X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    A co to jest to stawianie się macicy? Ja mam chyba ciągle twardy brzuch oprócz sadła na nim
    Wtedy czujesz napinanie się brzucha, a teraz pewnie jak dotkniesz palcem to jest taki na wpół miekki a nie twardy mega, twardnienie na bank byś rozpoznała

age.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

Ariane i fajna ta poduszka? :)

A wiesz ze spoko , nie jestem tak całym ciężarem na lewej stronie tylko ona tak podtrzymuje także git, na pewno lepiej niż bez niej 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 12:45

age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie,to aż tak nie czuje. Ale mam wrażenie jakbym kamień nosiła w brzuchu i w dodatku mi się on przemieszcza jak się przekręcam na bok:/ nie wiem czy to normalne

u5cvp2.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienie kojarzę dużo później niż na tym etapie co jesteśmy, jakoś koło 30 tyg. I to bardzo nieprzyjemnie uczucie dla mnie. Niby nie boli ale takie jest napięcie, taka skała z brzucha jakby się chciala skóra rozwerwac.
    A ile magnezu bierzecie na dzien? Bo w poprzedniej ciąży na pewno brałam, ale nie pamiętam ile, a teraz lekarz nic nie mówił..

age.png
    age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 170mg. Nie wiem czy to dużo czy malo

u5cvp2.png
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Slow Mag, brałam po dwie tabletki dziennie ale lekarz też mi na ostatniej wizycie mówił, że mam twardy brzuch i kazał brać 4 tabletki dziennie. W składzie ma: 1 tabletka dojelitowa zawiera 535 mg chlorku magnezu sześciowodnego, co odpowiada 64 mg jonów magnezu.

Olencja a badałaś poziom magnezu? To nie jest drogie badanie, ale jeśli masz blisko dolnej granicy to jest wskazanie żeby zwiększyć dawkę 😉

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie,nie badałam ostatnio.moze przy kolejnych badaniach dodam do koszyka.

u5cvp2.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora 🥺 jest mi cholernie przykro, brakuje słów, nie powinno się tak dziać 😢 zadbaj teraz o siebie, jesteś mamą Aniołka, ale jak tylko będziesz gotowa to będziesz znowu w ciąży. Ja jestem po stracie i mogę tylko domyslac się co czujesz, moja stratą była na wcześniejszym etapie, ale podniosłam się i wiem, że ten mój Aniołek czuwa. Jakbyś chciała pogadać to pisz priv.

Dziewczyny, mało się odzywam, chociaż śledziłam co się dzieje u Wiewioory, bo miałam rodzinkę na głowie 🙂 chyba zaraz zbiorem się po ta poduchę 🙂

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Ja biorę 170mg. Nie wiem czy to dużo czy malo
    moj lekarz mi nic o magnezie nie mowil wiec biore Magne B6 ale widze ze ma malo bo 1 tabletka 50 mg jonów Magnezu a ja biore 2 lub 3 dziennie, chyba dopytam w aptece o jakis specjalny dla ciezarnych

Nie wiem czemu niektorzy lekarze mysla ze pewne sprawy sa oczywiste dla ciezarnych :|

age.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane wrote:
    moj lekarz mi nic o magnezie nie mowil wiec biore Magne B6 ale widze ze ma malo bo 1 tabletka 50 mg jonów Magnezu a ja biore 2 lub 3 dziennie, chyba dopytam w aptece o jakis specjalny dla ciezarnych

Nie wiem czemu niektorzy lekarze mysla ze pewne sprawy sa oczywiste dla ciezarnych :|
    Tez właśnie biorę magne b6, ale teraz doczytałam, ze mam brać forte, a biorę zwykły 🤦🏻‍♀️ Muszę sprawdzić jaka to różnica .

Ariane lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Tez właśnie biorę magne b6, ale teraz doczytałam, ze mam brać forte, a biorę zwykły 🤦🏻‍♀️ Muszę sprawdzić jaka to różnica .

ja tez zwykly :) jutro sie zaopatrzę w aptece, ten forte fajny jest ma 100 mg wiec dwa razy wiecej niz zwykly MagneB6 :)

age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też mam poduchę, mama mi kupiła „dla dobra wnuczki” 🤣

Fajna, ale ja nie mam porównania. A dziś będę testować w nocy. Nie wiem co ja to mąż. Już w ogóle się obrazi, ze jestem zabarykadowana ;)

Babulka lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jechać do Biedronki, ale u nas taka burza i wichura, ze strach z domu wyjść 🫣

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • olencja Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś tak przy wiewiorkowym koszmarze pomyślałam że ciąża to taki squid game (taki serial). Zobaczcie ile nas było na początku a ile teraz nas tu jest...ile odpadło wcześniej a ile dotrwa do końca?😭 Strasznie to dołujące ...

u5cvp2.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma się co dołować na zapas, życie samo w sobie jest nieprzewidywalne. Cieszmy się tym co jest teraz :)

kurczak, Maija, Babulka lubią tę wiadomość

age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja mnie to po prostu uczy szacunku i doceniania tego, co mam. Dbania o zdrowie swoje i dziecka. Ile kobiet by chciało być w tym wątku, a od lat nie może, zresztą dobrze wiele z Was o tym wie. A ile dotrwa… To chyba mogłaby być lekcja pokazowa dla tych wszystkich wścibskich ludzi, którzy pytają „a Wy? Kiedy dzieci? Kiedy drugie?”? Gdyby to wszystko było k… takie proste…

Madisonie, Ariane, Maija, Babulka, Pomarańcza lubią tę wiadomość

202302176752.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się kurczaku, kobiety które nie starały się latami i nie traciły ciąż tego nie rozumieją i pytania w takim stylu są dla nich niczym dziwnym. Facetom jakoś jestem w stanie wybaczyć bo czasem oni zupełnie nie ogarniają kobiecych dramatow.
    Mnie też OF nauczyło pokory. Oj bardzo...

kurczak lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kurczak, czemu Ty nie masz suwaczka!

u5cvp2.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Wami. Ja nie sądziłam m, ze jeszcze kiedykolwiek nam się uda. Z córka udało się szybciutko, o rodzeństwo zaczęliśmy starania 6 lat temu, w ubiegłym roku udał się transfer, ale poroniłam. Strasznie się załamałam i nie wierzyłam w to, ze kiedykolwiek będę mogła cieszyć się tym stanem. Pomimo tego, ze wszystko jest dobrze, ze lekarz zadowolony, ciagle się boje. Nawet w poniedziałek lekarz powiedział, ze na tym etapie naprawdę mogę czuć się bezpiecznie, to jak widać wcale tak nie jest. W jeden dzień będzie dobrze, a na drugi świat się wali. Naprawdę chciałabym już luty.

Ariane lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • olencja Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już bym chciała luty, a z drugiej strony po tym wszystkim boje się czy będzie zdrowa czy nie:( za półtora tygodnia połówkowe, może wyjdzie ok i trochę stresu że mnie zdejmie...

u5cvp2.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ