X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny po dłuuuuuuugim dla mnie tygodniu. od poniedziałku do dziś byłam w szpitalu, obecnie jestem w domu ale na jak dlugo... nie wiem. walczymy o każdy tydzień niestety do nadciśnienia doszło mi białkomocz co do prowadziło Nas do stanu przedrzucawkowego :( Kropek jest mega silny i obecnie nic nam nie zagraża, ale... musimy bardzo uważać obecnie na siebie. proszę o kciuki za Nas !!!

Martusiazabka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mój synek ma podobne objawy do tego problem z kupa ale moja położna nic o jedzeniu nie mówiła, może też powinnam zrezygnować z surowych owoców i warzyw...

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, kurcze, co za nieszczęście! :-(

dobrze ze juz w domu jesteście. To znaczy ze nie jest jeszcze tak najgorzej. Tak to by was nie wypuścili...

Dobrze ze Kropek jest silny. Niech walczy. Oby jak najdłużej się wstrzymał z wyjściem na świat. Tłumacz mu ze to za wcześnie. Teraz tak naprawdę każdy dzień zwiększa jego szansę na przeżycie.

Trzymaj się tam i uważaj na siebie! Obyście jak najdłużej zostali w dwupaku! Trzymam kciuki!

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, trzymam kciuki za Ciebie i Kropka, jesteście oboje silni i dacie radę jeszcze te kilka tygodni.

Agata, jak powiedziałam położnej o objawach małego to od razu zapytała mnie o dietę i zakazała jakichkolwiek surowych warzyw i owoców, nawet jabłek, więc jem teraz tylko ugotowane jabłuszko, z surowych mogę tylko banany, cieszę się bo uwielbiam banany i zawsze codziennie jadłam jednego :) Od przedwczorajszego wieczoru zrezygnowałam z wszystkich produktów o których mówiła i od razu widzę poprawę u synka. Od tego czasu nie ma problemów z odbijaniem, nie ma gazów, nie pręży się tak i nie płacze jakby coś go bolało i spokojnie śpi nawet 3h. Ma tylko czkawkę ale nie płacze i sama przechodzi jak go przystawię do piersi.
    Myślę że warto narazie zrezygnować z surowych produktów a także smażonych, pieczonych i powodujących gazy np strączkowe, kapuściane i poobserwuj synka czy jest lepiej. U nas ta moja nowa dieta pomogła. Powoli będę dokładać inne produkty żeby trochę urozmaicić posiłki.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze szpitala wyszlam na rządanie bo chce skonsultować to z moją prowadzącą. wyniki mi się unormowały, ciśnienie spadło, obrzęków na szczęście nie ma. może się okazać że moja prowadząca podtrzyma decyzje lekarza ze szpitala i tam wrócę od razu. ale moze być tak że będziemy mieć zmorzoną kontrolę. obecnie jedynie co nam dolega to cholerny białkomocz. badań w weekend by nie robili, więc wyszłam, poza tym dziś mam 10 rocznicę ślubu. i od kiedy jestem w domu jest mi fizycznie i psychicznie lepiej, chwilo trwaj oby jak najdłużej

Wysłany: 23 września 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy idziesz do Stefanowisz? Jakoś szybko masz wizytę? Kurcze, Józefka, nieźle nas wystraszyłaś. Ciekawe co Ci powie lekarka. Czy każe wrócić do szpitala. I jakie są rokowania...

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do Stefanowicz idę dziś jak mnie przyjmnie. jak nie to w poniedziałek. ale dziś profilaktycznie robimy zakupy dla mnie, żeby spakować torbę do szpitala dla mnie :(

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka, ja jak miałam gorsze wyniki i nie byłam zapisana, to szłam na koniec pacjentek i Stefanowicz zawsze mnie skonsultowała, nigdy nie odmówiła. Na pewno Cie przyjmie dzisiaj.
    A obniżyło Ci sie to białko??mówili jaki jest tego powód?oprócz tego białka wszytsko jest ok?
    Trzymam kciuki za Was.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robimy wagary, do Stefanowicz idziemy w poniedziałek. w końcu wstałam i przespałam 12 godzin w szpitalu było to nie do pomyślenia :) białko mam wysokie przez ciśnienie a on już się normuje, spada. dziś mierzyłam już 2-krotnie i było ok. z tąd decyzja o wagarach, ale zakupy do szpitala chce dziś zrobić.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, dobrze że już w poniedziałek idziesz do swojej doktor, na pewno powie Ci co z Twoimi wynikami badań i dalej pokieruje. Pewnie lepiej czujesz się w domu niż w szpitalu, więc trzymam kciuki abyś nie trafiła do szpitala tylko bardziej kontrolowała ciśnienie i białko w domku.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś jednak zahaczyliśmy naszą prowadzącą, pokazaliśmy epikryzę ze szpitala. plan jest następujący od jutra dobowa zbiórka moczu zeby wynki były na poniedziałek, w poniedziałek badania krwi i KTG, we wtorek wizyta :) ciesze się wolnością nadal !!!

Wysłany: 24 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że Twoja lekarka juz wie o wszystkim i masz już konkretne wytyczne. Jesteś w dobrych rękach! Trzeba tylko to wszystko nadzorować i mieć nadzieję że nie będzie się pogarszać. A jakby co to leć od razu na IP! Szkoda ryzykować! Trzymam za Was kciuki!

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryzykować nie mamy zamiaru, torba dla mnie spakowana. ciśnienie kontrolujemy. walczymy o każdy dzień na wolności i o każdy tydzień Kropka. pojechaliśmy dziś na trochę również do mojego Taty, teraz leżakuję.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że już dzisiaj udało Ci się spotkać z lekarką, masz już plan działania no i nadal jesteś w domku więc teraz będzie lepiej, tylko wszystko kontroluj. Poczekacie jeszcze kilka tygodni na Kropka a on jest silny i dacie radę. Trzymam kciuki za Was.

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 26 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, jak tam???

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na wyniki krwi i moczu, powinny być lada moment, KTG zapis od 120-140 czasami ponad 150. Ogólnie Mały spał więc znów kręcili nosem, to samo było w szpitalu. jutro mam wizytę na 9:20 przed wszystkimi pacjentkami. mam nadzieje, że dostanę zielone światło na pobyt w domciu.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać po wynikach.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam dam sama czekam z zapartym tchem czy spadło to białko

Wysłany: 26 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki żeby wszystko było w porządku!

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomóżcie w interpretacji plissss
    w szpitalu białko z DZM wynosilo 585,2 mg/24h przy normie <140 mg/24h - oczywiście zdiagnozowany białkomocz. dziś mam nowe wyniki z dzisiejszego pomiaru i wynik 0,28g/24h przy normie < 0,15 nadal wysoko ale spadło dobrze to odczytuje? jutro mam wizytę, ale chyba mam mały powód do świętowania co????

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ