WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Józefka. Fajnie byłoby tam spotkać jakąś znajomą twarz :-) ale ja jednak podziękuję, wolę poczekać chociaż jeszcze ze 2 tygodnie :-P
    Narazie jest lepiej. Chyba jest szansa ze zostanę jeszcze trochę w obecnym stanie. Leżę cały czas. Krwawienie ustało. Tylko taki ucisk na dole czuje. Kłuje mnie trochę ta szyjka. I brzuch na dole obolały jak na okres. Ale żadnych wyraźnych skurczy nie czuje. To takie stałe "rwanie". Jakby mi powiedzieli ze to są właśnie skurcze i zapytali z jaką częstotliwością to bym chyba odpowiedziała ze są cały czas :-D
    U Ciebie juz wszystko dopięte na ostatni guzik?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia chyba wszystko. Mąż mi torbę schował do szpitala, bo co chwila coś do niej dokładałam, przekładałam. Świruje na całego. Byłam dziś w mojej pracy w odwiedziny i się poryczałam, Wszyscy siedzą jak na szpilkach i oczekują piątku. Uświadamia mi to ilu ludzi Nam kibicowało, i ile Kropek będzie miał wujków i cioć nie zależnych od wiezów krwi to fantastyczne uczucie.

martusia leż z nogami razem, staraj się nie stresować i walcz o każdy dzień, tydzień dla swojego Maleństwa w brzusiu.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przed porodem zawsze jest jakiś niepokój i strach żeby czymś nie zrobić krzywdy dziecku ale to normalne zachowanie dla każdej kobiety w ciąży. A wszystko szybko minie jak tylko będzie już po i przytulicie swoje maleństwa. Trzymam za Was kciuki, na pewno wszystko się uda :)

My dzisiaj mamy małe święto, Antoś skończył 2 miesiące, rośnie jak na drożdżach, wyrósł już z ubranek 56 i od kilku dni zakładamy już 62, no i waży już prawie 5 kg, jak go podnosimy to już czujemy różnicę naszego małego klocuszka :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały Antoś ślicznie rośnie :) kurcze jak czytam Twoje posty czy Agaty nastawiam sie pozytywnie i nie mogę się doczekać kiedy ja będę na tym etapie :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko kilka dni i też już będziesz na etapie bycia mamą :) To super uczucie przytulanie i całowanie takiego maleństwa i jeszcze przez pierwszy tydzień ma taki niesamowity zapach noworodka, brakuje mi tego, szkoda że tego zapachu nie da się zamknąć do buteleczki. I jeszcze te uśmiechy i guganie, aż sama się wtedy uśmiecham i jestem szczęśliwa :)

józefka, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie chwile na pewno rekompensują wszystko :) pewnie do piątku poświruje jeszcze nie jeden raz, ale od piątku, jak już będę po wszystkim i przytulę Jaśka to zapomnę o wszystkim. W sumie to tylko strach przed nieznanym, a jak się już pozna swoje obawy człowiek znajduje siłę na walkę dalszą. Te 2 inseminacje, 2 procedury IVF w tym 3 transfery nie darmo walczyłam tyle czasu :)

• józefka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusaizabka jak sytuacja? jak się czujesz?

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Józefka, jest w porządku. Są jakieś sporadyczne skurcze. Ale nie regularne. I nie krwawię. Tylko czuje taki ucisk na spojenie. Zupełnie jakby mi ktoś miednicę usiłował rozepchnąć. Dużo leżę. Wtedy jest lepiej. Wstaje generalnie tylko do kibelka i żeby coś zjeść. Mam nadzieję że jeszcze ze dwa tygodnie mały w brzuchu posiedzi...

Ale w razie czego spakuję dziś torbę. Miałam to zrobić wczoraj, ale mój M dopiero przed 23 wrócił z pracy :-( Zamówiłam wczoraj jeszcze kilka brakujących rzeczy. Mam nadzieje ze szybko dojdą. I niech już stoi w razie "w".

Martwi mnie tylko to że tu jeszcze nie wszystko gotowe. Pranie miałam zrobić jeszcze raz i poprasować wszystko ciuszki. I nie zapadła jeszcze żadna decyzja co do imienia... :-(

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusa spokojnie, ważne że raz wyprałaś i poprasowałaś. Ja mam zarekwirowaną torbę do szpitala, bo co chwilę "coś" do niej dokładałam zmieniałam :)

a co do imienia, u Nas już wybrane a i tak zwracamy się do małego per Kropek i jakoś najbardziej nam to pasuje :) ja chce się z nim przywitać, witaj Kropku, a po imieniu niech mąż pierwszy raz do niego powie. a On że nie mam na co liczyć bo dla niego to Kropuś i tyle :)

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wyprałam tylko raz i to w zwykłym proszku. Nie prasowałam, bo mówię "po co?" skoro i tak to będzie leżeć. Wypiorę drugi raz w dzidziusiowym proszku i wtedy poprasuję na gotowo. A tu lipa.

Pewnie ten Kropek juz tak wam zostanie :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia najważniejsze, że rzeczy są czyste. Kurcze nie wiem co Ci doradzic, czy prać na cito i prasować czy moze tylko wyprasować. Jest duża szansa, że maluch poczeka do terminu, ale z drugiej strony przy rozwarciu i skracającej się szyjce stanie odpada. więc ciężko Ci będzie stać i prasować i składać. A może masz kogoś kto by Ci pomógł na szybko. Mi teściowa wszystko prała i prasowała i składała. Ja to i tak później każde ubranko sprawdzałam i układałam od nowa (co raz doprowadziło do dość dużych boleści)

może spakuj torbę z tymi rzeczami co masznaszykowane z listy wyprawkowej (w salve do 4 pajacyki, 2 ręczniki i kocyk) resztę szybko wypierz. w razie czego podmienisz na te wyprane już w odpowiednim proszku :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, to może poproś męża żeby wyprał ubranka i wyprasował, takie małe rzeczy szybko się prasuje więc na pewno nie będzie miał z tym problemu. A później na spokojnie spakujecie razem torbę do szpitala, wtedy będzie dokładnie wiedział co gdzie jest. Trzymam kciuki żeby mały posiedział jeszcze w brzuszku conajmniej 2 tygodnie.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka jak twoje samopoczucie? Jutro wasz wielki dzień. Mój mały ma dopiero dwa miesiące a ja już prawie nie pamiętam jak to było być w ciąży... Czas leci, my już powoli zaczynamy się nad chrzcinami zastanawiać, kiedy, gdzie,za ile.

• józefka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata obecnie jestem dziwnie spokojna, wczoraj chyba bardziej panikowałam. Pewnie pod wieczór mnie stresik ściśnie :)

jutro o tej porze Młody będzie już na świecie <3

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam. My byliśmy dziś na nadprogramowej wizycie kontrolnej u prowadzącego. Kazał mi przyjść, skonsultować to rozwarcie itd. Z synkiem wszystko ok. Serduszko bije. Lekarz mówi ze do terminu nie dotrzymam na 100%. Brzuch twardnieje. W nocy mam skurcze i plamienia. Mam się starać wytrzymać chociaż do końca listopada. Im dłużej tym lepiej. Ale powiedział ze nawet jakbym urodziła teraz to nic złego się nie stanie. Choć ciąża donoszona będzie za 10 dni. Rozwarcie jest już na 3cm. Ale szyjka się nie skraca. Ma 1cm. Krwawienie z nadżerki. Ledwo wziernik włożył i zaczęłam krwawić. Ale nie panikować. Panikować jedynie jak wody odejdą albo będą regularne skurcze. Wypisał skierowanie do szpitala w razie "w". I skierowanie na Ktg na poniedziałek i na środę. W czwartek kolejna wizyta. Torba ma być spakowana i czekać w pogotowiu.

Józefka, a Ty dzisiaj jedziesz do szpitala żeby Ci jakieś badania porobili? Jakieś przygotowania? Czy jutro i od razu na salę?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia dziś jeszcze w domu. a jutro na 10 rano jedziemy na IP do Salve jak dobrze pójdzie to po 2 godzinach Młody będzie na świecie już.

Marta ale dostałaś skierowanie do salve czy wypisał Ci do innego szpitala?

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Salve.

No to rewelacja! To jutro sądny dzień :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooooo to może mi śmigniesz w poniedziałek na korytarzu gdzieś jak będziesz szła na KTG bo z tego co wiem jak masz skierowanie to robisz na oddziale :)

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... Powiedzieli mi ze mogę robić tu u mnie na Wujaka :-) z moim nakazem leżenia, nie zamierzam jeździć na drugi koniec miasta na badania :-P jeśli tam pojadę to.juz po to żeby urodzić ;-)

Józefka, w takim razie życzę powodzenia! I bardzo mocno ściskam i trzymam kciuki za jutrzejszy dzień! Oby poszło jak po maśle! Szybko.i bezboleśnie! :-) a potem juz będziesz mieć swojego Jasia przy sobie :-)

oar8skjo4squlk4t.png

józefka lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, trzymam kciuki za jutro, napisz później jak będziesz miała chwilkę :)

Martusiazabka, to już masz spore rozwarcie jak już 3 cm, na pewno urodzisz przed terminem, wytrzymaj jeszcze troszkę, spakuj torbę do szpitala i spokojnie czekaj jak najwięcej odpoczywając :)

Agata, u mnie synek też ma ponad 2 mies a ja już zapomniałam jak to było w ciąży. My o chrzcinach jeszcze nie myślimy, wiemy tylko że będą na wiosnę :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ