LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
olencja wrote:A co to jest to stawianie się macicy? Ja mam chyba ciągle twardy brzuch oprócz sadła na nim
-
Twardnienie kojarzę dużo później niż na tym etapie co jesteśmy, jakoś koło 30 tyg. I to bardzo nieprzyjemnie uczucie dla mnie. Niby nie boli ale takie jest napięcie, taka skała z brzucha jakby się chciala skóra rozwerwac.
A ile magnezu bierzecie na dzien? Bo w poprzedniej ciąży na pewno brałam, ale nie pamiętam ile, a teraz lekarz nic nie mówił.. -
Ja biorę Slow Mag, brałam po dwie tabletki dziennie ale lekarz też mi na ostatniej wizycie mówił, że mam twardy brzuch i kazał brać 4 tabletki dziennie. W składzie ma: 1 tabletka dojelitowa zawiera 535 mg chlorku magnezu sześciowodnego, co odpowiada 64 mg jonów magnezu.
Olencja a badałaś poziom magnezu? To nie jest drogie badanie, ale jeśli masz blisko dolnej granicy to jest wskazanie żeby zwiększyć dawkę 😉Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Wiewioora 🥺 jest mi cholernie przykro, brakuje słów, nie powinno się tak dziać 😢 zadbaj teraz o siebie, jesteś mamą Aniołka, ale jak tylko będziesz gotowa to będziesz znowu w ciąży. Ja jestem po stracie i mogę tylko domyslac się co czujesz, moja stratą była na wcześniejszym etapie, ale podniosłam się i wiem, że ten mój Aniołek czuwa. Jakbyś chciała pogadać to pisz priv.
Dziewczyny, mało się odzywam, chociaż śledziłam co się dzieje u Wiewioory, bo miałam rodzinkę na głowie 🙂 chyba zaraz zbiorem się po ta poduchę 🙂 -
olencja wrote:Ja biorę 170mg. Nie wiem czy to dużo czy malo
Nie wiem czemu niektorzy lekarze mysla ze pewne sprawy sa oczywiste dla ciezarnych -
Ariane wrote:moj lekarz mi nic o magnezie nie mowil wiec biore Magne B6 ale widze ze ma malo bo 1 tabletka 50 mg jonów Magnezu a ja biore 2 lub 3 dziennie, chyba dopytam w aptece o jakis specjalny dla ciezarnych
Nie wiem czemu niektorzy lekarze mysla ze pewne sprawy sa oczywiste dla ciezarnychAriane lubi tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Calanthea wrote:Tez właśnie biorę magne b6, ale teraz doczytałam, ze mam brać forte, a biorę zwykły 🤦🏻♀️ Muszę sprawdzić jaka to różnica .
ja tez zwykly jutro sie zaopatrzę w aptece, ten forte fajny jest ma 100 mg wiec dwa razy wiecej niz zwykly MagneB6
-
Olencja mnie to po prostu uczy szacunku i doceniania tego, co mam. Dbania o zdrowie swoje i dziecka. Ile kobiet by chciało być w tym wątku, a od lat nie może, zresztą dobrze wiele z Was o tym wie. A ile dotrwa… To chyba mogłaby być lekcja pokazowa dla tych wszystkich wścibskich ludzi, którzy pytają „a Wy? Kiedy dzieci? Kiedy drugie?”? Gdyby to wszystko było k… takie proste…
Madisonie, Ariane, Maija, Babulka, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
Zgadza się kurczaku, kobiety które nie starały się latami i nie traciły ciąż tego nie rozumieją i pytania w takim stylu są dla nich niczym dziwnym. Facetom jakoś jestem w stanie wybaczyć bo czasem oni zupełnie nie ogarniają kobiecych dramatow.
Mnie też OF nauczyło pokory. Oj bardzo...kurczak lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się z Wami. Ja nie sądziłam m, ze jeszcze kiedykolwiek nam się uda. Z córka udało się szybciutko, o rodzeństwo zaczęliśmy starania 6 lat temu, w ubiegłym roku udał się transfer, ale poroniłam. Strasznie się załamałam i nie wierzyłam w to, ze kiedykolwiek będę mogła cieszyć się tym stanem. Pomimo tego, ze wszystko jest dobrze, ze lekarz zadowolony, ciagle się boje. Nawet w poniedziałek lekarz powiedział, ze na tym etapie naprawdę mogę czuć się bezpiecznie, to jak widać wcale tak nie jest. W jeden dzień będzie dobrze, a na drugi świat się wali. Naprawdę chciałabym już luty.
Ariane lubi tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙