X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Właśnie apropo śpiworków tych takich do wózka.. kupiłam używkę, ale teraz myślę czy nie jest za cienki.. nie mam pojęcia czy one mają być tak mega wypchane? Mój ma lekkie watowe wypełnienie, wewnątrz jest bawełna a na zewnątrz nieprzemakalny materiał.. będzie ok na lutowe dziecko ? Chyba nie bardzo zwłaszcza że kupilam rozmiar 56, więc też tego dziecka nie będę miała jak mega grubo ubrać, bo się w niego nie zmieści potem 🙈
    Właśnie w tym natulli są do wyboru w zależności od temperatury otoczenia, ale one bardziej do łóżeczka pasują. Do wózka mam po mężu 😂 prawie 40 letni, ale mega ciepły i jakość jaka, nie to co teraz produkują :)

Moniek330 lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja, ludzie tez kupują używki foteliki, może potem sprzedacie, jak bezwypadkowy ;)

My dziś zamówiliśmy wózek, jednak Muuvo Quick 3.0. Tak czułam, że tak będzie, mimo że te Espiro mnie też zaciekawiły 🥹 W BoboWozki wzięliśmy, przekonało nas, że teraz zaliczka, potem reszta i gwarancja biegnie od czasu odbioru czyli np styczeń.

202302176752.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy obejrzeć też wózki. Spodobał nam się cosatto wow continental czy jakoś tak, w liski 😁❤️ słodki ale drogi jak cholera. Na używkę nie ma co liczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2022, 16:27

u5cvp2.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Olencja, ludzie tez kupują używki foteliki, może potem sprzedacie, jak bezwypadkowy ;)

My dziś zamówiliśmy wózek, jednak Muuvo Quick 3.0. Tak czułam, że tak będzie, mimo że te Espiro mnie też zaciekawiły 🥹 W BoboWozki wzięliśmy, przekonało nas, że teraz zaliczka, potem reszta i gwarancja biegnie od czasu odbioru czyli np styczeń.
    My tez się na ten decydujemy i tez w bobowozki :D

kurczak lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten muovo, dużo go widzę na ulicy :)
    Olencja i zdecydowaliście się? Musiałam zgooglowwc, super ma te tapicerki! 😍

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • olencja Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co szukam jeszcze w necie podobnych i chyba tylko espiro w wersjach limitowanych ma takie fajne kolorowe materiały. Więc raczej espiro bo cenowo to polowa tego angielskiego. Obejrzymy w tygodniu w bobowozki te espiro jak wyglądają na żywo.
    Na pewno chcemy jakoś wesoły kolorowy :)❤️

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Fajny ten muovo, dużo go widzę na ulicy :)
    Olencja i zdecydowaliście się? Musiałam zgooglowwc, super ma te tapicerki! 😍
    A jakie spacerówki są śliczne
    https://www.tomi.pl/cosatto-wowee-wozek-spacerowy/?variation_id=104750&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=083a82b8-ff4f-77a7-72ea-d9785c9b34ec

Takie wesolutkie❤️

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow faktycznie, chyba nie widziałam takiego wózka 😍

Ja mam szare espiro bo chciałam być praktyczna 😆 ale spiworek do wozka dostalam od szwagierki taki piękny czarno pomaranczowy z sarenkami że robił całą robotę 😍 dziecko padziernikowe wiec dlugo w tym spiworku jezdzila. Chociaz przy ostatnich wiosnach to mam wrazenie ze i mlodsza do kwietnia w nim pojezdzi 😬

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • olencja Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja,można kolorowe spiworki kłaść. Ja się jeszcze nie poddaję o będę szukać czegoś kolorowego. Same wzorki też mogą być praktyczne bo na nich tym bardziej nie widać plam;)
    Ja też nie wiedziałam że są takie kolorowe bo ma ulicy tylko czarno i szaro. Mieszkam w lodej dzielnicy gdzie jest multum dzieci i nie widziałam nigdy kolorowego wózka. Koleżankaa czerwony,ale jednobarwny.

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    My tez się na ten decydujemy i tez w bobowozki :D

Na Allegro może bym znalazła coś 100 zł taniej, ale gwarancja od czasu użytkowania a od teraz to jednak różnica. Także spoko.

Babulka właśnie też wzięliśmy szary kolor i coś będę chciała dobrać - te takie wkładki kolorowe czy właśnie śpiworek na jesień. Drogie to strasznie XD Ale kto mówił, że będzie łatwo? :D

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na młodym osiedlu i są kolorowe wózki ale takie ze wzorami to raczej tylko kwiatowe. Te cybexy np.
    A spiworki nawet nie chce wiedzieć ile teraz kosztują, właśnie szukam wiekszych ekotuptisiów dla córki i są prawie 2x droższe niż ostatnio jak kupowałam 😱
    Zawsze można sobie zostawić opcję jako prezent, jak ktoś będzie pytał co potrzebne 😅

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle tylko cybexy wszędzie widzę 🫣

Babulka lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • olencja Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z cybex to widziałam raz z tymi odpustowymi złotymi skrzydłami,kwiatkowych ani razu. Mam za biedne osiedle chyba 🤣

u5cvp2.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opencja super ten wózek w listki, nigdy o nim wcześniej nie slyszslam. Wprowadzicie trochę koloru w te szarości i czernie.

Gemma malutki masz brzuszek, sliczny, naprawdę Cie nie wysadziło zwłaszcza przy drugiej ciąży. Jak mam taki może rano, a popołudniu to juz dwa razy większy!!!

Gemma19, olencja lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza zapadła. :)

Mnie moja mała wczoraj o stres przyprawiła, znalazłam na papierze mikro kropkę krwi 😬 i brzuch mnie bolał, ale położyłam się i przeszło. Wieczorem dawała ostro czadu, skopała mi pęcherz także trochę ulga, więcej krwi nie było, to nawet nie jechałam na ip bo to wyglądało trochę tak, jakby ze skóry z jakiegoś mikro zadrapania (mam mega kruchą skórę tam). Ale przełożyłam sobie wizytę na jutro, żeby posprawdzac porządnie czy wszystko ok.

No i z tego wszystkiego stwierdziłam, że jednak wcześniej się zabiorę za tą wyprawkę, ślęczałam wczoraj nad smoczkami, bo moja starsza miała bibsa a teraz to najgorsze zło świata 🤷‍♀️ Wtedy logopeda mówiła, że on jest ok i córka ma zarówno ładny zgryz jak i pięknie rozwiniętą mowę, więc nie wiem o co chodzi, ogólnie myślę, że o marketing ale już dobra. Zamówiłam inne 😆 I zauważyłam, że najtaniej wychodzi na Gemini, tak samo jak kolektor, Frida czy butelki, szczotka do włosów itp więc zrobiłam już całe zamówienie tych aptecznych rzeczy. 530 zł nie moje a oprócz tych wymienionyvh wyżej to brałam same podstawowe rzeczy 🙃

W przyszłym tygodniu połówkowe i po nich już biorę się za kartony z ciuszkami, muszę zobaczyć co tam jest i czy coś trzeba dokupić, jak to się pomiesci w szafie itd.

Bo jak mnie już teraz ten brzuch tak pobolewa to jednak pod koniec może lepiej jak sobie zostawię czytanie książek i netflixa 😁

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• olencja Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie korzystały z ostatnich ładnych dni:)
    Ja cały czas ma w allegro koszyk z tymi higienicznymi rzeczami do szpitala i po szpitalu i ciągle coś tam dodaje albo wywalam. Też stwierdziłam że skoro grozi mi przedwczesny poród to chyba na grudzień muszę mieć wszytko gotowe.
    Skapitulowalam na razie z dostawką i wózkiem.
    Muszę odpocząć psychicznie 🤣

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz czy nie lepiej Ci to samo kupić na gemini, bo wychodzi znacznie taniej i też można koszyk modyfikować długo :)

To ja tak ze smoczkami walczyłam, 10 podejść, to co mi mówiła neurologopeda jest niezgodne z obecnymi modami w necie (również tym co mówią w necie logopedzi) i już zgłupiałam. A to mega ważne przecież. Ale stwierdziłam, że coś zamówię, bo zostanę bez smoczka i oszaleję 🤣

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Akataa Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka daj koniecznie znać po wizycie, ale kropka krwi to rzeczywiście mogło być raczej uszkodzenie skóry/śluzówki. U mnie dziś też krwiście, ale to przez kochane hemoroidy. 😖 Mam nadzieję, że gin mi jakoś pomoże i obejdzie się bez wizyty u proktologa.
    Masz może listę tych aptecznych zakupów?

Ja w ogóle nie ogarniam wyprawki, na razie mam przeprowadzkę na głowie, jak już się urządzimy to chyba też już zacznę te dzidziusiowe zakupy.

W sobotę cały dzień pakowałam kartony i tak mnie lędźwia naparzają, że wczoraj chodzić nie mogłam. 😕 Ogólnie mnie cały czas pobolewają (niech żyje praca siedząca), ale wczoraj to było przegięcie. Poza tym mam już dosyć pracy, zasypują mnie coraz to pilniejszą robotą i coraz większa presja, a ja przez te hormony chyba za bardzo się wszystkim przejmuję, do tego te lędźwia i hemoroidy nielubiące się z siedzeniem 8h i coraz poważniej myślę o zwolnieniu... Ale miałam w zeszłym tyg. rozmowę z szefostwem i oni dopiero zaczynają kogoś szukać na moje miejsce i liczą, że do końca roku będę pracować, a przecież nie mogę powiedzieć, że planuję sobie chorobowe wcześniej. 🙊 Na szczęście za tydzień mam 2 tyg. urlop (taaa, przeprowadzkowy 😅), to trochę odsapnę przynajmniej psychicznie.
    Ehh wygadałam się, mogę wracać do kompa. 😆

Miłego tygodnia dziewczyny! Mam nadzieję, że chociaż u Was pogoda mniej depresyjna niż u mnie. 🌞

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa nie oglądaj się na to kiedy planują się ogarnąć w pracy. Mój szef też był zdziwiony, że poród to jest taki deadline, którego nie da się przesunąć. Dla mnie to oczywiste, że jak kobieta jest w połowie ciąży to najwyższa pora mieć za nią zastępstwo 🤷‍♀️

Moję Wam skopiować z zamówienia to co kupiłam :)
    Współczuję tych hemoroidów 😖 Ale jak gin nie zaradzi to leć do proktologa, niech to zaleczy jakkolwiek.

Ja też mam nadzieję, że to było ze skóry, ale nie powiem na tym etapie każda kropka krwi stresuje. No ale ponieważ nic więcej nie było, śluz wylatuje ale czysty to nie jechałam do szpitala. Gdyby coś się znowu działo, to pakuję torbę i jadę ale oby nie 🙏 Już tak sobie pomyślałam, że chciałabym zimę i żeby ta ciąża była trochę bezpieczniejsza w razie czego 😏

kurczak, Akataa lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już myślałam, że jakiś problem techniczny z forum jest ;)

Babulka super, że możesz przesunąć sobie wizytę i będziesz spokojniejsza. Ja w sobotę przesadziłam. Za dużo chodziliśmy, zegarek pokazał mi 11km. Jak wracaliśmy wieczorem z pokazu jakichś światełek, zaczęło mnie kłuć na wysokości nerek. Szlam zgięta i zgarbiona, promieniowało do przodu i góry… jeszcze winda nie działa akurat w bloku. Z bólu było mi niedobrze. Już widziałam jak jadę na IP… Na szczęście 5 min leżenia i przeszło. Żadnej krwi itp. Mąż tak się zmartwił, że aż zakazał mi „wycieczek” kilometrowych, dużych zakupów itp. Także mamy nauczkę i zdałam sobie sprawę, że to w końcu 5 miesiąc i czas przystopować…

Babulka - a jakie smoczki zamówiłaś? Ja dostałam lovi, chyba dość częsty wybór mam. Ile takich smoków warto mieć? Czy lepiej jakieś ze dwie firmy, bo nie wiadomo co jej przypasuje? Butelki docierasz do laktatora? Żeby gwint pasował? Czy totalnie nie?

202302176752.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ