X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Babulka No tak mi powiedział, ze owszem fotelik pasujący będzie, ale żebym się nie nastawiała na 100 % bo może się okazać, ze dziecko nie pasuje 😱 cholera z córka nie było takich przebojów, kupowaliśmy to co nam się podobało, ten pierwszy fotelik to w ogóle dostałam od kogoś, żadnej bazy nie było.

Olencja, facet wkładał i mierzył czy jest odpowiedni kąt. To zależy od tego jak masz bazę w samochodzie jedne są podobno wyżej inne niżej. Mi zależało, żeby fotelik był lekki, wiec już na początku trochę odpadło, na bazie obrotowej mi nie zależało, ale jak chcesz mieć więcej bajerow to się trzeba liczyć z tym, ze cena rośnie …
    Dla mnie ważne żeby było wygodne wsadzanie i wyjmowanie fotela bo z moim kręgosłupem ja po prostu sama chyba tego nie dam rady robić. A samochód dość niski więc średnio wygodnie się chylac. Do czego się przydaje ta obrotowa baza?

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    A moze używana baza od kogoś zaufanego?
    To niemożliwe, te bazy nie są uniwersalne ;)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    My za to jedziemy wozki jutro oglądać z mężem. Mamy kilka typów, przez Wasze podpowiedzi zgłupiałam ostatnio :P i wiem mniej już dotychczas. Ale popróbujmy jutro i może coś się rozjaśni. Fotelik może dostaniemy od rodzinki. Jeżeli będzie pasował do auta to weźmiemy.

Calanthea a jaki wybraliście? Wciąż pozostaje w temacie, „w razie w”.

Dzisiaj trochę latałam, do mechanika z dwoma autami, przez co zestresowałam się, bo strasznie drogo wyszły części, przynajmniej wg. męża, wiec dostał w końcu opierdol, bo z tego wszystkiego rozbolał mnie brzuch, tak mnie strofował, tak w skrócie. Potem dwie godziny leżałam, bo na wysokości pępka dziwne mega uczucie. Kazałam mu zrobić obiad dla nas dwóch i powiedziałam, że ostatni raz byłam u mechanika. Moim zdaniem to męskie zajęcie, ale z drugiej strony teraz mam trochę czasu to pojechałam. Także denerwuje mnie ten dziad! Ogólnie nie leżę w tej ciąży do góry brzuchem, ale dziś to przegięłam. Czasem mam wrażenie, że wszystko jest na mojej głowie 🤯 Chyba mam ochotę poudawać sierotę i pokazać, że mam „dwie lewe ręce”…
    Ja w 1 ciąży pojechałam z dużym brzuchem na przegląd ten do dowodu rejestracyjnego, bo też byłam murarz tynkarz akrobata. Jak mnie wytrzeslo na kanale, mloda zaczela szalec, ja sie zdenerwowalam, rzucilam kluczykami w domu i powiedzialam ze koniec tego cyrku. Ja robię co innego, po żadnych warsztatach w ciąży nie jeżdżę. Chociaż nie, bo ostatnio bylam amortyzatory wymienic ale to tyle ze zaparkowalam pod warsztatem i oddalam kluczyki.
    Także pora dla naszych panów się ogarnąć.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Nalezy Ci się leżenie z kotem i już! To zalecenie cioć z forum.

Ja chyba zrezygnuje z oglądania wózków w sklepie. Bo co mi z tego że obejrzę i mi zaczną zachwalać jakiś jak ja i tak chcę używany. Zupełnie nie wiem na co zwrócić uwagę przy wózku podobnie jak przy tronie do auta :(
    Ale nie musisz kupować. Myślę, że warto chociaż kilka modeli zobaczyć, porównać, pojeździć. Złożyć i rozłożyć itd. :) a potem sobie kupisz jaki będziesz chciała używany :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Nalezy Ci się leżenie z kotem i już! To zalecenie cioć z forum.

Ja chyba zrezygnuje z oglądania wózków w sklepie. Bo co mi z tego że obejrzę i mi zaczną zachwalać jakiś jak ja i tak chcę używany. Zupełnie nie wiem na co zwrócić uwagę przy wózku podobnie jak przy tronie do auta :(

Kot lekarstwem prawie na wszystko 🥰

Mi się bardzo spodobał ten Espiro Husky, o którym tutaj dziewczyny pisały. Ale…on ma zero wentylacji w gondoli. Wydaje mi się być bardzo zimowym wózkiem. Kusi mnie wciąż ten las w okolicy, ale też jednak większość spacerów to będzie miasto, wiec jednak może coś miejskiego? Do tego słyszałam, że przy teleskopowych rączkach one się wyrabiają, ze dwie mamy w rodzinie tak maja. Wiec tym bardziej jaram się modelami Espiro, które mają te rączkę „łamaną”… ogólnie dużo zmiennych i chyba zawsze jakiś kompromis… 🫣

202302176752.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja w 1 ciąży pojechałam z dużym brzuchem na przegląd ten do dowodu rejestracyjnego, bo też byłam murarz tynkarz akrobata. Jak mnie wytrzeslo na kanale, mloda zaczela szalec, ja sie zdenerwowalam, rzucilam kluczykami w domu i powiedzialam ze koniec tego cyrku. Ja robię co innego, po żadnych warsztatach w ciąży nie jeżdżę. Chociaż nie, bo ostatnio bylam amortyzatory wymienic ale to tyle ze zaparkowalam pod warsztatem i oddalam kluczyki.
    Także pora dla naszych panów się ogarnąć.

No lepiej bym tego nie ujęła!

Babulka lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek my zdecydowaliśmy się na pixela pro.

Olencja to jeśli obawiasz się tego wkładania i wyjmowania to może pomyśl nad baza obrotowa.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Do czego się przydaje ta obrotowa baza?
    Baza obrotowa jest bardzo wygodna bo jak chcesz samo dziecko wyjąć czy włożyć, bez fotelika, to tylko obracasz fotelik do siebie i masz dziecko przed sobą, a nie musisz się gdzieś tam wciskać żeby samego bobasa wyjąć. Choć w sumie chyba najczęściej się jednak niemowlę wyjmuje z całym fotelikiem, a do tego juz ta baza obrotowa nie jest aż tak przydatna. Ja mam obrotowa bazę w drugim foteliku 9-18kg i tu akurat sobie nie wyobrażam bez obracania, to jednak duże ułatwienie, gdy fotelik na stałe jest w aucie a Ty non stop wsadzasz/wysadzadz samo dziecko.

olencja lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Kurczaczek my zdecydowaliśmy się na pixela pro.

Olencja to jeśli obawiasz się tego wkładania i wyjmowania to może pomyśl nad baza obrotowa.

Też go miałam na oku. Chyba jeden z popularniejszych ze względu na swoje atuty :)

Dzień dobry, już od godzinki z Młodą nie śpimy 🫣 Oj wypomnę jej to kiedyś, wypomnę 🤪

Babulka lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz wesoło kurczak tak z rańca. Moja się ustatkowała i tylko wieczorem się pokręci i reszta dnia i nocy spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2022, 07:30

kurczak lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chusty to ja miałam coś takiego:
    https://www.bikeovo.pl/dla-mamy/nosidelka-i-chusty/chustonosidla-c.html
    Tylko kupiłam uzywkę na olx. Fajne to jest bo nie trzeba doktoratu z wiązania, wystarczy wiedzieć jak dziecko powinno mieć ułożoną głowę i kręgosłup. Moja młoda zwykle nie dawała się nosić w chuście, ale parę razy nam się przydało :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Gemma19 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwale, ze wczoraj sobie leżałam na boku i trzymałam rękę na brzuchu, tez właśnie z boku i trzy razy w rękę dostałam kopniaka ♥️ Pierwsze ruchy, które są odczuwalne nie tlyko dla mnie, ale i do otoczenia (gdyby akurat mąż był w domu, to mógłby poczuć, ale naturalnie był na spacerze z małym, wiec musi mi wierzyc na słowo 😁)

Babulka, olencja, kinga1185, kurczak, stokrota lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    To masz wesoło kurczak tak z rańca. Moja się ustatkowała i tylko wieczorem się pokręci i reszta dnia i nocy spokój.

No nawet bardzo 🤣 Dospałyśmy na kanapie do 7 ;)

Sansivieria lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wczoraj odebrałam w rossmanie kosmetyczkę dla dzidziusia z różnymi próbkami. Były podpaski, wkładki do karmienia, olejek weleda dla mamy, butelka nuk i książka jakaś o ciąży. W poprzedniej kosmetyczce był fajny miś do przytulania. Może niedługo tez będziecie mogły odebrać.

Babulka, Ariane lubią tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • olencja Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i do naszej limuzyny nadaje się tylko pixel i maxi cosi. Więc wygrał Pixel że względu na wagę. Niestety po roku wszystko będzie do wymiany. Bo nie dopasuje się fotelika na naszej kanapie do tej bazy :/

u5cvp2.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja a jest sens wgl kupować bazę do łupiny? My kładliśmy normalnie na kanapę i zapisaliśmy pasami, nic się nigdy złego nie stało :) dopiero ten dorosły fotelik mamy z baza dopasowana. Chyba niepotrzebnie tyle hajsu wydawać skoro i tak fotelik się wszędzie zabiera ze sobą z takim dzidziusiem :)
    Zrobiłam sobie dzisiaj foto i jestem w szoku, ze mam taki mały brzuch w drugiej ciąży, myślałam ze mnie bardziej wywali xd moja siostra uważa, ze wyglądam jakbym dobry obiad zjadła 😂
    bced045ccfcf.jpg

Babulka, kurczak, Isisi lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • olencja Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no już wezmę z bazą,bez bazy to wogole te kąty będą do dupy. Moje auto nie jest przystosowane do wozenia kaszojadow poprostu.

Ja m.woeczorem spory brzuch,rano prawie nie widać nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2022, 14:22

u5cvp2.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja lipa straszna z tymi fotelikami, jaki kolor wybraliście ?

Dziewczyny znacie może śpiworki z natulli ? A może jakiś polecacie, taki cieplejszy…

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie apropo śpiworków tych takich do wózka.. kupiłam używkę, ale teraz myślę czy nie jest za cienki.. nie mam pojęcia czy one mają być tak mega wypchane? Mój ma lekkie watowe wypełnienie, wewnątrz jest bawełna a na zewnątrz nieprzemakalny materiał.. będzie ok na lutowe dziecko ? Chyba nie bardzo zwłaszcza że kupilam rozmiar 56, więc też tego dziecka nie będę miała jak mega grubo ubrać, bo się w niego nie zmieści potem 🙈

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Olencja lipa straszna z tymi fotelikami, jaki kolor wybraliście ?

Dziewczyny znacie może śpiworki z natulli ? A może jakiś polecacie, taki cieplejszy…
    Granatowy, najładniejszy jest wg mnie

No lipa straszna,ale z tego co koleś mówił to tylko te vany mają większy wybór,a wszelkie limuzyny itp szczególnie nowe mają duże ograniczenia. O ferrari to już wogole nic nie mówił 🤣🤣🤣🤣
    A ja zamówiłam śpiworek tydzień temu,używkę akurat granatowy więc chociaż będzie pasował teraz do tronu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2022, 15:00

u5cvp2.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ