LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Calanthea wrote:Babulka No tak mi powiedział, ze owszem fotelik pasujący będzie, ale żebym się nie nastawiała na 100 % bo może się okazać, ze dziecko nie pasuje 😱 cholera z córka nie było takich przebojów, kupowaliśmy to co nam się podobało, ten pierwszy fotelik to w ogóle dostałam od kogoś, żadnej bazy nie było.
Olencja, facet wkładał i mierzył czy jest odpowiedni kąt. To zależy od tego jak masz bazę w samochodzie jedne są podobno wyżej inne niżej. Mi zależało, żeby fotelik był lekki, wiec już na początku trochę odpadło, na bazie obrotowej mi nie zależało, ale jak chcesz mieć więcej bajerow to się trzeba liczyć z tym, ze cena rośnie … -
kurczak wrote:My za to jedziemy wozki jutro oglądać z mężem. Mamy kilka typów, przez Wasze podpowiedzi zgłupiałam ostatnio i wiem mniej już dotychczas. Ale popróbujmy jutro i może coś się rozjaśni. Fotelik może dostaniemy od rodzinki. Jeżeli będzie pasował do auta to weźmiemy.
Calanthea a jaki wybraliście? Wciąż pozostaje w temacie, „w razie w”.
Dzisiaj trochę latałam, do mechanika z dwoma autami, przez co zestresowałam się, bo strasznie drogo wyszły części, przynajmniej wg. męża, wiec dostał w końcu opierdol, bo z tego wszystkiego rozbolał mnie brzuch, tak mnie strofował, tak w skrócie. Potem dwie godziny leżałam, bo na wysokości pępka dziwne mega uczucie. Kazałam mu zrobić obiad dla nas dwóch i powiedziałam, że ostatni raz byłam u mechanika. Moim zdaniem to męskie zajęcie, ale z drugiej strony teraz mam trochę czasu to pojechałam. Także denerwuje mnie ten dziad! Ogólnie nie leżę w tej ciąży do góry brzuchem, ale dziś to przegięłam. Czasem mam wrażenie, że wszystko jest na mojej głowie 🤯 Chyba mam ochotę poudawać sierotę i pokazać, że mam „dwie lewe ręce”…
Także pora dla naszych panów się ogarnąć.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
olencja wrote:Nalezy Ci się leżenie z kotem i już! To zalecenie cioć z forum.
Ja chyba zrezygnuje z oglądania wózków w sklepie. Bo co mi z tego że obejrzę i mi zaczną zachwalać jakiś jak ja i tak chcę używany. Zupełnie nie wiem na co zwrócić uwagę przy wózku podobnie jak przy tronie do auta2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
olencja wrote:Nalezy Ci się leżenie z kotem i już! To zalecenie cioć z forum.
Ja chyba zrezygnuje z oglądania wózków w sklepie. Bo co mi z tego że obejrzę i mi zaczną zachwalać jakiś jak ja i tak chcę używany. Zupełnie nie wiem na co zwrócić uwagę przy wózku podobnie jak przy tronie do auta
Kot lekarstwem prawie na wszystko 🥰
Mi się bardzo spodobał ten Espiro Husky, o którym tutaj dziewczyny pisały. Ale…on ma zero wentylacji w gondoli. Wydaje mi się być bardzo zimowym wózkiem. Kusi mnie wciąż ten las w okolicy, ale też jednak większość spacerów to będzie miasto, wiec jednak może coś miejskiego? Do tego słyszałam, że przy teleskopowych rączkach one się wyrabiają, ze dwie mamy w rodzinie tak maja. Wiec tym bardziej jaram się modelami Espiro, które mają te rączkę „łamaną”… ogólnie dużo zmiennych i chyba zawsze jakiś kompromis… 🫣
-
Babulka wrote:Ja w 1 ciąży pojechałam z dużym brzuchem na przegląd ten do dowodu rejestracyjnego, bo też byłam murarz tynkarz akrobata. Jak mnie wytrzeslo na kanale, mloda zaczela szalec, ja sie zdenerwowalam, rzucilam kluczykami w domu i powiedzialam ze koniec tego cyrku. Ja robię co innego, po żadnych warsztatach w ciąży nie jeżdżę. Chociaż nie, bo ostatnio bylam amortyzatory wymienic ale to tyle ze zaparkowalam pod warsztatem i oddalam kluczyki.
Także pora dla naszych panów się ogarnąć.
No lepiej bym tego nie ujęła!Babulka lubi tę wiadomość
-
olencja wrote:Do czego się przydaje ta obrotowa baza?
olencja lubi tę wiadomość
-
Calanthea wrote:Kurczaczek my zdecydowaliśmy się na pixela pro.
Olencja to jeśli obawiasz się tego wkładania i wyjmowania to może pomyśl nad baza obrotowa.
Też go miałam na oku. Chyba jeden z popularniejszych ze względu na swoje atuty
Dzień dobry, już od godzinki z Młodą nie śpimy 🫣 Oj wypomnę jej to kiedyś, wypomnę 🤪Babulka lubi tę wiadomość
-
Co do chusty to ja miałam coś takiego:
https://www.bikeovo.pl/dla-mamy/nosidelka-i-chusty/chustonosidla-c.html
Tylko kupiłam uzywkę na olx. Fajne to jest bo nie trzeba doktoratu z wiązania, wystarczy wiedzieć jak dziecko powinno mieć ułożoną głowę i kręgosłup. Moja młoda zwykle nie dawała się nosić w chuście, ale parę razy nam się przydało2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
A ja się pochwale, ze wczoraj sobie leżałam na boku i trzymałam rękę na brzuchu, tez właśnie z boku i trzy razy w rękę dostałam kopniaka ♥️ Pierwsze ruchy, które są odczuwalne nie tlyko dla mnie, ale i do otoczenia (gdyby akurat mąż był w domu, to mógłby poczuć, ale naturalnie był na spacerze z małym, wiec musi mi wierzyc na słowo 😁)
Babulka, olencja, kinga1185, kurczak, stokrota lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja wczoraj odebrałam w rossmanie kosmetyczkę dla dzidziusia z różnymi próbkami. Były podpaski, wkładki do karmienia, olejek weleda dla mamy, butelka nuk i książka jakaś o ciąży. W poprzedniej kosmetyczce był fajny miś do przytulania. Może niedługo tez będziecie mogły odebrać.
Babulka, Ariane lubią tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Olencja a jest sens wgl kupować bazę do łupiny? My kładliśmy normalnie na kanapę i zapisaliśmy pasami, nic się nigdy złego nie stało dopiero ten dorosły fotelik mamy z baza dopasowana. Chyba niepotrzebnie tyle hajsu wydawać skoro i tak fotelik się wszędzie zabiera ze sobą z takim dzidziusiem
Zrobiłam sobie dzisiaj foto i jestem w szoku, ze mam taki mały brzuch w drugiej ciąży, myślałam ze mnie bardziej wywali xd moja siostra uważa, ze wyglądam jakbym dobry obiad zjadła 😂
Babulka, kurczak, Isisi lubią tę wiadomość
-
Właśnie apropo śpiworków tych takich do wózka.. kupiłam używkę, ale teraz myślę czy nie jest za cienki.. nie mam pojęcia czy one mają być tak mega wypchane? Mój ma lekkie watowe wypełnienie, wewnątrz jest bawełna a na zewnątrz nieprzemakalny materiał.. będzie ok na lutowe dziecko ? Chyba nie bardzo zwłaszcza że kupilam rozmiar 56, więc też tego dziecka nie będę miała jak mega grubo ubrać, bo się w niego nie zmieści potem 🙈Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Calanthea wrote:Olencja lipa straszna z tymi fotelikami, jaki kolor wybraliście ?
Dziewczyny znacie może śpiworki z natulli ? A może jakiś polecacie, taki cieplejszy…
No lipa straszna,ale z tego co koleś mówił to tylko te vany mają większy wybór,a wszelkie limuzyny itp szczególnie nowe mają duże ograniczenia. O ferrari to już wogole nic nie mówił 🤣🤣🤣🤣
A ja zamówiłam śpiworek tydzień temu,używkę akurat granatowy więc chociaż będzie pasował teraz do tronu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2022, 15:00