Lutowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Werson wrote:Nie, ale myślę że na rok, półtora mam dość 😅
Mała tak pół dnia była grzeczna, potem jakoś dużo marudziła, ale teraz już spokojna. Przystawia się ładnie, położne chwalą, że pięknie chwyta i ssie. Ja ją karmie kiedy chce. Dużo dzisiaj leżeliśmy razem, bardzo chciała być blisko, dopiero teraz leży sama w szpitalnym łóżeczku.
Oj mały przytulasek z niej 😊😊 piekne to jest gdy stajesz się matka , pierwsze chwilę z dzieckiem myślę że są niezapomniane 🫠🫠Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
💪Starania na nowo - od 2023
🩺Diagnoza : PCOS ❗️
💊Stymulacja:Luteina,CLO.
🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️ -
Werson pytanie mam mogłabyś opisać skurcze porodowe które oxy ci zafundowało? Może będą podobne do tych naturalnych ...
Ja wiem że nie można przeoczyc porodu ale się panicznie tego boję..
I mam bóle brzucha takie bardzo mocne i bóle kręgosłupa.. czasami mam bóle miesiączkowe ale to czasami .. I się zastanawiam czy to nie to ...
Jeśli jesteś w stanie opisać je będę ci bardzo wdzięczna.Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Werson wrote:Mnie przy oxy biało tak jak opisywali czyli brzuch napinał się na górze i schodził w dół i tak trzymał ponad minutę. Ale ja nie miałam bóli krzyżowych, a Ty możliwe że masz. Jedz na IP niech cię podłącza do KTG
Ale one są nieregularne i gdy weszlam pod prysznic wlaczylam ciepla wode to przestalo mnie bolec.. czyli to raczej przepowiadające bo porodowe podobno sie nasilaja jeszcze poprysznicu . Boję się że mnie zostawia do czwartku do terminu wywołania....
Jak dzisiaj będą mocniejsze to pojadę na IPWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 05:58
Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
To prawda że jeśli ci po prysznicu przeszły to są przepowiadające. One też ucichną gdy zmienisz pozycję.
U mnie ból jak na miesiączkę nie oznaczał w ogóle skurczy porodowych bo miałam je na KTG a skurcze się nie pisały, u mnie to były przepowiadające. Dopiero przy oxy czułam takie mocne skurcze jakby mnie coś chwytało od środka i ściskało. U mnie ból kumulował się w podbrzuszu i tam też polewałam się ciepłą wodą.Sheelie lubi tę wiadomość
-
Są kobiety co w ogóle nie miały skurczy, aż dostały nagle i akcja szybko się rozwinęła. Albo od razu puściły wody.
Szczerze? Dzisiaj przeżyłam pierwsze załamanie. Mam wrażenie, że jestem zła mama bo nie umiemy się zgrać w kwestii karmienia piersią 🙈 to jednak nie jest takie łatwe jak myślałam 😩 już byłam u 3 położnych prosząc o pomoc. Dopiero 3 dała mi najlepsze wskazówki i staram się przykładać mała tak często jak się da. Chcielibyśmy jutro wyjść -
Zobaczymy jak będzie u mnie... Już mi jest coraz ciężej i coraz gorzej się czuję i fizycznie i psychicznie...
Nie jesteś zła mamą, bo robisz wszystko co możesz dla swojej córeczki. Proś o wskazówki personel i będzie wszystko dobrze 🥰. Ale my kobiety chyba mamy poprostu tak, że się obwiniamy, że jesteśmy złymi matkami, żonami itd. nie wiem z czego to wynika, ale tak jest 🤷 -
Tak , też czytałam o takich kobietach że porod był nagle ..
Proś o pomoc ile wlezie .. położne są w szpitalu po to żeby nam pomóc. Dopiero zaczynasz nowy rozdział życia a mianowicie bycie matka . Myślę że nauczysz się z czasem 😄 daj sobie kilka dni mowie to ja dziewczyna i pierworotka która nigdy cycem nie karmiła heh.Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
nick nieaktualny
-
U mnie także kiepsko .. bo co 2 h się budzę i zmieniam sposób spania.. raz na leżącą , raz na siedząco bo tylko tak mi najwygodniej spać..
Myślałam że przyszły mi skurcze porodowe .. bo były miesiączkowy krzyżowe.. ale jak szybko przyszły tak szybko poszły.... wykończę się psychicznie 🥲🥲
A jak tam u ciebie Tiril ?Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
nick nieaktualnyTo u mnie to samo co i u Was 🙈 umęczona fizycznie i psychicznie. Ciężko mi się już oddycha, brzuch mi strasznie ciąży. W każdej pozycji niewygodnie. W nocy co chwilę się budzę. I dosłownie co 10-15 minut latam do łazienki, tak mi mały napiera na pęcherz. Mocno się nastawiałam na poród w ten weekend, ale chyba nic z tego. Kompletnie się nie czuję jak na poród 😐 skurczy brak, momentami tylko jakieś miesiączkowe ale to przepowiadające. Eh...
Sheelie lubi tę wiadomość
-
Czyli jedziemy na tym samym " wózku " .. ehh ... no nic jutro lub we wtorek jadę na KTG to zobaczymy co tam się będzie pisało.. 🫠🫠Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
U mnie problem z KP nie umiem nastawić się piersią do małej, ona się denerwuje że cycek jej ucieka. No ewidentnie mi to nie idzie 😪 ale to też przez to że moje sutki nie są „łatwe” z jednej małej ciężko się piej, z drugiej trochę lepiej. Lecimy na MM i tyle ile mogę z piersi. Wypisują nas ze szpitala, ale w domu mam latać z laktatorem i dokarmiać MM. Ja coś czuję że zostanę KPI Już się dzisiaj znów rozpłakałam, że nie potrafię wykarmić małej, położne to widzą i mówią że w domu będzie inaczej i na pewno laktacja super się rozkręci
-
nick nieaktualnyWerson ja też miałam problem z przystawieniem córki. Nawet Wam tu pisałam, że gnebilam położne w szpitalu, bo sobie nie radziłam 🙈 jednej piersi mała w ogóle nie potrafiła złapać, drugą ledwo ledwo. Dopiero w domu na spokojnie zalapala. Sutki muszą się wyrobić, jakkolwiek to brzmi 🙈 ja na początku miałam bardzo poranione brodawki, zwłaszcza na tej piersi z której córka nie mogła chwycić. Kp nie jest takie proste i bezproblemowe jak się wydaje.
-
Nie pocieszyłyście mnie z tym karmieniem...
Też już się czuję taka ociężała 😔
Cały czas myślę o porodzie i to mi też 'nie ulatwia' funkcjonowania, bo się niepotrzebnie nakręcam negatywnie. Z jednej strony już bym chciała być po, a z drugiej boje się opieki nad dzieckiem i nie czuję się gotowa na rodzenie... Jak się nic nie zacznie wcześniej, to ja chyba zwariuje przez te dwa tygodnie (albo dłużej)