X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam krótką przygodę z Krajewskim. dla mnie uczciwy lekarz, zobaczył moje wyniki i uczciwie odesłał Nas do swojego kolegi (który nam pomógł z plemnikami męża jako jedyny prawidłowo zdiagnozował męża)

super, brawo Antoś, my ważymy się za tydzień w środę n szczepieniach :)

dzięki a cynk o pepco jutro po basenie pojadę na zakupy :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ee065ff3b56.jpg

mój urwis. Kochane maleństwo, przesypia całe noce. w dzień guga sobie. Kocham GO najbardziej na świecie <3

Martusiazabka, marta258 lubią tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, cudny Jasio, już duży chłopak :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w czwartek w rozpoczętym 37 tygodniu! :D
    Według Belly 90% za Nami :D
    Ojejku... Z dnia na dzień coraz poważniej.

Jutro mam wizytę kwalifikacyjną w Medeorze, właśnie u dr Krajewskiego.
    Byłam już u niego raz, bardzo sympatyczny, rzeczowy ale było szybko i na temat a ja lubię posiedzieć, popytać, pogadać ;)
    Zobaczymy, co mi powie jutro :)

Dziewczyny. Cudowne te Wasze Maluchy! :D
    Jak sobie pomyślę...
    Podnoszenie główki, przekręcanie się na plecki... To mi się wydawało takie odległe!
    A tu proszę! U Was to tak szybko leci! Dopiero, co pisałyście, że Maluchy są na świecie, a tu już takie akrobacje! :D

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dostałam meila i zaproszenie na zajęcia dla Jaśka w basenie. Koszt nie mały, ale warto. czekam do środy i podpytam pediatre czy możemy już ruszać.

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia i józefka piękne te wasze chłopaki :).
    Józefka a gdzie na te zajęcia na którym basenie? bo też się rozglądamy.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, a napiszesz coś więcej o tych zajęciach? Fajny temat, może porozmawiam o tym z mężem... Jakie to są koszty? Rozumiem ze pielucho majtki na basen są podstawą, a czy oprócz tego jeszcze są jakieś wymagania? I czy oferują jakiś konkretny plan zajęć? Jak to wygląda?

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, to już coraz bliżej... Zobaczysz, zanim się obejrzysz, Twój synek też będzie podnosić głowę i zacznie się przekręcać ;-) to błyskawicznie zleci.
    Wogole ciąża zleciała mi w mgnieniu oka. Jakby to było wczoraj pamiętam jak robiłam test ciążowy. I jak przekazywaliśmy dobrą nowinę rodzinie :-) I teraz tez tak szybko to leci... Przed chwilą był poród, a to już 2 miesiące :-D

860ij44j7wrm669z.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 14:41

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wodnym raju wygląda to tak;
    Zajęcia możemy rozpocząć od momentu kiedy dziecko trzyma główkę juz samodzielnie i waży powyżej 4 kg. Nauka prowadzona jest w karnetach w cyklu 10 zajęć . Karnet kosztuje 230zł . Oprócz karnetu musimy w kasie wykupić wejście dla osoby dorosłej. Zajęcia dla niemowląt trwają 30min. Aktualnie możemy dopisać się do grupki w sobotę 9.30 lub w czwartek 17.00. Przed pierwszymi zajęciami Państwo jako opiekunowie prawni dziecka podpisujecie oświadczenie , że nie ma przeciwwskazań do pływania, ale oczywiście jeśli możecie uzyskać od lekarza zaświadczenie o braku przeciwwskazań do pływania bardzo chętnie je przyjmę. Jeśli jest Pani zdecydowana proszę zapisać dziecko telefonicznie.
    Pozdrawiam
    Adam Cygan
    692-414-820

na Wodnisiu i w Nowej Gdynii też są czekam na informcję zwrotną

• marta258 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, u Ciebie też szybko zleciało, już 37 tydzień więc tak naprawdę możesz już spokojnie rodzić, ciąża donoszona więc już bezpieczniej dla malucha :) Napisz jutro jak po wizycie u dr Krajewskiego.

Józefka, zajęcia na basenie dla maluchów wyglądają interesująco, też muszę o nich pogadać z mężem, a on ma kartę benefitu z pracy więc powiem mu żeby sprawdził czy obowiązuje właśnie na tych basenach gdzie można przyjść z dziećmi, to wtedy odpadnie chociaż koszt wejścia osoby dorosłej.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobacze co mi powiedzą na innych basenach,ale na Wodny Raj mam w sumie najbliżej, bo mieszkam na Złotnie więc jest to nasz pierwszy wybór :)

• ata89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w poniedziałek :)
    Wizyta kwalifikacyjna w Medeorze za mną. Dostałam skierowanie do szpitala, więc już jestem spokojniejsza.
    Do tego zapisałam się na KTG, dostałam plan porodu do wypełnienia i jak zaczęłam czytać to w domu to zrobiłam wielkie oczy!
    Muszę do tego usiąść na spokojnie...
    Nie udało mi się z nikim porozmawiać... Kocioł był straszny, czekałam, żeby się zapisać na KTG chyba z pół godziny, tyle dziewczyn z brzuszkami... Ruch jak na Piotrkowskiej! ;)
    Chciałabym się dopytać o mnóstwo rzeczy, ale z drugiej strony myślę sobie, że co ma być to będzie... Nie ma co planować, bo wszystko może mnie zaskoczyć.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, na pewno będzie dobrze, Medeor to dobry szpital i dobrze się tam Tobą zaopiekują. Może uda Ci się porozmawiać z położnymi jak będziesz chodziła na ktg, w końcu to kilka wizyt jest więc może akurat załapiesz się na wolniejszą chwilę :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata gratulujemy kwalifikacji :)

a my dziś po II usg bioderek, wszystko ok. a pomysł z basenem doktorek uznał za bardzo dobry :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, super że wizyta Jasia udana :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooooooo od piątku tak jakby wróciłam do pracy. tak jakby bo moja praca polega na umówieniu spotkania, wizyta u klienta omówieni potrzeb i przesłanie drogą meilową oferty. dawniej potrafiłam dziennie zaliczyć kilka spotkań i przygotować ofertówkę. teraz jakaś masakra, wczoraj i dziś po jednym spotkaniu + w spotkania załatwiłam telefonicznie i padam na ryj. masakra, do tego mam wyrzuty sumienia bo Jaś jest taki malutki niby jak wychodzę na godzinkę - dwie zostaje z tatą i jestem na każde jego skinienie w domu, to łapią mnie wyrzuty sumienia. z drugiej strony potrzebuje też spotkać się z innymi ludźmi.

jutro mamy szczepienia, prosimy o kciuki (do końca tygodnia planuje siedzieć z Młodym 24 godziny na dobę.)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, nie miej wyrzutów sumienia, jak to tylko 1-2 h to Jasiowi nic nie będzie, przynajmniej spędzi trochę czasu z tatą a Ty spotkasz się trochę z dorosłymi a nie tylko gugu gaga :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Antoś skończył 5 miesięcy :)

Miał też szczepienie, 3 dawka 5w1, dobrze to zniósł chociaż trochę płakał ale szybko usnął w wózku na spacerze. Mierzy już 67 cm, tylko problem z wagą bo przez tydzień spadł 40 g, mam nadzieję że szybko nadrobi, bo w zeszłym tyg ładnie przybrał 200 g. Dzisiaj daliśmy mu też pierwszy słoiczek marchewki, na początku nie chciał jeść ale w końcu otwierał buzię i zjadł kilka łyżeczek, jutro cd marchewki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 21:57

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś najlepszego, jaki Ty śliczny !!!

my po szczepieniu, wszystko gites-majonez :) Jaś mierzy 62cm i waży ... 6600g mój kotlecik malutki :)

marta258 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, cudny Twój Antoś! :-) napewno szybko nadrobi wagę. Tym bardziej że już będzie miał poszerzone menu :-)

Jozefka, ucisz sumienie . Nic złego się przecież nie dzieje :-) te 2 godzinki z tatą dobrze Jasiowki zrobią. A i tatą się trochę zbliży do syna:-) twój komfort psychiczny też jest ważny! Jeśli czujesz ze musisz iść do ludzi to idź i się nie przejmuj! Przez tą chwilę chłopaki sobie poradzą :-)

Ata,hop, hop? Rodzisz już? :-) odzywaj się do nas częściej :-)

860ij44jco2wu7mv.png

marta258 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ