X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka Kochana moja :* tulę Cię z całego serca :* .

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGDUŚ tule mocno :* Przykro mi bardzo, że tak to wszystko u Ciebie wygląda. Bądź dzielna.

Niestety utwierdza mnie w przekonaniu to, że jak się nie ma swojego dra w danym szpitalu to kicha jest, jest się pacjentka niczyja. Przykre, ale prawdziwe. Chociaż ja muszę powiedzieć, że w moim przypadku w szpitalu było ok, bo: Mój dr jest na oddziale codziennie poza weekendami. Ale w niedzielę inny dyzurujacy lekarz po zobaczeniu moich wyników cukru zalecił mi insulinę na noc, bez porozumienia z moim prowadzącym. Wkurzylam się na początku, bo niby dlaczego obcy ma decydować. Ale w sumie potem dobrze wyszło, bo jestem szybciej w domu :)

MONIA niestety przez ostatnie doświadczenia potwierdzam, ketony w moczu mogą świadczyć o cukrzycy :( Bo jak sie pojawią to znaczy, że spalanie nie są cukry tylko tłuszcze. Ja w szpitalu miałam obecne każdego dnia, tylko raz w ilościach śladowych. I jak miałam edukację z cukrzycy to mi babka powiedziała coś co zabrzmiało strasznie. Jeśli aceton pojawi się w porannym moczu, tz ze dziecko głoduje!!! Masakra normalnie. I ważne jest w takim przypadku przyjmowanie posiłku nawet grubo po 22 złożonego z węglowodanów złożonych, białka i warzyw. W moim przypadku taki późny posiłek może się wiązać z porannym zwiększonym poziomem cukru, ale w takiej sytuacji mam brać na noc więcej insuliny. Od jutra zaczynam codziennie badać ketony i zobaczymy jak to się będzie kształtować.
    Także Monika, jeśli będą pojawiać Ci się te ketony, to zrób krzywa cukrowa, będziesz miała pełny obraz co sie dzieje po podaniu glukozy. I nie chce straszyć, ale leżała ze mną w szpitalu dziewczyna, której wykryli cukrzycę w 14tc i niestety dieta nie wystarczyła, przyjmuje insulinę 4xdziennie. Bo zazwyczaj diagnozuje się ja w 24-28 tc.

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka bądź z nami a my z Tobą. W grupie raźniej przejść przez to wszystko. Planujesz jakieś badania? Tule.

Agatka u mnie jakoś leci. Zauważyłam że jak zjem coś bardziej doprawionego to mam kwasote w gardle. Nie piecze ale nieprzyjemne uczucie. Nie mogę przyprawy magi bo zwłaszcza po niej mam dyskomfort. Na połówkowe idę 16.09 do mojego gina. A 9 ide w lublinie na usg 3d/4d z nagraniem na pendrive. niemogę się doczekać. Trochę szkoda 200 zł ale zaoszczedziłam sobie na ten cel.

f08af289ff.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATOSZKA .... :(
    Przytulam mocno. Bardzo mi przykro. Oczywiście nie opuszczaj nas, jeśli tylko Tobie nie będą przeszkadzać opowieści ciążowe.
    Trzymaj się dzielnie, dużo siły Ci życzę na ten trudny czas.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde... Hewcia miałaś glukoze w moczu? bo ja nie mam. Zapytam doktora co on o tym myśli, to już w czwartek. Czy takie badanie nie jest obciążające dla dziecka?

start lipiec 2013
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawola co u Ciebie?

start lipiec 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja miałam glukozę, ale cukrzycy nie mam. Ale faktycznie jedz późno, nawet wvnocy i wtedy sprawdź. U mnie zeszło mam nadzieję, że.u Ciebie też zejdzie.

Jatoszka przykro mi:( trzymaj się tam dzielnie Kochana, na pewno jak tylko dojdziesz do siebie los się do Ciebie uśmiechnie.

Ja na jutro nastawiam się.bojowo.

• Dotek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak nie dzisiaj? Jak jutro dorwiesz dra u którego leżysz to męcz go. Dobrze by btło jakby mąż mógł z Tobą byc zawsze to raźniej i odważniej.

f08af289ff.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Kurde... Hewcia miałaś glukoze w moczu? bo ja nie mam. Zapytam doktora co on o tym myśli, to już w czwartek. Czy takie badanie nie jest obciążające dla dziecka?

Monia, nie miałam glukozy w moczu, tylko te nieszczęsne ketony. Pogadaj koniecznie z doktorem. Popytaj o test obciążenia glukoza 75g, ja miałam robiony w ciąży 2x, na początku przy pierwszym badaniu glukozy na czczo, dlatego, że wyszedł mi lekko podwyższony, ale wtedy krzywa wyszła mi prawidłowo. I drugi raz teraz pod koniec II trym. W okresie między 24, a 28 tc ten test jest obowiązkowy i absolutnie nie jest żadnym obciążeniem dla dzieciątka.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nic. Mąż gotowy ich rozszarpać. Martwi się o mnie i Małą, źle sobie z tym radzi, zwłaszcza z tym, że nie może nic zrobić. Szkoda mi go, lata między pracą a szpitalem i na nic nie ma czasu.
    Jak nie chciałam cc to teraz poczułabym ulgę gdyby się na to zdecydowali.

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Marcela na kiedy masz termin? Bo widziałam na Twoim suwaczku, że jesteś w 104 dniu ciąży, to dokładnie tyle samo co ja. OM 20.05, termin na 24.02
    Mi dr wyznaczyl dwa terminy w ksiazeczce na 26.02 z OM 22.05, a wg usg mam 23.02

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero zauwazylam,ze ten watek istnieje :-P ja to mam zapłon :-P Jestem z Lublina:-D
    Moze macie pojecie gdzie w Lublinie kupie jakies sensowne staniki do karmienia?? Interesuja mnie usztywniane,bo materiałowe są okropne i niewygodne..

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla trzeba bylo isc na Jaczewskiego,ja u nich juz jestem codziennie,ale to przez moja lobuziare,bo albo śpi na ktg,albo za bardzo sie wierci i nie daje zrobic sobie zadnych pomiarów i kaza mi przychodzic na kontrolne ktg. Tam ogolnie bardzo dobrze zajmuja sie pacjentkami,moje 2 kolezanki tam rodziły i są bardzo zadowolone,jak tylko vos sie zadziało to rozwiązali ciążę i nie męczyli i nie dręczyli ich..
    Oczywiscie wybor szpitala to sprawa indywidualna ;-) ale ja na twoim miejscu za takie ich podejscie sama bym sie stamtąd wypisla i jednak zmieniłabym szpital.

My jutro mamy kontrole w szpitalu ktg,a w niedziele mamy cięcie,caly dzien sie stresuje,a tu jeszcze 4 dni a w zasadzie juz 3..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka wiesz analizowałam dogłębnie. Gdybym miała cc tak jak Ty pewnie bym się zdecydowała, ale nasłuchałam się, że do sn to najlepsza opcja i zaważyło to że mam lekarza tu no i mają znieczulenie.
    Poza tym porypało się.tak od kiedy Kwaśniewska nie podejmuje tu decyzji.

Daję im dziś.ostatnią.szansę.

Malutka zazdroszczę, że już wiesz.kiedy i to tak bliziutko i Mała.będzie z Wami! Musisz.jakoś.przeżyć te dni spróbuj nastawiać się pozytywnie.

Trzymajcie kciuki za dzisiejsze decyzje, oby był konkret!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 06:53

• Dotek Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Malutka w kwestii biustonosza to w CA można trafić ale nie widziałam tylko polegam na opinii innych.

Hewcia jak cukier z rana?

Kamilka jaktam otrząsnęłaś się już po wczasach?

Mikka co u Ciebie?

Wedmoczka była akcja dogonić owulacje?:)

Jatoszka jestem przekonana że Wam się uda. Ja miałam podobne przejścia i da się z tego jakoś wyjść. Z pomocą lekarza, Boga i pozytywnym nastawieniem. Warto porobić badania np. Kariotypy, hormony. Polecałabym prof. Putowskiego albo prof. Leszczynska.

Miłego dnia dziewczyny i szczęśliwego nowego roku szkolnego bo dzisiaj niektóre już mamy będą wyprawiać swoje dzieci do szkoły czy przedszkola.

f08af289ff.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, ja wciąż w dwupaku i tym sposobem stałam wrzesniówką ;) Nie powiem abym była z tego powodu jakas bardzo szcześliwa ale widocznie moja Marcyśka miała swój plan. Wczoraj na ktg skurczy brak, dzis ide do położnej aby sprawdziła czy rozwarcie cos ruszyło i jutro znowu ktg. Po opisach porodów indukowanych w mojej grupie bardzo powaznie rozważam cesarke bo nie zamierzam sie meczyc 20 h w skurczach a i tak skończy sie jak u wiekszości. Mam lekarza ze Staszica ale chciałam rodzic sn w Świdniku. jesli jednak do niedzieli nie urodze to w poniedziałek ide na Staszica i bedzie sie działo.

Magdziulla współczuje tych przejsc i podejscia lekarzy,nie chce sie spotkac z podobnym podejsciem. Wczoraj zajrzalam nawet na patologie bo szukalam poradni ktg i źle polazłam ;) Kurcze ja nie cierpie szpitali, nigdy nie musialam w żadnym leżeć i mnie to przeraza.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty boop a my tu wszystkie myślałyśmy że już wybuchłaś i nie masz czasu zajrzeć do nas bo całą uwagę przyciąga Marcelinka:)

f08af289ff.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek chyba wybuchne ale z braku cierpliwosci hehehe Serio.

A wiecie ze wczoraj jak czekalam na ktg to jest to w osobnym budynku od szpitala, takim przed kościołem. Sama przychodnia i różne gabinety. No i po ktg weszłam do pani doktor, omawiamy zapis a tu nagle wprowadzaja dziewczyne z poczekalni, która przyszła na badania a tu jej wody odeszły. ledwo weszła do gabinetu i chlusneło po nogach. Biedna była przerazona, ja szybciutko zostalam poproszona na zewnatrz i sie nia zajeli. Zawsze sie zastanawialam ile tego moze byc ale to była dobra szklanka wody...

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hee to nieźle. Chyba pod koniec ciąży będę chodziła w pampersie:) ja myślałam że wody jak odchodzą to się po prostu sączą pomalutku że na wkładce można zobaczyć a nie że lecą nagle i nieoczekiwanie:(

f08af289ff.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek podobno i tak i tak moze byc. A wielu odchodzi dopiero na porodówce. Ja tez sie tego troche balam ale jak ide na wizyte i lekarz mi mówi ze szyjka długa i zamknieta to raczej mało proawdopodobne ze nagle sie wyleją ;) ja w miasto czy na zakupy to z mezem sie wybieram juz teraz na wszelki wypadek do wsparcia chcoc wczoraj po ktg poszłam sobie na lody do Bosko (a co, pychota) i do Plazy na piechote. Potem juz musialam wziąc taxi bo nie dałam dalej dojść ;)

Dotek lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ