LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Sansi dobry wynik 😊 a Ty zdążyłaś się już pozbyć wózka 2w1? Bo moja córka jeszcze zeszłej zimy czasem korzystała, to nawet nie zdążyłam złożyć 😁
Tak, sprzedałam jakoś na wiosnę bo Córce juz rok temu kupiliśmy małą spacerówkę. A że tak jakoś nie chciało zaskoczyć z tą ciąża kiedy chcieliśmy, to zdecydowałam że będzie jedno dziecko i wózek do sprzedania. Wszystko sprzedane, tylko ta nowa spacerówka została. 🤭
kurczak lubi tę wiadomość
-
Oh dziewczyny, co za dzień wczoraj miałam. Jeśli ktoś zwleka z kupnem nowego wózka to polecam się spieszyć, mieliśmy wybrany niecałe 2 mc temu i teraz jest o 300zl droższy 😳 na szczęście mieliśmy umowę ze sprzedawcą, że jeśli znajdziemy taniej to nam tak sprzeda, znalazłam i od razu pojechaliśmy, nie dał rady zamówić tak tanio jak na allegro znalazłam, bo więcej by zapłacił niż sprzedał 😅 ale wystawowy już tak, a zadecydował kolor, na allegro był w kropeczki co mężowi się nie podobało 😂 grunt, że mamy. A dzisiaj w końcu siadam ostatecznie do chemii, bo nie mam nic, a już jest późno.
I też byłam na wizycie, młody już waży 1600g i już mało prawdopodobne że łożysko przoduje, co prawda miałam tylko USG brzuszne, a młody ułożony główkowo zasłaniał ujście szyjki, ale drugi koniec łożyska jest na samym dnie macicy także jestem dobrej myśli 😊
Macie jakieś rady co do termometru? Bo oszaleje, jak ja wszystko po kolei będę tak porównywać, całe dnie spędzam żeby wybrać materac, termometr itp 🤯kurczak, Babulka lubią tę wiadomość
-
Pomarańcza mi tu dziewczyny polecały termometr Microlife NC200 i taki tez na Gemini kupiłam, bo tam wtedy znalazłam najtaniej.
Co do cen to niestety… ale może tez niektórzy celowo podnieśli bo zaraz BF? Ja obserwuje jeszcze pare produktów od dawna i tak, jak te chusteczki wczoraj, jestem w stanie stwierdzić czy oszukują, czy dobra cena.
Dziewczyny a czy na materacyk dajecie jakiś ochraniacz? Gdyby co nieco przeciekło? Cz my totalnie nie? Pamietam, jak byłam nianią na studiach, że do jednego dziecka mieli taki ochraniacz i był na tyle gowniany, że dzieciak im…śmierdział Po prostu się pocił strasznie od tego ochraniacza. Doradźcie coś proszę
Czy ma któraś jakiś dobry przepis na pierniki? Mam zamiar robić w ramach nudy
-
Pomarancza świetne wieści z wizyty 😊 A co do cen to ręce i nogi opadają 😱
Kurczak ja miałam ochraniacz na łóżeczko, on był taki, że z jednej strony coś jakby skóra (?) raczej sztuczna a z drugiej misiek. Teraz też go zamierzam używać, nigdy nic na materacyk nie przeciekło. Bo tak to na pewno byłby przesikany albo ulany a tego się w zasadzie nie da wyprać.kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Kurczak, ja tez miałam ochraniacz, takie prześcieradło na gumce z guma od spodu, na to można położyć zwykle prześcieradło… ale nie używałam 😜. I jakoś dało radę. Nie było wpadek, na ulewanie podkładałem pieluszkę pod główkę. Ale chyba warto mieć 😉25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Kurczak, jeśli chodzi o wózki to niestety, bardziej kwestia drogiego prądu i gazu, a my wybraliśmy z roana, to polski producent więc się nie dziwię że podnieśli cenę...
I dzięki za polecajke termometru 🙂
Dzisiaj pół dnia siedziałam na allegro i robiłam zakupy, m.in kupiłam właśnie ochroniarz na materac, jeden, zobaczymy jak się sprawdzi 😅 jestem dumna, bo serio dużo rzeczy dzisiaj kupiłam, ale padam na twarz, mimo że to tylko siedzenie przed komputerem 🤦🏼♀️
Jutro idziemy na sesję brzuszkową i sprzedam Wam tipa co do rajstop, szukałam ciążowych, albo drogie albo brak w rossmanach (chciałam szybko kupić stacjonarnie). Pani w takim małym sklepie doradziła, żeby kupić rozmiar/dwa większe niż zwykle i ..założyć klinem do przodu 😁 działa, bo wróciłam ze sklepu i od razu przymierzałam 😁 wygrałam życie, zamiast 40-50zl wydałam 15 😁
Babulka lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza, dzieki za pomysł na rajstopy! Nie wpadłabym, a te ciążowe przecież dwa razy droższe! Kupilam jedne właśnie w rossmannie i wcale się nie trzymają na moim dużym brzuchu, ciągle mi się zsuwają. Wiec spróbuję Twojego pomysłu!
Brawo dla Maluszka ze tak pięknie rośnie, cudo!!! To ile ostatecznie zapłaciłaś za ten nowy roan??
Kurczak, a ja założyłam ochraniacz przy Córce a wcale nie był potrzebny, przynajmniej co do 9 miesięcy spania w łóżeczku mogę potwierdzić. A teraz nie zakładam bo strasznie mnie wkurzał taki suchy sztuczny "dźwięk" gdy się coś przesuwalo po materacyku, czy gdy Dziecko się wiercilo. Przesikiwanie pieluch w nocy to się zaczęło dużo później, może około 2 roczku...?? -
Pomarańcza, wiem wiem, z tego też powodu wcześniej zamówiliśmy swój wózek. Nie ma się co oszukiwać, kolejne partie towarów wszelakich są coraz droższe. Dlatego też z 90% wyprawki chyba już mamy. A polecisz ten ochraniacz? 🥺 Nie wiem na co zwrócić uwagę 🥹
Sansi dziękuję też za opinie. -
To ja mialam jakis taki fajny ze ani zapachu nie bylo ani zadnych dźwięków, nie przeszkadzal w ogóle. Ale niestety nje wiem skad byl bo go dostalam razem z lozeczkiem uzywanym, a w lozeczku zmienialam tylko materac, natomiast ten ochraniacz zostawilam. Na swoim duzym lozku tez mam ochraniacz na materac jakis z ikea i tez w ogóle go nie czuć. Może tam są jakieś fajne.
kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja do córki nie miałam żadnego ochraniacza na początku, sami mamy tez z IKEI i jest super, ale chyba na początku odpuszczę sobie u dzidziusia.
Dziewczyny, bo jadę dziś z zamiarem kupna śpiworka do wózka, powiedzcie mi czy jest jakaś alternatywa dla cottonmoosa ? Czy lepiej odpuścić sobie szukanie i iść w sprawdzona firmę ? Zależy mi by był na długo.Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Calanthea ja mam jakiś handmade, dostalam w prezencie i jest super. Starczy na dwoje dzieci na pewno a myślę, że i potem puszczę dalej.
Do spacerowki mialam ze smiki, tak samo do fotelika samochodowego i sprawdziły się swietnie.
Ja zaczynam wątpić w ubranka z vinted. Nie mogę pozbyć się zapachu proszku z nich 😏 Nawet ladny zapach ale na serio jak można tak "wypachniać" ubranka dla noworodka 😖2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ten zapach proszku mnie też odpycha.. z płynu do płukania już dawno zrezygnowałam i może gdzieś od roku już piorę razem rzeczy nasze i Córki, ale dla Maluszka chętnie wrócę do lovelli, ten zapach akurat lubiłam i będzie zawsze mi się kojarzyl z Dzidziusiem w domu, więc bardzo pozytywnie.
Wczoraj posegregowałam te zebrane ubranka rozmiarami, mam zaledwie kilka sztuk tych 56-62, więc za pranie biorę się dopiero jak dokupię co trzeba, a zejdzie mipewnie na to jeszcze caly grudzień. Po świętach już wielki pranie! I pakowanie walizki do szpitala! -
Ja w związku z tym zapachem to te używane będę prac pewnie 5x 😆 Sama też nie używam zadnych plynow do plukania a proszki ekologiczne bez substancji zapachowych, więc od tych "perfum" mnie aż mdli. Właśnie leci pranie 4godzinne z octem i potem na balkon na mróz, może to coś da
Właśnie dokupilam jakąś ultratanią torbę podręczną na allegro żeby była na poród a walizka będzie na pobyt i też po swietach juz spakuję
A wczoraj mąż zdjął gondolę żeby się upewnić, że wszystko z nią w porządku po tym przechowywaniu i córka pierwszy raz okazała zazdrość 🥺 Potem koniecznie chciała się ze mną bawić na osobności w jej pokoju i usypialam ją z godzinę i musialam trzymac cały czas (ostatnio już zasypiala w 10min). Oj widzę, że może być ciężko.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
O kurde to ja lubię zapach proszku czy płynu 🫠 Ale tak, tych dziecięcych to już niekoniecznie. Babulka ja jak miałam z lumpa to dawałam octu do miski, w której moczyłam ciuszki. Moczyłam kilka h czy nawet dzień i pięknie mi wszystko zeszło. A jestem bardzo przewrażliwiona wciąż jeżeli chodzi o zapachy 🫠 No i ja wciąż przed ostatecznym praniem. Chyba w grudniu zacznę, albo przyszły tydzień 🫠
-
Kurczak a dawalas sam ocet czy rozcienczony z wodą? Jak teraz nie zejdzie to spróbuję
Z ostatecznym praniem to ja się nie spieszę, bo szkoda, żeby te ciuszki się zakurzyly, nawet w zakmnietej szafie. Wolę takie uprane w miarę na świeżo2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Jak już przy polecajkach jesteśmy, to może któraś z Was ma godną polecenia nianię elektroniczną z kamerką? Albo macie jakieś złe doświadczenia z konkretnym modelem?
Spędziłam wczoraj długie godziny czytając chyba wszystkie opinie dla modeli dostępnych w popularnych sklepach i na allegro i z każdą jedną są jakieś problemy, więc nie potrafię się na żadną zdecydować. 😓 -
Babulka wrote:Kurczak a dawalas sam ocet czy rozcienczony z wodą? Jak teraz nie zejdzie to spróbuję
Z ostatecznym praniem to ja się nie spieszę, bo szkoda, żeby te ciuszki się zakurzyly, nawet w zakmnietej szafie. Wolę takie uprane w miarę na świeżo
-
Akataa a kamerka Xiaomi? U nas się super sprawdzała. Masz cały pokój na oku.
Wczoraj pralam z octem w komorze do plukania ale nadal lipa teraz juz nalalam octu do komory na proszek, pranie wstepne, dodatkowe plukanie i zobaczymyAkataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska