X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie moge...:( a jestem zmeczona...ostatnio sue klade k.23 i o 6 pobudka, wczordj sie polozylam wczesniej, bo bylam padnieta, ale wstalam tez wczesniej i taki...
    Na szczesscie na dzis nie mam zadnych planow, to odpoczne i moze idespie chciciaz od dluzszego czasu drzemki w ciagu dnia tez mi nie wychodza.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ta pełnia dzisiaj bo ja też nie mogę spać..

• haen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh:) chociaz wcale mnie to nie bawi czy cieszy

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Rozmarzona właśnie miałam ci pisać że dziś cholerna pełnia:/ tak wiec ja jeszcze nie śpię.

Byłam dziś u koleżanki i dobrze mi to zrobiło. Dzień bez nospy od bardzo dawna. I wsiadam do samochodu byłam jako kierowca ale usiadłam jako pasażer i siedzę i czekam.. po chwili jak zaczęłam się śmiać to się aż popłakałam. Moja głowa odmawia posłuszeństwa. Kolejny przykład od dwóch tyg szukam moich ulubionych majtek i znalazłam a gdzie? W szafce z albumami zdjęciami. No masakra nic znaleźć nie mogę cukier dałam do zamrażarki ja nie wiem co się dzieje.
    Ginger, padłam :D Ale dobrze wiedzieć, że nie jestem sama :) :)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna, właśnie mąż mi tłumaczył wczoraj, że normalnie w roku jest 12 pełni a co ileś tam lat 13. I dzisiaj w południe (tak, w południe) ma być ta 13 pełnia. Ale u nas chyba jej nie widać.. Sama już nie wiem. Nie ogarniaj czasami wsypania płatków do mleka a on mi tu o pełniach opowiada...

Molcia lubi tę wiadomość

• Micia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :). Tez mam na koncie nieprzespana noc, albo z powodu wieczornego przejedzenia, albo ta pelnia :P. Moze teraz sie uda zasnac. Jeszcze przez pol nocy sasiedzi z zasciany sie klocili :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 06:10

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje wam nie przespanych nocy !
    Ja co prawda sie krecilam i wstawalam ale tak zle nie bylo ....chodz chyba troszke przyzwyczailam sie zdo spania w lozku sama :)

Co do gustow kazdy ma inne i sie o nich nie dyskutuje -jak to sie mowi:)
    Ja kiedys nigdy bym nie zalozyla zoltego zlota a teraz tylko takie nosze.
    Na chrzciny to raczej bez sensu kupowac bizu bo i tak malemu dziecku sie nie zalozy, ale w pozniejszym okresie mysle ze warto -to jednak pamiatka.

Obudzilam sie juz glodna i stwierdzilam ze to chyba marny pomysl zeby samemu jechac na ta glukoze i nie jest do 11, wiec poczekam do pon. Wtedy jak cos to pojade nawet sama ale do przychodni ktora jest blizej a dzis jest zamknieta.
    Perelka Rozmarzona powodzenia na gluko...

perelka89, Micia, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ginger dobra jestes:)

Perelka ja dzisiaj tylko,na tsh bo,dostałam,skierowanie od,rodzinnego wiec sobie pójdę,za darmo...a co ! Chociaz,jedno badanie będę mieć za free :P
    A w pon cala,reszta ...prywatnie :P
    Czekam,juz w kolejce,od 7 :P bo tu,od 8 jest ale,same mohery wiec pewnie kobiety w ciąży by nie przepuścili :P
    Mimo ze pisze ze bez kolejki w ciąży :P

Brzuch boli.. :( glodna jestem,jak pieron..
    Pominelam dawkę,tak,jak mówiliście :) a wezmę pozniej tan na tarczyce :P

A u mnie noc nawet ze przespana..
    Wczoraj mąż poprosił corcie żeby dala,sie mamie wyspać bo miałam to samo co,cebulka.. Nie Szlo usnac ani spać bo tak kopala :P i wiecie co..chyba podzialalo :P ledwo,sie obudziłam na to badanie :P albo po wczorajszym dniu ( bez tabletki apapu) spalam jak zabita :P

perelka89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis skończony 24 tydzień ;)
    Od kiedy liczycie 7 Miesiąc ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 07:56

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka przepros i wejdz bez kolejki tym bardziej jesli jest taka inf. Na drzwiach !!!!
    Chyba widac po tobie ze w ciazy jestes a nie ze kapusty sie najadlas ;)
    A tab. Wez od razu po badaniu, zanim dojedziesz do domu bedziesz mogla zjesc sniadanie...
    Ja licze 6mc od 23 tyg...a 7 to kolo 27 tg... wiec jeszcze troche.

Stanelam na wage ... +8kg .... chyba musze zmniejszyc ilosc jedzonych lodow :(

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze msc jak MadaLena:)
    I wlasnie powiedz, zebhestes w ciazy i bez kolejki. Ja wiem, ze my sie krygujemy, ale trzeba sie upominac o swoje.
    W ogole kiedys przed badaniem tsh bylam taka dumna z siebie, ze tuz po przebudzeniu nie wzielam leku, ze wyszlam z gabinetu, lyknelam tabletke i od razu wyciagnelam kanapke czyli bez sensu :D tak sie skupilam, zeby nie zjesc nic rano, to jak tylko wyszlam z gabinetu to na raz leki i jedzenie...:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Wspolczuje wam nie przespanych nocy !
    Ja co prawda sie krecilam i wstawalam ale tak zle nie bylo ....chodz chyba troszke przyzwyczailam sie zdo spania w lozku sama :)

Co do gustow kazdy ma inne i sie o nich nie dyskutuje -jak to sie mowi:)
    Ja kiedys nigdy bym nie zalozyla zoltego zlota a teraz tylko takie nosze.
    Na chrzciny to raczej bez sensu kupowac bizu bo i tak malemu dziecku sie nie zalozy, ale w pozniejszym okresie mysle ze warto -to jednak pamiatka.

Obudzilam sie juz glodna i stwierdzilam ze to chyba marny pomysl zeby samemu jechac na ta glukoze i nie jest do 11, wiec poczekam do pon. Wtedy jak cos to pojade nawet sama ale do przychodni ktora jest blizej a dzis jest zamknieta.
    Perelka Rozmarzona powodzenia na gluko...
    Madalena ale u Ciebie to jeszcze za wcześnie na glukozę jest - z tego co mi lekarka mówiła między 24 a 28 tyg, przy czym lekarze liczą skończone tygodnie
    a poza tym witam się w ostatnim dniu "w cyrku" ;) jeszcze 7h! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 08:50

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia zabieraj swoj kubek z pracy i koniec!!:)

Molcia lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny ciąża mi nie słuzy wczoraj wrocila do mnie paczka dlaczego ?? Uwaga nie wpisalam nazwy ulicy na kopercie:/ Jestem tak nei ogarnieta czasami ze az sama na siebie jestem wsciekła:(

Oby nas dzisiaj do domku puścili tyłek mnie juz boli od tego krzesła szpitalnego, marze o kąpieli a juz nie wspomne normalnym obiadku.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ty jesteś nieogarnieta patrz kilka postów wyżej co ja wyprawiam wiec nie jesteś sama:)

Podziwiam cię ze tak dajesz rade w tym szpitalu ja to bym chwili nie wysiedziala na krześle:/ wiec ja będę się stresować we wrześniu w domu jak Patryk będzie w szpitalu:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a u Was co słychać ;)/od dziś postanowiłam znaleźć czas na forum :) pracujecie jeszcze ? Macie już wyprawke dla malucha ?:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena juz bez różnicy bo i tak poszłam o godzinę wczesniej żeby zajac kolejke :P
    Jak myślicie mogę sobie wyjąć kartę od lekarza i skserować wnuki badan ? Chyba mam prawo widzieć swoje wyniki ,co? :P

W nagrodę wcinam ciasto :)

LO to do 27 daleko :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger u mnie samo zaparcie i upartosc daje mi siłe. Nie wiem czy bym dala rade siedziec w wyzszej ciazy i dlatego boje sie strasznie tego 9 listopada jak mała bedzie miala zabieg pod narkoza. nie wyobrazam sobie zeby mnie przy niej nie bylo a tak tez moze sie zdarzyc bo mam termin na 13

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka popros w rejestracj tam Ci skserja bo karty nie wydadza raczej

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a czemu ma byc w szpitalu synek?

Molcia w końcu !

Dziewczyny jak,na glukozie ?

Molcia lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ