LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
kinga1185 wrote:Babulka, ja myśle, ze będzie dobrze i tego Ci życzę z całego serca. A w szpitalu mówili coś, co takie zmiany moga oznaczać?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
U mnie w szpitalu robią standardowo a jak nie to warto samemu zrobić. Chociaż ja bym chyba wolała nie wiedzieć i cieszyć się dalej tym co mam.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka jako, że mój starszak ma zmiany w mózgu to czytam Twoje posty z zaciekawieniem i ja na Twoim miejscu szukałabym neurologa sprawdzi te zmiany. Napiszesz co to dokładnie jest? Mam nadzieję, że to zniknie niebawem ale gdyby nie to rehabilitacja rozpoczęta w tym wieku może zdziałać cuda.
-
Stokrota to jest wzmożona echogenicznosc okolokomorowa, czuoi tzw halo okolokomorowe. A jakie miał Twój starszak? Miał wykreyte od razu jak sie urodzil?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Hej u starszaka było odrazu wiadomo, że będzie źle i całe szczęście bo mogliśmy zacząć rehabilitację w drugim miesiącu życia. U Franka było bardzo poważnie. Poszerzone komory, przesunięta oś mózgu, usunięta połowa płata czołowego i kawałek skroniowego. Wszystko to spowodowane było wylewem.
Pamiętaj, że lekarze muszą ci przedstawić najgorszą wersję wydarzeń, która może się nie sprawdzić bo mózg dziecka jest bardzo plastyczny. Oby u Was tak było!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2023, 10:46
-
Mnie lekarze na razie pocieszają, że może to nic, że najważniejszy jest jej rozwój i zachowanie. Mówili, że prawie na pewno ustąpi w ciągu 7 dni a tutaj lipa... Dałam sobie wczorajszy dzień na totalną depresję ale dzisiaj próbuję to sobie jakoś ułożyć bo bez względu co się dzieje w tej głowie trzeba jakoś żyć.
U Was rzeczywiście opis brzmi bardzo poważnie a to taki fajny chłopak ❤️
A jaką rehabilitację zaczęliście? My jutro idziemy do fizjo żeby ją ocenił. Lekarz w piątek mówił że ma trochę obniżone napięcie. Ja też zauważyłam, że nie ma tego odruchu atos, rzucilo mi się to w oczy, bo starsza miała dosłownie jak automat.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Moja starsza miala wzmożone napiecie i to do tego stopnia ze nawet mpd podejrzewali i wiele innych problemow bylo i wpadlam w depresje z tego stresu. Teraz sobie powiedziałam ze nie dobija mnie zadnymi badaniami i chorobami ale widac ze los dzielnie walczy 🙄 Też cbodzilismy na bobath i obecnie jedt praaawie dobrze z jej napieciem i postura. Tzn nie odbiega od normy.
Mam nadzieję, że Twoje przeczucie się spełni 🥺2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka jesteś chyba rekordzistką stresujących sytuacji na tym wątku... 😔 Mam nadzieję, że to serio nic poważnego i los przestanie Cię tak ćwiczyć w końcu. Współczuję tych zmartwień, bo wiadomo, że i bez tego jest ciężko, a przy dwójce dzieci, to mogę tylko przypuszczać jak bardzo. Jesteś super dzielna!
Mój Teoś od dziś nie jest już noworodkiem. 🥹 Leci ten czas... Zaraz będziemy świętować 18stki. 😆Babulka lubi tę wiadomość
-
Powiedzcie, że nie tylko ja tak mam... Mój syn prawie cały dzień jest do mnie uczepiony. Na karmieniach schodzi nam ponad 6h na dobę (dziś będzie rekord, bo już mamy 5,5h), na cycku zasypia i o ile w nocy nie ma większego problemu z odłożeniem go do dostawki (no czasami wspomagam się suszarką jak się rozbudzi), to w dzień ostatnio udaje mi się go odłożyć do łóżeczka raz i śpi wtedy ok 1,5-2h i to jest cała moja pula czasu na prysznic, ogarnięcie domu, zrobienie obiadu. Tak to śpi na mnie, jak nie śpi, to muszę nosić na leniwca i bujać, bo inaczej płacze. Dochodzi 14:00, a ja do tej pory miałam 10 min "wolnego", akurat na zrobienie sobie śniadania. Zjeść już musiałam małemu nad głową. Ciągle siedzę w koszuli nocnej. 🙈 Mam wrażenie, że z dnia na dzień jest gorzej. Mąż wraca o 18:30, ale przejmie synka na max kilkadziesiąt minut, bo zaraz jest afera o cyca. Wkurza mnie to trochę, bo mam wrażenie, że cały dzień siedzę na kanapie, a góry prania rosną (w dzień przeszliśmy już na pieluchy wielorazowe, więc jest co prać), wczoraj nawet nie miałam jak odgrzać gotowego obiadu nim mąż wrócił z pracy... Próbowałam synka zamotać w chustę, ale nie podobało mu się, a ja się tylko nadenerwowałam niepotrzebnie. Pewnie jeszcze spróbujemy, ale syn musi być do tego w dobrym humorze, a to się bardzo rzadko zdarza. 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2023, 14:02
-
Akataa mój ani razu nie daje się odłożyć do łóżka w ciągu dnia. Cały czas u mnie na rękach lub na cyckach. Czasem udaje mi się odłożyć go do bujaczka/fotelika ale wtedy biegam w popłochu aby jak najwięcej zrobić przez te 5-10 min jak tam usiedzi. Też się czasem denerwuje jak budzi się akurat wtedy gdy ja nakładam jedzenie na talerz i nie mogę go zjeść. Żeby ugotować obiad to muszę go wsadzić w nosidełko hybrydowe bo inaczej się nie da 😳
Stasio ma już 7 tygodni 😳 -
Jejku to Wy macie duże dzieci 🙈
Akataa koja pierwsza taka była i w dodatku cały czas aktywnosci to byl placz. Probowalas juz chusty? Bo chyba pisalas, ze zaczynalas wiązać. Moja w chuscie siedziec nie chciala 🥴 Jedyne co moge Ci powiedziec to pamietaj ze musisz jesc i pic regularnie no i czasem odpoczac psychicznie, wyjsc na 15 min sama chociaz jak maz czy ktos inny będzie. Bo to dopiero początek macierzynstwa, jeszcze beda skoki rozwojowe, zabkowanie itd to jak się wykończysz za parę mcy to bedzie naprawdę źle. Ja nieraz jadłam sniadanie o 14, zęby raz mylam raz nie bo ona dosłownie wyła. Teraz mam spokojniejsze dziecko i bardzo kombinuje z organizacją ale jak nic nie pomaga to trudno, musi poczekac te 10 min az naszykuje jedzenie sobie i statszej i sie umyje w locie. Mała ma ponad 3 tygodnie a ja nadal ani jednego obiadu nie ugotowalam. Jemy zapasy co zrobilam do zamrazarki w ciąży i tylko mąż dorabia warzywa i ryż/kasze/ziemniaki. Mi jest nawet ten glupi ryz ciezko ugotowac bo garnki przypalam bo zawsze cos 🤦2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Edit - przeczytalam Twoj post a potem sie pytam o chuste, jak pisalas przeciez 🤦 To obrazuje stan mojego umysłu obecnie 🥴🤦
Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska