X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie ciekawi jak się odczuwa tą czkawkę u dziecka 😄 ja znów jak czułam mocne ruchy tak teraz delikatnie, brzuch się rusza ale te kopniaczki już nie są tak intensywne, może się jakoś przekręciła 🤔

No jakby nie było czas leci strasznie ,ani się obejrzymy a nasze dzieci zaraz roczek będą obchodzić 🙈 ja nie wiem kiedy mi ten czas minął praktycznie od wakacji do teraz. Nie mówiąc że siedząc w domu mija jeszcze szybciej niż jak się chodziło do pracy 😄

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Mnie właśnie ciekawi jak się odczuwa tą czkawkę u dziecka 😄 ja znów jak czułam mocne ruchy tak teraz delikatnie, brzuch się rusza ale te kopniaczki już nie są tak intensywne, może się jakoś przekręciła 🤔

u mnie od paru dni to samo, wczesniej brzuch falował i kopniaki intensywne teraz mam wrazenie ze zmienila pozycje i slabiej czuje..., u mnie od 28 tygodnia doszlo dretwienie i bol dloni rano :( ze nie wspomne o zespole niespokojnycn nog, wiec moj sen jest juz totalnie do bani ostatnio

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek zdrowia dla taty 💗

Byłam u endo i mówi, że na razie te przeciwciała nie wskazują na chorobę, ale być może ona się w przyszłości z tego rozwinie. W każdym razie wg niej na tym etapie to nie zagraża dziecku, bo rzeczywiście przechodzą one przez łożysko ale musiałoby być ich więcej niż u mnie. 😌 I po porodzie wystarczy to badanie krwi z piętki, które robią w szpitalu, jeśli nie będzie miała żadnych niepokojących objawów.

Ja jeszcze czkawki na szczęście nie czułam i niech tak pozostanie 🙈 Dla mnie to okropne uczucie, starsza córka potrafila mieć kilka-kilkanaście godzin dziennie czkawke i myślałam, że zwariuje, szczególnie jak już była główkowo i czkała mi prosto w pochwę np 🥴

Moniek330, Ariane, kurczak lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka No i super, na pewno odetchnęłas.

Ariane mam to samo. Śpię w nocy byle jak, odprowadzam corke do szkoły i ide spać dalej, bo jestem nieprzytomna. Dłoń codziennie mi drętwieje tak mocno, ze az mnie wybudza ze snu. Dodatkowo mam problem z mięśniem gruszkowatym i jak źle usiądę to potem ledwo chodzę. Wczoraj się az poryczałam, czuje się jak wrak ostatnio. Jeszcze znowu zaczęły mnie męczyć mdłości. Wkurzam się bo chciałabym coś w domu posprzątać, a jestem w stanie chwile coś porobić i koniec.

Ariane lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane wrote:
    u mnie od paru dni to samo, wczesniej brzuch falował i kopniaki intensywne teraz mam wrazenie ze zmienila pozycje i slabiej czuje..., u mnie od 28 tygodnia doszlo dretwienie i bol dloni rano :( ze nie wspomne o zespole niespokojnycn nog, wiec moj sen jest juz totalnie do bani ostatnio

Jeju, z tymi niespokojnymi nogami mam tak samo 😖 nie zliczę ile razy chodziłam po schodach o 1-2 w nocy żeby to rozchodzić. Ale z doświadczenia wiem, że takie coś pomaga, dodatkowo chodzę na palcach żeby łydki trochę ponaciągać i potem już spokój.

Dziś mi się śniło, że zwiedzałam jakiś obcy kraj, były takie piękne widoczki, robiłam mężowi zdjęcia żeby mógł zobaczyć 😄 ani jedno się nie zapisało na telefonie 😂

Babulka, super wiadomości 🤗

Ariane, kurczak lubią tę wiadomość

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Babulka No i super, na pewno odetchnęłas.

Ariane mam to samo. Śpię w nocy byle jak, odprowadzam corke do szkoły i ide spać dalej, bo jestem nieprzytomna. Dłoń codziennie mi drętwieje tak mocno, ze az mnie wybudza ze snu. Dodatkowo mam problem z mięśniem gruszkowatym i jak źle usiądę to potem ledwo chodzę. Wczoraj się az poryczałam, czuje się jak wrak ostatnio. Jeszcze znowu zaczęły mnie męczyć mdłości. Wkurzam się bo chciałabym coś w domu posprzątać, a jestem w stanie chwile coś porobić i koniec.

nie dziwie sie Twojej frustracji bo mnie tez to juz pare razy do łez doprowadziło, jak w 1 i 2 trymestrze emocje jakos sie trzymaly tak jak tylko mi pyknął 3 trymestr to wjechały mi ostatnio jakieś doły hormonalne a wiadomo hormony plus nieprzespana noc to juz bywa za duzo, mnie z tymi rękami też wybudza czasami, rano mam zesztywniałe i obolałe palce ale czytałam że to sie po prostu zdarza i powinno minąć po porodzie i na to liczę...Calanthea a z tym mięśniem gruszkowatym, to jest gdzieś w pośladku co nie ? wczoraj bylam z mężem na szkole rodzenia i mielismy z fizjoterapeutką zajęcia i wlasnie jednym z ćwiczeń było rozmasowywanie przez męża pośladków, babka pokazywala też ćwiczenia gdzie powinien mąż uciskać żeby rozlużnic te mięśnie, może takie coś by pomoglo?

JA w ogole wybieram sie w najblizszym czasie do fizjoterapeuty ureogin tak jak polecała Akataa chociaz na 1 wizyte, niby wczoraj na tych cwiczeniach dawalam rade, ale nie zaszkodzi raz isc z ciekawosci :)

Moniek ja też spaceruje czasami po nocach a z tym chodzeniem na palcach to dobry patent :)

Akataa lubi tę wiadomość

age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do emocji i hormonów to ja dzisiaj mówiłam do… woreczka mozzarelli jak do dziecka. Myślałam, że mam kulkę jedna dużą i sobie wrzucę na kanapkę. A się okazało, że to paczka tych małych kuleczek. Więc na głos gadałam: ojeeeej, to malutkie kuleczki. Maluszki malutkie… 😅😅😅😅 Mąż patrzył na mnie jak na debilkę 🫢

Kurcze Wam widzę już troszkę ten prawie 3 trymestr doskwiera. Te niespokojne nogi - znam to. Nie mam na to sposobów. Mam tylko wrażenie, że to siedzi mi w głowie 🤯

Ariane lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Co do emocji i hormonów to ja dzisiaj mówiłam do… woreczka mozzarelli jak do dziecka. Myślałam, że mam kulkę jedna dużą i sobie wrzucę na kanapkę. A się okazało, że to paczka tych małych kuleczek. Więc na głos gadałam: ojeeeej, to malutkie kuleczki. Maluszki malutkie… 😅😅😅😅 Mąż patrzył na mnie jak na debilkę 🫢

Kurcze Wam widzę już troszkę ten prawie 3 trymestr doskwiera. Te niespokojne nogi - znam to. Nie mam na to sposobów. Mam tylko wrażenie, że to siedzi mi w głowie 🤯

Kurczak musialo to slodko wyglądać z tą mozzarella! :) ja mam wrażenie że psa hołubię jeszcze bardziej niż zwykle hehe
    z tymi nogami to jak tylko mi sie to zaczelo to szukalam po necie ale nie ma leczenia na to niestety, ruch w ciagu dnia, jakis spacer, uzupelniony magnez i zelazo, a jak nie mija to miec nadzieje ze minie po porodzie, strasznie upierdliwa dolegliwosc, podobno deficyt dopaminy tez moze miec na to wplyw, pozostaje miec nadzieje ze minie po porodzie :) a teraz tez tak brzydko sie zrobilo ze spacerowac sie odechciewa...

age.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane wrote:
    nie dziwie sie Twojej frustracji bo mnie tez to juz pare razy do łez doprowadziło, jak w 1 i 2 trymestrze emocje jakos sie trzymaly tak jak tylko mi pyknął 3 trymestr to wjechały mi ostatnio jakieś doły hormonalne a wiadomo hormony plus nieprzespana noc to juz bywa za duzo, mnie z tymi rękami też wybudza czasami, rano mam zesztywniałe i obolałe palce ale czytałam że to sie po prostu zdarza i powinno minąć po porodzie i na to liczę...Calanthea a z tym mięśniem gruszkowatym, to jest gdzieś w pośladku co nie ? wczoraj bylam z mężem na szkole rodzenia i mielismy z fizjoterapeutką zajęcia i wlasnie jednym z ćwiczeń było rozmasowywanie przez męża pośladków, babka pokazywala też ćwiczenia gdzie powinien mąż uciskać żeby rozlużnic te mięśnie, może takie coś by pomoglo?

JA w ogole wybieram sie w najblizszym czasie do fizjoterapeuty ureogin tak jak polecała Akataa chociaz na 1 wizyte, niby wczoraj na tych cwiczeniach dawalam rade, ale nie zaszkodzi raz isc z ciekawosci :)

Moniek ja też spaceruje czasami po nocach a z tym chodzeniem na palcach to dobry patent :)
    Tak dokładnie, to ten mięsień w tyłku. Miałam epizody przed ciąża, ale teraz to jakiś koszmar jest. Mam specjalna kulkę do masażu, ale już mało co pomaga, wczoraj rozmawiałam z koleżanka z pracy poleciła mi jakiś masażer. Tez się wybieram do fizjo, może coś zaradzi.
    Jeszcze ostatnio po heparynie zrobił mi się siniak na pół brzucha myslicie, ze mąż może mi w tyłek ja podawać ?
    Moniek ja ostatnio stałam w pokoju maluszka i wąchałam Hippa i jeszcze mówiłam do męża, chodź powąchaj dzidziusia. No wariatka 😂

Ariane lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane No właśnie ale do psa czy kota to wiadomo, jesteśmy zwierzoluby. Ale do worka mozzarelli? 😂

Mi się te niespokojne nogi nasiliły po suchym szczotkowaniu nóg. Chciałam spróbować, kilka dni systematycznego szczotkowania i wieczorami masakra 🤯 Czy to przypadek? Nie wiem. Zaprzestałam, trudno.

U nas tez brzydko, zimno, wieje. Ale zmieściłam się w zimową kurtkę, w zasadzie we wszystkie 3 jakie mam 🫢 Wiec jeszcze pospaceruje, póki mogę.

Dzisiaj siostrzeniec męża ma urodziny, jedziemy na tort. Będą teście i pewnie pytania o brzuch 🤯 Mąż od razu powiedział, że bierze to na klatę i jak ktoś będzie pytał natarczywie lub w jakiś sposób komentował jego wielkość to konkretnie utnie temat.

Babulka lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak zazdroszcze Ci ze miescisz sie w swoje kurtki, przynajmniej zaoszczędzisz :) to milej zabawy! a pytaniami sie nie martw, moze nikt nie wyskoczy z niczym, nie wiem czemu ludziom tak ciezko jest zrozumiec ze co kobieta to inna budowa, wzrost itd...dobrze ze w razie czego mąż utnie temat, grunt zebys Ty sie nie denerwowala ;)

age.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko mi doskwiera 3. trymestr. Niby nic poważnego, ale w porównaniu z poprzednimi, to się czuję totalnie bezużyteczna i wyzuta z energii.

Byłam dziś przyjąć zastrzyk z immunoglobuliną anty-D w przyszpitalnej przychodni i ku mojemu zaskoczeniu od razu położna ktg zrobiła, więc sobie trochę tam poleżałam. Ale z Małym wszystko ok, skurczy macicy brak. Przy okazji dopytałam jak to wygląda z ktg przed porodem, bo wiedziałam, że się robi, ale nie wiedziałam jak często i gdzie (bo położnej z poz wciąż nie mam wybranej).
    U nas też zima, w górach widać, że się już zabieliło lekko. ❄️

Kurczak też zazdroszczę mieszczenia się w kurtki. Ja kupiłam sobie ciążową i wyglądam w niej jak buka. 😅

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea w tyłek nie bo musi być w fałd skórny. A na tyłku raczej ciężko zebrać tak że się faldka zrobi, chyba, że akurat masz tam taką cienką skórę. Ale można w uda, ramiona, wszędzie gdzie masz trochę tłuszczyku i da się zrobić faldke.

Dziewczyny współczuję Wam dolegliwości 🥺 Ten zespół niespokojnych nóg znam tylko z opowieści i każdy mówi, że straszna lipa. Mam nadzieję, że Wam przejdzie po porodzie.

Kurczak niech zacznie brzuchy zgromadzonych też komentować 😂

Mi pielęgniarka na pobraniu mówiła że przeprasza, ale nie zauważyła, że jestem w ciąży (wynikało z kontekstu rozmowy) a ja na to nooo tak usiadłam akurat. A ona pyta który miesiąc, mówię że 6 to ojej to nie widać (😂), ja na to, że nie no brzuch już spory jest i już przeszkadza ale co zrobić. To mówi "jest pani za skromna" Itd. I powiem Wam, że często ludzie to komentują w taki sposób jakbym ja miała jakikolwiek wpływ na wielkość tego brzucha 🧐 Serio tak jakby zależał ode mnie numer buta, no jest stopa jaka jest i tyle, brzuch ciążowy tak samo, ani się go nie wypcha więcej ani nie wciągnie 😂
    Zauważyłam też, że dziewczyny w ciąży często biorą do siebie że brzuch duży. No a jaki ma być. Nie wiem czy ja jestem jakaś ograniczona w tym temacie ale kompletnie nie czaję bazy. No tak jakby ktoś komentował ilość krwi miesiaczkowej, że gratulacje, ma pani mało/dużo 🤣 Albo gratulacje ma pani tyle i tyle wzrostu 😆

Akataa o to już można ktg robić, nawet nie wiedziałam. W 1 ciąży miałam tylko jak raz pojechałam na ip a tak to już w 39 tc i to sama na nie poszłam właściwie, dmuchając na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 17:58

Ariane, kurczak lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

Kurczak niech zacznie brzuchy zgromadzonych też komentować 😂

Mi pielęgniarka na pobraniu mówiła że przeprasza, ale nie zauważyła, że jestem w ciąży (wynikało z kontekstu rozmowy) a ja na to nooo tak usiadłam akurat. A ona pyta który miesiąc, mówię że 6 to ojej to nie widać (😂), ja na to, że nie no brzuch już spory jest i już przeszkadza ale co zrobić. To mówi "jest pani za skromna" Itd. I powiem Wam, że często ludzie to komentują w taki sposób jakbym ja miała jakikolwiek wpływ na wielkość tego brzucha 🧐 Serio tak jakby zależał ode mnie numer buta, no jest stopa jaka jest i tyle, brzuch ciążowy tak samo, ani się go nie wypcha więcej ani nie wciągnie 😂
    Zauważyłam też, że dziewczyny w ciąży często biorą do siebie że brzuch duży. No a jaki ma być. Nie wiem czy ja jestem jakaś ograniczona w tym temacie ale kompletnie nie czaję bazy. No tak jakby ktoś komentował ilość krwi miesiaczkowej, że gratulacje, ma pani mało/dużo 🤣 Albo gratulacje ma pani tyle i tyle wzrostu 😆
    Wlasnie kurczak a teściowa jaki ma brzuch ? :D a jaką ma figurę? a czy aby BMI ma zdrowe? ;) a może za chuda jest ? a wyniki ma dobre? kiedy ostatnio robila morfologie :D mnie też rozwala takie gadanie zwłaszcza brzuch w ciąży, wzrost, rozmiar buta, jakby ktoś miał na to wpływ jakiś

age.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wieczorami męczą niespokojne nogi, okropne to jest 😵‍💫 w pierwszej ciąży tez było, minęło po porodzie. W tej na szczęście nie mam za to zespołu cieśni nadgarstka, bo wtedy miałam i umierałam ;/

Poza tym u mnie 3 trymestr spędzam obecnie na twardej leżance w szpitalu obok łóżeczka synka :( tak jak dwa tygodnie temu szpital był fałszywym alarmem, bo żadnej trutki na szczury dziecko nie zjadło, tak teraz było bardzo poważnie 😭 dzisiaj mój malutki synek miał dwugodzinna operacje w narkozie, zaintubowany, bo miał zapalenie wyrostka sutkowego za uchem :( zamiast zapalenie ucha mu się zrobić, to cały syf, ropa, zapalenie się zbierało w kości za uchem 💔 dosłownie przedwczoraj wieczorem zauważyłam, ze trochę mu odstaje ucho, wczoraj rano już na maxa, zaraz lekarz i skierowanie do szpitala :( nacieli mu bebebek w uszku w nadziei, ze ten syf wypłynie, ale się nie udało. I dzisiaj już jest po poważnej operacji mój mały wojownik 💔 najgorsze, ze lekarz mowil, ze to nie zadziało się z dnia na dzien, tylko się zbierało długi czas. Ja na to, ale jak mogliśmy to zauważyć jak żadnych objawów nie miał. A lekarz, ze najmądrzejsze głowy by tego gołym okiem nie zauważyły :(
    Do tego musiał być na czczo od 12 w nocy wczoraj i obudził mi się o 5:30 i wolał o mleczko ;( wiec usiadłam w łóżku po turecku, wzięłam go na siebie i puściłam mu dobranocki to zasnął w 10 minut. A w czasie tego usypiania młodszy braciszek w brzuchu się tak uruchomił, ze dosłownie dwa razy go wybudził ze snu, tak go skopał 😅🥹

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze Gemma wspolczuje tych przezyc :( dobrze ze juz po operacji, masakra ile czlowiek nie wie, tyle jest zagrożeń ale sam lekarz wlasnie mowi ze sie tego nie dalo zauwazyc, duzo zdrowia dla synka! mysle ze teraz juz z górki i niedługo wrócicie do domu

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma to jakiś koszmar 😖 Ale już jest zaopiekowany i oby teraz szybko doszedł do siebie a Ty wypoczela po tych przeżyciach 🥺

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Akataa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Gemma strasznie współczuję tych szpitalnych przeżyć, mam nadzieję, że synek szybko wydobrzeje po operacji. Dzielna jesteś, trzymaj się. 🫂

age.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma, życzę Wam zdrówka i szybkiego powrotu do sił. 3majcie się ciepło 🙏.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Akataa o to już można ktg robić, nawet nie wiedziałam. W 1 ciąży miałam tylko jak raz pojechałam na ip a tak to już w 39 tc i to sama na nie poszłam właściwie, dmuchając na zimne.
    No sama się zdziwiłam, myślałam, że dostanę tylko szprycę w poślad i do domu, a tam się okazało, że 2h musiałam spędzić w przychodni, bo przede mną jeszcze 3 kobiety też na zastrzyk i każdej to ktg robili.
    Położna zaleciła, żeby od 37 tyg. raz w tygodniu na to ktg się zgłaszać. Nie wiem na ile jest sens, jeśli nic się nie dzieje, pewnie dopytam jeszcze mojego lekarza.

age.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ