LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej z mojego doświadczenia wiem, że u dzieci w tym wieku psycholog nic nie zdziała z ich emocjami. Mój syn chodzi do dwóch różnych psychologów i tylko się z nimi bawi lub pracuje nad koncentracją. Z tego co obserwuje inne dzieci i niestety porównuje z moim synem to dzieciaki w tym wieku zaczynają bardzo fantazjować i wymyślać sobie problemy dla nich ogromne a dla nas nie zauważalne.
-
Sansivieria wrote:Kurde Babulka takich tekstów to ja pełno słyszę niemal codziennie od Córki!!😳
Dla takiego dziecka to musi być niesamowita presja, że ma nie okazywać emocji, podczas gdy ma ich pełno w takiej sytuacji. Ja doszłam z panią do porozumienia, że ma mówić jej, żeby nie wrzeszczała (bo jest dużo dzieci i nie mogą wszystkie na raz wrzeszczeć) ale płakanie jest ok. I powiedziałam, że super i bardzo sie cieszę, bo mi córka mówiła, że pani ją przytula jak jej trudno itd.
Ale czy odniosłam sukces to jeszcze nie wiem, bo od poniedziałku siedzimy w domu, zobaczę w przyszłym tygodniu jak będzie.
Też nauczycielki widząc, że ona mi wszystko powtórzy a ja będę drążyć mam wrażenie, że trochę bardziej zwracają uwagę na nią pod tym kątem. Bo ja i dyrektorce "przy okazji" powiedziałam, że dla niej to jest za dużo. 🤭 I że mi w domu odreagowuje.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Sansi wejdź sobie na profil rozwojowa mama na ig i zobacz relację, ma pogadankę dzisiaj o takich różnych wybuchach po przedszkolu (u Ciebie nie wybuchy tylko to moczenie ale może trochę jest w tym analogii). Pewnie to wszystko wiesz ale czasem warto jak ktoś do nas pogada i nas utwierdzi
Sansivieria lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Zobaczymy jak z tym będzie, bo już jest tak wkręcona w "jestem sobie przedszkolaczek, nie grymasze i nie płaczę", że pewnie czasu potrzebuje, żeby to zeszlo. A w domu po takim wstrzymywaniu się cały dzień miałam sceny jak z horroru łącznie z nocami. No niekiedy to takie coś wystarczy.
.
wrażliwość jest piękną i szlachetną cechą a niektórzy nadal postrzegają ją jako słabośćSansivieria lubi tę wiadomość
-
Niestety a potem mamy społeczeństwo jakie mamy - 1/3 agresywna albo uzalezniona od czegos a większość reszty z problemami emocjonalnymi, nerwicami, depresjami itd.
Ariane, kurczak lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Niestety dzieci z duża wrażliwością maja spore problemy w szkole. Moja córka zalicza się do nich właśnie. Już w przedszkolu usłyszałam, ze jest „dziecinna” - nie wiem jaka powinna być, teraz szybko się wzrusza, nie rozumie jak można robić konus specjalnie na złość. Tłumaczymy oczywiście, również w szkole, ale trudno to wszystkim zrozumieć.
Ariane lubi tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
U nas też pogorszenie zachowania, od kiedy zaczęło się przedszkole. Ale wiem, że tak może być i cierpliwie to przyjmuję, oczywiście tłumacząc, wspierając itd. W przedszkolu dziecko idealne, a w domu odreagowuje. Jak nie moje dziecko momentami.
Dziewczyny, które mają doświadczenie w chustonoszeniu. Chciałabym motać już od początku, co polecacie?
Synka nosiłam dopiero od 5/6 miesiąca życia i było to nosidło ergonomiczne. A co sprawdzi się dla noworodka?Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Calanthea wrote:Byliśmy mierzyć dzisiaj foteliki i pasuje nam ten który chciałam, przynajmniej tyle z głowy 😵
-
A ja muszę 3 latke wyeksportowac do innego fotelika niz ten rwf z bazą, bo potrzebuję bazy do łupiny 🤔 Tylko nie wien czy ona jeszcze nie za mała 🤔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ceny fotelików z bazami to koszmar i jeszcze dziś mnie Pan uświadomił, ze to nie tak, ze baza będzie mi pasowała do fotelika następnego (9-18), bo może się okazać, ze dziecko nie będzie pasować do tego modelu. Wiec wydam teraz 2 tys, a za rok możliwe, ze drugie tyle.
kurczak lubi tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Calanthea wrote:Ceny fotelików z bazami to koszmar i jeszcze dziś mnie Pan uświadomił, ze to nie tak, ze baza będzie mi pasowała do fotelika następnego (9-18), bo może się okazać, ze dziecko nie będzie pasować do tego modelu. Wiec wydam teraz 2 tys, a za rok możliwe, ze drugie tyle.
A jaki wam dobrali fotel?
O jak dziecko może nie pasować, piąta noga mu urośnie czy co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 18:26
-
Calanthea ale to by było bardzo dziwne. Te foteliki mają tyle wkładek i cudów. My kupiliśmy właśnie specjalnie od razu fotelik pierwszy i następny na jednej bazie i pasuje. I jeszcze by długo jeździła tylko właśnie tą bazę potrzebuję dla małej a szkoda mi wydawać teraz na nową bazę na pół roku.
kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
My za to jedziemy wozki jutro oglądać z mężem. Mamy kilka typów, przez Wasze podpowiedzi zgłupiałam ostatnio i wiem mniej już dotychczas. Ale popróbujmy jutro i może coś się rozjaśni. Fotelik może dostaniemy od rodzinki. Jeżeli będzie pasował do auta to weźmiemy.
Calanthea a jaki wybraliście? Wciąż pozostaje w temacie, „w razie w”.
Dzisiaj trochę latałam, do mechanika z dwoma autami, przez co zestresowałam się, bo strasznie drogo wyszły części, przynajmniej wg. męża, wiec dostał w końcu opierdol, bo z tego wszystkiego rozbolał mnie brzuch, tak mnie strofował, tak w skrócie. Potem dwie godziny leżałam, bo na wysokości pępka dziwne mega uczucie. Kazałam mu zrobić obiad dla nas dwóch i powiedziałam, że ostatni raz byłam u mechanika. Moim zdaniem to męskie zajęcie, ale z drugiej strony teraz mam trochę czasu to pojechałam. Także denerwuje mnie ten dziad! Ogólnie nie leżę w tej ciąży do góry brzuchem, ale dziś to przegięłam. Czasem mam wrażenie, że wszystko jest na mojej głowie 🤯 Chyba mam ochotę poudawać sierotę i pokazać, że mam „dwie lewe ręce”…
-
Babulka wrote:Calanthea ale to by było bardzo dziwne. Te foteliki mają tyle wkładek i cudów. My kupiliśmy właśnie specjalnie od razu fotelik pierwszy i następny na jednej bazie i pasuje. I jeszcze by długo jeździła tylko właśnie tą bazę potrzebuję dla małej a szkoda mi wydawać teraz na nową bazę na pół roku.
-
Babulka No tak mi powiedział, ze owszem fotelik pasujący będzie, ale żebym się nie nastawiała na 100 % bo może się okazać, ze dziecko nie pasuje 😱 cholera z córka nie było takich przebojów, kupowaliśmy to co nam się podobało, ten pierwszy fotelik to w ogóle dostałam od kogoś, żadnej bazy nie było.
Olencja, facet wkładał i mierzył czy jest odpowiedni kąt. To zależy od tego jak masz bazę w samochodzie jedne są podobno wyżej inne niżej. Mi zależało, żeby fotelik był lekki, wiec już na początku trochę odpadło, na bazie obrotowej mi nie zależało, ale jak chcesz mieć więcej bajerow to się trzeba liczyć z tym, ze cena rośnie …Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
kurczak wrote:My za to jedziemy wozki jutro oglądać z mężem. Mamy kilka typów, przez Wasze podpowiedzi zgłupiałam ostatnio i wiem mniej już dotychczas. Ale popróbujmy jutro i może coś się rozjaśni. Fotelik może dostaniemy od rodzinki. Jeżeli będzie pasował do auta to weźmiemy.
Calanthea a jaki wybraliście? Wciąż pozostaje w temacie, „w razie w”.
Dzisiaj trochę latałam, do mechanika z dwoma autami, przez co zestresowałam się, bo strasznie drogo wyszły części, przynajmniej wg. męża, wiec dostał w końcu opierdol, bo z tego wszystkiego rozbolał mnie brzuch, tak mnie strofował, tak w skrócie. Potem dwie godziny leżałam, bo na wysokości pępka dziwne mega uczucie. Kazałam mu zrobić obiad dla nas dwóch i powiedziałam, że ostatni raz byłam u mechanika. Moim zdaniem to męskie zajęcie, ale z drugiej strony teraz mam trochę czasu to pojechałam. Także denerwuje mnie ten dziad! Ogólnie nie leżę w tej ciąży do góry brzuchem, ale dziś to przegięłam. Czasem mam wrażenie, że wszystko jest na mojej głowie 🤯 Chyba mam ochotę poudawać sierotę i pokazać, że mam „dwie lewe ręce”…
Ja chyba zrezygnuje z oglądania wózków w sklepie. Bo co mi z tego że obejrzę i mi zaczną zachwalać jakiś jak ja i tak chcę używany. Zupełnie nie wiem na co zwrócić uwagę przy wózku podobnie jak przy tronie do autakurczak lubi tę wiadomość