LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Akataa mam czasami podobne odczucia. Nie umiem w lenistwo. Ale czasem brzuchol już przeszkadza i Młoda daje znać, żeby odpocząć… ale póki jeszcze mogę to staram się choć na spacer iść czy jakieś prania zasłon itp zorganizować. Pochwał się co tam na drutach robisz 😻
Dzisiaj poszłam do H&M, bo powoli nie mam co ubrać. Wybrałam sobie jakieś bluzki i legginsy z tej serii Mama. Podchodzę do kasy, a przemiła Pani pyta czy mam aplikację czy tam konto klubowicza. Kiedyś założyłam, ale nie korzystałam. I kazała mi sprawdzić jakie mam oferty tam. I się okazało, że mam kupon -25% na jedna rzecz. Także kurde, kupiłam sobie jeszcze jeden dwupak z tej okazji 🫠 Pracuję też w handlu i doceniam, że babeczce się chciało no! Jak planujecie jakieś zakupy w H&M to sprawdźcie też czy nie macie.
Babulka, Akataa lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, nie miałam czasu się zestresować, bo córka chora. Z małą wszystko w porządku, 27tc i waży 1350g 😲 No a moja szyjka co się skracała nagle ma 4cm 😁
Akataa ja miałam chustę taką która już była czesciowo zawiązana, po prostu szybciej ją zamotać i wzięłam na próbę bez żadnych kursów czy ona będzie w ogóle chciała w tym "chodzić" no i nie chciała. Parę minut i koniec, więc tym razem też nic nie inwestuję. Jak dziecko będzie chciało w tym siedzieć to wtedy rozważę Ale parę razy mi się przydała np raz jak miała z 7-8 mcy na jakiejś wycieczce z nią chodziłam i tak mi zasnęła. Ale to raczej święto lasu było 😅
Też mnie czasami męczy ta bezproduktywność ale ze względu na swój brak kondycji próbuję na raty coś porobić z urządzania wyprawki, układania, sporo czytam w temacie dzieci, więc lepiej się wtedy czuję, niż jak pół dnia nic nie robię a drugie pół netflix 😆kurczak, Akataa lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
My kupiliśmy chustę, kiedy mały miał 1,5 miesiąca i ogólnie przydała się nigdy nie siedział w niej godzinami, specjalnie tez żadnych prac domowych w niej nie robiłam, bo przeszkadza jednak to dziecko z przodu xd ale polecam na wycieczki, wyjścia, krótsze i dłuższe się przydaje moim zdaniem ostatnio braliśmy ja ze sobą do nowego jorku jak mały miał 2 tygodnie do roczku i nawet chyba raz go nosiliśmy i malutkiego dzidziusia planuje już od początku motać
Co do waterwipesow to bardzo polecam!!! Na pewno maja jakas ważność, ale jak kupisz teraz (No pewka ze z Allegro), to na pewno zużyjesz w terminie teraz co prawda używamy pampersowych chusteczek 99% wody, bo są tańsze, ale dla dzidziusia tez mam już zamówione waterwipesy na początek niech tez ma! chociaż i tak pierwszy miesiąc, dwa to waciki i ciepła woda, bo mój syn nie tolerował zimna xd
Omg, dzisiaj 30+0 😎kurczak, Akataa lubią tę wiadomość
-
Kurczak mają datę ale raczej długą. Bałabym się jedynie jakichś super przecen na allegro bo potem się czasem okazuje, że krótka data. Ale szczerze to nigdy nie patrzyłam wyjmując z szafki czy są jeszcze ważne, czy nie 🙈2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja miałam chustę, bo dostałam, ale jakoś nie używaliśmy. Młoda dała się odłożyć, wiec nie widziałam potrzeby. Jak była większa to kupiliśmy nosidło i tego więcej używaliśmy, ale w sunie to więcej mój mąż 😄. Ja ja miałam raz na brzuchu.
Zobaczymy co teraz za osobnik się trafi 😉.
Ja miałam nosidło z wkładka dla noworodka i ono tez jest spoko, ale chyba chusta na początek lepsza.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Dzięki Dziewczyny za podzielenie się Waszyni doświadczeniami w temacie chustonoszenia. ❤ No właśnie doradczyni mnie już na początku uczuliła, że łatwo się zniechęcić, bo dziecię może wcale nie tak chętnie dać się zamotać. Mówiła, żeby przyzwyczajać stopniowo. Jak ze wszystkim - wyjdzie "w praniu". Na razie zamówię jakąś używaną chustę, na vinted widziałam po kilkadziesiąt zł takie dobre na początek, także jak się Młodemu nie spodoba, to nie wtopię za bardzo. Chociaż mam ogromną nadzieję, że jednak będzie współpracował. 😅
-
kurczak wrote:Pochwał się co tam na drutach robisz
kurczak lubi tę wiadomość
-
Akataa wiele dzieci lubi chusty. Ale doradcy to czasami taka sekta jak promotorki kp czy porodów sn i wmawiają, że "zawsze się da" tylko trzeba się nie zniechęcać. No nie zawsze i nie ma sensu zamęczać siebie i dziecka. Tak tylko piszę jakby się jednak okazało, że nie współpracuje, to puść te porady mimo uszu
Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Bardzo chciałabym spróbować z chustą, syna dopiero zaczęłam nosić, gdy miał 6 miesięcy, ale w nosidle. Mega mu się to podobało, wyciszało, zasypiał momentalnie. Teraz chciałabym mieć wolne ręce też trochę, więc na pewno będę próbować.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Babulka wrote:Akataa wiele dzieci lubi chusty. Ale doradcy to czasami taka sekta jak promotorki kp czy porodów sn i wmawiają, że "zawsze się da" tylko trzeba się nie zniechęcać. No nie zawsze i nie ma sensu zamęczać siebie i dziecka. Tak tylko piszę jakby się jednak okazało, że nie współpracuje, to puść te porady mimo uszu
Tez tak to trochę odbieram! Znajoma jedna mi już zachwalała, potem jakieś linki wysyłała, się narzucała 🤯 Ja nie wykluczam, zwłaszcza jeżeli Mała będzie tak, jak mówicie „nieodkładalna”, no i potem nosidło na wakacje, ale nic na siłę…
Akataa skarpety z merynosa też bym przytuliła 🫢🥰Akataa, Babulka lubią tę wiadomość
-
Ja używałam nosidła bondolino, jakoś tez od 5-6 miesiąca. Ale nie zbyt często, na wakacje to kupiłam, żeby trochę pochodzić po dolinkach w Tatrach i sprawdziło się, szybko zasypiala. Ale na krótkie spacerki to szczerze nie chciało mi się tego zapinać i wiązać, po prostu brałam na rece na zmianę z Mężem.
-
Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było, ale czas na tym zwolnieniu leci jak szalony🙈🙈🙈🙈Powoli udało mi się nadrobić Wasze wpisy
I też popadam w taki marazm, że nic produktywnego nie jestem w stanie zrobić Niestety tez cały czas walczymy z przeprowadzką do domu i zakupem sprzętów, mebli itd. co już jest dla mnie na maksa męczące.
Półtora tygodnia temu na wizycie mała ważyła już 1200 g i z wyliczeń była większa o tydzien, wiec ciekawa jestem do kiedy dotrwam 🤯
Z aktualności to zrobiłam dla Malutkiej kosz mojżesza wiec syndrom wicia gniazda aktywował się u mnie w całym tego słowa znaczeniu :p Kupiliśmy tez wózek, zdecydowaliśmy się na Roan bass next rosy i jest prześliczny. Trafiliśmy używkę, ale w super stanie, jeszcze z naklejkami na stelażu, a 1000 zł mniej. Dokupie tylko materacyk i już. Przeraża mnie jednak jeszcze ilość rzeczy do kupienia i mam wrażenie, ze jestem mega w lesie z wyprawka.
Wczoraj tez rozpoczęliśmy szkole rodzenia i jesteśmy mega zadowoleni. Będzie 5 spotkań po 3 h i na prawdę dużo wiedzy położna nam przekazała juz na pierwszym spotkaniu.
-
Mari, bardzo możliwe że wskoczysz na styczeń skoro tak Mala ładnie rośnie!
Ty sama zrobilas kosz Mojżesza???? Co?? Musis być jakaś artystka i rzemieślnikiem w jednym! Zazdroszczę! Pokaż jakieś zdjęcie!
Ten wózek co kupiłaś miala moja przyjaciółka i była z niego bardzo zadowolona, oni mieli taki ciemnozielony kolor. Mnie też się on bardzo podoba ale używane espiro byly jednak parę stówek tańsze niż używane roan bass, a espiro też dobrze znam, więc mamy znów espiro za 900zl.
Wczoraj robiłam morfologię i jestem pozytywnie zaskoczona, że po suplementacji żelaza hemoglobina mi wskoczyła na poziom sprzed ciąży czyli 11,7!!
-
Mari moja też jest znacznie większa, prawie 2 tygodnie. Pierwsza szła równo z om a i tak urodziła się prawie 3,7 to ja nie wiem co teraz będzie 😱 Za dużo supli brałam przed ciążą 🙈
Właśnie zgarnęłam od dziewczyny z lokalnej grupy wymiankowej jeszcze 2 siaty ciuszków za free ale to większe rozmiary, tak 74-86 Szczerze to się nie mogę doczekać aż sama zacznę wydawać, bo utonę w tych ciuchach, mam zapasy od rozmiaru 50 po nawet 140 dla starszej po kuzynkach 🙈
Sansi dobry wynik 😊 a Ty zdążyłaś się już pozbyć wózka 2w1? Bo moja córka jeszcze zeszłej zimy czasem korzystała, to nawet nie zdążyłam złożyć 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 10:02
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska