X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, to życzę szybkiej wizyty, napisz później na kiedy Ci się udało umówić.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fiufiu Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Śledzę wątek, bo jestem z okolic Łodzi i rozpatruje poród w Salve gdzie chodzę od początku ciąży, ale zaczęłam się też zastanawiać nad Medeorem, czy nie iść do tych dwóch placówek na wizyty kwalifikacyjne. Co myślicie o takim rozwiązaniu?

dev319pr___.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiufiu u kogo prowadzisz ciąże w salve? medeor ma bardzo dobre opinie, salve również. ja prowadziłam całą ciąże w salve u Stefanowicz i nie wyobrażałam sobie porodu gdzie kolwiek indziej. jeśli cud by się stał, i zaszłabym w ciąże mój wybór byłby identyczny tylko Stefanowicz i salve.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiufiu, witaj w naszym gronie. I Salve i Medeor mają bardzo dobre opinie. Nawet u nas na forum większość dziewczyn rodziła w tych dwóch szpitalach i wszystkie sobie chwalimy. Ja rodziłam akurat w medeorze i byłam bardzo zadowlona. A na wizyty kwalifikacyjne zawsze możesz pójść i tu i tu i dopiero później zdecydować gdzie chcesz rodzić. Chociaż jak od początku ciąży chodzisz do salve to może w tym szpitalu przy porodzie będzie Twój lekarz.

Fiufiu lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny ☺ fajnie ze dołączyłyście ☺ rzeczywiście my tu głównie medeor i salve. Każda z nas miała inny poród, a pomimo to wszystkie sobie chwalimy opiekę. Jakbyście miały jakieś pytania, to śmiało ☺

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Fiufiu Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Fiufiu u kogo prowadzisz ciąże w salve? medeor ma bardzo dobre opinie, salve również. ja prowadziłam całą ciąże w salve u Stefanowicz i nie wyobrażałam sobie porodu gdzie kolwiek indziej. jeśli cud by się stał, i zaszłabym w ciąże mój wybór byłby identyczny tylko Stefanowicz i salve.
    Jak cudownie to słyszeć! Moim lekarzem prowadzącym jest właśnie Stefanowicz.

dev319pr___.png
  • Fiufiu Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Fiufiu, witaj w naszym gronie. I Salve i Medeor mają bardzo dobre opinie. Nawet u nas na forum większość dziewczyn rodziła w tych dwóch szpitalach i wszystkie sobie chwalimy. Ja rodziłam akurat w medeorze i byłam bardzo zadowlona. A na wizyty kwalifikacyjne zawsze możesz pójść i tu i tu i dopiero później zdecydować gdzie chcesz rodzić. Chociaż jak od początku ciąży chodzisz do salve to może w tym szpitalu przy porodzie będzie Twój lekarz.
    No właśnie tak sobie myślałam, że przecież wizyta kwalifikacyjna do niczego mnie nie zobowiązuje, mogę pójść do dwóch placówek, a ostateczną decyzję podjąć dopiero w drodze do porodu... Chociaż chciałabym urodzić w Salve, no chyba, że jakimś cudem byłby baby boom na porodówce, wtedy mam wyjście ewakuacyjne. Cieszę się że chwalicie te placówki, pierwszy mój poród odbył się na nieistniejącym już oddziale szpitala Kopernika, pomimo,że miałam umówiona położna notabene pracująca w Salve - Dorotę Halaczkiewicz - to najgorszemu wrogowi nie życzę takiego porodu. 20 godzin męczarni, a na koniec kleszcze. Dlatego teraz dobrze chce przemyśleć która placówkę wybrać.

dev319pr___.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    Dziś Eryk kończy 4 miesiące! <3
    Czas leci baaaardzo szybko!

A wczoraj minął równo rok od zrobienia testu ;) i wizyty u ginekologa, która potwierdziła, że jestem w ciąży :)
    oj.. nie mogłam się napatrzeć na ta malutka kropeczkę na usg... <3
    Rok... a pamiętam wszystko, jakby to było wczoraj...

Pochwalę się Wam, że w zeszłą sobotę moi chłopcy mieli swój pierwszy męski wieczór, a ja poszłam na panieński przyjaciółki. Nie było mnie 5,5 godziny!
    Przeżyli! ;) i ja tez ;) choć było mi dziwnie...
    Mały pił moje mleko pierwszy raz z butelki i od razu załapał! A jak to zobaczyłam to się popłakałam, że pije z butli nie ode mnie... ;)

A wczoraj byliśmy na weselu, Mały został z babcią. Pierwsze nasze wspólne wyjście z Mężem... wszyscy daliśmy rade i jestem dumna z mojego Synka :)

AgaSY, gratulacje! Wiem, co to znaczy taki poród, 2w1. Ale najważniejsze, że szybko podjęto odpowiednią decyzję i z Małym wszystko w porządku! Dużo zdrówka dla Was!

Karooolcia :) Ja rodziłam w Medeorze, w razie pytań służę pomocą.
    I tak sobie myślę...
    Ja też czytałam te opinie i tylko się stresowałam. A teraz wiem, że jeśli ma być dobrze, poród przebiega prawidłowo to każdy szpital będzie dobry, czy to Medeor,czy Salve, czy Madurowicz... Dlatego te wszystkie opinie są tak skrajne.

Marta, Józefka, piszecie o odstawianiu od piersi... Ja sobie tego nie wyobrażam!
    Ale z drugiej strony chyba lepiej jak dziecko samo się "odstawi"... Skoro jest na to gotowe... Im później tym trudniej... Tak myślę...
    Chociaż ja to chyba myślę, że będę karmić dopóki nie pójdzie do przedszkola! :D

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, gratulacje dla Eryka, już duży chłopak z niego :)

Super że synek daję radę też z babcią, a Wy dzięki temu mieliście wspólne wyjście bez dziecka. Teraz wiecie że możecie dać go pod opiekę a sami gdzieś wyjdziecie spędzić trochę czasu tylko we dwoje. Pamiętam że jak pierwszy raz zostawiałam Antosia z moją mamą to też się trochę martwiłam i zastanawiałam jak to mu będzie bez mamy, ale był grzeczny, zjadł z butli i ładnie usnął. Od tamtej pory było kilka dni i wieczorów z dziadkami i wszystko było dobrze.

A jeżeli chodzi o odstawienie od piersi to masz jeszcze dużo czasu, w końcu najważniejsze jest kp przez pierwsze pół roku. Później jak dziecko dostanie kaszki, obiadki itp to samo zaczyna pić mniej mleka i nie zawsze się tak domaga cyca. U mnie tak było, najpierw synek był bardzo cycoholikiem i myślałam że długo będę go karmić bo nie będzie chciał zrezygnować z mojego mleka. Ale jak dostał inne jedzenie to powoli dawałam mu mniej pierś, na noc od dłuższego czasu jadł mm z kaszką i w końcu sam już nie chciał piersi tylko wolał butlę i łyżeczkę. Więc za mną 9 miesięcy karmienia z czego bardzo się cieszę bo początki były trudne i myślałam że nie dotrwam nawet do pół roku.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po chrzcinach, impreza udana. Asiulka mega grzeczny, goście zachwyceni kubeczkami. stres był ogromny a wszystko pięknie się odbyło :)

Wysłany: 12 lipca 2017, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach ma tylko takie wielkie oczy!:-)
    super że impreza się udała :-) no i gratulacje dla Jasia, że był taki grzeczny :-)

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, super że chrzciny tak pięknie się udały, że Jasio taki grzeczny i goście zadowoleni:)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie obrobione ale pochwale się Wam :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/470363ef95c0.jpg

marta258, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, jaki dżentelmen! :-D wyglądał rewelacyjnie! :-) ten kapelusik... I kwiatek... No bomba! :-)

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, ale przystojny Jasio, super wyglądał na chrzcinach :)

Ja też się pochwalę, Antoś dzisiaj skończył 10 miesięcy, waży 8 kg, mierzy 74 cm i ma 2 ząbki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 21:27

józefka, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki Antoś już dorosły. za szybko ten czas leci :(

Wysłany: 15 lipca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, szybko, szybko... I już nigdy nie będą takimi małymi, niewinnymi szkrabami...

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej mamuśki. ale tu cisza u Nas. Jak Wam mijaja wakacje? jak pociechy? Asiula śmiga już na czworaka po całym domu i zabawa się zaczeła na całego. siada ładnie kombinuje jak tu wstać i nie przewrócić się. Mamy 7 zębolisk, ale o tym już Wam pisałam. Uwielbiam jak wyciąga raczki żeby wziąźć Go na ręce i przytulić :) od cycowanie przeszła nam superowo, baaaaaa Asiula nawet drzemki zaczął ucinać sobie w dzień, a wieczorne usypianie jest czystą przyjemnością. a co u Was?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jóżefka, super że u Was tak się wszystko dobrze układa a Jasio jaki zdolny, 7 zębów to też ładny wynik. U nas narazie tylko 2 ale górne szykują się do wyjścia ale wciąż czekamy.

Teraz od ponad tygodnia jesteśmy na działce nad jeziorem i wypoczywamy. Na początku właśnie męczyły Antosia zęby, miał słabszy apetyt i gorzej spał, na szczęście już wszystko wróciło do normy. Pogoda nam dopisuje, codziennie cieplutko i spędzamy dużo czasu na dworzu, dzisiaj najgorzej bo pochmurno ale chociaż odpoczywamy od ostatnich upałów.
    No i Antoś nauczył się wchodzić po schodach na czworaka i umie sam siadać bez podpierania rączką, dużo też chodzi przy meblach, puszcza jedną rączkę i uczy się utrzymywać równowagę :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooo aż fajnie się czyta o wyczynach chłopaków :) my mieliśmy jechać nad morze ale pojedziemy w sierpniu na kilka dni na działkę nad Jeziorsko.

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ