X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak, u nas imię było nadane w 10tc kiedy odebrałam badanie Nifty 🙈 tzn mąż wymyślił, ja zaakceptowałam i od tego czasu każdy się zwraca do niej po imieniu, a nie bezosobowo 😄

kurczak lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja...ja nie mam imienia dla Synka w brzuszku!
    A tych ruchów tez nie odróżniam. Wiem na pewno że ten Dzidzius rusza się bardziej intensywnie niż Corcia poprzednio. Wiem kiedy konkretnie kopnie, a kiedy się wije jak wąż, ale czy to jest u góry główką czy dupcia to nie mam pojęcia.

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ciekawości, Maija, może by Ci się chciało wpisać na pierwszej stronie wybrane imiona??

age.png
    age.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak u nas też byłaby Wanda gdyby była dziewczynka. 😊

Ja mam wrażenie,że te ruchy są u nas słabsze niż na początku i się martwię, bo lekarz kazał zwracać na to uwagę ze względu na te małe wyniary i wagę Małego. Nie wiem, może się przyzwyczaiłam... Ale rzadko widać, żeby brzuch falował pod wpływem kopniaczków, czuję ciągle takie bardziej bulgotanie tylko. 😒

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa moja też jest bardziej spokojna. Na początku to był totalny szogun a teraz ma swoje godziny i w tym czasie trochę się porusza a potem spokój. Ze starszą na tym etapie to brzuch latał. Tutaj tylko czasem drgnie. Nie wiem czy to dobrze, mam nadzieję, że po prostu jest spokojna

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) gratuluje dobrych krzywych i ruszenia z wyprawkami :)

U nas masakra, jestem od wczoraj wieczora (a w zasadzie dzisiaj nocy) w szpitalu z synkiem :( pojechaliśmy wczoraj z mężem do Warszawy, mały został z moja mama i mieliśmy akurat na wczoraj umówionych fachowców z ikei na dokręcanie kranu, bo przeciekał. I kiedy wieczorem wróciliśmy, to na podłodze luzem leżały dwie saszetki z trutka na szczury 😭😭😭 które były schowane pod zlewem głęboko za koszami na śmieci, a ci kolesie wyjęli wszystko i zostawili 😭 moja mama biedna nie zauważyła, poza tym nawet nie wiedziała ze to to 💔 zadzwoniłam na toksykolgie i kazali jechać na sor do dziecięcego szpitala. Czekaliśmy ponad 3h, biedak się przez ręce przelewał :( i lekarz mówi, ze w takich przypadkach trzeba na obserwacje dziecko zostawić plus badanie krwi, bo trutka coś tam z krzepnięciem krwi miesza :( oczywiscie i lekarz i my nie sądzimy, żeby w ogóle zjadł cokolwiek tej trutki, ale musimy to sprawdzić ;( wiec zajebiscie mi się śpi z bebzolem na fotelu rozkładanym (chociaż i tak to nowy szpital i warunki super).
    Co do Warszawy, to byliśmy na tej kwalifikacji do porodu i jestem zażenowana 🙃 3 stówy za to, ze lekarz pogadał chwile z nami, nie miałam żadnego usg, badania, nawet cisnienia mi nie mierzył - jednym słowem można to było wszystko załatwić online 😡 do tego zakwalifikował mnie do porodu naturalnego (miałam cc) i mówię Ok, ale co jak na przykład będzie złe ułożenie? To mówi na luzie, ze przyjadę i zmienimy kwalifikacje :o kurde koleś, mieszkam w Poznaniu i wyprawa w ciąży do wawy to naprawdę nie takie hop siup, plus kupa siana :/ i na koniec jeszcze mówi, ze jako ze jest cukrzyca, to ciąża musi do terminu się skończyć - ja mówię Ok, ale co jak się sam porod nie zacznie? A on ze powtórka z rozrywki czyli balonik i oksytocyna. Także odpowiedziałam mu , ze niestety nie ma takiej możliwości, bo ja nie wyrażę zgody ja te procedury - odpowiedz: to się zobaczy :o ej porod w tym szpitalu w najdroższym pakiecie kosztuje ponad 20 tysięcy, a czułam się prawie jak w NFZ 😳 naprawdę srogo się zawiodłam :/ chyba zrobię to co ostatnio, czyli jak trzeba będzie cc, to pojadę do szpitala mojego lekarza, on mi daje wybór jak chce rodzic, a nie straszy mnie oxy tej :/ dramat!

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma Ty rzadko piszesz, ale jak już się odezwiesz to konkretnie! Jestem z Toba myślami co do Synka, oby na obserwacji się skończyło i do domku. To musiał być szok dla Was i milion myśli w głowie, co się mogło stać?? Ale rozumiem że założenie jest, że nic z tej trutki nie zjadl i tego się trzymajmy. Współczuję!! A i Mamie tez współczuję, znaczy babci, bo pewnie też przeżywa biedna że to pod jej opieka się stało...
    A Twoja kwalifikacja to w ogóle brak komentarza. Ja bym po takiej rozmowie, po takim nastawieniu lekarza więcej razy nogi tam nie postawiła..

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma straszne jak czasami niewiele trzeba! 😔 Dlatego ja miałam problem zostawić córkę z kimś jak była mała. Widzę po
    naszych babciach i ciociach, że niestety nie mają takiego przewidywania i czujności, jaka jest wymagana dla dziecka poniżej 3 roku życia. :( Czasami zostawiałam ją choćby w drugim pokoju pod czyjąś opieką np na urodzinach i jak wracałam, to miała w buzi jakąś małą zabawkę kuzynostwa a ciocia, która miała pilnować wielce zdziwiona 😤
    Ze szpitalem to jestem w szoku. Jakbyś miała sn to i tak planujesz tam jechać? Bo chyba nie wykazali większego zainteresowania, niż normalny szpital 🙄

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa mój mały ma kilka dni dużej aktywności, później jest spokojniejszy. Czasami tak się ułoży, ze czuje tylko ucisk na pęcherzu, ale rozumiem Twoje nerwy. Z tego co pamietam pisałaś, ze teraz jakoś częściej te wizyty będziesz miała, żeby ta wagę kontrolować, tak ? Kiedy kolejna ?

Gemma ja piernicze, niezłe atrakcje. Nie zazdroszczę stresu ! Jednak przy malutkim dziecku oczy dookoła głowy to podstawa, pewnie mama czuje się okropnie. Co do samej kwalifikacji za takie pieniądze i nadal nie wiesz nic. U nas we Wrocku jest prywatna klinika, która specjalizuje się w cc, gdybys była zainteresowana. Słyszę o nich naprawdę dobre opinie. Ten najdroższy pakiet również 20 tys, a wskazaniem może być stan po uprzednim cc. Czyli praktycznie cc na życzenie. Klinika nazywa się Medfemina, poczytaj sobie.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Akataa mój mały ma kilka dni dużej aktywności, później jest spokojniejszy. Czasami tak się ułoży, ze czuje tylko ucisk na pęcherzu, ale rozumiem Twoje nerwy. Z tego co pamietam pisałaś, ze teraz jakoś częściej te wizyty będziesz miała, żeby ta wagę kontrolować, tak ? Kiedy kolejna ?

Też się trzymam myśli, że pewnie to przez ułożenie (zazwyczaj na usg był tyłem do świata, więc jak macha rączkami czy nóżkami to chyba mam prawo tego nie czuć). Wizytę mam w środę, niby 2 tyg. od poprzedniej, a tym razem dłuży się strasznie.

Gemma jejku współczuję stresu, mam nadzieję, że jednak tylko napędziliście sobie stracha, a z dzieckiem wszystko w porządku! Co do kwalifikacji, to rzeczywiście żenada. Niestety w prywatnych placówkach często tylko kasa się liczy, poza ogólnymi warunkami lepszymi niż w publicznych, to traktowanie pacjentów często pozostaje na takim poziomie jak na nfz albo gorzej. 😒

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Maija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która Dziewczyna ma ochotę, by wpisać imię Maluszka na pierwszej stronie, to proszę , piszcie 😊

Sansivieria, Ariane lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma, bardzo współczuje przeżyć z synkiem. Zdrówka życzę. A co kwalifikacji, to szkoda słów, i szkoda pieniędzy skoro tak to wyglada. Straszne to jest, ze tak się szczypią ze wszystkim.
    A co do imienia, my mamy typ jeden, ale w sunie, nie omawialiśmy tego jakoś dogłębnie.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale powiedzcie mi co kosztuje te 20tys?? Co się dostaje w tej cenie? Bo to jakiś kosmos dla mnie...

age.png
    age.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie tez kosmos.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi tam w tej klinice o której ja pisałam dość sporo jest tych punktów:
    Cena pakietu 13.900 zł pacjentki prowadzące ciążę w Medfeminie / 14.900 zł pacjentki nie prowadzące ciąży w Medfeminie 19.900 zł pacjentki prowadzące ciążę w Medfeminie / 20.900 zł pacjentki nie prowadzące ciąży w Medfeminie
    Zakres pakietów
    Zajęcia indywidualnej szkoły rodzenia - 3 spotkania po 60 minut
    Kompleksowe badanie USG przy przyjęciu do szpitala + +
    Okołoporodowa telemetria KTG + +
    Poród przez cięcie cesarskie w obecności położnej i lekarza + +
    Znieczulenie + +
    Pobyt na sali intensywnego nadzoru poooperacyjnego + +
    Pobyt w pokoju dwuosobowym na oddziale położniczym po porodzie (z łazienką i miejscem do pielęgnacji noworodka) 2 doby (+1) -
    Pobyt w pokoju VIP lub rodzinnym na oddziale położniczym po porodzie do wykorzystania samodzielnego lub z jednym członkiem rodziny (z łazienką i miejscem do pielęgnacji noworodka) - 2 doby (+2)
    Poród przez cięcie cesarskie z wybranym przez pacjentkę lekarzem - +
    24h opieka personelu dyżurnego szpitala (w tym położna, anestezjolog, neonatolog, ginekolog - położnik, codzienna wizyta lekarska) + +
    Specjalnie dobrane menu wyżywienia zgodnie ze schematem tygodniowym szpitala, obejmujące trzy posiłki, śniadanie, obiad i kolację - menu dnia + +
    Drobne przekąski pomiędzy posiłkami, kawa, herbata, woda mineralna + +
    Pobyt w systemie "Matka z Dzieckiem" + +
    W razie potrzeby zabezpieczenie noworodka w inkubatorze na sali intensywnej terapii noworodków + +
    Przetoczenie krwi w razie wskazań lekarskich + +
    Pakiet szczepień noworodkowych + +
    Przesiewowe badanie słuchu noworodka + +
    Wyprawka dla noworodka (komplet niezbędnych kosmetyków + pieluszki) + +
    Kontrolne badanie ginekologiczne matki oraz neonatologiczne noworodka, ewentualne usunięcie szwów, kontrola rany po cięciu cesarskim w 7 dni po wypisie (lekarz dyżurny) + +
    Kontrolne badanie ginekologiczne z USG matki w 6 tygodni po porodzie - +
    Porady pielęgnacji noworodka (na oddziale) + +
    Porady laktacyjne (na oddziale) + +
    Wizyta patronażowa położnej w domu pacjentki (dotyczy pacjentek z terenu Wrocławia) 2 wizyty 4 wizyty
    Fototerapia żółtaczki w trakcie pobytu w szpitalu (w ramach pakietu) + +
    FIZJOTERAPEUTYCZNA DIAGNOSTYKA UROGINEKOLOGICZNA z USG / EMG / BIOFEEDBACK - 1 wizyta
    Indywidualna fizjoterapia poporodowa w domu pacjentki - 6 spotkań
    Wizyta kontrolna u położnej w 5 dobie po porodzie + +
    24-h wsparcie telefoniczne położnej do 10 doby po porodzie + +
    USG przezciemieniowe głowy oraz jamy brzusznej noworodka (po wypisie ze szpitala) - +
    Badanie przesiewowe u noworodków w kierunku SMA - rdzeniowego zaniku mięśni + +
    – liczba dób pobytu umieszczonych w nawiasach oznacza dodatkowe doby pobytowe ze wskazań lekarskich

Ten pierwszy plusik to tańsza opcja, drugi droższa.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Nick89 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Robiłam wczoraj krzywą cukrową, tydzień 26 + 2. Wynik na czczo 81, po 1 h: 78, po 2h: 77. Czy to jest ok? Robiłam na poczatku i miałam skok po 1 h i obniżenie po 2h. Teraz na czczo jest więcej niż po obciążeniu, i niskie wydają mi sie te cukry. Oczywiście skonsultuje z lekarzem prowadzącycm, ale podejrzewam że będzie skoro cukrzycy nie ma to nie ma problemu. Ale może to jakieś inna przypadłość, i na codzień tez obserwuje ze po śniadaniu mam odcinkę, tak jakby te cukry spadały i muszę poleżec albo po 1,5 h dojeść.

• Ariane Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Która Dziewczyna ma ochotę, by wpisać imię Maluszka na pierwszej stronie, to proszę , piszcie 😊

Ja poproszę, imię Liliana

Gemma współczuje Ci przeżyć i trzymam kciuki za zdrowie synka!

Akataa trzymam kciuki za środę, żeby wszystko dobrze wyszło :)

Akataa, Maija lubią tę wiadomość

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to nie jest kosmos, cena porodu na nfz jest niewiele mniejsza a jakby dodać zakwaterowanie w lepszych warunkach i indywidualną opiekę położnej np, to tak to wychodzi. Plus jakieś tam bonusy no i ktoś musi jeszcze zarobić :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma - masakra! Daj znać czy z małym OK.

A co do tego porodu to 20 tysięcy to chyba powinni przyjąć Ciebie z należytym szacunkiem i opieką? Chyba nie zapłaciłabym takiemu lekarzowi 🤯 Jak już na starcie ma wszystko lekko w dupie…

Babulka lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po nieudanej procedurze in vitro, gdzie koszty przestałam liczyć po przekroczeniu jakiś 25 tys. Patrząc z tej perspektywy, gdzie w procedurze wizyt było zaledwie kilka, a efektu, ze tak powiem nie było, to dla mnie tez ta kwota nie jest jakaś bardzo wygórowana, z drugiej strony płacimy tak ogromne składki, niewiele z nich korzystamy, ze ten poród mógłby być naprawdę w ramach funduszu „dopieszczony”.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ