Lutowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak chodziłam do szkoły rodzenia. Właśnie tam dowiedziałam się odnośnie tych nakładek na sutki. I opinie różnych położnych na ich temat🙈. Ogólnie uważam, że było warto iść, bo jednak wiele się dowiedziałam, poznałam kilka położnych ze szpitala w którym będę rodzić i mam trochę więcej wiedzy teoretycznej odnośnie tego wszystkiego związanego z porodem. Jednak nadal jest strach czy dam radę... Być może bez szkoły rodzenia byłby większy, bo już całkowicie byłabym zielona.
-
Sheelie, z tego co wiem niestety tylko przez internet. Ale uwierz mi że warto, bo ja mam troche tych ran i nic mi się nie paprze. I mam też butelkę do podmywania, używam za każdym razem jak skończę korzystać z toalety. Też pomaga.
Mała.mi jak ja daje radę to i ty też dasz!! Jest ciężko, uwierz mi że tak, ale instynktownie robisz wszystko bo jesteś mamą i ja sama czasami łapie się na tym „skąd ja to wiem” 😅
My już od wczoraj w domku. Miałam najgorsza noc 😪 nie spałam do 6, mała chyba brzuszek bolał, ciągle chciała cyca, płacz okropny. O 6 się poddałam i oddałam w ręce męża i poszłam spać na 4h. Zmieniliśmy butelkę na mleko taka antykolkowa i mała w końcu zasnęła… ja już od rana z laktatorem, śniadanie, kawa i teraz odpoczynek. Mąż właśnie poszedł zgłosić mała do przychodni a rejestrację narodzin złożyliśmy w USC przez neta — polecam nie trzeba latach po urzędach, a akt urodzenia wyślą pocztąMala.mi, Mira000 lubią tę wiadomość
-
Teraz to już nie mam wyboru😜 muszę jakoś urodzić 🙈. No trochę jest na początku tego załatwiania po urodzeniu. A szczepienia pierwsze kiedy się zaczynają?
Jak Wasze samopoczucia? Ja to niby jestem śpiąca, a jak się położyłam to nie mogłam zasnąć. Trochę poleżałam, póki jeszcze mogę na spokojnie🤭
-
O dzięki , słyszałam p tej butelce do podmywania dużo pozytywnych opini , zamówię sobie dzisiaj może mi przyjdzie do czwartku a jak nie to mąż przywiezie do szpitala .
Oj podobno też jest tak że zmiana otoczenia przytłacza Maluszka i też może w pierwsza noc w naszym domku płakać.
Niestety to jest macierzystwo ale gdy taki bobas później się do ciebie uśmiechnie, rękę do ciebie wyciągnie to jest takie wyjatkowe pewnie uczucie że nie do opisania 😃
Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
💪Starania na nowo - od 2023
🩺Diagnoza : PCOS ❗️
💊Stymulacja:Luteina,CLO.
🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️ -
Ja to już mam tyle scenariuszy w głowie... Wiem wiem, niepotrzebnie się nakręcam. I jak wymyśliłam przykładowo 100 różnych scenariuszy, to pewnie i tak nie będzie tak jak w żadnym z nich🙈🤭. Liczę na to, że trafię na dobry personel przy porodzie i pobycie w szpitalu. No ale zobaczymy jak będzie i jak dziecko będzie chciało współpracować 😜
-
Ja nastawiam się na wszystko pozytywnie 😄 to jest klucz myślę do dobrego samopoczucia przed porodem. A jak będzie to tego nikt nie wie .😄Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
A to tak ja też miałam że przed wizytą u ginekologa to się stresowałam czy wszystko jest wporzadku ale teraz jeśli chodzi o poród to się nie stresuje.. będzie co będzie byle mały był zdrowy.Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
A co Was zaskoczyło w ciąży?
Mnie z pozytywnych rzeczy stan moich włosów, bo nigdy nie były tak mocne i ładne. Z takich neutralnych ilość badań jakie trzeba było wykonać. Nie mam problemu z oddawaniem krwi, ale nie spodziewałam się, że po prawie każde wizycie coś muszę wykonać 😜 no i z tych negatywnych to mega zmęczenie na początku i to, że aż tak ciężko będzie mi na końcu ciąży wykonywać proste czynności takie jak założenie skarpetek czy zmiana pozycji do spania... -
Zaskoczyło w ciąży? To że praktycznie przeszłam ją bez objawowo .. nie miałam ochoty jakoś specjalnie na słodkie, na kwaśne , czy jakieś życzenia obiadowe 😄 żadnych mdłości itd
Kawę przestałam pić z dnia na dzień i nie dlatego że mi nie smakowała tak sama z siebie.
Negatywne ? To że nie mogę od 3 tygodni umyć sama sobie nóg , stóp .. bo mam tak spuchnięte że się nie da samemu umyc ich . tak samo jeśli chodzi żeby coś podnieść z podłogi.. coś ty .. gdy coś mi spadnie to to już dla mnie nie istnieje. I oczywiście to że każdy mówi śpij na lewym boku w ciąży a ja tego nie potrafie bo mnie zatyka .. I serce mi inaczej pracuje .. ciężej.. tak więc prawie całą ciążę od 2 trymestru przespałam na plecach i na półsiedząco, siedzaco .Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Teraz moje pytanie .. czy jak pójdę na wywołanie w ten czwartek czyli to będzie 41 tydzień ciąży to mają prawo mi odmówić ? I powiedzieć aby przyjść za pare dni ? Czy przyjmą mnie odrazu ?Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
A masz skierowanie od lekarza na wywoływanie?
U mnie w szpitalu powiedzieli, że pacjentka ma prawo decyzji czy chce wywołać sama między 41+0 a 41+3 a potem już po prostu wywołują nie pytając. Mi wywołali przez skoki ciśnienia i miałam dobrą intuicję zgadzając się.
A jeśli się u ciebie zgodzą to jeśli będzie dla ciebie miejsce na porodówce to pewnie zaczną wywoływać, niemniej jednak porody SN mają pierwszeństwo.
A i może być tak że zechcą cię już zostawić pod obserwacją, musiałbyś dopytać się na miejscu jak to u nich wygląda.
Mnie zaskoczyło to że mimo +20kg wyglądałam bardzo szczupło 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 20:58
Sheelie lubi tę wiadomość
-
Sheelie wrote:Zaskoczyło w ciąży? To że praktycznie przeszłam ją bez objawowo .. nie miałam ochoty jakoś specjalnie na słodkie, na kwaśne , czy jakieś życzenia obiadowe 😄 żadnych mdłości itd
Kawę przestałam pić z dnia na dzień i nie dlatego że mi nie smakowała tak sama z siebie.
Negatywne ? To że nie mogę od 3 tygodni umyć sama sobie nóg , stóp .. bo mam tak spuchnięte że się nie da samemu umyc ich . tak samo jeśli chodzi żeby coś podnieść z podłogi.. coś ty .. gdy coś mi spadnie to to już dla mnie nie istnieje. I oczywiście to że każdy mówi śpij na lewym boku w ciąży a ja tego nie potrafie bo mnie zatyka .. I serce mi inaczej pracuje .. ciężej.. tak więc prawie całą ciążę od 2 trymestru przespałam na plecach i na półsiedząco, siedzaco .
Werson to też fajnie😁. U mnie 12 na plusie... -
Nie mam skierowania bo mój prowadzący lekarz powiedział że nie ma ku temu powodu abym miała skierowanie .. Powiedział że mam jechać do szpitala w czwartek i oni mi wywołują ciążę . O to mam nadzieję że u mnie tak samo jest . Ja się napewno zgodzę bo chce mieć już to za sobą i jestem nastawiona na to że będę miała już maluszka przy mnie 🫠🫠🫠. Chociaż dzisiaj smutno mi się zrobiło że nie będę już czuła kopniaków, czkawki itd.🥲🥲
Podobno tak jest w pierwszej ciąży że nawet brzuszek masz taki malutki . Ja też przytyłam 20 kg . I z tego co zauważył mój mąż to brzuszek oczywiście mam powiększony i te nieszczęsne nogi mam wielkie to wszystko.
Mala.mi oo senność to ja mialam w 1 trymestrze no i teraz spałabym cały czas 😁Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
nick nieaktualnyKropka jeszcze nie rodzę 😂 a tak serio to nie śpię, bo łapią mnie mocne skurcze 🙈 cały dzień miałam takie lekkie przepowiadające. A teraz już bolesne, ale nadal je czuję tylko w dole brzucha. Tak jak w pierwszej ciąży. Więc narazie czekam, ale już zaczynam panikować czy nie zbierać się do szpitala 🙈
-
Tiril super! Ja wczoraj miałam także i po 2 h przeszly tak wiec ja się już nastawiłam na wywołanie 😃😃.
Jeszcze koleżanka mnie uświadomiła że to moz ebyc długa droga xd
Że nawet dopiero w niedzielę mogę mieć wywołanie oksy.
Bo podobno robią jakaś próbę oksy , dawaja tabletkę jak to nie zadziała na skurcze to dawaja druga dawkę a później jak także nie zadziała to na 3 dzień balonik .. jak balonik nie zadziała to kroplówka z Oksy .. no to super sobie myślę..
Mam nadzieje że mój organizm zadziała na ta tabletkę...🙄🙄Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Dziewczyny, podczytuję trochę wasze perypetie, bo u mnie też termin też się zbliża wielkimi krokami. Gratuluję rozpakowanym i trzymam kciuki za te które mają to jeszcze przed sobą ❤️
Powiedzcie mi jakie miałyście długości szyjek na końcowym etapie ciąży? Zastanawiam się jak to będzie z wywołaniem jeśli szyjka będzie jeszcze długa (a przy cukrzycy ciążowej raczej nie pozwolą mi przenosić dłużej niż do 40 tc)...Mala.mi lubi tę wiadomość
Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak