Lutowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mam, ale widziałam w biedronce ostatnio chyba za 30 zł była, pojadę kupić bo nie wiedziałam że działa tak dobrze na plecy .
Jak Wasze nocki? Moja oprócz 3 pobudek na siku to cała przespana 🥰Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
nick nieaktualnyHehe, u mnie też nocka nawet spoko ☺️
Wróciłam już z wizyty u ginekologa. Wyszedł mi dodatni wynik GBS 😐 tak że czeka mnie antybiotyk przy porodzie. I już dodatkowy stres, żeby jakieś dziadostwo się z tego nie zrobiło ☹️
A tak to wszystko ok. Mały nadal główką w dół, zeszedł już niżej. Wstawia się w kanał rodny, co czuję na pęcherzu 🤣 szyjka nadal mocno trzyma. Mój lekarz obstawia, że do planowego terminu porodu nie doczekam i urodzę tydzień wcześniej 🙈😂 no zobaczymy 🤪 kolejna wizyta za dwa tygodnie i mam się oszczędzać i nie urodzić przed tą wizytą 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 10:27
-
Werson Ty to czasem możesz być odesłana na porodówkę
Tiril, Mala.mi lubią tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Czy Wasze bobasy też ruszają się już mniej i delikatniej? 🙈🙈Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
03.22 - poronienie 7tc 💔
👩 28
AMH - 4,61
Hashimoto, owulacje są potwierdzone.
10.22 Drożność jajowodów ✅
Od 11.22 3x IUI ❌
03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).
🧑 29
Hormony, USG jąder, posiewy ✅
Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0% -
U mnie zależy od dnia, 2 dni temu tango ani chwili nie spał, cały czas się ruszał ostro. Wczoraj dawał znać ale delikatnie, z 2 ruchy i spokój.
Dzisiaj jechałam autem 40 km to szalał, teraz spokojnie.
Ale faktycznie ma już mniej miejsca i te ruchy są rzadsze ale mocniejsze. Najgorzej jak na pecherz napiera.Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Wątpię że mnie położną tylko dlatego że macica ćwiczy i mam skurcze nieregularne i bezbolesne. Raczej położą jak sie okaże coś nie tak z dzieckiem lub owinięta pępowiną czy coś.
Margolciaa, ja już czuje mniej intensywniejsze ruchy, ale dlatego że mała już w ogóle nie ma miejsca, ale czuję jak się przeciąga, czasami kopnie gdy leżę na lewym boku. -
nick nieaktualny
-
A u mnie według Pani doktor urodzę w ciągu najbliższych 7 dni. Szyjka miękka, z długości ma 1cm. Mała głowa w dole.
Zaśmiała się i powiedziała „jak nie zacznie pani rodzic dzisiaj w nocy” odpowiedziałam „oby nie, bo mąż dopiero jutro wraca z delegacji” 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:36
Tiril lubi tę wiadomość
-
Teraz się cieszę, mąż też, ale pewnie jak dotrę do domu to załapie mnie strach i obawa czy zniosę ból 🙈
Nie wiem czy da się przygotować do porodu… fizycznie może tak, ale psychicznie wątpię… wiem, że to będzie ból i wysiłek, ale niczego nie planuje bo różnie może byćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:41
-
nick nieaktualnyWerson i prawidłowo, nie myśl o samym porodzie. Nie jesteś w stanie zaplanować jak będzie przebiegał. Co będzie to będzie. Będziesz przeżywać na bieżąco. Szkoda się zamartwiać i stresować na zaś 😉 może akurat będzie pięknie, szybko i bezproblemowo, czego bardzo Ci życzę ☺️
Werson lubi tę wiadomość
-
Mala.mi wrote:U mnie się bardzo rusza, częściej niż miesiąc temu i dużo bardziej czuję ruchy, czasem nawet boleśnie. Będzie dziewczynka czy chłopczyk? Imię wybrane? 😉
Będzie Franek 😁😁
Od początku ciąży jest większy sporo niż by wskazywało z wieku ciąży więc mam nadzieję, że dam radę 🙈🙈🙈😅
Werson, w sumie to trochę zazdroszczę tego terminu ze w ciągu 7 dni. 🤦♀️😅😅 naprawdę jest już ciężkoMala.mi lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
03.22 - poronienie 7tc 💔
👩 28
AMH - 4,61
Hashimoto, owulacje są potwierdzone.
10.22 Drożność jajowodów ✅
Od 11.22 3x IUI ❌
03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).
🧑 29
Hormony, USG jąder, posiewy ✅
Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0% -
Margolciaa wrote:Będzie Franek 😁😁
Od początku ciąży jest większy sporo niż by wskazywało z wieku ciąży więc mam nadzieję, że dam radę 🙈🙈🙈😅
Werson, w sumie to trochę zazdroszczę tego terminu ze w ciągu 7 dni. 🤦♀️😅😅 naprawdę jest już ciężko
To chyba mamy przewagę chłopców 😁. Dasz radę 💪musimy wszystkie dać radę 😉 już niedługo...
Mnie chyba czeka kolejna nieprzespana noc☹️, bo mnie już tak zgaga męczy... Już mi nic nie pomaga😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 21:31
-
nick nieaktualnyA mi o dziwo trochę zgaga odpuściła. Nadal jest, ale od dwóch dni i nocy jest już lepiej, da się żyć. Nie wiem czy to kwestia tego, że młody zszedł niżej 🤔 albo to za sprawą...wody mineralnej 🙈 mąż się gdzieś dowiedział, że zgagę może złagodzić odpowiednią woda mineralna. I kupił mi Muszyniankę z wapniem i magnezem. I powiem Wam, że lepiej mi się ją piję niż dotychczasową wodę! I zgaga mniejsza, ale czy od tego? Nie wiem ...