LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja wstaje po 5 ostatnio 🥴 I już spać nie daje 🤦♀️ A ja potem nie mogę zasnąć nawet jak mąż już ją zabiera przed 7 do przedszkola.
Sansi może Twój lekarz widział jakieś wskazania do wcześniejszej krzywej albo podejrzewał cukrzycę? Bo taka klasyczna cukrzyca ciążowa raczej pojawia się właśnie po 24 tc, czasem dopiero w 26 wyskakuje. Ale jak ktoś ma wskazania to i na początku ciąży się robi (np cukrzyca w poprzedniej ciąży albo wysokie cukry na czczo).2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Sansi te problemy ze snem to chyba powszechna przypadłość. Mam podobnie, budzę się często i śpię płytko, no i te dziwne sny... Dziś mi się śniło, że macałam swoje dziecko przez sam pęcherz płodowy, który przez to pękł. 🙈 A potem, że karmiłam piersią, ale najpierw mama mi pokazywała na sobie jak Małego przystawiać. A potem miałam kartkówkę z fizyki, na którą byłam kompletnie nieprzygotowana (i ta cudowna ulga po przebudzeniu, że czasy szkolne już przecież dawno za mną 😅).
kurczak, Babulka lubią tę wiadomość
-
Ja myślałam że głupie sny już za mną, a dzisiaj śniłam że mam krew na papierze toaletowym 🙄 cały czas myślę o tym moim lozysku przodującym, czy się przesunęło czy nie. Wizytę mam we wtorek, mam nadzieję że dowiem się że jednak mogę rodzić sn i że już mogę uprawiać seks (kurde, nie spodziewałam się że aż tak będzie mi brakować xD). Ale przede wszystkim zależy mi żeby nie było ryzyka krwawienia i nagłej cesarki...
Dziewczyny, kupiłam sobie wkładki laktacyjne, bo od kilku dni mam takie ulewanie z piersi że jestem w szoku 😳 jak jestem bez stanika to cała koszulka jest w planach 😳 mam nadzieję że to dobry znak, że nie będę miała problemu z karmieniem,a nie że Józek mi się spieszy na świat. -
Ja właśnie byłam na wyszarpanej wizycie na nfz u endokrynologa i jestem na razie bardzo zadowolona. Musi mi ten fundusz trochę teraz zwrócić za to, co wydałam na prywatne leczenie 😜
Ps. Dzięki Pomarańcza za polecenie 😘
A zaraz wybieram się na wizytę do okulisty. Rano zadzwoniłam do POZ po skierowanie, potem do okulistyki na rejestracje, powiedziałam, że jestem w ciąży i wizyta na dziś, bo akurat się coś zwolniło. Tak to na styczeń 2024. Polecam korzystać 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 11:37
Pomarańcza, Akataa lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
A mnie nie chcą do wybranego POZ zapisać, położnej też nie mogę wybrać. Próbowałam przez neta i mi odrzucili wniosek i tak mam wciąż przypisany POZ gdzie chodziłam za czasów studenckich, jakieś 500 km od miejsca gdzie teraz mieszkam. 🤷♀️ Pójdę tam jeszcze osobiście, ale słyszałam, że nie zapisują nowych osób, bo już mają za dużo.
Rozmawiałam dziś z szefową, że mi już za ciężko te 8h pracować i prawdopodobnie po kolejnej wizycie spadam na L4. Na szczęście bardzo sympatycznie i wspierająco zareagowała. Także na 75% za tydzień poproszę jednak o to zwolnienie, bo i fizycznie już mnie wykańcza to siedzenie przy kompie, i psychicznie ten nadmiar stresu źle na mnie wpływa. Wczoraj się 2x poryczałam z wkurwienia, jak mi zadanie nie szło. Martwię się, że tylko szkodzę tym Małemu i że to że słabo rośnie, to może przez to, że matka tyle siedzi w pracy i się stresuje. 😞Babulka, kurczak lubią tę wiadomość
-
Akataa bardzo dobra decyzja z tym L4, najwyższy czas.
Mnie też brakuje seksu, choć niby mamy go gdy chcemy, ale mi brakuje takiego sprzed ciąży, gdy o nic się nie bałam, gdy byłam gibka, szczupła i każda pozycja byla dozwolona....teraz jednak ograniczenia są coraz większe a ja coraz cięższa 🤭Akataa, kurczak lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Akataa bardzo dobra decyzja z tym L4, najwyższy czas.
Mnie też brakuje seksu, choć niby mamy go gdy chcemy, ale mi brakuje takiego sprzed ciąży, gdy o nic się nie bałam, gdy byłam gibka, szczupła i każda pozycja byla dozwolona....teraz jednak ograniczenia są coraz większe a ja coraz cięższa 🤭
Mi brakuje popędu sprzed ciąży. Teraz ta sfera mogłaby dla mnie nie istnieć, choć jak już do czegoś dojdzie to często jest przyjemniej niż kiedyś, tylko tak jak mówisz, są jakieś lęki (zwłaszcza że mi brzuch twardnieje po), mniejszy wybór pozycji itp. -
Melduję, że jestem po wizycie. Wszystko OK. Mała wazy już 713g (😅). Za ponad tydzień krzywa cukrowa. Co do hemoglobiny to mówi, że jeszcze czekamy 🤨 Dziś się mocno skupiła na przepływach, same wydruki pępowiny mam 🤨 I już młoda odwrócona, dotychczas ułożenie poprzeczne było.
Akataa rewelacja, że szefowa tak zareagowała. Leć na zwolnienie i odpoczywaj i dbaj o Was.Babulka, Isisi, Akataa, Ariane, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
Kurczak,super ze wizyta pozytywna i Dzidzia juz taka duża!! Odwrócona tzn że juz główką na dół? Który masz teraz tydz ciąży bo masz suwaczek odliczający do porodu i nie jestem pewna (chodzi mi o to w którym tyg masz zleconą krzywą cukrową zrobić)??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 19:54
-
Kurcze a moja nadal tańczy w ta i nazat. Wczoraj próbowała się odwrócić główkowo ale jej się nie udało a ja miałam wrażenie, że mnie rozerwie 😣 Próbowałam jej pomóc różnymi pozycjami ale chyba jednak siedzi skośnie.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Hej Dziewczyny, ja wizytę nam w poniedziałek i wtedy krzywa cukrowa, a u mnie będzie dokładnie skończony 23 tydzień….24 tydzień zaczynam we wtorek, wiec mój termin tez graniczny. Ale tego już nie zmienię, tak lekarz zlecił. Ja wogole się cieszę, ze robię badania u lekarza i pytam o to co mnie interesuje, bo jakbym sama miała to analizować te wszystkie wyniki badań, to bym oszalała. Wiem, ze świadomość jest dobra, i lekarze robią błędy, ale mnie osobiście by to bardzo stresowało.
Tez jestem ciekawa, ile dzidzia już wazy. W każdym razie w porównaniu z córka jest bardzo ruchliwy i kopie bardzo, a to dopiero 6ty miesiąc.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Ja wczoraj robiłam krzywą, całe szczęście wyszła w normie 71-118-73. Ogólnie to było najgorsze co w życiu piłam, myślałam że zwymiotuję 🤢 byłam zdziwiona bo pozwolono mi popijać ten słodki sok wodą i potem tak samo tą wodę mogłam pić podczas czekania na kolejne pobrania. Bałam się, że to zaburzy wynik więc wypiłam tylko trochę...
Od wczoraj znów mam jakieś dziwne rewolucje w brzuchu, twardniał mi co kilka minut, czułam takie spięcie. Dziś to ustąpiło, ale znów cały dzień mnie pobolewa i czuję dyskomfort. Jutro wizyta u lekarza , aż się boję...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 20:59
Babulka lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Babulka, mogę przybić piątkę co do badania cholesterolu i kosmicznego wyniku 😂 mi zlecił endokrynolog, kuźwa nie wiem po co xd i to jeszcze tylko całkowity, bez szczegółowych podziałów na dobry i zły 🙄 w necie mało napisane jest o normach, na jednej doczytałam że zwiększa się z 120 na 280, ja mam 270 🤦🏼♀️ i nie wiem czy to dobrze czy nie, ale mam wizytę w poniedziałek, zobaczymy co mi powie 🤷🏼♀️
Mój dzisiaj spokojny w brzuchu , od czasu do czasu daje znać, chociaż wieczorami jest bardziej aktywny 😁
Kurczak, super że wizyta pozytywną 🙂
Akataa, podziwiam że do tej pory pracowałaś! Ja nie mogę się na niczym skupić dłużej jak godzinę xd Dzisiaj miałam szkołę rodzenia online, no już pod koniec to myślałam że przysne 😂 -
Pomarańcza ja mam 284 calkowity 🙃 Pokazywałam dzisiaj tej babce, bo rodzinna mi powiedziala, że to może mieć związek z niedoczynnością, ale nie spojrzała na to (nie winię jej, nie ona to zlecała) i mówi, że lrzy takiej niedoczynności jak ja mam to by mi cholesterol nie skoczył 🙈
Na razie uznaję, że to wina ciąży i tego że przed badaniem dojadałam opakowanie jajek z końcówką ważności a na kolację tosta z serem 🙈🙊
Co do pracy to ja też podziwiam, ja przede wszystkim nie jestem w stanie usiedziec na krześle. Tak mnie boli wszystko, muszę być odchylona do tyłu i mieć za plecami jakaś poduszkę, bo inaczej nie wyrabiam.
Poszukuję jakiegoś labu w okolicy z kanapami na krzywą cukrową, bo na tych plastikowych krzeslach na pewno nie wysiedzę 🙊2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Sansivieria wrote:Kurczak,super ze wizyta pozytywna i Dzidzia juz taka duża!! Odwrócona tzn że juz główką na dół? Który masz teraz tydz ciąży bo masz suwaczek odliczający do porodu i nie jestem pewna (chodzi mi o to w którym tyg masz zleconą krzywą cukrową zrobić)??
Kurde, mi aplikacja pokazuje, ze mam 25 + 3. Ale jak dziś byłam na wizycie to zapisujemy ją jako 25. Wiem, że lekarze różnie to interpretują. Krzywa będzie za 10 dni. Czyli 27 tydzien? Jakoś tak. Zwróciłam na to obrócenie uwagę, bo dotychczas była cały czas poprzecznie i jedna gin mi gadała na wizycie pierwszej, że dziecko mi się nie obróci, bo taka budowa macicy (już nie pamietam co gadała dokładnie) 🫠
-
Moniek330 wrote:Ja wczoraj robiłam krzywą, całe szczęście wyszła w normie 71-118-73. Ogólnie to było najgorsze co w życiu piłam, myślałam że zwymiotuję 🤢 byłam zdziwiona bo pozwolono mi popijać ten słodki sok wodą i potem tak samo tą wodę mogłam pić podczas czekania na kolejne pobrania. Bałam się, że to zaburzy wynik więc wypiłam tylko trochę...
Od wczoraj znów mam jakieś dziwne rewolucje w brzuchu, twardniał mi co kilka minut, czułam takie spięcie. Dziś to ustąpiło, ale znów cały dzień mnie pobolewa i czuję dyskomfort. Jutro wizyta u lekarza , aż się boję...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Moniek krzywą bardzo ładna, wzorowa! Dobrze, że już za Tobą!
Kurczak to krzywą masz w bardzo dobrym czasie na ewentualne, nie daj Boze, wychwycenie cukrzycy.
Ty masz tą dwurożną macicę? No to pięknie sobie poradziła Twoja Mala i oby tak juz siedziała do porodu.
U mnie Córka się dopiero koło 32 tyg zwróciła główką w dół i tak została, jak ostatnio pytałam o ułożenie to lekarz powiedział że póki co miednicowe, ale to może się jeszcze narazie wiele razy zmienić, bo jest na to miejsce.Moniek330, kurczak lubią tę wiadomość
-
Babulka wrote:Może to braxtony? Nie martw się na zapas
Oby, bo wcześniej miałam takie twardnienia ale pojedyncze i Zaraz puszczały a wczoraj w ciągu dwóch godzin z 5 razy mi spięło brzuch. No nic, zobaczymy jutro co tam się dzieje 🙂Babulka lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Sansi, tak. Tak mi powiedziała lekarka na wizycie potwierdzającej ciąże. Jeszcze dała kilka zdjęć USG z tekstem „to podstawa do CC dla każdego lekarza, jak tylko Pani to pokaże”. Ale wcześniej „moja” ginekolog mi nigdy na to nie zwróciła uwagę na kontrolnych wizytach. Nigdy nie były one prowadzone pod kierunkiem ewentualnej ciąży, wiec może dlatego. Lekarka która prowadzi mi ciąże powiedziała, że mam to olać póki co. Także ucieszyło mnie, że się jednak obróciła Bo jak poczytałam to jednak są też rożne inne powikłania tej wady, ale nie. Nie nakręcam się! Myśle tylko pozytywnie
Sansi pewnie, że może sie zmienić. Babulka tutaj pisała, jak czuje jak dzieciak się przekręca. Ja tego totalnie nie odróżniam, ale aktywna jest i to bardzo. Ale dobrze. Niech tak będzie.
I powiem Wam, że jednak chcę bardziej Wandę, niż Olę. Jestem w trakcie delikatnych negocjacji z mężem 😂 Czy któraś jeszcze nie ma podjętej decyzji co do imienia? 🥹