LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.
Ja sobie uświadomiłam, że w ogóle nie wiem jak obsługiwać takiego noworodka. Syn przez pierwszy miesiąc był w szpitalu i nie wiele z tamtego okresu pamiętam. Chyba wyparłam ten czas. Wczoraj byłam na ostatniej wizycie u gina 🙂 Mały waży ok. 3150g. Po wizycie termin porodu stał się tak realny, że wróciły mi stany lękowe. Zaczęłam się bać, że znowu coś będzie nie tak. Do tego stopnia, że bolą mnie wszystkie zęby. W czwartek mam wizytę u stomatologa ale wiem że to moja głowa za to odpowiada i jest to dobijające. Coś czuję, że po porodzie bedę musiała wrócić do leczenia farmakologicznego aby nie panikować ☹️ całą ciąże dawałam radę bez leków a teraz....
Mnie też syn zamienił na tatę. Wszystko tylko z tatą może robić i z jednej strony to dobrze bo przy maluchu tym bardziej nie będę miała tyle czasu i siły dla niego.
Kupiłam już prezent (strój Supermana) dla starszaka, który dostanie od braciszka jak wrócimy ze szpitala. -
Kinga mam nadzieję, że jakoś damy radę, ale nie wiem czy jestem jakoś bardziej wyluzowana z tą ciążą, niż z pierwszą. A miało tak być 😅 Zobaczymy jak to będzie jak się urodzi.
Stokrota koniecznie umów się do lekarza, nie ma sensu cierpieć ❤2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny, ja to pewnie nic nie pamietam z tego noworodkowego okresu. Moja córka skończyła 10 lat i naprawdę bardzo mało pamietam. Jednak jestem jakaś spokojna, może to kwestia wieku właśnie. Tez się obawiam jak starsza zniesie to, ze przestanie być w centrum zainteresowania. Widzę, ze potrzebuje takiego czasu sam na sam ze mną, wczoraj mi weszła do łóżka i chciała rozmawiać o babskich sprawach, albo mówi, ze chce się poprzytulać. Myśle, ze ma swoje obawy, które pewnie rozpoczynające się gdzieś tam dojrzewanie może jeszcze bardziej podkręcać. Już wiemy, ze musi mieć taki czas sam na sam ze mną i z mężem. Mąż powiedział, ze będą chodzić sami na basen, a ja chyba będę jeździć z nią na konie, ewentualnie jakieś wyjście do kina, potem jakieś lody- to muszę mieć na uwadze i pilnować tego, żeby nie zaniedbać.
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
kinga1185 wrote:Sansi, w Niemczech od 34 tygodnia ktg jest co tydzień, dlatego teraz będę chodzić a po terminie co drugi dzień. Przeżyłam ta przyjemność 🤪. Wiem, ze w Polsce jest w terminie porodu.
-
Co do tych różnych rozterek, to ja zaczynam panikować, że już nic nie pamiętam ze szkoły rodzenia, że cała ta obsługa noworodka, to czarna magia dla mnie i nie będę umiała nawet tego maluszka podnieść, a co dopiero poprawnie przystawić do piersi, czy przewinąć i ubrać. 🫣 Wiem, że wszystko znajdę w necie, ale jestem pewna, że jak przyjdzie co do czego, to będę miała czarną dziurę w mózgu. 😅
-
Akataa wrote:Co do tych różnych rozterek, to ja zaczynam panikować, że już nic nie pamiętam ze szkoły rodzenia, że cała ta obsługa noworodka, to czarna magia dla mnie i nie będę umiała nawet tego maluszka podnieść, a co dopiero poprawnie przystawić do piersi, czy przewinąć i ubrać. 🫣 Wiem, że wszystko znajdę w necie, ale jestem pewna, że jak przyjdzie co do czego, to będę miała czarną dziurę w mózgu. 😅
Z tym przystawianiem to rzeczywiście chyba najwięcej osób ma problemy ale to już w szpitalu będziesz miała pomoc położnych, które powinny skorygować pozycję, uchwyt itp
Ja też nic z tego nie pamiętam i szkoła rodzenia jakoś niewiele tu zmieniła 😆Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Cześć dziewczyny 🙂 baaaardzo dawno się nie odzywałam (pewnie nawet mnie za bardzo nie pamiętacie 😅), ale jakoś w tej ciąży bardzo dużo się działo i nie miałam głowy. Zawsze było coś, jak już była chwila oddechu to próbowałam Was nadrobić i żeby do czegoś się odnieść czy coś sensownego napisać to albo znowu coś wyskakiwało albo zasypiałam nad telefonem 😅 niezapowiedziana wizyta na IP tydzień temu zmusiła się mnie do ostatnich przygotowań (spakowanie walizki) i do znacznego zwolnienia tempa. Starszaczka w żłobku, więc postanowiłam się w końcu zebrać i odezwać. Imienia dalej nie mamy, Mała tydzień temu ważyła 2308g, więc kolejna drobinka się szykuje, przekręca się co jakiś czas, więc pewnie do samego końca nie wiem czy sn czy cc. W piątek mam wizytę, pewnie już ostatnią. Starszą urodziłam dokładnie 37+0, więc jeśli pójdzie w ślady siostry to zostały mi jakieś 2 tygodnie w dwupaku 😊
Mari trzymam kciuki ✊
Pozdrawiam Was i postaram się teraz odzywać 🙂 mam nadzieję, że wybaczycie mi to milczenie15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Cześć
Maija dla mnie może być, już i tak pewnie część z Was kojarzę z grup mamowych Tylko o tym nie wiem 😆
Sluchajcie skończyłam pakowanie, jeszcze tylko dorzucic pare drobiazgow. Mam jedna walizke xl i jeszcze torbe do porodu, mega dużo to zajmuje miejsca 😱 Boję się że będą fochy robić na oddziale ale nie mam jak czegoś wypakowac. U nas szpitale nic nie zapewniaja bez względu na to w którym wyladuje i po prostu liczac 4 dni pobytu to tyle wychodzi 😳 A pewnie i tak mi zabraknie jeśli faktycznie będziemy 4 dni i więcej.
No i wypralam fotelik i czesci zdejmowane od gondoli, więc powoli wygrzebuje sie z prania tych ton lumpow 🥴2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dziewczyny mam pytanko odnośnie torby do szpitala - bierzecie swój laktator i mm na wszelki wypadek, czy liczycie na szpitalne? W sumie zawsze mąż może mi dowieźć, więc nie wiem czy jest sens zajmować miejsce w walizce. 🤔
-
Ja mm nie biorę bo jest w szpitalu. A laktator sama nie wiem... Chyba jednak zostawię w domu i najwyżej mąż dowiezie. Ciężko to w ogóle jakoś higienicznie przechować w torbie 🤔
Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Mi fb tez odpowiada jeśli dziewczyny się zgodzą.
Ja chyba wezmę laktator, mam taki mały. Mm nie biorę, ale kupię na pewno do domu. Pytanie jakie. Wyobraźcie sobie dziewczyny, ze wczoraj jak byłam w rossmanie z mężem to porobiliśmy zdjęcia składów I wychodzi nam, ze bebiko i bebilon maja praktycznie taki sam skład 😳, ale różnica w cenie tez jest niewielka- przynajmniej na 1.
Jest tez jakiś bebilon dla dzieci po cesarce, 10 lat temu takich cudów nie było 😵Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Sansi, wzięliśmy ten Muuvo Quick 3.0. Wyjdzie w praniu, ale wydaje się ok. Czasem żałuje, że nie wzięłam niebieskiego lub jasno szarego, ale mąż chciał ciemniejszy szary. No i może to praktyczniej? 😅
Laktatora nie biorę. Mam przygotowana szufladę z rzeczami „w razie w” dla męża. Będzie wiedział co zabrać. Chyba, że faktycznie zamkną odwiedziny, ale to wtedy chociaż „paczkę” będzie można przekazać… Mam nadzieję, że jednak damy radę 🤭 -
Ja też laktatora ani mm nie biorę. Tak jak piszecie, zawsze malzon może dowieźć 😉
Mnie panika bierze że nie będę potrafiła oddychać w porodzie i w ogóle pogubiłam się w tych wszystkich zaleceniach, położna jedno, baby z internetu drugie 😅 i właśnie, bierzecie jakaś swoją muzykę na poród? Wiem że to pewnie mało istotne, ale w szpitalu w którym chce rodzic nawet na stronie napisali, żeby brać 😁 i tak myślę sobie tylko jaką, taką która sprawia mi przyjemność ale raczej nie jest z tych łagodnych brzdekow czy jednak poszukać coś co lubię ale jest raczej wyciszające? Cholera wie 😂 -
Pomarańcza! Zapomniałam o muzyce 😆🙈
Ja polecam wziąć i np słuchawki zwykle albo bezprzewodowe. Mi się to bardzo sprawdziło w 1 porodzie tylko teraz za cholerę nie pamiętam co ja miałam za muzykę 🤔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja też mogę dołączyć do grupy na FB 🙂Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Babulka, myślałam o głośniku Bluetooth i zapisanych playlistach na tidalu 😅 chyba pomyślę o jakimś Coldplay na relaks a reszta to co słucham na co dzień 😉
A co do grupy to też mogę się dołączyć 😉