X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGATKA 46 jak chcesz to mogę podesłać linki do tutoriali z których ja korzystałam :)

hewa81 lubi tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:
    AGATKA 46 jak chcesz to mogę podesłać linki do tutoriali z których ja korzystałam :)

Ja chce, bo się sama napaliłam na szycie :)

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę Kawola chcę bardzo :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja polecam znajomym forum z ovu :meski problem: tese/mtese dziewczyny maja tam duza wiedze, napewno cos podpowiedza, ja tez z tym problemem tam wsparcia szukalam, jesli chodzi o lublin to nas androlog wyslal do prof Putowskiego, bylismy juz u niego z kompletem badan ktore zlecil androlog, a autorytet w tej dziedzinie to w Warszawie niestety, ale mysle ze najpierw w lbn niech sprubuja

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstępnie oni wybrali Mroczkowskiego. Jakie badania robiliście? Gdzie usg?

start lipiec 2013
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dobrze zacząć od przejrzenia wszystkiego zanim się zacznie cokolwiek, każda strona daje jakieś podpowiedzi jak szyć minky:). Od siebie dodam, że trzeba minky wycinać tak ok 1 cm większe jak bawełnę to samo z owatą i ważne jest żeby trzymać się zasady układania: owata> minky prawa do góry>bawełna lewa do góry. Zanim wytniecie mierzcie po kilka razy w kilku miejscach :). W filmiku przy kocyku jest dobrze pokazane jak zakończyć szycie tzn zszywanie tych dziur co zostają na koniec po przekręceniu na prawą stronę .

Kocyk:
    https://www.youtube.com/watch?v=kO6bWEaQz9U
    http://finesja.pl/diy-kocyk-minky/

kokon:
    http://cottonmink.blogspot.com/2016/03/kokon-dla-niemowlaka-tutorial.html
    https://www.youtube.com/watch?v=FroD9XeowwI

Poduszka motylek:
    http://www.mummysworld.pl/pliki-do-pobrania/poduszka_wykroj.pdf
    http://www.mummysworld.pl/poduszka-antywstrzasowa-wykroj-do-pobrania/

Kocyk do fotelika:
    http://tojakajotka.blogspot.com/2015/12/bezpieczny-kocyk-do-fotelika-diy.html
    http://robiewdomu.blogspot.com/2016/05/kocyk-do-fotelika-wyprawka-diy.html

hewa81, AnnaE. lubią tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MONIA jak u nas były problemy z nasieniem i podejrzenie żylaków powrózka to polecali nam iść na usg do Wieczorka, ponoć on w tej kwestii najlepszy :)

Monia85 lubi tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

start lipiec 2013
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas badanie hormonow bylo lh, fsh, testosteron, tsh, prolaktyna, estrogeny plus usg u wieczorka w top medicalu (usg ok160-200zl ale mega dojladne) u nas bylo to po swince wiec dalej nie drazono tematu tylko kwalifikacja do inv a udalo sie naturalnie i to dwa razy, takze moje maluchy to prawdziwe Cuda:)

Monia85, Dotek lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Kurde czego ja jiz wstalam wytlumaczy mi.ktos wrrrr. Poszlam spac pozni wstalam wczesnie. To niesprawiedliwe. Aaaaaaa

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie śpię :)

start lipiec 2013
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie Monia ... a jak sie male.urodza to wtedy.nam sie spac bedzie chcialo a tu zonk.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Madzia jak czytam o Twoim Maleństwie to przypomina mi się moje. Te pierwsze chwile w domu. Niepokój czy damy radę i szczęście że już jest na świecie...
    Dasz radę i wszystkiego się wspólnie nauczycie.

W ogóle czas ciąży był dla mnie wspaniały i myślę że szczególnie przy pierwszym dziecku jest więcej luzu bo można więcej czasu poświęcić sobie i brzuszkowi. Jak dzieci już są to więcej pracy nawet jak trzeba leżeć. Szczęśliwa coś może na ten temat powiedzieć ;)

Monia podziwiam za pamięć i za zainteresowanie wszystkimi na forum. To bardzo miłe. :)
    Miłego dnia życzę i udanej drzemki przedpołudniowej. ;)

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkręciłam się naszą wirtualna rzeczywistość, jak się nie odzywacie to martwię się i tęsknię :)

Dzisiaj od rana myślę o Wedmoczce... Czy to już ten dzień? Testujesz? masz skierowanie na betę?

Dziewczyny które już macie jedno dziecko, nie boicie się, że nie podzielicie po równo Waszej miłości i troski? Przy większym dziecku jestem to w stanie sobie wyobrazić, bo dzieciaczki są na innym etapie życia i maja inne potrzeby. Ale takie maluszki? Nic tylko tulić :)

Betty już na pewno urodziła. Ciekawe czy jest już w domu?

Orbitka co z ta infekcją? Wybrałaś leki? Kiedy wizyta?

Kamcia a co u Ciebie? Kiedy ślubowanie pierwszaków?

Jak ostatnio byłam w Ab widziałam jak T-W po inseminacji dostała pudło ciastek w ładnym opakowaniu, także upominki przyjmują :)

Kamilka lubi tę wiadomość

start lipiec 2013
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Wkręciłam się naszą wirtualna rzeczywistość, jak się nie odzywacie to martwię się i tęsknię :)

Dzisiaj od rana myślę o Wedmoczce... Czy to już ten dzień? Testujesz? masz skierowanie na betę?

Dzień dobry :)

Miło mi Monia że o mnie pamiętasz :) U mnie to jeszcze za wcześnie na testy dopiero 25dc po ostatnim mies do 35dc nawet nie myślę o testach

a wczoraj byłam u swojej internistki z Luxmedu i wiecie co Warszawski luuxmed prowadzi z nimi wojnę...za duże rachunki i teraz każdy lekarz jest wzywany na dywanik z powodu skierowań na badania :((

Tylko się dziwić że lekarze im odchodzą :( tak że skierowania na bętę też nie mam i nie wiem czy teraz będę miała :(

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jakiś czas temu słyszałam, że są problemy ze skierowaniami właśnie z tego powodu. Niektórzy lekarze nie przyjmują w ramach abonamentu, np Swatowski, Kondracka czy Wiktor w Kraśniku. Wedmoczka może warto by było nawiązać współpracę z jakimś lekarzem na nfz?

start lipiec 2013
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Już jakiś czas temu słyszałam, że są problemy ze skierowaniami właśnie z tego powodu. Niektórzy lekarze nie przyjmują w ramach abonamentu, np Swatowski, Kondracka czy Wiktor w Kraśniku. Wedmoczka może warto by było nawiązać współpracę z jakimś lekarzem na nfz?

Właśnie idę do Stettnera na 29.09 bo przyjmuję w CM Czechów na NZF ale wiadomo raz w tyg i to parę godzin ciężko się wbić :(

Tu Wiktor zrezygnował ze współpracy od września a Stettner jeszcze wcześniej :(

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wsi też Stettner przyjmuje raz w tygodniu, ale nie ma usg. I nie jest to w ramach NFZ tylko z funduszy gminy więc skierowań też nie daje

start lipiec 2013
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie obawiam się że te wizyt na NFZ nic mi nie dadzą, bo on też nie robi USG (chyba) może daję skierowania ale dowiem się na wizycie...jednak w walce z niepłodnością to marne rozwiązanie...a tu w Luxmedzie straszą wystawieniem rachunków do kilku lat wstecz za wizyty do gina w ramach kodu N97 :(

podstaw prawnych chyba nie ma i bardziej to jest by zestresować kobiety by przestały chodzić w ramach abonamentu

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka a może jakieś inne ubezpieczenie nie ma takich ograniczeń? Czy to ograniczenie luxmedu?

start lipiec 2013
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ