnować z macierzyńskiego.. automatycznie masz przedłużóne do dnia porodu;) a potem macierzyński płaci zus..
ale u haen była inna sytuacja bo musiała by w zajść praktycznie miesiąc po urodzeniu ;P a wiemy że to nie jest dobry pomysł ;P -
skarb właśnie moj gin jest prywatnie
a dzisiaj poszłam tylko na nfz bo miałąm nadzieje że mi zrobi wymaz czy coś..
mała nie spodziewałam się cudu ale że potraktuje mnie po ludzku i bez takich chamskich tekstów;/ kuźwa, chciałąm to przyszłam ja nie wiem w czym oni mają problem..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:04
haen lubi tę wiadomość
-
co da IP ikulka moze zglosic sie ze ja brzuch boli dajmy na to i wtedy zrobia jej wszystko mocz krew posiew z pochwy. jezeli wychodzi infekcja zostawiaja cie i masz pare dni antybiotykoterapie potem zapisza antybiotyk na pare dni i globulki.
Mona90 lubi tę wiadomość