X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez jestem zainteresowana a jak dlugo trwaja zajecia w tej szkole? Albo ile jest spotkan?

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    warsztaty trwają około 2 - 2,5 godziny ja obecnie chodzę na warsztaty wtorkowe (wyjątkowo przełożone w przyszłym tygodniu na poniedziałek) ale w tym tygodniu rusza druga grupa i zajęcia będą albo w czwartek albo w piątek. z tego co zrozumiałam to po 32tc przysługują zajęcia 2 razy w tygodniu. teoria jest podawana w bardzo praktyczny sposób :) po zajęciach można zostać na indywidualne rozmowy z położną, po ćwiczyć pod jej okiem kąpanie, przebieranie. Ja na ostatnich warsztatach dostałam na tydzień lalkę żeby poćwiczyć sobie w domu.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwoniłam tam dzisiaj. Zajęcia ruszają w piątek o 17, ale następne spotkanie i wszystkie kolejne będą w czwartki o 17. Z tego co rozmawiałam z tą panią to przychodzi się raz w tygodniu, a po 32 tygodniu ciąży można 2 razy w tygodniu. Nie ma określonej liczby zajęć. Chodzi się od 21 tygodnia ciąży do końca. Wszystko w ramach funduszu. Tylko robią sobie ksero karty ciąży i trzeba u nich wybrać położną. Ja wybieram się w piątek :-) szkoda ze na 17 bo będę sama... Mój M o 17 dopiero prace.kończy. A i ja nie wiem czy nie będę się spóźniać bo nadal pracuje. W tygodniu do 16, a potem dojazd MPK przez miasto :-/ ale nic. Zobaczymy jak to będzie ;-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka super pewnie kiedyś się spotkamy jak nic. zresztą nie wiem czy mnie nie przesuną do Twojej grupy, a jak nie to na pewno po 32 tc się spotkamy :) a w piątek może wpadnę podrzucić lalkę, żeby oddać :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoła rodzenia na prawdę się przydaje. Widzę to na swoim przykładzie, łatwiej się do takiego małego człowieka przyzwyczaić. To ważne zwłaszcza dla tatusiow, mój mąż ku zdziwieniu rodziny nie bał się wziąć na ręce, przewijać a dziś będziemy pierwsi raz sami kąpać :) także korzystacie dziewczyny!!! my od wczoraj w domu, wracamy na dobre do siebie. Bardzo się cieszę bo udaję mi się karmić piersią, choć jest ciężko i bolesnosc piersi jest duża, robię wszystko zeby to przetrwać, wszystko dla małego :)... Dziecko na prawdę zmienia cały świat.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26 zadam pytanie moze głupie... po porodzie kąpali Ci malucha? koleżanka rodziła w PRO FAMILI przez cc i nie kąpali tam bobasa, byłam w szoku ! kurna ale jak ???

• marta258 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, super że już jesteście w domku :)

Dziewczyny, trzymajcie jutro kciuki za mnie i za Antosia, jutro podwójne święto, przyjście na świat synka i moje urodziny :)

Agata26, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 no to Wam się złożyło. Kciuki zapewnione !!!!

marta258 lubi tę wiadomość

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta trzymaj się ciepło! Jeśli chodzi o kąpiel to była po 24 godzinach. Ekspresowa bo pod bieżącą wodą, ale to zrozumiałe że nawet w małym szpitalu jak medeor nie ma warunków żeby myć w wanienkach wszystkie dzieci, ale można było towarzyszyć, pielęgniarka bardzo miła, pokazała co i jak z pepkiem.

Wysłany: 14 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, trzymam mocno!!! :-)

Agata, nawet nie wiesz jak się ciesze, i troszkę zazdroszczę, że jesteście już w domu i możecie pomału tworzyć sobie juz swój mały świat... Teraz pewnie wszystko kręci się wokół synka :-)

Ja to najbardziej się boje ze zrobię temu małemu człowiekowi krzywdę. Przecież to takie maleństwo... Ze gdzieś niechcący, złapie za mocno, albo nie będę umiała przewinąć. Albo się szarpnie i skręcić rączkę czy złamie coś... Przecież to takie kruche... Może właśnie ta szkoła rodzenia doda mi pewności siebie.

A czy jutro wybiera się ktoś na warsztaty z KOC'u w salve?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 15 września 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, pewnie się już zbierasz... Powodzenia! :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiazabka nawet nie wiedziałam że są takie warsztaty w salve ????

Marta258 a teraz Ty wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dziś dostaniesz najpiękniejszy prezent na świecie :)

Wysłany: 15 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzwonili jakiś czas temu i pytali czy jestem zainteresowana takim spotkaniem w ramach tego programu KOC. Powiedziałam ze tak, bo to zawsze jakieś dodatkowe informacje... Wiec zaprosili mnie na dzisiaj na 16 do salve na Rzgowską.
    Józefka, a ty przystąpiłaś do tego? Podpisywałaś taki formularz?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nic nie dostałam od nich odnośnie tego KOC-a może dlatego, ze prowadzę ciąże prywatnie a nie na NFZ :(

teraz na wizycie 6 października będę rozmawiała z p. Doktor czy ona może mnie zakwalifikowac do porodu na NFZ czy muszę się umawiać na wizyte na A. Struga (tam są kwalifikacje na NFZ w salve do porodu)

Wysłany: 15 września 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... Może...

Ja jeszcze nic nie wiem.o wizycie kwalifikacyjnej :-/ może dzisiaj będą tam o tym mówić.

Fajnie byłoby jakby Cie zakwalifikowali ba NFZ, nie musiałabys płacić tyle kasy. A w tym programie liczę ze będą warunki odpowiednie. W końcu ktoś tego pilnuje. I dostają za.to dofinansowania.

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za kciuki :-)
    Antoś urodził się o godz 15:30, mierzy 54 cm, waży 2950 g, dostał 10 pkt :-)
    Ogólnie cesarka idealna, mąż był ze mną na sali, znieczulenie nic nie bolało, szybko wyjęli synka, karmiłam już w ciągu pierwszej godziny, później ładnie spał a teraz znowu je :-) Jestem bardzo szczęśliwa :-)

józefka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 15 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, rewelacja :-) dobrze ze poszło szybko i bez komplikacji. A.jak.się czujesz? Nie boli Cie?
    jak wrażenia? Jak synek?
    Weź no napisz więcej :-)
    A najlepiej to i ty i Agata powinniście wstawić zdjęcia ;-)

Ależ wam zazdroszczę :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 15 września 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ciekawa jestem też jak u ciebie po SN... Ze tak zapytam wprost, doszłaś juz do siebie? Nie boli Cie tam nic?

Mamy jedną rodzącą po SN i jedną po cesarce. Chętnie poznam bliżej wasze wrażenia. Która szybciej doszła do siebie? Jakie miałyście dolegliwości po? Czy nie żałujecie decyzji? Którą metodę polecacie? Wypowiecie się?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie to jestem zadowolona z cesarki. Wszystko przebiegło bardzo szybko, znieczulenie już minęło i nic nie boli, ale jeszcze nie wstawałam, dopiero jutro rano mogę wstać więc zobaczymy jak dam radę. Nie mam też problemu z karmieniem co mnie zdziwiło że po cc jest tak szybko mleko. Mały czuje się dobrze, tylko trochę stęka, ale za to ładnie je z piersi, nawet sam chwyta sutek i nic nie boli :-) Jak narazie jest wszystko ok.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Antoś na świecie :) Marta258 super, że poszło gładko i przyjemnie !!!

pociągne z pytaniem martusizabki, ja zastanawiam się nad cc. dziewczyny jak już dojdziecie do siebie dajcie znać :)

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ