X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze jedno jak Stefanowicz nie ma podpisanej umowy z NFZ to moze wystawić skierowanie do szpitala?

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Musisz jej zapytać. Przede wszystkim zapytaj czy konieczne będzie położenie was do szpitala. Bo może wcale nie...
    Mnie w 12 tygodniu skierowanie wystawiała lekarka na prywatnej wizycie. Z tym ze ona przyjmuje tez na fundusz właśnie w Madurowiczu. Wiec nie wiem jak to jest.
    Ale Stefanowisz przyjmuje tylko prywatnie?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko i wyłącznie :( ale raz dostałam od niej skierowanie na prenatalne na NFZ ale takto każde badania krwi czy moczu tylko i wyłącznie bez skierowania i wszystko z własnej kasy. nic we wtorek się okaże, może się okazać że panika była zbędna. tej wersji wolę się obecnie trzymać

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje, że nasz mały Józio już jest na świecie. Wszystko się pięknie udało!. Po 9 rano stawilismy się w medeorze na indukcje. Trafiliśmy na wspaniałą położna lidke. Był z nami też mój lekarz. Chociaż miałam tylko 2 cm i zero skurczy wszystko rozegralo się w 5 godzin. Podłączyli mnie pod oxy, podczas badania położna popracowala nad szyjka, nie ukrywam że nie było to przyjemne ale liczyłam się z tym, dla postępu porodu. Po godzinie zaczęły się bolesne skurcze, caly czas stałam opierając się o drabinki a mąż masowal mi plecy,podczas następnego badania przebila mi pęcherz plodowy, nie było to bolesne, ale przyniosło gorsze skurcze, poszliśmy pod prysznic było już bardzo ciężko a rozwarcie tylko na 4 cm. Zdecydowałam się na zzo, położna widząc jak cierpię na tym etapie powiedziała, że to dobra decyzja, podobnie lekarz. Przyszedł bardzo delikatny anestezjolog prawie nie poczułam tej szpili w kręgosłup. Wszystko zadziałało po 10 minutach, przestało boleć, mogłam iść spać, w tym czasie totalnie bezboleśnie zrobiło się pełne rozwarcie. Około 15 skurcze wróciły i kiedy chciałam prosić o drugą dawkę położna powiedziała że rodzimy! Byliśmy w szoku ale dzięki znieczuleniu byłam gotowa do pracy. Byłam w różnych pozycjach, troche w kucki, troche na boku, na sam koniec położna doradzila klasycznie na fotelu, zaufalam jej i nie żałuję, po 4,5 skurczaxh partych synek był z nami :-). Cały personel w szoku że pierworodka urodziła w 5 godzin, ale najlepsze jest to że nie peklam, nie nacieto mnie, nic! Nawet otarcia. Wszystko dzięki ćwiczenia z anibalem, które pochwalila położna. także polecam z całego serca pracę nad rozciąganiem krocza. Teraz lezymy i odpoczywamy, po wszystkim mały leżał ze mną dwie godziny, trochę possal pierś i śpi. Dzięki dziewczyny za kciuki! Jestem mega szczęśliwa.

marta258, Martusiazabka, józefka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, gratuluję zdrowego Józia i tak szybkiego i łatwego porodu :) U Ciebie naprawdę szybko poszło i to jeszcze bez nacięcia, taki poród to idealny. Super też że zdecydowałaś się na medeor, jednak pomoc odpowiedniej położnej która wszystkim dobrze pokieruje bardzo się przydaje :)
    Pochwal się jeszcze ile synek mierzy i waży :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 12 września 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratulacje! Ciesze się ze nie męczyłaś się za bardzo. Może rzeczywiście pomogły te ćwiczenia... Rewelacyjny poród :-) tylko pozazdrościć :-)
    Właśnie, chwal się synkiem. Mów jak wygląda? ile waży? ile mierzy? ile punktów dostał? Od razu płakał?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)Tak płakał od razu. Ma 57 cm i waży 3 kg. Bałam się że będzie cięższy bo tyle wyszło na ostatnim usg, które było 3 tygodnie temu. Przespal ładnie noc, jest uroczy. Jak wszystko będzie dobrze to jutro do domu! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 10:01

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26 gratulacje !!!

• marta258 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, długi synek a waga 3 kg to tak akurat i może dobrze że nie jest większy bo trudniej byłoby urodzić a tak jest mały szczuplaczek :) Jeszcze raz gratuluję i super że już jutro do domku :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ledwo żyje te upały są okropne, nie ma czym oddychać, stopa mi puchnie, fuuuuuuuuuuuu.

Agata26 jak tam synek?

pamiętacie moje biadolenie, że nie mam nic kupionego dla Kropka :) byliśmy wczoraj u znajomych na grillu, wyszłam z wielką reklamówką (taką z media market) pełną ubranek dla noworodka. Mąż się śmieje, ze drugą garderobę trzeba będzie dla Małego budować. (kolejne reklamówki) w drodze. cholera okaże się że nie mam co kupić !!! i jak tu dogodzić, a tak na poważnie jakie te ciuszki słodziachne !!!

jutro wizyta u Stefanowicz, komplet badań naszykowany, wydrukowany. chwila prawdy :)

Wysłany: 13 września 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie mieć takiego znajomych :-) u nas było tak samo. Stresowałam się ze nic nie mamy, a tu potem jedna koleżanka dała nam torbę rzeczy... Potem druga jeszcze większą... Parę rzeczy kupiłam. I w zasadzie to już dokupuję pojedyncze rzeczy z wyprawki bo już prawie wszystko jest :-)

Trzymam kciuki za wizytę. Daj znać co tam słychać ciekawego ;-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 13 września 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pytałam w mojej aptece o te tabletki. Powiedziała mi Pani w zasadzie to samo co myślałam i utwierdziła mnie w mojej decyzji.
    Powiedziała, że ona nie chce wchodzić w kompetencje lekarza. Ale zdecydowanie odradza te tabletki. Ze przenikają przez łożysko. Są wysoko toksyczne. Stosuje się je głowie przy astmie i ciężkich stanach zapalnych dróg oddechowych. A nawet wtedy ciężko dostosować dawkę. Trzeba często robić badania krwi, bo nieźle można się nimi podtruć. Powiedziała ze jeśli nie było konkretnych wskazań, tylko lekarz zalecił to tak w zasadzie... Profilaktycznie, rozkurczowo, w razie twardnienia brzucha, to zdecydowanie lepiej wziąć sobie nospe. Jest powszechnie stosowana w ciąży i o wiele bezpieczniejsza niż tamto. Mówi ze nawet lepiej zwiększyć dawkę magnezu, a w razie czego wziąć więcej niż 1 nospe w ciągu dnia, ale tamtego by nie brała. Mówiła ze wogole pierwszy raz się spotkała z tym żeby ginekolog przepisał to kobiecie w ciąży. Bo rzeczywiście nawet w ulotce jest napisane ze w ciąży kategorycznie zabronione.
    Teraz zastanawiam się tylko czemu lekarz mi to przepisał :-/ podburzylo to trochę moje zaufanie do niego... :-/

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 07:18

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki, My po wizycie i Kropuś vel Kopuś a na poważnie najprawdopodobniej Jasiu mamy się dobrze. Kawaler waży ok 1480 g i skopał p. doktor :) aaaaaaaaaaaaaaa i w końcu to usłyszałam Mały jest bardziej podobny do mnie niż do Roberta <3

dimery mam znacząco podniesione i zwiększamy dawkę fraxiparie i dodajemy żelazo dodatkowo bo morfologia się mi rozjechała.

wszystko ok, wynik białka nie zdziwił p. doktor i mam sie nim nie przejmować. Małemu nic nie zagraża <3

marta258, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, dobrze że podpytałaś w aptece o ten lek, teraz przynajmniej wiesz żeby na pewno go nie brać bo jest niebezpieczny. Ciekawe tylko dlaczego Twój lekarz go przepisał. A na twardnienie brzucha bierz nospę, ta jest bezpieczna w ciąży i będziesz spokojniejsza.

Józefka, super że mały Jasio i Ty oboje zdrowi. I dobrze źe wyjaśniło się z tym białkiem, jak jest wszystko ok to najważniejsze :)

Dziewczyny, a tak się martwiłyście o wyprawkę, fajnie że macie znajomych którzy po swoich dzieciach mogą Wam dać ubranka. My też dostaliśmy od koleżanki sporo ubranek, więc nie musieliśmy sami dużo kupować.

Dzisiaj byłam w szpitalu na badaniu krwi i ostatnim ktg, Antoś bardzo się wiercił i ciągle zmieniał pozycje więc trzeba było powtórzyć, a później spał zadowolony, na szczęście wszystko ok z serduszkiem. A teraz kolejna wizyta w szpitalu za 2 dni juź na poród :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 13 września 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, super ze z małym wszystko dobrze :-) jednak nie trzeba było się tak denerwować... Wszystko jest w porządku :-)

Marta, to teraz czekamy na ciebie :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam dziś ze SR z .... "lalką - Jasiem" tydzień na oswajanie się, przebieranie, zmienianie pielucha i kąpiele. mina mojego Robcia bezcenna :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam że w szkołach rodzenia dają takie lalki do domu. Ogólnie to fajny pomysł bo można potrenować na lalce różne czynności pielęgnacyjne u noworodka, a później z prawdziwym dzieckiem będzie na pewno łatwiej :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmawiałam również z położnymi nad pomysłem rodzenia w salve, rekomendowały ją i co podobało mi się również znają Stefanowicz i tweirdzą, ze jesteśmy w bardzo dobrych rękach. aaaaaaaaaaa i od 32 tc przysługują mi warsztaty 2 razy w tygodniu (rusza kolejna grupa). jestem mega zadowolona z wyboru SR :)

Wysłany: 14 września 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, tak zachwalasz, że chyba w końcu się zmobilizuje i tam zadzwonię żeby wie umówić :-)
    Fajny pomysł z tą lalką. Choć jest to też krępujące :-P ale co tam, trzeba się przemóc i ćwiczyć póki można. Żeby się później na własnym dziecku nie uczyć :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka w tym tygodniu w czwartek albo w piątek rusza kolejna grupa. więc zajęcia będą albo we wtorki albo czwartek i piątek. aaaaaaaaaaaaaaaa i po 32 tc przysługują warsztaty 2 X w tygodniu :) naprawdę warto. Polecam w 100%

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ