Lublin / Lubelskie
-
WIADOMOŚĆ
-
Idealna piękna Karinka
Od następnego tygodnia też będę miała taką w domu, bo przyjeżdża siostra Trochę się boję...
W ciążę już uwierzyłam, a jak zapominam to przypomina mi o tym np. kurtka która nie chce się zapiąć
Na zakupy na razie mąż nie pozwala, ale właśnie przeglądałam to co kiedyś zapisałam w ulubionych. W następny czwartek po wizycie jedziemy do szkoły rodzenia.
Magdziulla lubi tę wiadomość
start lipiec 2013 -
Magdziulla Karinka jest przesłodka . Co do mojego ciśnienia to monitoruję je, jutro mam wizytę to zobaczymy co powie pani doktor. Wyprawka już na wykończeniu, generalnie dla mnie to też przyjemność, poza kombinezonem, bo żaden mi się nie podoba , a czasu coraz mniej.
Magdziulla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję i nie zaprzeczę Moja Córcia jest przepiękna, rozkoszna i do schrupania.
Monia co Ty męża słuchasz;) kupuj i chowaj;) chociaż przyznam, że ja z moim wszystko konsultowałam, przeważnie na wszystko się zgadzał
Bella przykro mi, oby to było ostatnie smutne przeżycie w drodze do szczęścia. -
nick nieaktualnyMonia ale ze co? Zabrania z jakiegoś konkretnego powodu? Przecież nie możesz marznąć?
Ja dostałam przesyłkę od kumpeli z innego wątku. Płaszcz, kilka par spodni i bluzek.
Łącznie z tym co mam w domu powinno wystarczyć. Kurtkę zimową mam rozszerzają więc mam nadzieję, że do marca jakoś dociągnę.
-
nick nieaktualnyHej Jestem tu całkiem nowa i trafiłam "z przypadku" jakieś 2 godziny temu Jestem oszołomiona ilością informacji i wiem, że szybko ich wszystkich nie przyswoję, dlatego na początku chcę się tylko przedstawić i napisać, że bardzo się cieszę, że jest wątek dotyczący Lublina i okolic - niewiele jest miejsc gdzie można się dowiedzieć konkretów. A któż wie lepiej niż mamuśki i przyszłe mamuśki?
O sobie na razie tyle: mam na imię Zuza, mam 27 lat i jestem w 18 tygodniu pierwszej ciąży. Wszystko przebiega prawidłowo i oby tak zostało Będę tutaj poszukiwać informacji z pierwszej ręki dotyczących szkoły rodzenia, szpitali i położnych/douli Mam nadzieję, że dołączycie mnie do tego zacnego gronaSzczęśliwa Mamusia, hewa81, Dotek, Monia85, macduska lubią tę wiadomość
-
Witaj Zuza Przyda nam się świeża krew na forum.
Macduśka mąż zabrania robić zakupy dla dziecka, bo jeszcze za wcześnie, Ja aż tak bardzo nie nalegam, bo jeszcze nie jestem w stanie sobie wyobrazić co takie dziecko potrzebuje, ile i w jakim rozmiarze. Czy pisałam Wam, że mój dzidziuś to Pączuszek? W 17+6 wielkość brzuszka odpowiadała 20+3!
Dla siebie powoli już coś kupuję, ale też ostrożnie, bo w sumie nigdzie nie wychodzę. Bluzki zamawiam od razu z opcją do karmienia, zobaczymy czy się przydadzą.
Tak poza tym to dzień dobry wszystkim Miłego dnia Popiszcie ze mną troszkę, bo nie chce mi się uczyć, plissssZuza1989 lubi tę wiadomość
start lipiec 2013 -
nick nieaktualnyMonia uwierz mi przydadzą się, mądre posunięcie, szkoda, że ja taka mądra nie byłam:)
Agatka dziękuję
Zuza witaj, im Nas więcej tym lepiej.
Ja czekam, aż Niunia zaśnie, potem szybkie śniadanko, bo położna przychodzi. Ciekawa jestem ile Maluszek waży, bo coraz cięższa jest. I mam nadzieję, że coś doradzi na ten płacz.
Macuska zimą to trudniej się ubrać, ja latem biegałam w sukienkach. Zimą pewnie wybrałabym leginsy i luźne bluzki, oversizy itp. Ale ponoć zimą lepiej się ciążę przechodzi.
Dziewczyny orientujecie się w temacie żłobków? Nie wiem od której strony to ugryźć.Zuza1989 lubi tę wiadomość
-
Część Mamuśki i przyszłe Mamuśki
BELLA, bardzo mi przykro, tule mocno :*
Trzymaj się dzielnie, życzę Ci dużo siły na ten trudny czas.
ZUZA, witaj, im nas więcej tym lepiej, wieksza wymiana informacji, doświadczeń wskazana A i dobrze AGATKA pisze, plotkowanie o pierdołach rozladowuje emocje i też mile widziane. Czuj się swobodnie
MAGDZIULLA, Karinka cudna Ja się już nie mogę doczekać swojej księżniczki.
MONIA, lenia masz? Dobry pretekst nie jest zły, żeby się nie uczyć. Teraz plotkowanie Ci w głowie heheh
Ja dostałam dziś malinki i muszę je przygotowac do mrozenia. Uwielbiam sernik na zimno z owocami sezonowymi, a w zimie trochę letnich owoców to sama rozkosz.
Spokojnego dnia KobietkiZuza1989 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tej mojej chyba nie. Może zależy od lokalizacji, w którą stronę. Jeśli pamiętam to była mowa, że w stronę Kraśnika nie, ale już na Łęczną tak, czyli pewnie gdzieś w tamtą stronę ma blisko. Ale generalnie spoza Lbn to chyba mówiła, że na miejscu trzeba załatwić. Pewnie co szkoła to inny zwyczaj, musisz u siebie pytać.
Do czego się tak"ochoczo" uczysz? -
Z tej Twoja położna nie dojedzie ja mieszkam 50 km i do nas nie dojeżdzają niestety ale jeśli się chce można samemu do nich przyjechać... ja tak zrobię bo napewno wybiorę się do neonatolog do lublina w 1msc życia i do ortopedy.MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
nick nieaktualnyMagdziulla Kochana ale przecudną masz córeczkę :*:*:*:* , śliczności malutkie :*:*:*:*:*.
Monua85 Tego to ja nie wiem , sądzę że powinna przyjechać mam koleżankę która ma zagrożoną ciążę , i położna do niej przyjeżdża bez problemu ale tam chyba z 30 km ma do przejechania , tylko że to jest taka zwyczajna położna nie ze szkoły rodzenia .
Witam i ja wszystkie nowe mamusie :*:*:*.
Bella Bardzo mi przykro, tulę z calego serca :*:*.
Wczoraj wieczorem żołądek mnie bolał , brzuch , zimno mną trzęsło , a dziś gardło mnie boli wcale nie chce mi się jeść , glowa mnie boli teraz się wygrzewam i piję ciepłą herbatę , wczoraj strasznie bolały mnie plecy , nawet leżeć nie mogłam usiąść też nie dziś już lepej . Dobrze że nie długo wizyta .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 09:36
-
nick nieaktualnyDziękuję Wam dziewczyny za tak ciepłe przyjęcie Jak się wczytam w forum to chętnie przyłączę się do ploteczek
Tymczasem może któraś z Was zamierza rodzić na Kraśnickich i ma jakieś informacje na temat tamtejszych obyczajów? Obecnie szukam szkoły rodzenia i mam do wyboru dwie: Aktywną mamę i Lidię. Ta pierwsza jest na NFZ, druga płatna ale ile - nie wiem. Do lekarki chodzę na NFZ, nie pracuje ona w żadnym szpitalu. Chcę przygotować się w szkole rodzenia a dodatkowo "wykupić" asystę przy porodzie douli/położnej - czy kótórakolwiek z Was wie jak to wygląda w Lublinie? Skąd taką wytrzasnąć (tylko taką, która za te pieniądze faktycznie się zajmie i będzie od początku do końca ze mną) ile to kosztuje, jak się to załatwia? Będę wdzięczna za podpowiedzi
Aha - zapomniałabym - ja rodzę w marcu, a przynajmniej taki mam wyznaczony termin (03.03.2017) -
Zuza ja mogę Ci polecić szkołę Twoja Położna tam większość zajęć prowadzi położna z Kraśnickich ale nie wiem jak wygląda wykupienie usług... myślę że niedługo się dowiem bo moja szwagierka ( razem zaczynamy jeździc na te zajęcia) będzie chciała się dowiedzieć bo w listopad/grudzień będzie rodzić właśnie na Kraśnickich. Jak coś się dowiem to dam znać
Dziewczyny piszę pracę dyplomową może posiadacie jakieś materiały na kompie na temat słaty łodygowej ( głąbik krakowski, sałata karola) i fermentacji mlekowej ( proces kiszenia)Zuza1989 lubi tę wiadomość
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
nick nieaktualnyAgatka_46 wrote:Zuza ja mogę Ci polecić szkołę Twoja Położna tam większość zajęć prowadzi położna z Kraśnickich ale nie wiem jak wygląda wykupienie usług... myślę że niedługo się dowiem bo moja szwagierka ( razem zaczynamy jeździc na te zajęcia) będzie chciała się dowiedzieć bo w listopad/grudzień będzie rodzić właśnie na Kraśnickich. Jak coś się dowiem to dam znać
Dziewczyny piszę pracę dyplomową może posiadacie jakieś materiały na kompie na temat słaty łodygowej ( głąbik krakowski, sałata karola) i fermentacji mlekowej ( proces kiszenia)
Niestety nie posiadam. A temat ciekawy. -
Cześć dziewczyny. Zuza witaj. Każda nowa osoba tu jest pożądana bo w grupie raźniej:) gratuluję ciąży i rośnijcie zdrowo.
Magdziulla powodzenia na wizycie położnej.
Agatka ja nie mam takich materiałów bo ja pedagożka;)
Zuza1989 lubi tę wiadomość