X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też będzie problem 🙈 Wszystkie imiona które mi się podobają są już wykorzystane w rodzinie, Ola m.in. 😉

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się bardzo podoba Liliana i widziałam że tu na wcześniejszych postach też było parę Lilek ;) Podoba mi się też Gosia, mam miłe skojarzenia z tym imieniem ale znów mój mąż nie bardzo, woli Liliane/Lilę. Jeszcze pewnie będę przeglądać imiona i może dojdziemy do porozumienia :D

Babulka, kurczak lubią tę wiadomość

age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast Aleksandry może być Olga 😁 to też Ola 😁

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest właśnie Olga, ja chcialam dac Aleksandra ale i tak wszyscy na obie by wolali Ola więc bez znaczenia. A akurat z ta dziewczynka bym chciala zeby moje mialy relacje :) Oczywiście rodzice tamci nie maja nic przeciwko ale mi jakos tak zgrzyta 😉

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Babulka czyli mamy podobne typy :D Aleksandra to moja bratowa, niekoniecznie jest między nami miłość, że tak powiem, ale moja chrzestna to Aleksandra i jest super. I tak kurczę to imię może być i poważne, i zdrobnienie fajne. No się zobaczy :) Jeszcze nam się podobało bardzo Maja swego czasu. Ale chyba trochę jednak już pospolite…

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie przeszkadzają pospolite. 🙂 Raczej staram się unikać bardzo rzadkich, które budzą zdziwienie. Sama bym nie chciała mieć bardzo odjechanego imienia, wyobrażam sobie też że dla dziecka może to być dodatkowy stres jak musi się przedstawić w nowym środowisku itd.

Ale Marianna też brałam pod uwagę, po babci właśnie 🥰

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zgadzam się, też takich niepopularnych, rzekłabym egzotycznych nie bierzemy pod uwagę… Ale ja tez swego czasu pracowałam na obozach i np miałam grupę chłopców i z ośmiu czterech miało na imię Antek 🤪🤯

No właśnie ta Marianna… Moja babcia kochana była, ahh. Mąż nie zdążył jej poznać, wiec rozumiem że nie czuje tego sentymentu. Jeszcze Wanda mi się podoba. Ale też chyba go nie namówię. Zobaczymy. Do dziś jeszcze myślał, że będzie z synem Lego składał, a tu córeczka 🥰

Wiewioora dalej trzymam kciuki mocno i myślami jestem z Tobą 🥹

Wiewioora lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora, bardzo współczuje 😞 dawaj znać jakie wyniki miałaś po tej 12.

U nas jest chłopak na sto procent, a to dla dziewczynki mieliśmy wybrane imię :D czyli Róża. A dla chłopaka niby już się zgodziliśmy na Floriana, ale mąż przebąkuje, ze moooze jednak Beniamin, czyli opcja, która mi się o wiele bardziej podoba :D wiec do porodu nie będziemy wiedzieć, ale ja mam nadzieje, ze jednak będzie Benek 🥰

Babulka, Wiewioora lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, z dziewczynami też można składać lego 😅

Ariane, kurczak lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ariane Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy macie jakieś dolegliwości ciążowe na tym etapie? Ja oprócz zwiększonego parcia na pęcherz i czasami pobolewania na dole lub z boku to nic nie czuje, smyranie w brzuchu rzadko I tyle. Mdłości i ból piersi zniknęły, apetyt w normie...

age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma nie macie kota?😁

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane wrote:
    Dziewczyny czy Wy macie jakieś dolegliwości ciążowe na tym etapie? Ja oprócz zwiększonego parcia na pęcherz i czasami pobolewania na dole lub z boku to nic nie czuje, smyranie w brzuchu rzadko I tyle. Mdłości i ból piersi zniknęły, apetyt w normie...
    Mnie pobolewa brzuch i swędzą brodawki. Zaczęłam spać w stoperach więc problem ze snem odszedł.

Ariane lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lekki ból piersi i zaczyna mnie spojenie już boleć, ale muszę się z tym przejść do jakiegoś fizjo. Tak poza tym to nic ostatnio.

Ariane lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bardzo bolały, teraz są bardziej czule, ale ból minął. Czuje bóle w bliźnie po cc i ogólnie wiązadła w pachwinach itd. Niby waga stoi w miejscu, ale dostałam brzucha, tyle ze nie takiego ciążowego, ale ogólnie mi bęben wybiło. Miałam piękna cerę na początku, a teraz mi się jakieś wypryski pojawiają 🙄

Ariane lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej piersi bolące. Słaby sen i…tyle.

Babulka Hah. No będzie musiał :) I na rowerze nauczy 🥰

Babulka, Ariane lubią tę wiadomość

202302176752.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę, że w przyszły poniedziałek w Lidlu będzie promocja. Na drugą rzecz dla niemowlaka -60%. Doświadczone mamy: warto tam coś kupić czy raczej jakość taka sobie?

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie lupilu ma bardzo fajną jakość tylko rozmiarowo wychodzą bardzo duże te ubranka. Jak się weźmie na to poprawkę to spoko :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióra całym sercem jestem z Toba i współczuję.. nie chcę nawet wnikać co teraz czujesz i przechodzisz...mocnow wierze ze jest dla Was ratunek!!!

age.png
    age.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie tez lidl jest całkiem fajny zarówno rzeczy dla dzieci jak i ciążowe getry. Bawełna zazwyczaj super. Mieliśmy tez dwa dresy, które były niezniszczalne.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Holika Debiutantka

Wysłany: 7 września 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Wiewioora strasznie Ci współczuję, trzymaj się Kochana.

My byliśmy na USG i na 100% chłopczyk. Troszkę się zawiodłam i mąż także, bo bardzo chcieliśmy dziewczynkę. Jednak czytając sytuację Wiewioory stwierdzam, że wszystko jedno aby tylko było zdrowe i dotrwać do końca. Trochę żal, że nie będę mogła zaplatać warkoczyków ale myślę, że muszę oswoić się, że nie ma tego co się chce.

U mnie dość krótka szyjka podobno. Czy 2,7 to mało? Także łożysko na przedzie, nisko. Nie wiedziałam, że trzeba więcej leżeć przy takim ułożeniu.

Mam pytanie o drugie prenatalne. Czy można je wykonać gdzie się chce czy raczej tam gdzie robiłam w pierwszym trymestrze?

Fajnie, że piszecie, że są jakieś rzeczy w sklepach do kupienia. Podobno w Hebe są laktarory w promocji. Płeć znana można zabierać się za wyprawkę.

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ