X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny po dłuuuuuuugim dla mnie tygodniu. od poniedziałku do dziś byłam w szpitalu, obecnie jestem w domu ale na jak dlugo... nie wiem. walczymy o każdy tydzień niestety do nadciśnienia doszło mi białkomocz co do prowadziło Nas do stanu przedrzucawkowego :( Kropek jest mega silny i obecnie nic nam nie zagraża, ale... musimy bardzo uważać obecnie na siebie. proszę o kciuki za Nas !!!

Martusiazabka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mój synek ma podobne objawy do tego problem z kupa ale moja położna nic o jedzeniu nie mówiła, może też powinnam zrezygnować z surowych owoców i warzyw...

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, kurcze, co za nieszczęście! :-(

dobrze ze juz w domu jesteście. To znaczy ze nie jest jeszcze tak najgorzej. Tak to by was nie wypuścili...

Dobrze ze Kropek jest silny. Niech walczy. Oby jak najdłużej się wstrzymał z wyjściem na świat. Tłumacz mu ze to za wcześnie. Teraz tak naprawdę każdy dzień zwiększa jego szansę na przeżycie.

Trzymaj się tam i uważaj na siebie! Obyście jak najdłużej zostali w dwupaku! Trzymam kciuki!

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, trzymam kciuki za Ciebie i Kropka, jesteście oboje silni i dacie radę jeszcze te kilka tygodni.

Agata, jak powiedziałam położnej o objawach małego to od razu zapytała mnie o dietę i zakazała jakichkolwiek surowych warzyw i owoców, nawet jabłek, więc jem teraz tylko ugotowane jabłuszko, z surowych mogę tylko banany, cieszę się bo uwielbiam banany i zawsze codziennie jadłam jednego :) Od przedwczorajszego wieczoru zrezygnowałam z wszystkich produktów o których mówiła i od razu widzę poprawę u synka. Od tego czasu nie ma problemów z odbijaniem, nie ma gazów, nie pręży się tak i nie płacze jakby coś go bolało i spokojnie śpi nawet 3h. Ma tylko czkawkę ale nie płacze i sama przechodzi jak go przystawię do piersi.
    Myślę że warto narazie zrezygnować z surowych produktów a także smażonych, pieczonych i powodujących gazy np strączkowe, kapuściane i poobserwuj synka czy jest lepiej. U nas ta moja nowa dieta pomogła. Powoli będę dokładać inne produkty żeby trochę urozmaicić posiłki.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze szpitala wyszlam na rządanie bo chce skonsultować to z moją prowadzącą. wyniki mi się unormowały, ciśnienie spadło, obrzęków na szczęście nie ma. może się okazać że moja prowadząca podtrzyma decyzje lekarza ze szpitala i tam wrócę od razu. ale moze być tak że będziemy mieć zmorzoną kontrolę. obecnie jedynie co nam dolega to cholerny białkomocz. badań w weekend by nie robili, więc wyszłam, poza tym dziś mam 10 rocznicę ślubu. i od kiedy jestem w domu jest mi fizycznie i psychicznie lepiej, chwilo trwaj oby jak najdłużej

Wysłany: 23 września 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy idziesz do Stefanowisz? Jakoś szybko masz wizytę? Kurcze, Józefka, nieźle nas wystraszyłaś. Ciekawe co Ci powie lekarka. Czy każe wrócić do szpitala. I jakie są rokowania...

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do Stefanowicz idę dziś jak mnie przyjmnie. jak nie to w poniedziałek. ale dziś profilaktycznie robimy zakupy dla mnie, żeby spakować torbę do szpitala dla mnie :(

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka, ja jak miałam gorsze wyniki i nie byłam zapisana, to szłam na koniec pacjentek i Stefanowicz zawsze mnie skonsultowała, nigdy nie odmówiła. Na pewno Cie przyjmie dzisiaj.
    A obniżyło Ci sie to białko??mówili jaki jest tego powód?oprócz tego białka wszytsko jest ok?
    Trzymam kciuki za Was.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robimy wagary, do Stefanowicz idziemy w poniedziałek. w końcu wstałam i przespałam 12 godzin w szpitalu było to nie do pomyślenia :) białko mam wysokie przez ciśnienie a on już się normuje, spada. dziś mierzyłam już 2-krotnie i było ok. z tąd decyzja o wagarach, ale zakupy do szpitala chce dziś zrobić.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, dobrze że już w poniedziałek idziesz do swojej doktor, na pewno powie Ci co z Twoimi wynikami badań i dalej pokieruje. Pewnie lepiej czujesz się w domu niż w szpitalu, więc trzymam kciuki abyś nie trafiła do szpitala tylko bardziej kontrolowała ciśnienie i białko w domku.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś jednak zahaczyliśmy naszą prowadzącą, pokazaliśmy epikryzę ze szpitala. plan jest następujący od jutra dobowa zbiórka moczu zeby wynki były na poniedziałek, w poniedziałek badania krwi i KTG, we wtorek wizyta :) ciesze się wolnością nadal !!!

Wysłany: 24 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że Twoja lekarka juz wie o wszystkim i masz już konkretne wytyczne. Jesteś w dobrych rękach! Trzeba tylko to wszystko nadzorować i mieć nadzieję że nie będzie się pogarszać. A jakby co to leć od razu na IP! Szkoda ryzykować! Trzymam za Was kciuki!

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryzykować nie mamy zamiaru, torba dla mnie spakowana. ciśnienie kontrolujemy. walczymy o każdy dzień na wolności i o każdy tydzień Kropka. pojechaliśmy dziś na trochę również do mojego Taty, teraz leżakuję.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że już dzisiaj udało Ci się spotkać z lekarką, masz już plan działania no i nadal jesteś w domku więc teraz będzie lepiej, tylko wszystko kontroluj. Poczekacie jeszcze kilka tygodni na Kropka a on jest silny i dacie radę. Trzymam kciuki za Was.

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 26 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, jak tam???

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na wyniki krwi i moczu, powinny być lada moment, KTG zapis od 120-140 czasami ponad 150. Ogólnie Mały spał więc znów kręcili nosem, to samo było w szpitalu. jutro mam wizytę na 9:20 przed wszystkimi pacjentkami. mam nadzieje, że dostanę zielone światło na pobyt w domciu.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać po wynikach.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam dam sama czekam z zapartym tchem czy spadło to białko

Wysłany: 26 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki żeby wszystko było w porządku!

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomóżcie w interpretacji plissss
    w szpitalu białko z DZM wynosilo 585,2 mg/24h przy normie <140 mg/24h - oczywiście zdiagnozowany białkomocz. dziś mam nowe wyniki z dzisiejszego pomiaru i wynik 0,28g/24h przy normie < 0,15 nadal wysoko ale spadło dobrze to odczytuje? jutro mam wizytę, ale chyba mam mały powód do świętowania co????

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ