X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam krótką przygodę z Krajewskim. dla mnie uczciwy lekarz, zobaczył moje wyniki i uczciwie odesłał Nas do swojego kolegi (który nam pomógł z plemnikami męża jako jedyny prawidłowo zdiagnozował męża)

super, brawo Antoś, my ważymy się za tydzień w środę n szczepieniach :)

dzięki a cynk o pepco jutro po basenie pojadę na zakupy :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ee065ff3b56.jpg

mój urwis. Kochane maleństwo, przesypia całe noce. w dzień guga sobie. Kocham GO najbardziej na świecie <3

Martusiazabka, marta258 lubią tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, cudny Jasio, już duży chłopak :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w czwartek w rozpoczętym 37 tygodniu! :D
    Według Belly 90% za Nami :D
    Ojejku... Z dnia na dzień coraz poważniej.

Jutro mam wizytę kwalifikacyjną w Medeorze, właśnie u dr Krajewskiego.
    Byłam już u niego raz, bardzo sympatyczny, rzeczowy ale było szybko i na temat a ja lubię posiedzieć, popytać, pogadać ;)
    Zobaczymy, co mi powie jutro :)

Dziewczyny. Cudowne te Wasze Maluchy! :D
    Jak sobie pomyślę...
    Podnoszenie główki, przekręcanie się na plecki... To mi się wydawało takie odległe!
    A tu proszę! U Was to tak szybko leci! Dopiero, co pisałyście, że Maluchy są na świecie, a tu już takie akrobacje! :D

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dostałam meila i zaproszenie na zajęcia dla Jaśka w basenie. Koszt nie mały, ale warto. czekam do środy i podpytam pediatre czy możemy już ruszać.

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia i józefka piękne te wasze chłopaki :).
    Józefka a gdzie na te zajęcia na którym basenie? bo też się rozglądamy.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, a napiszesz coś więcej o tych zajęciach? Fajny temat, może porozmawiam o tym z mężem... Jakie to są koszty? Rozumiem ze pielucho majtki na basen są podstawą, a czy oprócz tego jeszcze są jakieś wymagania? I czy oferują jakiś konkretny plan zajęć? Jak to wygląda?

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, to już coraz bliżej... Zobaczysz, zanim się obejrzysz, Twój synek też będzie podnosić głowę i zacznie się przekręcać ;-) to błyskawicznie zleci.
    Wogole ciąża zleciała mi w mgnieniu oka. Jakby to było wczoraj pamiętam jak robiłam test ciążowy. I jak przekazywaliśmy dobrą nowinę rodzinie :-) I teraz tez tak szybko to leci... Przed chwilą był poród, a to już 2 miesiące :-D

860ij44j7wrm669z.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 14:41

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wodnym raju wygląda to tak;
    Zajęcia możemy rozpocząć od momentu kiedy dziecko trzyma główkę juz samodzielnie i waży powyżej 4 kg. Nauka prowadzona jest w karnetach w cyklu 10 zajęć . Karnet kosztuje 230zł . Oprócz karnetu musimy w kasie wykupić wejście dla osoby dorosłej. Zajęcia dla niemowląt trwają 30min. Aktualnie możemy dopisać się do grupki w sobotę 9.30 lub w czwartek 17.00. Przed pierwszymi zajęciami Państwo jako opiekunowie prawni dziecka podpisujecie oświadczenie , że nie ma przeciwwskazań do pływania, ale oczywiście jeśli możecie uzyskać od lekarza zaświadczenie o braku przeciwwskazań do pływania bardzo chętnie je przyjmę. Jeśli jest Pani zdecydowana proszę zapisać dziecko telefonicznie.
    Pozdrawiam
    Adam Cygan
    692-414-820

na Wodnisiu i w Nowej Gdynii też są czekam na informcję zwrotną

• marta258 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, u Ciebie też szybko zleciało, już 37 tydzień więc tak naprawdę możesz już spokojnie rodzić, ciąża donoszona więc już bezpieczniej dla malucha :) Napisz jutro jak po wizycie u dr Krajewskiego.

Józefka, zajęcia na basenie dla maluchów wyglądają interesująco, też muszę o nich pogadać z mężem, a on ma kartę benefitu z pracy więc powiem mu żeby sprawdził czy obowiązuje właśnie na tych basenach gdzie można przyjść z dziećmi, to wtedy odpadnie chociaż koszt wejścia osoby dorosłej.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobacze co mi powiedzą na innych basenach,ale na Wodny Raj mam w sumie najbliżej, bo mieszkam na Złotnie więc jest to nasz pierwszy wybór :)

• ata89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w poniedziałek :)
    Wizyta kwalifikacyjna w Medeorze za mną. Dostałam skierowanie do szpitala, więc już jestem spokojniejsza.
    Do tego zapisałam się na KTG, dostałam plan porodu do wypełnienia i jak zaczęłam czytać to w domu to zrobiłam wielkie oczy!
    Muszę do tego usiąść na spokojnie...
    Nie udało mi się z nikim porozmawiać... Kocioł był straszny, czekałam, żeby się zapisać na KTG chyba z pół godziny, tyle dziewczyn z brzuszkami... Ruch jak na Piotrkowskiej! ;)
    Chciałabym się dopytać o mnóstwo rzeczy, ale z drugiej strony myślę sobie, że co ma być to będzie... Nie ma co planować, bo wszystko może mnie zaskoczyć.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, na pewno będzie dobrze, Medeor to dobry szpital i dobrze się tam Tobą zaopiekują. Może uda Ci się porozmawiać z położnymi jak będziesz chodziła na ktg, w końcu to kilka wizyt jest więc może akurat załapiesz się na wolniejszą chwilę :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata gratulujemy kwalifikacji :)

a my dziś po II usg bioderek, wszystko ok. a pomysł z basenem doktorek uznał za bardzo dobry :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, super że wizyta Jasia udana :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooooooo od piątku tak jakby wróciłam do pracy. tak jakby bo moja praca polega na umówieniu spotkania, wizyta u klienta omówieni potrzeb i przesłanie drogą meilową oferty. dawniej potrafiłam dziennie zaliczyć kilka spotkań i przygotować ofertówkę. teraz jakaś masakra, wczoraj i dziś po jednym spotkaniu + w spotkania załatwiłam telefonicznie i padam na ryj. masakra, do tego mam wyrzuty sumienia bo Jaś jest taki malutki niby jak wychodzę na godzinkę - dwie zostaje z tatą i jestem na każde jego skinienie w domu, to łapią mnie wyrzuty sumienia. z drugiej strony potrzebuje też spotkać się z innymi ludźmi.

jutro mamy szczepienia, prosimy o kciuki (do końca tygodnia planuje siedzieć z Młodym 24 godziny na dobę.)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, nie miej wyrzutów sumienia, jak to tylko 1-2 h to Jasiowi nic nie będzie, przynajmniej spędzi trochę czasu z tatą a Ty spotkasz się trochę z dorosłymi a nie tylko gugu gaga :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Antoś skończył 5 miesięcy :)

Miał też szczepienie, 3 dawka 5w1, dobrze to zniósł chociaż trochę płakał ale szybko usnął w wózku na spacerze. Mierzy już 67 cm, tylko problem z wagą bo przez tydzień spadł 40 g, mam nadzieję że szybko nadrobi, bo w zeszłym tyg ładnie przybrał 200 g. Dzisiaj daliśmy mu też pierwszy słoiczek marchewki, na początku nie chciał jeść ale w końcu otwierał buzię i zjadł kilka łyżeczek, jutro cd marchewki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 21:57

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś najlepszego, jaki Ty śliczny !!!

my po szczepieniu, wszystko gites-majonez :) Jaś mierzy 62cm i waży ... 6600g mój kotlecik malutki :)

marta258 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, cudny Twój Antoś! :-) napewno szybko nadrobi wagę. Tym bardziej że już będzie miał poszerzone menu :-)

Jozefka, ucisz sumienie . Nic złego się przecież nie dzieje :-) te 2 godzinki z tatą dobrze Jasiowki zrobią. A i tatą się trochę zbliży do syna:-) twój komfort psychiczny też jest ważny! Jeśli czujesz ze musisz iść do ludzi to idź i się nie przejmuj! Przez tą chwilę chłopaki sobie poradzą :-)

Ata,hop, hop? Rodzisz już? :-) odzywaj się do nas częściej :-)

860ij44jco2wu7mv.png

marta258 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ