Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
izulkaa wrote:mamusie a jakie laktatory macie bądz kupujecie?
tzn firma , modelale oglądałam ostatnio avent elektryczny i jakbym nie miała tego po córce, to bym się skusiła
izulkaa lubi tę wiadomość
-
Jest taka fajna kobieta w pokoju co mi tam cos przyniesie poda bym nie wstawala Tylko i bardzo wyrozumiala . Jak wczoraj poszlam powiedziec i cale szczescie ze poszlam ze brzuszek mnie boli i twardnieje to taka starsza kobieta a bo ona tylko panikuje a nic nie wspominialam zaczela mowic o swoich tragediach a tamta kobieta mila bys przestala bo w zyciu dziecka nie stracilas i nie masz pojecia co to znaczy ze to najwiekszy bol dla rodzicow i nie wiesz co ona czuje wiec nie porownoj a sie nie skarzy tobie tylko lekarzowi.
Bylam w szoku bo nie wiedzialam o co chodzi i nie bylam w temacie bo tak mnie rwalo ze myslalam ze nie wytrzymam ale ta dziewczyna co lezy kolo mnie zaskoczyla mnie swa postawa pozytywnie.
izulka ; mam elektryczny z canpola polecam :*
Dzis dali mi magnez jeszcze jak to sie smieja dla tych wyjatkowych , jeszcze jakies tabletki bo w moczu bakterie mi wyszly .izulkaa lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj oglądałam laktatory i na pewno kupię elektryczny. Pamiętam jak koleżanki męczyły się z tymi ręcznymi.
Podoba mi się Avent, ale cenkę ma zabójczą
Izulka, mam dosłownie 4szt w tym malutkim rozmiarze. Ostatnio wypytuję dziewczyny z rodziny i przyjaciółki co warto a czego nie. Zdecydowałam się na te maleńkie ciuszki, bo najwyżej ich nie wykorzystamA niektóre z ich dzieci rodziły się np 53 czy 54 cm i ubranka 56 na nich wisiały. Ja lubię dopasowane
Synuś
-
Zwróćcie uwagę, że np w smyku rozmiar 50 to tak naprawdę 56 a nawet więcej. To samo tesco. H&m się w miarę rozmiaru trzyma...
Co do laktatora ja mam ręczny Medeli. Jak dla mnie słaby. w pewnym momencie jak już miałam bardzo mało pokarmu to lepiej ręką że tak powiem sciagalam.Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Dzien dobry
Rozmiary ubranek to jak widac kazdego indywidualne podejscie
Ja mam porownanie bo i dwie bratowe mi doradzaly niewiele na 56 kupowac bo doslownie na lada moment im sie przydalo i bylo za male.
Tak,wiec stwierdzilam,ze maja racje i kupilam pare tylko ubranek na 56,a reszta wieksza.
Zawsze moge dokupic jak sie okaze Malutka,ale przynajmniej wiem,ze wtedy to zaloze,a nie ze bedzie lezalo,a wieksze rozmiary beda na pozniej
Wlasnie ja tez sie zastanawialam nad laktatorem elektrycznym.
Ceny powalaja,ale sie zastanawiam czy nie jest wygodniejszy.
Wczoraj juz do Meza mowilam jak zobaczylam,ze wezme najwzyej reczny,a On powiedzial,ze zobaczymy bo ma mi byc wygodnie i jak cos wezmie sie elektryczny.
Mala, domyslam sie,ze sie przestraszylas ;/
Takie bole czasem sie pojawiaja,a czlowiek malo sobie wlosow z glowy nie powyrywa ze zmartwienia..
Odpoczywaj duzo i faktycznie moze troszke zwolnij jak Maz doradzil
To czego sie w dany dzien nie zrobi zawsze mozna nadrobic w inny
Ginger, gdzie Ty Kochaniutka? Czyzbym wbila szybciej od Ciebie hihi
Spioch!
Perelka, dziekuje
Faktycznie dzisiaj lepiej sie spalo i to praktycznie cala noc
Wczesnie odlecialam bo kolo 22 takze pospalam troszke,a rano sie wiercilam bo nie moglam sie ulozycJestes juz z nami -
Ja większość ciuszków dostaję i tak jak patrzę na rozmiary to 0-3 miesiąca. Mam nadzieję że będą dobre. Do szpitala kupię takie w rozmiarze 56 . Jak sprawdziłam jak moje dziewczyny rosły jak były małe to dł. 62 miały w 6 miesiącu życia. I bądź tu mądry człowieku;-)
-
U mnie też mdłości nawracają, zazwyczaj po kawie.
Skarb, ja siusiam co 10-15 minut
Siedzę na kanapie przed tv i obszywam (?) tą zasłonkę i aż sama się z siebie śmieję, bo to nie ja
Co do laktatora ręcznego, fakt, trzeba trochę ręką popracować, ale nie przypominam sobie, żeby to było mega męczące. -
ja myśle nad elektrycznym.Podobno wygodniejsze ;P
zrobiłam liste zakupów na przyszły miesiącmam już linki skopiowane
400 zł mi wyszło na takie pierdoły dla mnie do szpitala i do bobaska kosmetyki itd
poczekam może do wypłaty ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 12:24
-
Ja nie mam doświadczenia, bo nigdy żadnego laktatora nie używałam. Nie napisałam, że używanie zwykłego laktatora było dla kogoś "mega męczące". Korzystam z porad doświadczonych koleżanek, wszystkie karmiły swoje dzieci minimum parę miesięcy i uznały, że wygodniejsze jest używanie elektrycznego
Dlatego taki kupię.
Swoją drogą, jak byłam niedawno w szpitalu to leżałam na sali z dziewczyną, która urodziła parę dni wcześniej. Odciągała pokarm laktatorem ręcznym i on okropnie piszczałizulkaa lubi tę wiadomość
Synuś
-
MW ; to musialas sie nastawic ze juz mi wroca
Mala : hihi ufff bo tu pielegniarka mi sie doszukiwala przewianego pecherza bo chodz ok co godzine ze za czesto sikam . Chyba ze stoperem siedzi w tej dyzurce -
Izulka, ja zamawialam od lu-pi-lu,ale narazie rzeczy kosmetyczne,pieluchy,butelki,smoczki itp
Rozek teraz bede miala w kolejnym zamowieniu od niego nieusztywniany.
To zamowienie jednak dopiero na dniach bede robila,wiec wtedy Ci moge dac znac czy fajny
Z paczki zadowolona bylam,ale zapomnialam dodac by daty przydatnosci byly z zapasem.
Na szczescie tylko jeden krem wyslali mi z data do pazdziernika.
Takze jakbys jakies kosmetyki zamwiala to musisz pamietac wspomniec o terminieJestes juz z nami -
Czeste sikanie teraz to normalka
Wczorajszy przyklad, przed wyjsciem na miasto z Mezem skorzystalam z wc dwa razy w ciagu 5 minut siusiorki
Ledwie wyszlismy, przeszlam kolo 10 krokow i znowu mi sie chcialo
Zauwazylam,ze nawet jak pije po kilka malych lyczkow to zaraz to wyprozniam,wiec zaden sposob nie dziala by to chodzenie uszczpulicJestes juz z nami -
ok dzięki Rozmarzona
to jak będziesz zamawiać to daj znać
Poki co myślałam zamówić podkłądy poporodowe, wkłądli laktacyjne, pieluchy, do wanienki rozne pierdoły, butelki, smoczki, okrycia kąpielowe itd ;P
ciekawe co w sytuacji jak by nie mieli dłuższego terminu ważnościczy przyślą to co mają ;P