X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona gdzies zaginela?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozylam sie z zamiarem spania.. Ale powierciłam sie i nie zasnęłam nawet na chwile..:( ciśnienie 130/60 hm..

A teraz kiedy myślicie chrzcić nasze maluszki ?
    Ja myślałam kolo marca :P

Co do zdolności to hm.. Uwielbiałam rysowac i nawet nieźle mi to szlo.. Moze powrócę di tego ? Chociaz nawet olowka nie mam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 15:41

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka uwazam ze takie praktyczne prezenty na chrzciny ok, ale jednak tez jestem tradycjonalistka i taki lancuszek tez musi byc. Moje np wszystkie praktyczne prezenty typu zegarek rower itd to nie wiem wiem gdzie sa, rowek mojemu chrzesniakowi ukradli, a zloty lancuszek z serduszkiem od juz niezyjacego chrzestnego jest i jest to pamiatka.

perelka89 lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam szybkie pytanie- może któraś będzie wiedziała- nie było dziś mojego gina bo miał jakąś operacje a mi się L4 skończyło. Przyjmuje tylko raz na tydzień. Czy mogę iść do internisty skoro ZUS już wie, że jestem w ciąży i to tylko przedłuzenie ? Internista wie, ma w karcie dużo o ciaży a ZUS ma przesłane przeze mnie dokumenty właśnie od internisty, bo musialam wytłumaczyć czemu nie było mnie w domu podczas kontroli.

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka pomyslalam ze np na wielkanoc o ile nie jest pozna w przyszlym roku, ale jeszcze tego nie sprawdzalam
    Bedzie juz cieplej bo jesli beda mrozy to jakos ciezzko mi sobie wyobrazic chrzest.

izulkaa, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Rozmarzona gdzies zaginela?

Może śpi? :-D

Synuś :-)
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Dziewczyny mam szybkie pytanie- może któraś będzie wiedziała- nie było dziś mojego gina bo miał jakąś operacje a mi się L4 skończyło. Przyjmuje tylko raz na tydzień. Czy mogę iść do internisty skoro ZUS już wie, że jestem w ciąży i to tylko przedłuzenie ? Internista wie, ma w karcie dużo o ciaży a ZUS ma przesłane przeze mnie dokumenty właśnie od internisty, bo musialam wytłumaczyć czemu nie było mnie w domu podczas kontroli.

Tak, może Ci internista wystawić (przypilnuj żeby było B). Poproś na tydzień, a później weź od ginekologa :-)

Edit- miało być "B",a nie ludzik w okularach :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 16:00

olcia88 lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mąż obdupi mnie jak nic :P :P

Olcia możesz iść do internisty, ja pierwsze brałam właśnie u internisty po konsultacji z księgową ;)

Madalena pytałam o płeć bo chciałam zaproponować kolczyki :D co do łańcuszka, to Laura dostała na chrzest od wujka-księdza. Kosztował ponad 600zł a nosi go dopiero teraz. Pozwalam jej, bo wiem, że jak dorośnie to pewnie nie będzie się podobał. Myślę, że najlepiej omówić to z rodzicami dziecka, każdy ma inne preferencje. A u nas łańcuszek to pieniądze w błoto..

Co do chrztu to Laurę chrzciliśmy w szpitalu praktycznie na łożu śmierci :( nie wspominam tego zbyt miło, miała 1,5 miesiąca. Teraz raczej chciałabym wcześniej

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spac mi sie chce (ale co sie dziwic jak 5h w nocy tylko), a w domu bede wieczorem...

MadaLena spytajcie sie rodzicoe czy maja preferencje co do prezentu...ktos bedzie wolal pieniadze, inny zabawke.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to w sypialni fiolet i zieleń a w pokoju dziennym beż i ecru. Mnie osobiście pastelowe odcienie nudzą a białe meble nie podobają mi się, takie pokoje wydają mi się smutne i kojarzą ze szpitalem. Także każdy ma swoje wizje :)

Powiem wam, że brzuch rośnie mi coraz bardziej i zaczyna wkurzać. Wczoraj przy orgazmie skurcze macicy czułam juz tak wysoko, że w sumie dziwne i mało przyjemne to było. Jeszcze tylko brakuje by seks stracił na smaku ech.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 16:13

• haen Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spac mi sie chce (ale co sie dziwic jak 5h w nocy tylko), a w domu bede wieczorem...

MadaLena spytajcie sie rodzicoe czy maja preferencje co do prezentu...ktos bedzie wolal pieniadze, inny zabawke. T

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z serii blondynka pyta: gdzie można kupić fajne, niedrogie poszewki na jaśki?

*nie obrażając blondynek, ja po prostu mentalnie utożsamiam się z tym kolorem ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, w Home&You. Bez przecen ceny kosmiczne, ale bardzo często mają promocje.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czarna a na ile brałaś od internisty ?

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a da się jakoś internetowo? bo ja mam zakaz wychodzenia samej tak daleko :P

cholercia od leżenia bolą mnie plecy, to nie jest normalne

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Mała czarna a na ile brałaś od internisty ?
    niecałe 1,5 tygodnia. właściwie to ta babka nie wiedziała jak się za to wziąć, bo nigdy ciążowego nie wypisywała. w końcu "stwierdziła" zapalenie pęcherza, coś tam poszukała w książeczce, wpisała i dała mi do powrotu mojego gina. tylko właśnie pilnuj tego B ;)

olcia88 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka chrzcilismy jak mial 1,5 mc teraz tak myslalam o okolicy Bozego Narodzenia. Mam zimowy komplet do chrztu wiec bedzie jak znalazl:)
    Potem kolejna impreza w lutym urodziny Patryka wiec musze to jakos rozlozyc w czasie:)

Mala ja zamowilam na necie poszewki na jaski za 8 zl ale jeszcze nie wiem jakie beda. Ja chcialam gladkie satynowe turkusowe i takie znalazlam.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Może śpi? :-D

No wiesz Zorro, Rozmarzona podejrzewac o to ze spi toz to skandal :) hahaha

Rozmarzona melduj no sie tu:)

Zorro, Rozmarzona lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras miala problem ze znakami polskimi na klawiaturze czy ktos to rozkminil bo mnie juz szlag trafia:/ wyszukalam na gogle i zadne porady nie dzialaja:/ nawet moj mezu nie umie mi tego ustawic wrrr

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger właśnie oglądam na allegro i chyba przeglądałam te co ty tylko boję się jak te kolory będą się prezentować na żywo

gdy Rozmarzona pojawia się "rano" na forum, to myślę sobie "o, zrobiło się już późno" ;)

Ginger84, Rozmarzona lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ