LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Sansivieria wrote:Akataa, Kinga musicie troszkę przeciwwagę wprowadzić, czekamy na siusiaczki!!
-
Akataa ja w 1 ciąży chciałam chłopca, bo nie wyobrażałam sobie być mamą dziewczynki. Potem nie wiedziałam co ja za bzdury wymyśliłam 🤣 Teraz było mi wszystko jedno ale kednak na info o dziewczynce bardzo się ucieszyłam. Także myślę, że te nasze przewidywania z kim nam bardziej po drodze będzie to są mocno teoretyczne
Córce jeszcze nie mówię, bo pewniejszy obraz będzie koło 20tc a nie chcę jej mieszać w głowie. Na pewno będzie zachwycona ale już widzę jak będą się tłuc 😂 Moja totalny hajnid, wrażliwa sensorycznie, wiercipiętek, nie spała 2 lata itd. A to małe rusza się w brzuchu jeszcze bardziej niż ona, także już szykuje się na gruby hardcore w lutym2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Hej dziewczyny, spałam tragicznie 😕 ale jestem już po pobraniu krwi, jeszcze będzie kontrola USG, ale nie wiem o której. Pewnie jak wyniki będą, a pobierali o 9.
-
Babulka wrote:Moja totalny hajnid, wrażliwa sensorycznie, wiercipiętek, nie spała 2 lata itd. A to małe rusza się w brzuchu jeszcze bardziej niż ona, także już szykuje się na gruby hardcore w lutym
Ojej no to pozostaje trzymać kciuki, żeby mała wyszalała się w brzuchu, a po narodzinach jednak była spokojniejsza niż siostra. 😅 Moje póki co rusza się bardzo mało, czym mnie tylko stresuje. No ale może taki typ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 10:33
Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka to może być ostro od lutego, te hajnidy są przeciez juz w pojedynke na 100% absorbujące, a jak trzeba się będzie Tobą dzielić to dopiero starsza będzie walczyła o swoje. Ale super ze dwie dziewczynki będziesz miała, znam kilka rodzeństw dziewczęcych to mimo walk i kłótni trzymają razem a starsza dla młodszej jest niemal Bogiem...
Ech, dlatego tak bardzo mi zależało na drugiej córeczce, juz widzie jak Córka będzie "zlewać" Braciszka...jeśli na Niego spojrzy to pewnie tylko żeby dokuczyć! Tak to widzę narazie..
Akataa u nas też Mąż głęboko odetchnal na wieść oo Chlopcu w brzuszku, nawet lekarz Mu powiedział, że "dostanie pan wsparcie", no ja nie wiem, jakbyśmy ja z Córka jakoś strasznie Męża eksploatowały...🤭 -
Wiewioora wrote:Hej dziewczyny, spałam tragicznie 😕 ale jestem już po pobraniu krwi, jeszcze będzie kontrola USG, ale nie wiem o której. Pewnie jak wyniki będą, a pobierali o 9.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Sansivieria wrote:Babulka to może być ostro od lutego, te hajnidy są przeciez juz w pojedynke na 100% absorbujące, a jak trzeba się będzie Tobą dzielić to dopiero starsza będzie walczyła o swoje. Ale super ze dwie dziewczynki będziesz miała, znam kilka rodzeństw dziewczęcych to mimo walk i kłótni trzymają razem a starsza dla młodszej jest niemal Bogiem...
Ech, dlatego tak bardzo mi zależało na drugiej córeczce, juz widzie jak Córka będzie "zlewać" Braciszka...jeśli na Niego spojrzy to pewnie tylko żeby dokuczyć! Tak to widzę narazie..
Akataa u nas też Mąż głęboko odetchnal na wieść oo Chlopcu w brzuszku, nawet lekarz Mu powiedział, że "dostanie pan wsparcie", no ja nie wiem, jakbyśmy ja z Córka jakoś strasznie Męża eksploatowały...🤭
Z tymi przyjazniami to różnie, ja znam takie rodzeństwa, że starsza siostra i 4 lata młodszy braciszek i wprawdzie są afery (ale to zawsze) ale kochają się, tulą, śpią razem czasami itd 🙂 Także różnie może być, nie ma się co nastawiać.
Ja z kolei co do drugiej dziewczynki mam takie obawy, że będzie odbierała siostrę bardziej jako konkurencję, niż gdyby był brat. Ale zobaczymy w praniu jak to będzie.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Wiewioora wrote:Hej dziewczyny, spałam tragicznie 😕 ale jestem już po pobraniu krwi, jeszcze będzie kontrola USG, ale nie wiem o której. Pewnie jak wyniki będą, a pobierali o 9.
Trzymam kciuki zeby badania wyszly dobrze! daj znac co powiedza z USG? Czy te plamienia/krwawienia sa spowodowane łożyskiem przodującym czy niskim? ( przodujace zakrywa szyjke i to ono najczesciej powoduje krwawienia)
-
Haha! Gratulacje Akataa!
Wiewioora myślami jestem z Tobą!
Ja mam możliwość iść jutro na USG i sprawdzić jak się miewa dziecko i może dowiedziałabym się co między nogami 🤣
Ciekawość mnie zżera, może pójdę 🤣 Dziś kupiłam jakieś malutkie bodziaki w promocji 🥹 Ale i tak uniwersalneAkataa, Wiewioora lubią tę wiadomość
-
Akataa gratulacje 💙
Na USG powiedzieli, że generalnie sytuacja jest poważna. USG robił mój lekarz prowadzący (też pracuje w tym szpitalu). Póki co ciąża żywa. Krwawienia dzisiaj mniejsze, woda nie leci (tak myślę że nie). Już wcześniej mówili, że łożysko zakrywa szyjkę, ale przodujące stwierdza się po 20 tyg (aktualnie 18+5) bo do tego czasu może się podnieść. Generalnie dostaje antybiotyki, żebym to ja nie dostała zakażenia.Ariane, kurczak, Babulka, Maija lubią tę wiadomość
-
Tak, przodujące po 20 tyg, a mój gin mówił mi że do 27tyg może się podnosić jak nie dłużej, macica się rozciąga i lozysko wędruje.Mam nadzieję ze u Ciebie się uspokoi i już krwawień nie będzie, wiem że ogólnie jeśli lozysko zakrywa szyjkę to trzeba odpoczywać dużo, zero seksu lub wysiłku i dźwigania. Super ze dają Ci leki trzymam kciuki żeby udało się to opanować i uzupełnić te wody
Wiewioora lubi tę wiadomość
-
Wiewióra, cały czas mocno 3mam kciuki. Musi być dobrze!
A u nas tez chyba chłopak 😝. Ja zawsze mówię, ze mnie to obojętne kto, ale w głębi duszy tez wolałabym 2 dziewczyny 😉. Lekarka powiedziała, ze może tez tak łechtaczka na tym etapie wyglądać, wiec nie chce mówić na 100%.
I Sansiviera z tym rodzeństwem mieszanym jest różnie, sama mam młodszego 8 lat brata i było spoko i teraz tez. No i widzę, ze dużo moich znajomych ma tez parki i dzieciaki się bawią i dogadują. Będzie dobrze!
Wiewioora, Babulka lubią tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Ja ze względu na endometriozie wolałabym chłopca, bo nie musiałabym patrzeć jak cierpi przy każdym okresie. A z drugiej strony wiem że moja mama nie była w stanie donosić ciąży z chłopcem,jedynie z dziewczynkami, więc u mnie też mogłoby być różnie.
-
Wiewióra, dobre ze jesteś zaopiekowana, dobrze ze trafiłaś na Twojego lekarza bo od początku się orientuje jak może być u Ciebie z tym lozyskiem. Wierzę że wszystko jest pod kontrolą!
Czyli dzis 2:1 dla chłopców! Na początku dominowały dziewczynki, a teraz trochę się wyrównują proporcje!kurczak lubi tę wiadomość