X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka to widzę miałaś przeboje :/ mój rzadko wychodzi ale jak już wyjdzie to wygląda to podobnie:/ tak już maja niestety chyba tez muszą odreagować i nie wiedzą kiedy skończyć:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My obiadek z grilla czyli udka pieczone ziemniaczki mężu zrobił sos tzatziki. Rosół juz zjedliśmy wiec teraz na ogrodzie Relax;) jeszcze trochę ciasta zostało wiec będzie do kawki;)
    Jedyne co mnie denerwuje to ten syf po wichurze a ja muszę mieć wszystko ładnie posprzątane.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też ginger rzadko ale myślałam że oszczędzi mi takiego stresu będąc w ciąży...
    myślałam że chociaż to go zmobilizuje jakoś.. bo przed wyjściem mówiłam mu co i jak, stwierdził ze wie.. ale jakoś chyba nie bardzo..

heh, ja dzisiaj strajkuje i nie robie nic! mam zamrożone pierogi z kapustą i grzybami to sobie ugotuje. SOBIE ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co .. tak się zastanawiałąm wczoraj z nudów, która z was mamusie poczęła swojego babaska w walentynki ?
    Akurat wychodzi że listopadówki musiały w lutym działać ;P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dzien dobry ;)

Izulka, rozumiem Twoje zdenerwowanie jak najbardziej tez bym sie wkurzyla na maksa i by mnie trzymalo,ze cho cho :)!

Yhym u Nas w miesiac moich urodzin mala zostala poczeta,a urodzi sie w miesiacu,w ktorym Maz ;)
    Taki wspolny prezent hihi.

Jade dzisiaj znowu na chwile do mamy na kawcze jakas a co!
    Duchota, parnoo ani sladu deszczu.

Do zobka poznieji milego dzionka :)

Ps.Ginger, powiedzialam Ci,ze zrobie Ci wjazd na chate na to ciasto hihi :D

izulkaa lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ide zaraz się przejść gdzieś.. bo nie daje rady w domu..
    aż się poryczałam z tego wszystkiego ...:(
    wiecie co, nawet mi przykro że nasza dzidzia dzisiaj nawet nie pobawi się z tatą..

ide się przejść, może nie zemdleje nigdzie..
    z resztą...przynajmniej by się ktoś zajął mną wtedy jak trzeba..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 14:00

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja ze to ciąża z ivf to dokładnie wiem kiedy.. i transfer miałam właśnie w walentynki;)

Uważaj tam na tym spacerze.

Rozmarzona jak się nie pospieszysz to ciasta braknie:)

izulkaa, Rozmarzona lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasze 9 lutego :)

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorro żartujesz że zbierali na fikcyjną dziewczynkę
    Ale maja ludzie tupet!!!

Ja sobei zdaje sprawe ze nasz zbiórka nie jest do konca legalna póki w to nie wejdzie fundacja ale to jeszcze jakis tydzien potrwa z tego co mówi tata Kuby:(
    My to zrobilismy na zasadzie ze podeszłyśmy do kobiety ktora prowadzila impreze przez mikrofon i zapytałysmy czy jest mozliwosc postawienia puszki kartonika czy czego kolwiek powiedziałysmy na co chcemy zbierać idt. Powiedziała ze nie ma problemu. Pomogła nam wydrukować kartke zeby naklepić na puszkę którą kupiłysmy od mleka dziecięcego i postawila ja na jednym ze stoisk.
    Przelewy które zbieramy z licytaci allegro są wysyłane z uwagą dla Kuby na nasze konta allegrowe a następnie np ja odsyłam pieniazki odrazu tego samego dnia do taty Kuby też z dopiskiem dla Kubusia.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze dziewczyny tez jakas puszke wstawily w sklepie przy kasie. I na to napewno tez włscicielka wyraziła zgode.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm u nas wychodzi że był to 14 luty wedlug usg czyli 2 dzień dni płodnych. I to by się nawet mogło zgadzać bo mieliśmy bardzo upojną noc wtedy:p

izulkaa lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma tak jak wstaje rano, że cieknie Wam coś po nogach? Miałam tak dzisiaj któryś raz z kolei. Już mam stracha, że to wody się sączą, ale mam tak tylko rano po całej nocy. Leci normalnie wodnista biało-przezroczysta wydzielina. Myślę, że to może wycieka mi rozpuszczona luteina bo od kilku dni biorę 2 tabletki na noc a wcześniej brałam jedną. Mam nadzieję, że mnie uspokoicie :P

Luteina;) ja tez tak mam, tzn.moze nie cieknie po nogach, ale jest mokro. Moj patent jest taki: wstaje rano, robie siku i po podtarciu chwile odczekuje, podcieram sie jeszcze raz i wtedy wyplywa resztka luteiny, takiej rozpuszczonej. Moze spij z wkladka i zobaczysz wtedy co Ci wyplywa.

A czemu ja bierzesz?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jednak jest ktoś z walentynek ;)
    shibuya moje podobnie , tzn też w tym tygodniu co twoje ale nie wiem dokładnie, bo mieliśmy cały tydzień działać z zalecenia lekarza ;P więc z którego dnia dokładnie to tylko Pan Bóg wie ;P Obyś miała racje z tym, że jak urodzi się córcia to daruje sobie...
    nagadałam mu generalnie... poryczałam się, mała kopała jak najęta z nerwów pewnie moich... także z jego głupoty złoszczę się i ja i bobas..najbardziej i tak mi dzidziusia szkoda.. bo co ona ma do tego, a biedna też się denerwuje...

ide coś popatrzeć w tv:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shibuya jak bez wkłądek to nie wychodze nigdzie;P też biore luteine i mam powódz w majtach;P nie tylko rano ale i cały dzień.. :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was też taka wojna o imie jest dla dziecka????
    Mi się nic nie podoba mój jak wymyśli to mi sie płakać chce. Jego matka wiecznie neguje kazda moja propozycje a moja sie nie wtraca. Normalnie czuje ze dostane depresji przed porodowej chyba mowie mojemu ze trzeba wyprawke zrobic to nie felgi wazniejsze do nowego samochodu:/

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To shibuya nic się nie stresuj bo to normalne :Pjeszcze teraz podobno wiecej śluzu będziemy miec niż dotychczas :)

Ginger to super prezent walentynkowy :)
    Jak by sie udalo począć w kwietniu czyli e urodziny mojego to byly by szanse żeby urodziła się w moje urodziny :) ale dobrze ze sir w ogóle udalo :)

haen lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza:)

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka u mnie na szczęście nie ma takiego problemu z imieniem :P juz dawno byly wybrane dwa :P

Alr tu dzisiaj pustki :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka piękna pogoda, że każda korzysta ile się da :-)
    My już po działeczce, było super :-D

Haen, jak tam wesele? Wybawiłaś się?

Skarb, co u Ciebie?

Synuś :-)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, jaką jestem zmęczona :D jeszcze po wczoraj... Mam nadzieję, że dzisiaj w nocy trochę pośpię i mój nie będzie chrapać jak ostatniej nocy ;)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ