LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Holika wrote:
U mnie dość krótka szyjka podobno. Czy 2,7 to mało? Także łożysko na przedzie, nisko. Nie wiedziałam, że trzeba więcej leżeć przy takim ułożeniu.
Mam pytanie o drugie prenatalne. Czy można je wykonać gdzie się chce czy raczej tam gdzie robiłam w pierwszym trymestrze?
Fajnie, że piszecie, że są jakieś rzeczy w sklepach do kupienia. Podobno w Hebe są laktarory w promocji. Płeć znana można zabierać się za wyprawkę.
Co do szyjki nie wypowiem się bo mój tylko mi mówił że szyjka ok ale nie wiem ile cm...co do łożyska. Lozysko może być na ścianie przedniej lub tylnej i to jest w porządku. U mnie jest na tylnej ścianie. Natomiast lozysko nisko w tym tyg ciazy jeszcze się zapewne podniesie. Mój gin mówił mi zebym się nie martwiła tym że lozysko mi schodzi ku ujściu bo pewnie się podniesie. Zalecił nie podnosić ciężkich rzeczy i tyle i żyć normalnie. Natomiast ja trochę wrzuciłam bardziej na luz i nie podnoszę nic ani się nie schylam, spaceruje normalnie, poleguję na lewym boku , trochę posiedzę przy kompie i tyle, nie przemęczam się. Lozysko nisko to nie jest jeszcze przodujące więc po prostu byleby nie podnosić ciężarów.
Drugie prenatalne- ja mam w tym samym miejscu, ale myślę że można w innym, Natomiast tam mi zakosili skierowanie na NFZ co dziś odkryłam...więc i tak na NFZ musiałabym tam wrócić.
No super ze piszecie o promocjach, nie mam obok siebie Lidla ale jutro może dorwe tą poduszkę w Biedronce
Wiewioora cały czas myślę o Tobie, mam nadzieję że antybiotyki działają i że uda się uratować dzidzię
-
U mnie już mocno wyczuwalne ruchy, dziś udało mi się delikatnego kopniaczka udokumentować 🥰 Nie pamiętam, bym taką aktywność zarejestrowała w pierwszej ciąży, na tym etapie. Teraz wydaje mi się wszystko takie "szybkie" 🙈
Nie wiem, czy uda się Wam odtworzyć 🤔
https://megawrzuta.pl/download/91ee95760ec25cbf38eaa6c4bd355714.htmlCóreczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Holika wrote:Hej dziewczyny!
Wiewioora strasznie Ci współczuję, trzymaj się Kochana.
My byliśmy na USG i na 100% chłopczyk. Troszkę się zawiodłam i mąż także, bo bardzo chcieliśmy dziewczynkę. Jednak czytając sytuację Wiewioory stwierdzam, że wszystko jedno aby tylko było zdrowe i dotrwać do końca. Trochę żal, że nie będę mogła zaplatać warkoczyków ale myślę, że muszę oswoić się, że nie ma tego co się chce.
U mnie dość krótka szyjka podobno. Czy 2,7 to mało? Także łożysko na przedzie, nisko. Nie wiedziałam, że trzeba więcej leżeć przy takim ułożeniu.
Mam pytanie o drugie prenatalne. Czy można je wykonać gdzie się chce czy raczej tam gdzie robiłam w pierwszym trymestrze?
Fajnie, że piszecie, że są jakieś rzeczy w sklepach do kupienia. Podobno w Hebe są laktarory w promocji. Płeć znana można zabierać się za wyprawkę.
Chłopcy też są fajni 🥰 najważniejsze, by był zdrowy 💙 co do szyjki. Nie jest to spektakularna długość, nie powinna być krótsza niż 2.5 cm. Ja mam aktualnie 4 cm. Nie zalecił lekarz progesteronu dopochwowo? Na pewno jest do obserwacji. Nie przemęczaj się zbytnio, nie podnoś ciężkich rzeczy. Łożysko jeszcze się podniesie.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija wrote:U mnie już mocno wyczuwalne ruchy, dziś udało mi się delikatnego kopniaczka udokumentować 🥰 Nie pamiętam, bym taką aktywność zarejestrowała w pierwszej ciąży, na tym etapie. Teraz wydaje mi się wszystko takie "szybkie" 🙈
Nie wiem, czy uda się Wam odtworzyć 🤔
https://megawrzuta.pl/download/91ee95760ec25cbf38eaa6c4bd355714.html
o kurcze ale fajny filmik fajna pamiatka, to u mnie jeszcze tak nie widac
Maija lubi tę wiadomość
-
Maija wrote:Chłopcy też są fajni 🥰 najważniejsze, by był zdrowy 💙 co do szyjki. Nie jest to spektakularna długość, nie powinna być krótsza niż 2.5 cm. Ja mam aktualnie 4 cm. Nie zalecił lekarz progesteronu dopochwowo? Na pewno jest do obserwacji. Nie przemęczaj się zbytnio, nie podnoś ciężkich rzeczy. Łożysko jeszcze się podniesie.
Dokładnie aby dzidziuś był zdrowy. Wow 4 cm, czyli moja trochę krótkawa, ale może to nie problem 🙂 od początku ciąży mam dopochwowo luteinę 100mg.
Kurcze jak sobie pomyślę ile rzeczy może pójść nie tak, ile trzeba znieść stresów itd. to dziwię się ludziom, którzy udają w kolejce, że nas ciężarnych nie widzą...kurczak, Ariane lubią tę wiadomość
-
Ja bardzo nie lubię powiedzeń typu ciąża to nie choroba. Wiadomo jest to naturalny stan ale tyle może się zdarzyć, trzeba uważać i ciąża ciąży nierówna.. , więc takie gadanie mnie wkurza, tak samo kiedyś babka w polu rodziła itd. A co do kolejek, zwykły brak kultury takie udawanie
-
Olencja, nie mamy, a czemu ?
Czy ja jedyna zawsze chciałam mieć chłopca? za drugim razem byłam otwarta, ale w głębi duszy miałam nadzieje, ze kolejny siusiak będzie 😄 jakoś kompletnie sukienki i warkoczyki mnie nie jaraja 😏
Wiewioora, nadal trzymam kciuki! -
Gemma19 wrote:Olencja, nie mamy, a czemu ?
Czy ja jedyna zawsze chciałam mieć chłopca? za drugim razem byłam otwarta, ale w głębi duszy miałam nadzieje, ze kolejny siusiak będzie 😄 jakoś kompletnie sukienki i warkoczyki mnie nie jaraja 😏
Wiewioora, nadal trzymam kciuki! -
Maija nie mogę ściągnąć ale u mnie też już raz było widać lekki ruch z zewnątrz 😳 I w szoku byłam, bo w 1 ciąży to dopiero musniecia zaczelam czuć na tym etapie.
Ciąża to nie choroba a ja juz 4 razy byłam w szpitalu 🤣 Normalnie tyle nie jeżdżę 🙄 Ludzie są po prostu nieuprzejmi i samolubni i tyle.
Co do legginsow z lidla to ja sie nacielam, bo z 1 ciąży mam 2 pary i na okraglo w nich chodzilam, super są ale już chciałam mniej zajechane. I kupilam niby identyczne a przyszły totalne cienkie szmatki.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Wiewioora, nadal trzymam kciuki!
Nie, nie Ty jedyna 🙈 ja zawsze marzyłam o chłopcu, ale teraz jak dowiedziałam się, że będzie dziewczynka to już nie wyobrażam sobie, że miałoby być inaczej ☺️ chociaż nie ukrywajmy, dziewczynki to córeczki tatusiów 😁
Wiwwioora, Kochana trzymaj się, tak strasznie mi przykro, że Cię to spotkało 😔 nawet nie wiem co powiedzieć, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Cokolwiek by się nie stało - jesteś silna, pamiętaj o tym ❤️Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Gdy dowiedziałam się o pierwszej ciąży, momentalnie pomyślałam o chłopcu. Nie widziałam się jako mama dziewczynki. I tak jak podpowiadała mi intuicja, urodziłam syna. Zachodząc w drugą, już wiedziałam, że to będzie dziewczynka... I powiem Wam, gdy się dowiedziałam, że to jednak nie drugi siusiak to dosłownie się popłakałam... Jakoś nie potrafię sobie tej dziewczynki zobrazować. Kocham ją bardzo, ale póki co, to dla mnie abstrakcja 😏Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ariane wrote:Ja bardzo nie lubię powiedzeń typu ciąża to nie choroba. Wiadomo jest to naturalny stan ale tyle może się zdarzyć, trzeba uważać i ciąża ciąży nierówna.. , więc takie gadanie mnie wkurza, tak samo kiedyś babka w polu rodziła itd. A co do kolejek, zwykły brak kultury takie udawanie
Dokładnie jedna pracuje do końca i wszystko jest w porządku, a mi lekarz mówił już od początku żebym szła na zwolnienie.
A najlepsze jest to, że miałam okropne wyrzuty sumienia jak po dwóch miesiącach zdecydowałam się na L4, czułam się jak jakiś oszust, bo przecież "ciąża to nie choroba" jak mawiają u mnie w pracy. Dopiero dzisiaj po wizycie zdałam sobie sprawę jaka głupia byłam tam myśląc.Ariane lubi tę wiadomość
-
Ariane wrote:Dziewczyny czy Wy macie jakieś dolegliwości ciążowe na tym etapie? Ja oprócz zwiększonego parcia na pęcherz i czasami pobolewania na dole lub z boku to nic nie czuje, smyranie w brzuchu rzadko I tyle. Mdłości i ból piersi zniknęły, apetyt w normie...
Piersi bolą bardzo, ale tez sie juz przyzwyczailam, do zmęczenia w sumie też, wiec nie czuje nic odmiennego w tym odmiennym stanie. Ruchy czasem słabe, ciągle o sile musniec a nie kopniakow, wiec mam dojkadnie tak jak Ty.Ariane lubi tę wiadomość
-
Maija,mam dokładnie tak ja Ty z odczuciami co do płci tyle że u mnie inna kolejność, pierwsza Dziewczynka a teraz Chłopczyk. I dokładnie nie widzę siebie w roli Chłopca choć bardzo mnie ciekawi jak to się nam wszystko ułoży.
A co do ubrań z Lidla to ja również jestem.zadowolona z ubrań dla dzieci. Mialam dużo bodziaków i legginsów dla Córki, do tej pory z reszta dokupuje legginsy i na pewno dla Synka też będę brała wielopaki z Lidla!kurczak lubi tę wiadomość
-
Wiewioora, nadal trzymam kciuki!
Ja też myślałam o chłopcu. Warkocze i sukienki to też nie moja bajka… Ja to chłopczyca, jak to się mówi. Mama zawsze narzekała, że sukienek nie chce nosić, zamiast tego z chłopakami na rowerze jeździłam i w piłkę grałam 🤭 A nasza córka - zobaczymy. Niech będzie sobą. Najpierw niech się zdrowa urodzi. Waży już 190g 🥹 -
Mąż wczoraj pierwszy raz poczuł ruchy przez brzuch 😍 A lekarz mi nie wierzył, że ja czuję na tym etapie 😅
Tak mi się przypomniało w kwestii promocji, jeśli któraś z Was nie zna profilu na ig matkapromocja to polecam zajrzeć, tam zawsze coś 😅Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Niestety żegnam się z Wami. Wczoraj poroniłam. Jednak był to chłopiec. Mąż mógł do mnie przyjechać i mogliśmy się pożegnać. W szpitalu jeszcze zostaje, żeby zwalczyć infekcje.
Dziękuję Wam za całe otrzymane od Was wsparcie, cały ten wspólnie spędzony czas, wszelkie rady.
Każdej z Was życzę spokojnej, zdrowej, nudnej ciąży i szczęśliwego zakończenia 🙂 Niech każda z Was w lutym przywita na świecie zdrowego maluszka, trzymam za Was kciuki 🙂