Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny ja chyba Brzdyla na loterii wygrałam kolejna noc, wynik poszedł spać wczoraj koło 23-24 spał do 10 rano. Obudził się pogugał, rąsie, cycoch, zmiana pieluchy i akcja dużaaaaaaaaaaaaaa kupka, guganie z tatą w łóżku, cycoch i kimanko Moja rodzina się śmieje, że nie wiemy co to niemowlak w domu skoro Jaś tak ładnie śpi. Prawda jest taka, że jak teraz wstanie z drzemki to już do nocy będzie aktywny i chwilami męczący bo oczywiście najlepiej na rąsiach u mamy ewentualnie uwieszony na cycu. nic niech śpiocha, potem lecimy na zakupy.
Miłego dnia dziewczynyhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Vitoria, my podajemy tylko wit D, na początku podawaliśmy też wit K, wg zaleceń szpitala mieliśmy podawać do 3 mies, ale położna powiedziała nam że już wycofano podawanie wit K, wystarczy tylko ta jedna dawka domięśniowo w szpitalu po porodzie.
Józefka, super że Jasio tak ładnie śpi w nocy, dzięki temu na pewno się wysypiacie Ja tak samo jak Ty też mam złote dziecko, Antoś ładnie przesypia całe noce, chociaż ostatnie dwie akurat obudził się w nocy ale to chyba jednorazowe przypadki, bo już wczoraj spał normalnie od 21 do 7
-
od wczoraj chyba wkraczamy w kolejny skok rozwojowy. niby Jaś więcej śpi, noce przesypia całe. W dzień do 15-16 jest rewelacyjnym bobasem, guga, śmieje się, sam leży u nas na łóżku i obserwuje otoczenie. ale po 16... cyc beeeeeeeeeee, noszenie jeszcze jak Cię moge a takto histeria. uspakaja się przy smoczku na szczęście.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Dziewczyny czy ciąża z in vitro jest wskazaniem do darmowego badania prenatalnego na nfz?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Józefka, basen to super pomysł, można się zrelaksować w wodzie
My mamy 2 różne smoczki ale żaden Antosiowi nie pasuje, obydwa wypluwa, chociaż taki anatomiczny zdarza się że dosłownie chwilkę pociumka ale i tak wypluwa bo to nie cyc. Podobno dzieci karmione piersią rzadziej tolerują smoczek. My podajemy też mm w butelce z anatomicznym smoczkiem i weźmie tylko wtedy gdy jest głodny, później dostaje jeszcze pierś, w odwrotnej kolejności gardzi butlą po cycu. Jednak najbardziej lubi pierś mały cocoholik
Natty, niestety nie pomogę bo nie wiem jak to jest z in vitro.
-
natty ja po IVF i miałam II USG prenatalne na nfz. Ciaże prowadziłam w salve tam włożyli Jaśka, tam komercyjnie prowadziłam ciąże i właśnie II prenatalne na nfz (trozkę byłam w szoku) i tam też mi wyjeli (cc )
Marta my butelkę mamy avasta z okrągłym smokiem przypominającym cyca i nie mamy problemu, gorzej było jak karmiłam nuk-iem z anatomicznym smoczkiem.
a co do smoczków uspokajaych, mamy anatomiczny, okrągły ale faworytem jet pół-okrągły taki lekko spłaszczony (nie tak jak anatomiczny).
każdy dzidziol inny i lubi co innego
Martusia a co u Mikołajahttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Dziewczyny chciałabym prowadzić ciążę na nfz. Polecacie jakiegoś lekarza w Łodzi lub okolicach? Poszłam ostatnio u siebie to termin na czerwiec.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Dr Krajewski jest ordynatorem w Medeorze, to on przeprowadzał moją wizytę kwalifikacyjną do szpitala i tam rodziłam, bardzo miły lekarz i w ogóle cała obsługa szpitala
Dziewczyny w pepco są wyprzedaże ubranek niemowlęcych, a przy kasie okazało się że jeszcze jest 50% mniej od ceny po przecenie, to super okazja, ja kupiłam dzisiaj 7 szt body w rozm 74-86 razem za 17 zł
Dzisiaj byliśmy z Antosiem na ważeniu, przez tydzień przybrał 200 g, to super wynik bo ostatnio było tylko 30 g, może to zasługa kaszki, bo dosypujemy mu pół miarki do butli
-
No, Marta, to ci się trafiło z tymi body! fajna sprawa. Tez.dzisiaj byłam. Rzeczywiście są wyprzedaże, ale jakoś nic szczególnego nie wpadło mi w oko. Kupiłam tylko jedną koszulkę z majteczkami w minionki dla mojego chrześniaka
Józefka, dziękuję że pytasz. U Mikołaja ogólnie dobrze. Narazie mam go na obserwacji. Przez dwa dni robił bardzo pieniste kupy. Dosłownie sama piana z niego leciała. Nieźle się wystraszyłam. Ale czytałam ze to albo alergia, albo poprostu za dużo je tego pierwszego, Wodnistego mleka i organizm nie nadąża trafić laktozy. Rzeczywiście ostatnio jadł często ale krótko. Po 5-10 minut i spał. Trzeba przypilnowac żeby jadł więcej tego treściwego mleka, dłużej trzymać przy cycu. Narazie widzę poprawę. Wiec to chyba jednak nie alergia.
A tak wysoko juz głowę trzymam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a1765b92fc3.jpg
(wstawia mi zdjęcie bokiem, nie wiem czemu )
A jak Jaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 17:25
marta258 lubi tę wiadomość