X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutowe mamy 2024
Odpowiedz

Lutowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciaa trzymam kciuki, żeby już niedługo maluszek był z Tobą 🥰

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciaa wrote:
    Wiesz co sam balonik to nie bo ja go w sumie nie czuje, ale to że powoduje jednak rozwarcie a co za tym idzie skurcze 🙈🙈🙈 ja myślałam ogólnie ze mam wysoki próg bólu, ale może przez to że bobas jest duży odczuwam to bardzo 🙈🙈

Uuu no to nieźle.
    Ale co się nie robi dla dziecka 😄 zazdroszczę będziesz miała już małego zaniedlugo przy sobie 😃
    Ja teraz mam twardy jak skala brzuch i od nocy skurcze przepowiadające ponownie mnie dopadły... ale nie nasilaja się.. może mały bedzie w terminie urodzony ? Ciekawa jestem.

Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.

Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
    💪Starania na nowo - od 2023
    🩺Diagnoza : PCOS ❗️
    💊Stymulacja:Luteina,CLO.
    🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
    🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheelie ty też niedługo będziesz miała maluszka przy sobie🥰

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi wrote:
    Sheelie ty też niedługo będziesz miała maluszka przy sobie🥰

Mala.mi ooj tak 🥰 tylko muszę jeszcze trochę poczekać. Leżę na łóżku teraz bo nogi chcą mi odpaść.. tak mnie dzisiaj bolą.. szczególnie prawa . Bo za dużo chodziłam aby rozchulac moje skurcze przepowiadające .. ale nic z tego ..

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwości Sheelie 😀 widocznie Twojemu dziecku się nie spieszy na świat. Gdzie mu będzie tak dobrze jak w brzuchu u mamy🥰
    Mojej chyba już bardzo niewygodnie, bo się tak wierci, że zaraz będę mieć dziurę w brzuchu 🤭

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi wrote:
    Cierpliwości Sheelie 😀 widocznie Twojemu dziecku się nie spieszy na świat. Gdzie mu będzie tak dobrze jak w brzuchu u mamy🥰
    Mojej chyba już bardzo niewygodnie, bo się tak wierci, że zaraz będę mieć dziurę w brzuchu 🤭

Noo tak xd za dużo słodkiego chyba cisnę heh :) nie spieszy sie jak rodzice .. zawsze spoznieni jesteśmy
    z mężem , powiem ci że mój synuś spokojny był a dzisiaj chodźby mu coś w brzuszku moim przeszkadzało.. wierci się .. kręci.. wypina ile sił ma .. noo jak nie mój syn.. zostały 2 dni do terminu .. zobaczymy co to będzie 😁

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheelie zawsze możesz spróbować metod z internetu na przyśpieszenie porodu. Nie wiem czy działają 🤷 ale słyszałam, że pomaga drażnienie sutków, wchodzenie po schodach, mycie okien, seks...
    A masz się zgłosić na wywołanie jak się nic nie zacznie do któregoś dnia czy czekać aż się coś zacznie samo?

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi wrote:
    Sheelie zawsze możesz spróbować metod z internetu na przyśpieszenie porodu. Nie wiem czy działają 🤷 ale słyszałam, że pomaga drażnienie sutków, wchodzenie po schodach, mycie okien, seks...
    A masz się zgłosić na wywołanie jak się nic nie zacznie do któregoś dnia czy czekać aż się coś zacznie samo?

Mala.mi próbowaliśmy już z sutkami z mężem nie dało rady xd . Hmm może się poprzytulamy dzisiaj zobaczymy 😄 nie no myc okna to nie będę bo moja nogi zginania nie wytrzymią .
    Mam jechać do mojego lekarza 8 mego czyli w czwartek jeśli nie urodzę.. umówiłam się na 19 nastą .. I wtedy dopiero mi da skierowanie na wywołanie porodu . Tak więc zastanawiam się czy zrobią mi te wywołanie gdy odrazu w piątek pojedziemy rano ? Czy będę musiała przeczekać i w poniedziałek jechać?

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zależy od tego kto będzie na dyżurze, jak zadecyduje. Może w piątek albo w sobotę 😉

Jak się czujecie dziewczyny?
    Wczoraj dokuczał mi ból krzyża 😔 i ciężko było się ułożyć do snu... Muszę się jakoś przemęczyć i doturlać do porodu...

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi wrote:
    Pewnie zależy od tego kto będzie na dyżurze, jak zadecyduje. Może w piątek albo w sobotę 😉

Jak się czujecie dziewczyny?
    Wczoraj dokuczał mi ból krzyża 😔 i ciężko było się ułożyć do snu... Muszę się jakoś przemęczyć i doturlać do porodu...

Ciekawa jestem 😃 chciałabym aby poprowadził mnie mój lekarza ginekolog ale to jest duży szpital tak wiec nie wiem czy wogóle będzie w szpitalu jak będę rodzic .

Ja się czuje pomimo snu od 1 w nocy nie wyspana .
    Ponieważ co 2 h budzę się , mam 2 miesiąca spania .. łóżko i spanie na siedząco.. bo na łóżku czasami nawet na lewej stronie zatyka mnie.. a jak mnie zatyka to idę na siedząco spać.. jestem tak cholernie zmęczona z tego powodu .
    Do tego moje łytki chcą mi eksplodować , są tak nabite wodą że aż błyszczą heh no i tyle 😃

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też bym chciała mojego lekarza przy porodzie. No ale wątpię, że tak będzie... Byleby trafić na jakiś dobry i pomocny personel.

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak to jest najważniejsze. Ciekawe jak Margolciaa się ma :) czy maluszek jest już z nami na świecie? 😃

• Werson Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) U mnie bez zmian… chociaż pół dnia przeleżałam z powodu bólu podbrzusza i skurczy nic się nie dzieje… Jutro na 12:15 stawiam się na KTG a potem lekarz i jestem ciekawa czy spróbują już jutro wywołać. Pewnie zależy od tego czy będzie jutro dużo porodów. Jeśli nie to piątek rano — tak tłumaczyła mi moja położna. Już nie jestem taka przerażona, staram się myśleć pozytywnie 😊

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson myślę, że do końca tygodnia już będziesz tulić dzidzię 🥰 dłużej to Cię już na pewno nie przetrzymają 🙈 obyś przed weekendem była już rozpakowana 😉

Werson lubi tę wiadomość

• Werson Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję 🙏
    Wczoraj myłam okna, podłogę na kolanach i skończyło się na wieczornych lekkich skurczach i cisza 🤣
    Mam upartą córkę 😆

age.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze, że myślisz pozytywnie☺️ czyli już w tym tygodniu będziesz tulić maluszka🥰
    Ja dziś się czuję bardzo ciężko. Boli mnie krzyż i nogi...

Werson lubi tę wiadomość

• Werson Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból pleców w ciąży najgorszy… nie będę za tym tęsknić.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson jak mylas okna i podłogę (na kolanach!) to musiałaś być nieźle zdesperowana już 😂

• Werson Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj byłam, wierzcie mi 🙈 sąsiedzi się na mnie dziwnie patrzyli, ale miałam to gdzieś 😆

Mala.mi, Tiril lubią tę wiadomość

age.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Ból pleców w ciąży najgorszy… nie będę za tym tęsknić.
    Ja za tym, za zgaga, za rozciąganiem brzucha... No jeszcze by się parę rzeczy znalazło 😀...

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ