Lutowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiecie co, ja to na pewno nie będę tęsknić za tym moim ciążowym roztargnieniem i tępotą 🤦😂 ogarnęłam dzisiaj, że nie mam planu porodu zrobionego 🙈 popakowalam do torby wszystko oprócz dokumentów i jakoś mi "umknęło" 😂 ale już wydrukowałam, jutro będę uzupełniać i mam nadzieję, że nie zapomnę zapakować 🤦
-
Trzymałam się resztki nadziei, że może dostanę skurczy lub odejdą mi wody, ale nic… 😪 przespałam całą noc jak kamień. Od 7:30 nie śpię, stres się pojawił, ale patrzę co jeszcze dopakować do walizki. Mam tylko wielką nadzieję że urodzę przed weekendem i w poniedziałek wypuszczą nas do domu
-
Werson wrote:A znajdziemy jakieś plusy? 😆
Ja mam: Odpoczynek od pracy i klientów
Plusem to chyba jedynie ta istotka która będzie niedługo ze mną 😀. A no i włosy mam bardzo ładne 😁 ogolnie całej ciąży mam dość... -
Mala.mi wrote:Ja tam akurat swoją pracę lubię ☺️ i mi jej brakuje...
Plusem to chyba jedynie ta istotka która będzie niedługo ze mną 😀. A no i włosy mam bardzo ładne 😁 ogolnie całej ciąży mam dość...
Ja też włosy i cerę mam w ciąży ładna i boje się że za te kilka tyg wszystko się zmieni 🙈 No i chciałabym wrócić do noszenia biżuterii i starych butów… bo w ciąży musiałam kupić buty o 2 rozmiary większe 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 09:23
-
No też obawiam się, że po porodzie i u mnie się zmieni stan moich włosów i będę wyjmować garściami...
Ojej, to z butami masz kiepsko 😐 ja widzę, że mam to szczęście, że buty noszę cały czas takie jak nosiłam. Wiadomo musiałam zrezygnować z obcasów latem/jesienią. Ale za ciuchami tęsknię 😔
Jeszcze te paskudne rozstępy... Bardzo mnie do dołuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 09:44
-
nick nieaktualnyJa już wiem, że włosy będą mi garściami wychodzić 🙈 bo przez całą ciążę nie wypadają praktycznie w ogóle, więc pewnie tak dwa miesiące po porodzie zacznę się sypać jak choinka 😂 a że mam włosy długie to już widze jak się będą wszędzie w domu walać 😭 zastanawiam się czy nie obciąć ale strasznie mi szkoda.
Za moimi ciuchami też tęsknię. Teraz chodzę dosłownie w trzech parach spodni na krzyż i powyciąganych koszulkach. Ze dwie bluzki i dwa sweterki. Bida z nędzą 🤣 ale jakoś szkoda mi było kasy na ubrania ciążowe.
W buty na szczęście się mieszczę, ale i tak chodzę głównie w jednych adidasach (tak, nawet jak jest śnieg 🙈) bo jest mi najwygodniej je założyć 😂.Mala.mi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja postanowiłam obciąć włosy po ciąży. Liczę na to, że to trochę je zregeneruje i jak odrosną za jakiś czas to będą mocniejsze.
Dobrze, że mam ze trzy sukienki które mogę założyć jak idę na badania czy gdzieś wychodzę. Bo tak to to samo jak ty Tiril. Nie kupowałam typowo ciążowych ubrań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 10:14
-
Tiril wrote:Werson o której masz ktg?
12:30 Zadzwoniłam też do położnej i po telefonie z nią tak na serio dotarło do mnie że ja faktycznie zaraz rodzę 🙈
Ja chodzę tylko w legginsach i dresach a koszulki kradnę mężowi, bo XL idealnie pasują na mój brzuszek 😅 -
Na 1 KTG mała prawie nic się nie ruszała 🙈 aż spanikowałam. Mam już skierowanie na IP i kolejne KtG i położna poruszała brzuszkiem i mała w końcu fika 😮💨 Chyba przejęła po mnie stresa na tym pierwszym badaniu.
Na pewno zostanę w szpitalu, ale zobaczymy co powie lekarz na wywołanie -
Werson wrote:Na 1 KTG mała prawie nic się nie ruszała 🙈 aż spanikowałam. Mam już skierowanie na IP i kolejne KtG i położna poruszała brzuszkiem i mała w końcu fika 😮💨 Chyba przejęła po mnie stresa na tym pierwszym badaniu.
Na pewno zostanę w szpitalu, ale zobaczymy co powie lekarz na wywołanie
Mój synek też dzisiaj mało się rusza ponownie .
Dzisiaj jadę na ostatnią wizyte do mojego lekarza .
Pewnie mi da skierowanie na IP .. zapytam się czy już jutro mogę jechać do szpitala na wywołanie bo niepokoje się o te jego ruchy bardzo. Muszę czekać do 19 nastej na wizytę. Daj znać Werson czy cie zostawia .Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
💪Starania na nowo - od 2023
🩺Diagnoza : PCOS ❗️
💊Stymulacja:Luteina,CLO.
🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️ -
Sheelie wrote:Mój synek też dzisiaj mało się rusza ponownie .
Dzisiaj jadę na ostatnią wizyte do mojego lekarza .
Pewnie mi da skierowanie na IP .. zapytam się czy już jutro mogę jechać do szpitala na wywołanie bo niepokoje się o te jego ruchy bardzo. Muszę czekać do 19 nastej na wizytę. Daj znać Werson czy cie zostawia .
Mnie zostawili ze względu na moje ostatnie skoki ciśnienia i bóle głowy jakie miewałam. Jestem po badaniach i szyjka gotowa, 2cm rozwarcia skurczy brak… Lekarz zszedł na blok porodowy i jeśli zwolni się sala to mnie dzisiaj wezmą, jeśli nie to na pewno jutro z rana. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny