Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Lutowe mamy 2024
Odpowiedz

Lutowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to Muszynianki nie mogę pić, bo mnie brzuch po niej boli w ciąży ☹️
    Myślałam, że będę miała gorszą noc, ale nie było najgorzej. Jak już się odpowiednio ułożyłam to spałam z tylko jednym wstaniem na siku😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi o widzisz, no na każdego działa coś innego 🙈 ja ostatnio mam ochotę na colę, ale jak tylko się napiję kilka łyków to zaraz mi niedobrze. Ostatnio wymiotowałam po soku jabłkowym, a wypilam tylko pół szklanki 🙈

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coli nie próbowałam, nie mam na nią ochoty, także nie wiem jakby zadziałała na mnie. Ale sok jabłkowy pije😉
    Ja wreszcie spakowałam walizkę. Ale ubranka do szpitala zmieniałam już kilkukrotnie, ale już chyba nie będę 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2024, 10:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu macie już wszystko poogarniane? W sensie łóżeczko, jakiś przewijak, wanienkę itp? Poukładane kosmetyki, pampersy? Ja kompletnie nie mam pomysłu gdzie co dać, poukładać 🙈 chyba poczekam aż młody się urodzi i po powrocie ze szpitala będę widzieć gdzie mi jest najwygodniej coś trzymać 🤭 nie mam póki co osobnego pokoju dla dziecka, ani nawet kącika takiego żeby zagospodarować typowo dla maluszka. Wszystko będzie porozkładane po salonie i sypialni 🙈 narazie wszystkie rzeczy trzymam w kartonach w spiżarni 🤣

Werson jak tam? Nadal w dwupaku?

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wczoraj skończyłam układanie tych rzeczy kosmetycznych. Mam nadzieję, że tak jak mi się wydaję teraz, że będzie praktycznie to rzeczywiście tak będzie 😉. Resztę już mniej więcej miałam ogarnięta wcześniej. Walizka spakowana, ale jeszcze dopytuje koleżanek co by wzięły albo co było im zbędne w szpitalu. Nie mam w otoczeniu 'swieżo upieczonych' mam, tylko takie minimum 5 letnich pociech. Trochę przez to czuję się samotnie siedząc w domu... No ale cóż, teraz już z górki, jeszcze miesiąc około i będę miała Alicyjkę🥰

• Werson Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w dwupaku 🙈Ale już uziemiona w domu. Czuję się tak fatalnie, że nawet z psem nie wychodzę na spacery. Rozmawiałam z położną i mówiła że skurcze przepowiadające zdarzają się bolesne i nigdy nie wiadomo czy poród nie zacznie się „w każdej chwili” Byłam dzisiaj na krótkim spacerku, bo nie mogłam już wysiedzieć w domu i spacer pomógł, ale skurczy porodowych wciąż brak 🙄🤪
    I dzisiaj załączył mi się syndrom wicia gniazda 🙈sprzątam, odkurzam, robię pranie, ogarniam komodę małej, sprawdzam walizkę i torbę do szpitala. Licze ze w ten weekend mała zechce wyjść 😆

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Werson Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co macie do połogu? Bardziej chodzi mi o kosmetyki do higieny intymnej.
    Ja się dzisiaj wystraszyłam czy wszystko mam 😥

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkłady poporodowe, tantum rosa, majtki siateczkowe i płyn z ziai do higieny intymnej, chyba tyle.
    U mnie dziś pogoda jest okropna. Leje, wieje... gdyby nie to że musiałam wyjść z domu, to bym nawet nosa nie wychyliła na zewnątrz 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2024, 15:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma dokładnie to samo co Mała.mi 😉 płyn do higieny intymnej, ten sam którego zawsze używam, nic nowego żeby nie ryzykować podrażnień/uczuleń. Tantum rosa do podmywania na pierwsze dni. W razie gdyby było nacięcie albo pęknięcie krocza to głównie właśnie Tantum rosa, octenisept i woda. No i zapas podkładów i podpasek ☺️ fajna byłaby też ta pianka o której chyba Werson Ty pisałaś? Ale nie mogłam jej stacjonarnie nigdzie kupić.

• Werson Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tantum Rosa ale położna mi powiedziała, ze mam ją stosować dopiero, gdy dojedzie do zapalenia, ale mam ją w domu.
    Pianka Ginexid. Ja można zamówić tylko online, ja kupowałam w Dr. Max

Załapała mnie straszna biegunka i przeczytałam internet, dopytywałam koleżankę i mówi że organizm sam się oczyszcza już do porodu. Kazała za kilka godzin szykować się do szpitala 🙈

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No odnośnie biegunki to właśnie słyszałam, że przed porodem organizm się oczyszcza. Powodzenia Werson✊.

Może jak mi się uda to też tą piankę zamówię.

• Werson Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jak będzie, nie chce robić sobie złudnej nadziei 🙈

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson to nockę będziesz miała dzisiaj tak czy siak z głowy chyba 🙈 albo będziesz rodzić, albo czekac czy się nie zacznie 🤣🙈

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson, czekamy na wieści 😊

Miałyście sesje brzuszkowe albo myślicie o noworodkowej? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2024, 19:40

• Werson Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wciąż jesteśmy w dwupaku 😂 Także chyba nie ma co sugerować się biegunkami itd po prostu trzeba czekać na skurcze 😊

Ja myślałam o takiej sesji, ale postanowiliśmy z mężem zrobić sobie sesję rodzinną jak mała się urodzi. Np na Wielkanoc

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak się małej nie spieszy 😂
    Ja się budziłam znowu co chwilę w nocy, także czuję się tragicznie🥱 a jeszcze dziś raczej nie będę miała jak się położyć, chyba że wcześniej niż zwykle wieczorem się uda... No o ile sie wygodnie ułożę 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2024, 10:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też noc taka sobie. Częste pobudki i kiepski sen.

Werson ta biegunka to może bardziej z nerwów 🙈

• Werson Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie, bo ja się nie stresuje, bardziej sie niecierpliwie. Dla mnie latanie to tylko na plus bo nie będę musiała brać czopków przed porodem, nie załatwię się w trakcie porodu, więc są tego plusy 😁

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie też prawda 😉.
    Ja pewnie będę się bardzo stresowała... I boję się, że nie będę umiała wziąć na ręce, przewinąć, wykąpać itd. to ostatnio mnie bardzo przygnębia 😐

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi będziesz umiała 😉 przy pierwszym dziecku wszystko jest stresujące, nowe. Zwłaszcza jeśli się nie miało kontaktu z takimi malutkimi dziećmi wcześniej. Ale będziesz musiała to wszystko robić i zrobisz, bo ktoś musi ☺️ położne w szpitalu pokażą jak przewijać, podnosić, nakarmić. Ja o wszystko pytałam i panie mi bez problemu pokazywały i tłumaczyły. Wystarczy się odezwać i poprosić o pomoc 😉
    A i dziewczyny angażujcie od razu we wszystko mężów! Nie ma że się boją itd. Niech od razu uczą się jak przewijać, jak kąpać, podnosić.

‹‹ ‹ 25 26 27 28 29 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ