Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Lutowe mamy 2024
Odpowiedz

Lutowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam, ale widziałam w biedronce ostatnio chyba za 30 zł była, pojadę kupić bo nie wiedziałam że działa tak dobrze na plecy :).
    Jak Wasze nocki? Moja oprócz 3 pobudek na siku to cała przespana 🥰

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś super😁 położyłam się, nawet szybko się ułożyłam i zasnęłam. Oczywiście pobudki na siku muszą być, ale do tego już przywykłam 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, u mnie też nocka nawet spoko ☺️

Wróciłam już z wizyty u ginekologa. Wyszedł mi dodatni wynik GBS 😐 tak że czeka mnie antybiotyk przy porodzie. I już dodatkowy stres, żeby jakieś dziadostwo się z tego nie zrobiło ☹️
    A tak to wszystko ok. Mały nadal główką w dół, zeszedł już niżej. Wstawia się w kanał rodny, co czuję na pęcherzu 🤣 szyjka nadal mocno trzyma. Mój lekarz obstawia, że do planowego terminu porodu nie doczekam i urodzę tydzień wcześniej 🙈😂 no zobaczymy 🤪 kolejna wizyta za dwa tygodnie i mam się oszczędzać i nie urodzić przed tą wizytą 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 10:27

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz się 'dogadać' z małym, żeby się nie spieszył😉
    Ja idę w przyszłym tygodniu i też będę mieć wynik GBS.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Werson Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogłam się ulozyc, więc zasnęłam koło 3 dopiero. O 7 obudził mnie ból brzucha jak na miesiączkę , ogólnie to męczą mnie od rana i łapią dość regularnie 🙄 o 14 mam wizytę i zobaczymy co lekarz powie

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson Ty to czasem możesz być odesłana na porodówkę :D

nick nieaktualny, Mala.mi lubią tę wiadomość

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak tam po wizycie. No chyba, że rzeczywiście się już zacznie😉 ale u Ciebie to już ciąża donoszona ☺️

• Margolciaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze bobasy też ruszają się już mniej i delikatniej? 🙈🙈

Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
    03.22 - poronienie 7tc 💔

👩 28
    AMH - 4,61
    Hashimoto, owulacje są potwierdzone.

10.22 Drożność jajowodów ✅
    Od 11.22 3x IUI ❌

03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
    27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).

🧑 29
    Hormony, USG jąder, posiewy ✅
    Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0%
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się bardzo rusza, częściej niż miesiąc temu i dużo bardziej czuję ruchy, czasem nawet boleśnie. Będzie dziewczynka czy chłopczyk? Imię wybrane? 😉

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zależy od dnia, 2 dni temu tango ani chwili nie spał, cały czas się ruszał ostro. Wczoraj dawał znać ale delikatnie, z 2 ruchy i spokój.
    Dzisiaj jechałam autem 40 km to szalał, teraz spokojnie.
    Ale faktycznie ma już mniej miejsca i te ruchy są rzadsze ale mocniejsze. Najgorzej jak na pecherz napiera.

• Werson Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątpię że mnie położną tylko dlatego że macica ćwiczy i mam skurcze nieregularne i bezbolesne. Raczej położą jak sie okaże coś nie tak z dzieckiem lub owinięta pępowiną czy coś.

Margolciaa, ja już czuje mniej intensywniejsze ruchy, ale dlatego że mała już w ogóle nie ma miejsca, ale czuję jak się przeciąga, czasami kopnie gdy leżę na lewym boku.

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mały się bardziej przeciąga niż kopie, chyba ma już niewiele miejsca. A z częstotliwością to zależy. Chyba dużo zależy od mojej aktywności w ciągu dnia. Ale jak już się rozpycha to na całego, aż boli 😬

• Werson Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie według Pani doktor urodzę w ciągu najbliższych 7 dni. Szyjka miękka, z długości ma 1cm. Mała głowa w dole.

Zaśmiała się i powiedziała „jak nie zacznie pani rodzic dzisiaj w nocy” odpowiedziałam „oby nie, bo mąż dopiero jutro wraca z delegacji” 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 14:36

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujesz z tym, że w ciągu tygodnia będziesz tulić maleństwo?🥰
    Jesteś gotowa na poród?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 14:35

• Werson Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się cieszę, mąż też, ale pewnie jak dotrę do domu to załapie mnie strach i obawa czy zniosę ból 🙈

Nie wiem czy da się przygotować do porodu… fizycznie może tak, ale psychicznie wątpię… wiem, że to będzie ból i wysiłek, ale niczego nie planuje bo różnie może być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 14:41

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson i prawidłowo, nie myśl o samym porodzie. Nie jesteś w stanie zaplanować jak będzie przebiegał. Co będzie to będzie. Będziesz przeżywać na bieżąco. Szkoda się zamartwiać i stresować na zaś 😉 może akurat będzie pięknie, szybko i bezproblemowo, czego bardzo Ci życzę ☺️

Werson lubi tę wiadomość

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się i też życzę Ci(Wam wszystkim!) bezproblemowych porodów 😁. Ja się stresuje porodem odrobinę mniej przez kiepskie samopoczucie 😂 żyje tym co jest teraz i obserwuje czy się nic nie dzieję 'podejrzanego'.

• Margolciaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi wrote:
    U mnie się bardzo rusza, częściej niż miesiąc temu i dużo bardziej czuję ruchy, czasem nawet boleśnie. Będzie dziewczynka czy chłopczyk? Imię wybrane? 😉

Będzie Franek 😁😁
    Od początku ciąży jest większy sporo niż by wskazywało z wieku ciąży więc mam nadzieję, że dam radę 🙈🙈🙈😅

Werson, w sumie to trochę zazdroszczę tego terminu ze w ciągu 7 dni. 🤦‍♀️😅😅 naprawdę jest już ciężko

Mala.mi lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
    03.22 - poronienie 7tc 💔

👩 28
    AMH - 4,61
    Hashimoto, owulacje są potwierdzone.

10.22 Drożność jajowodów ✅
    Od 11.22 3x IUI ❌

03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
    27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).

🧑 29
    Hormony, USG jąder, posiewy ✅
    Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0%
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciaa wrote:
    Będzie Franek 😁😁
    Od początku ciąży jest większy sporo niż by wskazywało z wieku ciąży więc mam nadzieję, że dam radę 🙈🙈🙈😅

Werson, w sumie to trochę zazdroszczę tego terminu ze w ciągu 7 dni. 🤦‍♀️😅😅 naprawdę jest już ciężko

To chyba mamy przewagę chłopców 😁. Dasz radę 💪musimy wszystkie dać radę 😉 już niedługo...

Mnie chyba czeka kolejna nieprzespana noc☹️, bo mnie już tak zgaga męczy... Już mi nic nie pomaga😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 21:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi o dziwo trochę zgaga odpuściła. Nadal jest, ale od dwóch dni i nocy jest już lepiej, da się żyć. Nie wiem czy to kwestia tego, że młody zszedł niżej 🤔 albo to za sprawą...wody mineralnej 🙈 mąż się gdzieś dowiedział, że zgagę może złagodzić odpowiednią woda mineralna. I kupił mi Muszyniankę z wapniem i magnezem. I powiem Wam, że lepiej mi się ją piję niż dotychczasową wodę! I zgaga mniejsza, ale czy od tego? Nie wiem ...

‹‹ ‹ 24 25 26 27 28 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ