X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy :-). Ze mną wszystko ok. Najgorsze było leżenie do pierwszej pionizacji, potem już jakoś poszło... 2 noce dzidzius był z pielęgniarkami, więc miałam chwilę na regeneracje. A teraz uczymy się siebie :-). No początki są trudne, nie raz już płakałam, bo on płacze, a ja nie wiem jak mu pomóc, bo jestem zmęczona, a on nie chce iść spać itd... Ale z dnia na dzień jest lepiej :-). Jak się usmiechnie to fruwam :-).

Nie wyobrażam sobie kataru u dziecka. Sama nienawidzę, a co dopiero u takiego maleństwa, które nie powie Ci co mu jest, ani sam sobie nie wydmucha, masakra :-(.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie najgorsze jest to ze nie wydmucha sam, a jak mu czyszczenie nosek to okropnie płacze. Wiem ze krzywdy mu nie robie, to dla jego dobra, ale i tak ciężko mi to przychodzi. A on biedny, nie moze oddychać, nie może jeść ani spać. Ech... Oby szybko minęło

Początki są najtrudniejsze. Dobrze żebyś miała wsparcie męża, żebys nie była z tym wszystkim sama. Ale po cc mąż pewnie dostał l4, więc masz pomoc. Cieszcie sie sobą i maluszkiem :-) i niczym się nie martw. Wszystko przyjdzie z czasem :-)

860ij44jco2wu7mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 10:24

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był z nami 2 tygodnie na urlopie :-). Pomaga dużo. Jak jest w domu to głównie on przebiera hehe :-) i przejął na siebie dużo obowiązków domowych. Ale jak wraca z pracy to widzę, że jest zmęczony i musimy to jakoś razem wyposrodkowac...

Mam nadzieje, że szybko przejdzie, dużo zdrówka!

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • józefka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia tydzień temu miałam podobnie bo mnie przewiało i nie byłam w stanie nic przy małym zrobić. mąż kupił mi plastry rozgrzewające i jak miałam je przylepione pomagało na tyle, ze byłam lekko mobilna i byłam w stanie utrzymać Asiulkę na rękach.

szybkiego powrotu do zdrowia !!!

Martusiazabka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy, początki rzeczywiście są najtrudniejsze ale z tygodnia na tydzień będzie lepiej a później będzie łatwiej bo Leoś wyrobi sobie rytm dnia tzn karmienie, drzemki, zabawa. U nas właśnie od dłuższego czasu jest taki plan dnia i się go trzymamy więc tym sposobem my mamy więcej czasu i Antoś ma stałe pory posiłków czy drzemek i kąpieli.

Martusia, dużo zdrówka dla Mikołaja, oby jak najszybciej ten katar minął i żeby u Ciebie polepszyło się z plecami.

Martusiazabka, AgaSY lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Czy mogę dołączyć? Również jestem z Łodzi i niedługo będę rodzić moje pierwsze maleństwo :) Jestem właśnie na etapie wybierania szpitala do porodu i zastanawiam się nad szpitalem Rydygiera na Sterlinga. Może któraś z Was tam rodziła i chciałaby się podzielić opiniami? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:57

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • józefka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia :) witaj w naszym gronie. opiniami możemy się podzielić z Salve, Medeor i MAdurowicz :) jak samopoczucie

mnie dziś Asiula z terroryzował zaczął mnie gryźć w sutek z uśmiechem na twarzy :( Robert zdecydował o zakończeniu karmieniu piersią a jeszcze nie dawno słyszałam, że mam do roku Go karmić, aaaaaaaa Asiulek samodzielnie siedzi ładnie sztywno i bawi się zabawkami przy tym <3

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Karolcia :) witaj w naszym gronie. opiniami możemy się podzielić z Salve, Medeor i MAdurowicz :) jak samopoczucie

mnie dziś Asiula z terroryzował zaczął mnie gryźć w sutek z uśmiechem na twarzy :( Robert zdecydował o zakończeniu karmieniu piersią a jeszcze nie dawno słyszałam, że mam do roku Go karmić, aaaaaaaa Asiulek samodzielnie siedzi ładnie sztywno i bawi się zabawkami przy tym <3

U mnie samopoczucie ok :) Nie mam żadnych niemiłych dolegliwości :) Tylko czasem mi kręgosłup dokucza :P O to poprosze o opinię o Medeor, bo koleżanka też polecała tylko ja nie wiem czy tam się placi czy jak to w ogóle wygląda...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• józefka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia to już Marta i Agata :) ale ogólnie na nfz i dziewczyny sobie bardzo chwaliły :)

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, że jak poczytałam trochę o szpitalach to ilu ludzi tyle opinii... i właśnie teraz mam mętlik w głowie, który wybrać... To mój pierwszy poród i tak naprawdę nie wiem czego się spodziewać... A miałyście ze sobą plan porodu? W szkole rodzenia radzili go zrobić... tylko czy ktoś na to w ogóle patrzy?

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Suzana, jak się zapiszesz na wizytę to napisz gdzie się udało na nfz. Ja jak byłam w ciąży to robiłam właśnie w sonomedice, szkoda że już tam nie robią na nfz. Ale ten sam lekarz który tam pracuje jest też w all-medzie więc może akurat skorzystasz.
    Udało mi się załatwić badania w przychodni Suzin na Zielonej 25, na 14 lipca jestem umówiona.

Ech, dziś wyszłam ze szpitala, niby wszystko ok, a ja się troche martwię :-/ Nie miałam nigdy w ciąży tak, żeby jakieś krwawienie się zdarzyło. Teraz nie będę mogła doczekać się wizyty u lekarza, żeby zapewnił mnie, że wszystko jest w porządku...

P.S. Zmieniłam nick i pokazuje, że jestem nowa, a nie jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 16:45

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Powiem szczerze, że jak poczytałam trochę o szpitalach to ilu ludzi tyle opinii... i właśnie teraz mam mętlik w głowie, który wybrać... To mój pierwszy poród i tak naprawdę nie wiem czego się spodziewać... A miałyście ze sobą plan porodu? W szkole rodzenia radzili go zrobić... tylko czy ktoś na to w ogóle patrzy?

W Madurowiczu dali mi do wypełnienia plan porodu razem z resztą dokumentacji po przyjęciu na porodówkę i muszę przyznać, że przestrzegali. Fakt, że ja jakiś specjalnych wymagań nie miałam :) Ale ochrona krocza się udała, kontakt skóra do skóry 2h, znieczulenie, położna sama doradzała prysznic i różne pozycje do porodu, więc ja byłam bardzo zadowolona.

O Rydygierze słyszałam od moich znajomych same dobre opinie! A teraz po remoncie jest tam podobno znacznie wygodniej.

Jeżyna37 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    W Madurowiczu dali mi do wypełnienia plan porodu razem z resztą dokumentacji po przyjęciu na porodówkę i muszę przyznać, że przestrzegali. Fakt, że ja jakiś specjalnych wymagań nie miałam :) Ale ochrona krocza się udała, kontakt skóra do skóry 2h, znieczulenie, położna sama doradzała prysznic i różne pozycje do porodu, więc ja byłam bardzo zadowolona.

O Rydygierze słyszałam od moich znajomych same dobre opinie! A teraz po remoncie jest tam podobno znacznie wygodniej.

O dziękuje za informacje :) Powiem szczerze, że już nie mogę się doczekać porodu i mojej kruszynki :D

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• marta258 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyna, super że udało się umówić tak szybko termin na usg. Teraz trzymam kciuki za udaną wizytę i może będzie już widać płeć. Ja na swoim usg genetycznym nie rozpoznałam ale koleżanka która oglądała zdjęcia z badania zauważyła że coś tam wystaje i obstawiała chłopca, no i miała rację bo na kolejnym usg połówkowym wyszło że synek :)

Karolcia, witaj w naszym łódzkim gronie. Ja rodziłam w Medeorze i bardzo polecam ten szpital. Nie miałam tam swojego lekarza, byłam tylko na wizycie kwalifikacyjnej w 36 tyg i bez problemu mnie przyjęli. Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to spokojnie tam się dostaniesz. Poród jest na nfz czy naturalny czy cesarka, ja akurat miałam planowane cc i za nic nie płaciłam. Plan porodu wypełniłam i wszystko było tak jak chciałam, nawet maluszka od razu po pomiarach dostałam do piersi. Cały personel jest bardzo miły, pomocny, odpowiadają na wszystkie pytania i pomagają przy dziecku.
    Jeżeli szykujesz się do porodu naturalnego to Agata może napisać Ci więcej bo tak właśnie rodziła w Medeorze.

Józefka, oj gryzienie w sutek jest naprawdę bardzo nieprzyjemne, Antoś też tak się bawił i ranił mnie aż do krwi więc już go odstawiłam od piersi jak tylko skończył 9 miesięcy. Też myślałam żeby dłużej karmić ale on już nie chciał, tylko trochę ciumkał, więc mleko zanikało, więcej się bawił i gryzł więc w zasadzie sam się odstawił.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta - tak szykuję się do porodu naturalnego :) Ciąża przebiega prawidłowo :) A jak wygląda ta rozmowa kwalifikacyjna? :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• marta258 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, na wizytę kwalifikacyjną musisz mieć kartę ciąży i wszystkie badania w ciąży, ordynator je ogląda, sprawdza czy wszystko ok, robi usg i to tyle. Na koniec daje plan porodu do wypełnienia w domu, skierowanie na badanie krwi, na ktg i skierowanie do porodu do nich do szpitala i jak poród się zacznie to zabierasz wszystkie dokumenty ze sobą i jedziesz. A na ktg lepiej od razu się umówić na 4 wizyty.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to fajnie :) chyba sie tam wybiorę i zobaczę co i jak :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• józefka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jak na razie dzień za nami i udało się od cycowanie bez płaczu, lamentu. baaa nawet jestem tym lekko zdziwiona ale zadowolona.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, wychodzi na to że Jasiowi już cyc nie potrzebny, wystarcza mu inne mleko i obiadki więc super że tak łatwo się udało go odstawić. Karmiłaś najważniejsze 6 miesięcy więc dostał to co najlepsze a teraz już się obejdzie bez piersi.

Karolcia, jak chcesz iść do Medeoru na wizytę kwalifikacyjną to lepiej już się umów, bo zapisy są w 30-32 tc, a czeka się ok miesiąca aby wizyta była w 36 tc. Na stronie szpitala jest wszystko opisane i jakie dokumenty wziąć ze sobą.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta - właśnie mam taki plan żeby się umówić :) Zadzwonię jeszcze dziś do nich :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ