Lutowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wody płodowe są bezbarwne dosłownie jak woda, nie pachną niczym.
Gratulacje dla rozpakowanych 😀.
Tak asekuracyjnie do dziewczyn które jeszcze nie urodziły, u mnie bul problem z laktacją - cały czas jesteśmy na butli (przy czym odciągam i to mleczko podaje).
Ja trafiłam na straszne położne, byłam pozostawiona sama sobie i żałuję bardzo że nikt mi nic nie powiedział. Mianowicie jak po porodzie traficie już na salę przystawiajcie maluszki do piersi najlepiej cały czas niech będą na waszej klatce piersiowej. Będą chciały to będą ssały, ale niech będą przy was.
Mi odłożyły do łóżeczka I w zasadzie wolałam się wyspać niż tulić. Żałuję na maxa.
Sen sobie odbijecie, a takiego tulenia maluszka już nie będziecie miały, a pierwsze doby są najważniejsze dla laktacji.
I nie bójcie się porodu, mi minęły 2 tygodnie. Rana super zagojona po nacieciu, śmigam na pełnych obrotach. Nawet u fryzjera już byłam 😁😁😁😁.
Pierwsze godziny bolą ale będzie tylko lepiej.Sheelie, Werson, Tiril lubią tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Nie to było raczej glutowate.
Czyli to czop musiałbyć . Dzięki Kiki za informację 😀
Uspokoiłaś mnie . I tak jakość się nastawiam na czwartkowe wywołanie.
Taki mam zamiaru . Ja do mojego męża mówię że gdy już wyjdzie ze mnie mój pierworodny to go będę tulić cały czas s.. nie wypuszczę go z rąk heh.
Właśnie te położne.. nie wiadomo na kogo się trafi .. czy będą przyjazne czy jakieś hyrpy ...
Ja się nie boję.. ja już jestem na wszystko przygotowana mentalnie i wgl heh .
Nawet mówię że dla mnie to obojętne czy będę miała naturalny porod czy wywolany czy też cesarkę i tak muszę to przejść i tak. TAniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
💪Starania na nowo - od 2023
🩺Diagnoza : PCOS ❗️
💊Stymulacja:Luteina,CLO.
🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️ -
U mnie po skurczach ból ustępował i nie było źle naprawdę.
Tul tul! Ja mojego ile mogę to wytulam chociaż mam śpiocha za egzemplarz 😁. Tylko je I śpi. Niestety od dzisiaj z katarem walczymySheelie lubi tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Ja mam skurcze te przepowiadające .. czekam aż się rozchulaja ..myślałam że dzisiaj coś będzie bo odszedł mi czop i zaczęły się później fajne skurcze miesiączkowe z kręgosłupem... nawet się nasilały bólem.. a tu po godzinie 18 .. Znikły od tak sobie..
I tak sobie myślę może ja nie będę miała tak mocnych skurczy porodowych? Jak dotrwam do nich heh .
A w brzuchu twój synuś wariował czy by spokojny?
Oj ale to chyba dobrze możesz sobie porobić w domu więcej rzeczy i wgl trochę pospać w ciągu dnia ?Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Kiki25 wrote:Wody płodowe są bezbarwne dosłownie jak woda, nie pachną niczym.
Gratulacje dla rozpakowanych 😀.
Tak asekuracyjnie do dziewczyn które jeszcze nie urodziły, u mnie bul problem z laktacją - cały czas jesteśmy na butli (przy czym odciągam i to mleczko podaje).
Ja trafiłam na straszne położne, byłam pozostawiona sama sobie i żałuję bardzo że nikt mi nic nie powiedział. Mianowicie jak po porodzie traficie już na salę przystawiajcie maluszki do piersi najlepiej cały czas niech będą na waszej klatce piersiowej. Będą chciały to będą ssały, ale niech będą przy was.
Mi odłożyły do łóżeczka I w zasadzie wolałam się wyspać niż tulić. Żałuję na maxa.
Sen sobie odbijecie, a takiego tulenia maluszka już nie będziecie miały, a pierwsze doby są najważniejsze dla laktacji.
I nie bójcie się porodu, mi minęły 2 tygodnie. Rana super zagojona po nacieciu, śmigam na pełnych obrotach. Nawet u fryzjera już byłam 😁😁😁😁.
Pierwsze godziny bolą ale będzie tylko lepiej.
Kiki dziękuję, że to piszesz! Ja też walczę z laktacją i wiedząc, że inne kobiety też walczą jak ja jest dla mnie ogromnym wsparciem! Wszystkie dziewczyny jakie widziałam w szpitalu świetnie radziły sobie z laktacją, a ja od początku z małą przy cycu, a potem dwie młode położne tak źle na mnie wypłynęły, że do tej pory mam jakaś blokadę w głowie. Też odciągam i podaje co mam, resztę lecę na MM. Jestem dobrej myśli, ale wszystko okaże się w przeciągu kilkunastu najbliższych dni
-
Kiki dzięki za radę odnośnie karmienia piersią! Moja jak będzie taka aktywna jak w brzuchu to nie pośpimy 😜 ale przynajmniej się wytulimy🥰
Ja jednak liczę, że zacznie się jakoś samo, bez wywołania. No ale zobaczymy...
Ja ostatnio usłyszałam radę 'żeby nie nosić dziecka'. Szczerze, nie mam zamiaru się do tej rady stosować. Będę tulić i nosić ile będzie trzeba. Chcę mieć jak najlepszą więź z dzieckiem jak się da.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 20:32
-
Wiecie co ? U mnie chyba jednak coś zaczyna się dziać. ..
Od 10 minut mam stałe bóle krzyzowe ale takie mocne chodzby ktoś mi kregoslup wyrywał... maskara .. ciekawe czy w nocy pojadę na ip czy jednak ustąpią..Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Poczekam aż będą te bóle miesiączkowe .. bo podobno on nich zależy czy będzie rozwarcie tak ?Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Fałszywy alarm nr 50 - ty przeszedł mi bol kręgosłupa.. I teraz idę spać 😆😅🤭Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Ja miałam poród z krzyżowymi i bardziej czułam plecy niż brzuch.. dopiero chyba podczas partych mi odpuściły (ale nie pamiętam aż tak dobrze 🙈🙈🙈).
Mój maluszek w brzuchu był grzeczny. Zazwyczaj o stałej godzinie miał lekkie aktywności.
Odnośnie laktacji kupcie sobie herbatkę bocianek. Można 3 x dziennie. Mi się udaje odciągać po 300 ml mleka z dwóch piersi przy jednym odciąganie przy czym odciągam 5 x dziennie. Dodatkowo piję kawę zbożową z mlekiem i cukrem - stary sposób na laktacje. Podobno czarne karmi też pomaga - nie próbowałam.
Odnośnie kryzysu z laktacją to codziennie inna doradczyni laktacyjna miała swoje porady i tak szczerze to żadna nie była trafna, wręcz bardziej irytowały. Ile ja łez wylałam w szpitalu to chyba nigdy tyle nie przepłakałam, ale tu też wchodziło wczesniactwo i duża liczba badań.. po powrocie do domu nagle głowa mi odpuściła i zaczęłam pięknie odciągać.Sheelie, Werson lubią tę wiadomość
Kiki, myślę, że natłok porad, w dodatku, jak piszesz -nietrafnych, stres porodowy, jeszcze wcześniactwo maluszka, tak się to wszystko w Tobie skumulowało, że nie było możliwości, żeby ruszyła laktacja. Za dużo stresu na raz. A w domu do wszystkiego podeszłaś już spokojniej. Ale najważniejsze, że się nie poddalaś i walczyłaś o to co dla Ciebie ważne ☺️
A długo trzymali Cię w szpitalu po porodzie?
Tiril, a Ty jak się czujesz?☺️
Weron, mała daje Wam pospać?😉
Sheelie lubi tę wiadomość
-
Aa no widzisz a mnie wczoraj bolał bardziej krzyż.. brzucha wogole nie czułam ale teraz gdy wstalam to czuje lekko.... ale wcale nie czuje że to już trzeba jechac do szpitala .. jakie to jest głupie ah .. chce już urodzić.
Ooo to może i mój będzie spiochem ? W sumke nie zdziwiłabym się bo mu z mężem też jesteśmy śpiochy 😅😅 mój także o stałej porze ma lekkie aktywności, w sumie całą ciążę tak miał.. każdy mi mówił zobaczysz jak będzie kopał mocno to dopiero boli . A on był w kopaniu tak delikatny jakby nie chciał mi krzywdy zrobić 😊😊🥰 też za tym idzie ze mam łożysko przednie.. amortyzacja jest .
Dzięki za rade ! Tez słyszałam o herbatkach . Ja zakupiłam juz femaltikier i słyszałam że sód jęczmiena dodana do kawy robi ekstra robotę, jesli chodzi o laktacje . 😆Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Mala.mi wrote:Kiki, myślę, że natłok porad, w dodatku, jak piszesz -nietrafnych, stres porodowy, jeszcze wcześniactwo maluszka, tak się to wszystko w Tobie skumulowało, że nie było możliwości, żeby ruszyła laktacja. Za dużo stresu na raz. A w domu do wszystkiego podeszłaś już spokojniej. Ale najważniejsze, że się nie poddalaś i walczyłaś o to co dla Ciebie ważne ☺️
A długo trzymali Cię w szpitalu po porodzie?
Tiril, a Ty jak się czujesz?☺️
Weron, mała daje Wam pospać?😉Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Cześć dziewczyny
Gratulacje dla rozpakowanych i trzymam kciuki za kolejne 🥰
Mam starszaka z lutego, lubię ten miesiąc ☺️
Co do laktacji to kupcie sobie słód jeczmienny w słoiku i można nim słodzić sobie herbatę, kawę zbożowa itp.
Na Femaltiker szkoda kasy, jest drogi a tu macie czysty słód jeczmienny, którego w Femaltikerze czy Karmi tyle nie ma
Poczytajcie te opinie na allegro
https://allegro.pl/oferta/syrop-ze-slodu-jeczmiennego-horizon-bio-450g-300ml-12111675191Mala.mi, Kiki25 lubią tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Cześć Marcysia
Ja właśnie zakupiłam femaltikier ale słyszałam dużo dobrego o słód jeczmiennym . I jak nie podziała femaltikier to kupie słód 😉
A widzę że masz suwaczek też jesteś w ciąży? Na którego masz termin ? 😀Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Sheelie wrote:Cześć Marcysia
Ja właśnie zakupiłam femaltikier ale słyszałam dużo dobrego o słód jeczmiennym . I jak nie podziała femaltikier to kupie słód 😉
A widzę że masz suwaczek też jesteś w ciąży? Na którego masz termin ? 😀
U mnie termin na 2 kwietnia, ale przywitamy córę w marcu, bo u mnie niestety CC teraz będzie
Sheelie lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️