X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie moge...:( a jestem zmeczona...ostatnio sue klade k.23 i o 6 pobudka, wczordj sie polozylam wczesniej, bo bylam padnieta, ale wstalam tez wczesniej i taki...
    Na szczesscie na dzis nie mam zadnych planow, to odpoczne i moze idespie chciciaz od dluzszego czasu drzemki w ciagu dnia tez mi nie wychodza.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ta pełnia dzisiaj bo ja też nie mogę spać..

• haen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh:) chociaz wcale mnie to nie bawi czy cieszy

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Rozmarzona właśnie miałam ci pisać że dziś cholerna pełnia:/ tak wiec ja jeszcze nie śpię.

Byłam dziś u koleżanki i dobrze mi to zrobiło. Dzień bez nospy od bardzo dawna. I wsiadam do samochodu byłam jako kierowca ale usiadłam jako pasażer i siedzę i czekam.. po chwili jak zaczęłam się śmiać to się aż popłakałam. Moja głowa odmawia posłuszeństwa. Kolejny przykład od dwóch tyg szukam moich ulubionych majtek i znalazłam a gdzie? W szafce z albumami zdjęciami. No masakra nic znaleźć nie mogę cukier dałam do zamrażarki ja nie wiem co się dzieje.
    Ginger, padłam :D Ale dobrze wiedzieć, że nie jestem sama :) :)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna, właśnie mąż mi tłumaczył wczoraj, że normalnie w roku jest 12 pełni a co ileś tam lat 13. I dzisiaj w południe (tak, w południe) ma być ta 13 pełnia. Ale u nas chyba jej nie widać.. Sama już nie wiem. Nie ogarniaj czasami wsypania płatków do mleka a on mi tu o pełniach opowiada...

Molcia lubi tę wiadomość

• Micia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :). Tez mam na koncie nieprzespana noc, albo z powodu wieczornego przejedzenia, albo ta pelnia :P. Moze teraz sie uda zasnac. Jeszcze przez pol nocy sasiedzi z zasciany sie klocili :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 06:10

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje wam nie przespanych nocy !
    Ja co prawda sie krecilam i wstawalam ale tak zle nie bylo ....chodz chyba troszke przyzwyczailam sie zdo spania w lozku sama :)

Co do gustow kazdy ma inne i sie o nich nie dyskutuje -jak to sie mowi:)
    Ja kiedys nigdy bym nie zalozyla zoltego zlota a teraz tylko takie nosze.
    Na chrzciny to raczej bez sensu kupowac bizu bo i tak malemu dziecku sie nie zalozy, ale w pozniejszym okresie mysle ze warto -to jednak pamiatka.

Obudzilam sie juz glodna i stwierdzilam ze to chyba marny pomysl zeby samemu jechac na ta glukoze i nie jest do 11, wiec poczekam do pon. Wtedy jak cos to pojade nawet sama ale do przychodni ktora jest blizej a dzis jest zamknieta.
    Perelka Rozmarzona powodzenia na gluko...

perelka89, Micia, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ginger dobra jestes:)

Perelka ja dzisiaj tylko,na tsh bo,dostałam,skierowanie od,rodzinnego wiec sobie pójdę,za darmo...a co ! Chociaz,jedno badanie będę mieć za free :P
    A w pon cala,reszta ...prywatnie :P
    Czekam,juz w kolejce,od 7 :P bo tu,od 8 jest ale,same mohery wiec pewnie kobiety w ciąży by nie przepuścili :P
    Mimo ze pisze ze bez kolejki w ciąży :P

Brzuch boli.. :( glodna jestem,jak pieron..
    Pominelam dawkę,tak,jak mówiliście :) a wezmę pozniej tan na tarczyce :P

A u mnie noc nawet ze przespana..
    Wczoraj mąż poprosił corcie żeby dala,sie mamie wyspać bo miałam to samo co,cebulka.. Nie Szlo usnac ani spać bo tak kopala :P i wiecie co..chyba podzialalo :P ledwo,sie obudziłam na to badanie :P albo po wczorajszym dniu ( bez tabletki apapu) spalam jak zabita :P

perelka89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis skończony 24 tydzień ;)
    Od kiedy liczycie 7 Miesiąc ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 07:56

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka przepros i wejdz bez kolejki tym bardziej jesli jest taka inf. Na drzwiach !!!!
    Chyba widac po tobie ze w ciazy jestes a nie ze kapusty sie najadlas ;)
    A tab. Wez od razu po badaniu, zanim dojedziesz do domu bedziesz mogla zjesc sniadanie...
    Ja licze 6mc od 23 tyg...a 7 to kolo 27 tg... wiec jeszcze troche.

Stanelam na wage ... +8kg .... chyba musze zmniejszyc ilosc jedzonych lodow :(

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze msc jak MadaLena:)
    I wlasnie powiedz, zebhestes w ciazy i bez kolejki. Ja wiem, ze my sie krygujemy, ale trzeba sie upominac o swoje.
    W ogole kiedys przed badaniem tsh bylam taka dumna z siebie, ze tuz po przebudzeniu nie wzielam leku, ze wyszlam z gabinetu, lyknelam tabletke i od razu wyciagnelam kanapke czyli bez sensu :D tak sie skupilam, zeby nie zjesc nic rano, to jak tylko wyszlam z gabinetu to na raz leki i jedzenie...:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Wspolczuje wam nie przespanych nocy !
    Ja co prawda sie krecilam i wstawalam ale tak zle nie bylo ....chodz chyba troszke przyzwyczailam sie zdo spania w lozku sama :)

Co do gustow kazdy ma inne i sie o nich nie dyskutuje -jak to sie mowi:)
    Ja kiedys nigdy bym nie zalozyla zoltego zlota a teraz tylko takie nosze.
    Na chrzciny to raczej bez sensu kupowac bizu bo i tak malemu dziecku sie nie zalozy, ale w pozniejszym okresie mysle ze warto -to jednak pamiatka.

Obudzilam sie juz glodna i stwierdzilam ze to chyba marny pomysl zeby samemu jechac na ta glukoze i nie jest do 11, wiec poczekam do pon. Wtedy jak cos to pojade nawet sama ale do przychodni ktora jest blizej a dzis jest zamknieta.
    Perelka Rozmarzona powodzenia na gluko...
    Madalena ale u Ciebie to jeszcze za wcześnie na glukozę jest - z tego co mi lekarka mówiła między 24 a 28 tyg, przy czym lekarze liczą skończone tygodnie
    a poza tym witam się w ostatnim dniu "w cyrku" ;) jeszcze 7h! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 08:50

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia zabieraj swoj kubek z pracy i koniec!!:)

Molcia lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny ciąża mi nie słuzy wczoraj wrocila do mnie paczka dlaczego ?? Uwaga nie wpisalam nazwy ulicy na kopercie:/ Jestem tak nei ogarnieta czasami ze az sama na siebie jestem wsciekła:(

Oby nas dzisiaj do domku puścili tyłek mnie juz boli od tego krzesła szpitalnego, marze o kąpieli a juz nie wspomne normalnym obiadku.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ty jesteś nieogarnieta patrz kilka postów wyżej co ja wyprawiam wiec nie jesteś sama:)

Podziwiam cię ze tak dajesz rade w tym szpitalu ja to bym chwili nie wysiedziala na krześle:/ wiec ja będę się stresować we wrześniu w domu jak Patryk będzie w szpitalu:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a u Was co słychać ;)/od dziś postanowiłam znaleźć czas na forum :) pracujecie jeszcze ? Macie już wyprawke dla malucha ?:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena juz bez różnicy bo i tak poszłam o godzinę wczesniej żeby zajac kolejke :P
    Jak myślicie mogę sobie wyjąć kartę od lekarza i skserować wnuki badan ? Chyba mam prawo widzieć swoje wyniki ,co? :P

W nagrodę wcinam ciasto :)

LO to do 27 daleko :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger u mnie samo zaparcie i upartosc daje mi siłe. Nie wiem czy bym dala rade siedziec w wyzszej ciazy i dlatego boje sie strasznie tego 9 listopada jak mała bedzie miala zabieg pod narkoza. nie wyobrazam sobie zeby mnie przy niej nie bylo a tak tez moze sie zdarzyc bo mam termin na 13

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka popros w rejestracj tam Ci skserja bo karty nie wydadza raczej

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a czemu ma byc w szpitalu synek?

Molcia w końcu !

Dziewczyny jak,na glukozie ?

Molcia lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ