X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, jak będę już w domu to oczywiście napiszę jak szybko doszłam do siebie :-)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni temu jak mały tak mocniej kopał to wzięłam rękę mojego M i przełożyłam do brzucha. Pytam "czułeś? O tu, w tym miejscu" A on zdziwiony, że to dziecko tak mocno kopie :-) a teraz już jak widzi że brzuch się trzęsie to sam rękę przykłada i się śmieje ze Antek tak wierzga :-D
    Te nasze chłopy to jednak boidudki są :-) a przecież już dużo wcześniej by syna poczuł gdyby tylko chciał... Ale teraz już cieszy się razem ze mną i pyta częściej o młodego. Czas najwyższy :-)

Ja od wczoraj faszeruje siebie i mojego M czosnkiem i witaminą c w postaci herbaty z cytryną. Zaczął mi smarkać i jęczy ze źle się czuje. Z resztą kiepsko wygląda. A i ja profilaktycznie jem. Ech... Jeszcze choróbska nam brakuje :-/

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 16 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pytanie mam... Wczoraj na tych warsztatach w salve dowiedziałam się że kobita która to prowadziła to jest położna która będzie później do mnie przychodzić. Dała swój numer i powiedziała ze juz teraz mogę o każdej porze dnia i nocy do niej dzwonić w razie co.
    A dzisiaj zaczynam SR I tam też muszę wybrać położną. Wice będą po porodzie przychodzić 2???

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po porodzie Marta zgłaszasz która ma przychodzić do Ciebie :) spokojnie zawsze możesz zmienić

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę prosić was o opinie ogolne na temat medeoru ? Mimo terminu na 4.10 moj lekarz powiedział że mogę urodzić nawet do końca tygodnia i ciekawa jestem co powiecie o opiece i całym pobycie w szpitalu:)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png

Wysłany: 16 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba Agata może Ci coś pomoc... Właśnie stamtąd wyszła :-)

Ja wiem tylko tyle co piszą w internecie. Opinie ma bardzo dobre

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna rozpakowana i juz nastepna w kolejce;) gratulacje.
    Czy wiecie czy w pryw szpitalach na nfz mozna rodzic w wodzie? Szpital jak profamilia salve medeor?
    Wczoraj uslyszalam ze w profamili trzeba placic za kazdy porod bo nfz im wupowiedzial umowe czy to prawda?

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w profamili zawsze porody były odpłatne, chyba że przyjeżdzałas z akcja porodową rozpoczętą to mieli obowiązek Cię przyjąć. w Łodzi z tego co wiem nie ma porodów w wodzie :(

Wysłany: 16 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, znalazłam dziś w aptece internetowej emolium emulsję do kąpieli od 1 dnia życia w fajnej cenie. Ta położna z salve bardzo ją poleca. Emolium i oilatum. Ale różnica w cenie jest kosmiczna (emolium 400zl normalnie koło 40zł, a oilatum 500ml ok 75zł), więc wolę chyba to emolium. Mówi, żeby tylko w tym dziecko kąpać i nie potrzeba już żadnego mydełka ani balsamów, broń Boże oliwki, bo pory zatyka i jest za sucha (jej słowa). Jedynie uszy wyczyścić i oczka solą fizjologiczną przemyć. A tak to nic więcej. Macie może inne zdanie na ten temat?
    Gdyby ktoś był zainteresowany to wstawiam link
    http://www.tanie-leczenie.pl/emolium-emulsja-do-kapieli-bez-parabenow-400-ml.html

oar8skjo4squlk4t.png

Agata26 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to samo mniej więcej mówią na Malinowej :) dziś masz pierwsze warsztaty, daj później znać jak Ci się podobały. ale widziałam, ze kto inny będzie je prowadził

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka polecam emolium, ja mam problemy ze skórą i mały niestety też ma tendencję do suchej skóry, kupiłam emolient do kąpieli ale dziś była położna i powiedziala że muszę dokupić też balsam bo skóra jest za sucha. Od lat sama używam takich kosmetyków więc wiem że różnica jest ogromna

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka jeśli chodzi o medeor rodziłam tam w zeszłym tygodniu i jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim z podejścia do pacjenta, który nie jest traktowany jak zło konieczne, mam tu na myśli zwłaszcza położna, która przy porodzie SN jest najważniejszą osobą dla rodzącej. Ja trafiłam na p. Lidke pełną ciepła, empatii nie narzucają, szanująca intymność i prawo wyboru w kwestiach dotyczących porodu. Do tego fajne pielęgniarki,małe kameralne sale z łazienkami i dobre jedzenie.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26, marta258 jak Wasze skarby. śpiochy, kałmuczki, jak Wam się życie układa teraz?

martusiazabka jak po pierwszych zajęciach w SR?

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tuż po nawale laktacyjnym - koszmar, powiem wam że przestaje się dziwić że tak wiele kobiet wysiada i przezuca się na butelkę. Ogromne, nabrzmiale, bolesne piersi, mleko słabo wypływalo. Konieczne były masaże przy których płakałam. Ale minęły dwa dni, mam już na to sposób i jest o wiele lepiej. Czego matka nie zrobi dla dziecka :)

• józefka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26 potwierdź jak coś lub zaprzecz, podobno najlepiej masować tam gdzie jest obramowanie brodawki. i podobno fajnie wziąźć pampersa (czystego) zmoczyć go i do zamrażarki i jak coś robić sobie okłady.

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogło masowanie od podstawy bo tam miałam największy obrzęk w kierunku brodawki. A z tym pampersem to pierwsze słyszę ale spróbuję. Na pewno sprawdzają się okłady z liści kapusty choć może to się wydawać nieprawdopodobne.

• józefka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o liściach z kapusty też słyszałam :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już jesteśmy w domku, dzisiaj wyszliśmy ze szpitala bo ze mną i z małym wszystko ok :)
    Jak narazie Antoś lubi cały czas wisieć na cycu, obydwie noce w szpitalu spał ze mną i zaraz po karmieniu zasypiał. Zobaczymy jak minie pierwsza noc w domu, w nowym miejscu i w łóżeczku. Synek jest już po kąpieli, nakarmiony i ładnie śpi.
    Narazie nawału pokarmu nie mam ale też słyszałam o liściach kapusty więc muszę kupić i sobie naszykować na wszelki wypadek.

Jeżeli chodzi o poród i pobyt w medeorze to jestem bardzo zadowolona. Lekarze i położne bardzo sympatyczni, pomocni, nawet w nocy gdy jeszcze nie wstawałam to pomoc była bez żadnego problemu. Jak prosiłam o leki przeciwbólowe na ciągnięcie się rany to dostałam kroplówkę a dzisiaj tabletkę i jest już lepiej. Mogę już normalnie chodzić, siedzieć, najgorzej jeszcze ze wstawaniem z pozycji leżącej ale rana dobrze się goi więc myślę że szybko dojdę do pełnej sprawności :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 już w domciu ahhhhhh.

a My dziś w końcu wzieliśmy się za pokój Małego, tzn narazie wszystko z niego usuneliśmy, pomierzyliśmy. jutro jedziemy po materiały a od poniedziałku remontowo :) jak już będzie pokój odnowiony, jedziemy po łóżeczko, przewijak (dostajemy to od mojego brata) i po komody :) Mam nadzieje, ze remont będzie trwał z tydzień nie dłużej :)

Wysłany: 18 września 2016, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M pojechał sobie z kolegami "na ryby" na noc. A ja głupia spać nie mogę :-( nie lubię jak nie ma go w domu...

W sumie dawno nic nie pisałam. W piątek czułam się okropnie. Cały dzień było mi nie dobrze, słabo. W stawach strzykało. Wypieki miałam i napady gorąca. Juz myślałam że mam temperaturę. Jeszcze tylko choróbska jakiegoś brakowało :-/ ale potem dostałam biegunki. Myślałam że nie wyjdę z tego kibla. Brzuch mnie bolał. Cały się napinał, a ja się zaczęłam pocić jak szczur i miałam dreszcze :-/
    Nie wiem co to było, ale cieszę się że już sobie poszło... :-/ mały kopie jak szalony, wiec jestem spokojna ze z nim wszystko ok.

Józefka, SR narazie średnio. Dużo mówiła o porodzie. Jak rozpoznać ze to to. Co ze sobą zabrać itp. Dużo teorii. Pokazywała slajdy. Szału nie było. Ale może moje odczucia takie były ze względu na samopoczucie, bo to właśnie w piątek było... Ale kobitka, ta Marta, fajna. Taka pozytywnie zakręcona. Zajęcia prowadziła jakaś inna. Imienia nie pamiętam. A w przyszłym tygodniu będzie chyba ta co u was.

Powodzenia w remoncie! :-)

Marta, super ze juz w domu! :-) teraz już pomału możecie sobie wszystko ogarniać i cieszyć się swoją rodziną :-) grzeczny i przytulaśny chłopak Ci się trafił. Oby dalej taki był :-) z resztą... Przecież wiadomo ze u mamy najlepiej :-)

Agata, współczuję nawału. Słyszałam że to potrafi nieźle boleć. Dobrze ze sobie poradziłaś z tym jakoś i juz wszystko jest w porządku... Teraz juz powinno być lepiej.

Kurcze, dziewczyny, ale Wam zazdroszczę ze juz możecie się cieszyć ze swoich maluszków :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ