LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie się bardzo podoba Liliana i widziałam że tu na wcześniejszych postach też było parę Lilek Podoba mi się też Gosia, mam miłe skojarzenia z tym imieniem ale znów mój mąż nie bardzo, woli Liliane/Lilę. Jeszcze pewnie będę przeglądać imiona i może dojdziemy do porozumienia
Babulka, kurczak lubią tę wiadomość
-
U nas jest właśnie Olga, ja chcialam dac Aleksandra ale i tak wszyscy na obie by wolali Ola więc bez znaczenia. A akurat z ta dziewczynka bym chciala zeby moje mialy relacje Oczywiście rodzice tamci nie maja nic przeciwko ale mi jakos tak zgrzyta 😉
kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
O widzisz Babulka czyli mamy podobne typy Aleksandra to moja bratowa, niekoniecznie jest między nami miłość, że tak powiem, ale moja chrzestna to Aleksandra i jest super. I tak kurczę to imię może być i poważne, i zdrobnienie fajne. No się zobaczy Jeszcze nam się podobało bardzo Maja swego czasu. Ale chyba trochę jednak już pospolite…
-
Mi nie przeszkadzają pospolite. 🙂 Raczej staram się unikać bardzo rzadkich, które budzą zdziwienie. Sama bym nie chciała mieć bardzo odjechanego imienia, wyobrażam sobie też że dla dziecka może to być dodatkowy stres jak musi się przedstawić w nowym środowisku itd.
Ale Marianna też brałam pod uwagę, po babci właśnie 🥰2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Tak, zgadzam się, też takich niepopularnych, rzekłabym egzotycznych nie bierzemy pod uwagę… Ale ja tez swego czasu pracowałam na obozach i np miałam grupę chłopców i z ośmiu czterech miało na imię Antek 🤪🤯
No właśnie ta Marianna… Moja babcia kochana była, ahh. Mąż nie zdążył jej poznać, wiec rozumiem że nie czuje tego sentymentu. Jeszcze Wanda mi się podoba. Ale też chyba go nie namówię. Zobaczymy. Do dziś jeszcze myślał, że będzie z synem Lego składał, a tu córeczka 🥰
Wiewioora dalej trzymam kciuki mocno i myślami jestem z Tobą 🥹Wiewioora lubi tę wiadomość
-
Wiewioora, bardzo współczuje 😞 dawaj znać jakie wyniki miałaś po tej 12.
U nas jest chłopak na sto procent, a to dla dziewczynki mieliśmy wybrane imię czyli Róża. A dla chłopaka niby już się zgodziliśmy na Floriana, ale mąż przebąkuje, ze moooze jednak Beniamin, czyli opcja, która mi się o wiele bardziej podoba wiec do porodu nie będziemy wiedzieć, ale ja mam nadzieje, ze jednak będzie Benek 🥰Babulka, Wiewioora lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy Wy macie jakieś dolegliwości ciążowe na tym etapie? Ja oprócz zwiększonego parcia na pęcherz i czasami pobolewania na dole lub z boku to nic nie czuje, smyranie w brzuchu rzadko I tyle. Mdłości i ból piersi zniknęły, apetyt w normie...
-
Ariane wrote:Dziewczyny czy Wy macie jakieś dolegliwości ciążowe na tym etapie? Ja oprócz zwiększonego parcia na pęcherz i czasami pobolewania na dole lub z boku to nic nie czuje, smyranie w brzuchu rzadko I tyle. Mdłości i ból piersi zniknęły, apetyt w normie...
Ariane lubi tę wiadomość
-
Ja lekki ból piersi i zaczyna mnie spojenie już boleć, ale muszę się z tym przejść do jakiegoś fizjo. Tak poza tym to nic ostatnio.
Ariane lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Mnie piersi bardzo bolały, teraz są bardziej czule, ale ból minął. Czuje bóle w bliźnie po cc i ogólnie wiązadła w pachwinach itd. Niby waga stoi w miejscu, ale dostałam brzucha, tyle ze nie takiego ciążowego, ale ogólnie mi bęben wybiło. Miałam piękna cerę na początku, a teraz mi się jakieś wypryski pojawiają 🙄
Ariane lubi tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Wg mnie lupilu ma bardzo fajną jakość tylko rozmiarowo wychodzą bardzo duże te ubranka. Jak się weźmie na to poprawkę to spoko
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Hej dziewczyny!
Wiewioora strasznie Ci współczuję, trzymaj się Kochana.
My byliśmy na USG i na 100% chłopczyk. Troszkę się zawiodłam i mąż także, bo bardzo chcieliśmy dziewczynkę. Jednak czytając sytuację Wiewioory stwierdzam, że wszystko jedno aby tylko było zdrowe i dotrwać do końca. Trochę żal, że nie będę mogła zaplatać warkoczyków ale myślę, że muszę oswoić się, że nie ma tego co się chce.
U mnie dość krótka szyjka podobno. Czy 2,7 to mało? Także łożysko na przedzie, nisko. Nie wiedziałam, że trzeba więcej leżeć przy takim ułożeniu.
Mam pytanie o drugie prenatalne. Czy można je wykonać gdzie się chce czy raczej tam gdzie robiłam w pierwszym trymestrze?
Fajnie, że piszecie, że są jakieś rzeczy w sklepach do kupienia. Podobno w Hebe są laktarory w promocji. Płeć znana można zabierać się za wyprawkę.