X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutowe mamy 2024
Odpowiedz

Lutowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to masz wskazania do CC? Jeśli można zapytać ?
    Ja jutro mam porod wywolany i nastawiłam się na wszystko nawet na CC .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 13:05

Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.

Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
    💪Starania na nowo - od 2023
    🩺Diagnoza : PCOS ❗️
    💊Stymulacja:Luteina,CLO.
    🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
    🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheelie wrote:
    A to masz wskazania do CC? Jeśli można zapytać 😄
    Dostałaś od lekarza jakieś skierowanie czy kazali Ci się najpóźniej do jutra zgłosić do szpitala? Bo zastanawiam się właśnie jak to wygląda, gdy jest ciąża przenoszona.

• M_arcysia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheelie wrote:
    A to masz wskazania do CC? Jeśli można zapytać ?

No wiadomo nastawić się trzeba, nigdy nie wiemy jak się sytuacja potoczy.
    Koleżanka miała wywoływany,ale ona to żelazna szyjkę miała i totalnie nic nie działało na nią i skończyło się CC.
    U mnie cc ze wskazań od neurochirurga, bo jestem po bardzo poważnej operacji i odradzają poród sn

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi mój lekarz powiedział że mam się zgłosić tydzień po terminie . Na wywołanie a dlaczego ? Bo wiadomo po 40 tygodniu jest ryzyko odklejenia się łożyska, niewydolności łożyska i innych zjawisk które sa dla nas nie chciane .
    Ja nawet chciałam wcześniej pojechać do szpitala 40 + 2 dni ale powiedział lekarz że nie ma do tego podstaw bo wszystko jest wporzadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 13:42

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia Ja jestem ciekawa swojej szyjki bo nic o niej nie wiem.. jedynie tyle że jest o 50% skrócona i miękka a... tak lepiej się na wszystko nastawiać niż później być zszokowanym że jednak będzie cesarka .

A tak to dobrze ze odradzają ci. Nigdy nie wiadomo co może się w trakcie stać jeśli jednak byś się zdecydowała na SN.

M_arcysia lubi tę wiadomość

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheelie, a dostałaś skierowanie od swojego lekarza czy poprostu masz się zgłosić do szpitala?

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala. Mi poprostu mam się zgłosić na IP po terminie na wywołanie porodu 😀
    Ale dzisiaj chyba pojadę.. znów mam skurcze krzyzowe .. więcej czopa mi odeszło mi czekam na rozwój wydarzeń..

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. No właśnie zastanawiałam się jak to wygląda w ciąży przenoszonej. Mam nadzieję, jednak że mi się uda jakoś w terminie...
    Ogólnie to od kilku dni, mam taki jakby nacisk na pochwę momentami. Nie codziennie nawet. Nie wiem z czego to wynika, czy się przygotowuje do porodu czy poprostu dziecku już ciasno. Nie mam pojęcia. Żadnych innych, dziwnych objawów nie mam.

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już w szpitalu . Zaczęły mi się sączyć wody .. tzn miałam podejrzenie no i skurcze bardzo mocne kręgosłupa.. I stwierdziłam że jadę.

Zostawili mnie .. doktor powiedział że wod jest mało.. czyli się sacza noo i że poczekamy do jutra może się coś rozkręci.. to jest najlepsze że nie czułam juz skurczy gdy weszłam do szpitala a jakieś się na KTG pojawiły 🙄🙄🙄 jak ? Sobie pomyślałam..

Kiki25 lubi tę wiadomość

• Werson Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi wrote:
    Kiki, myślę, że natłok porad, w dodatku, jak piszesz -nietrafnych, stres porodowy, jeszcze wcześniactwo maluszka, tak się to wszystko w Tobie skumulowało, że nie było możliwości, żeby ruszyła laktacja. Za dużo stresu na raz. A w domu do wszystkiego podeszłaś już spokojniej. Ale najważniejsze, że się nie poddalaś i walczyłaś o to co dla Ciebie ważne ☺️
    A długo trzymali Cię w szpitalu po porodzie?

Tiril, a Ty jak się czujesz?☺️

Weron, mała daje Wam pospać?😉

Rodzice nie wiedzą co to przespana noc 😆 Ale mamy z mężem wypracowany system - jedno z nas karmi, ew. Uspokaja. Jak mała szaleje a jendo z nas już nie ma siły to się zmieniamy. Tak żeby chociaż przespać kilka godzin. Jest ciężko… dzisiaj od rana daje nam popalić i w sumie dopiero teraz mocno śpi.
    Ja walczę z laktacją i dziękuję dziewczyny za rady, jutro będę dzwonić do szpitala umówić się z doradcą laktacyjnym, może ona jeszcze coś mi podpowie. Musimy jutro dokupić ubrania r. 56 bo mała jest taka malutka, że tonie w ubraniach, a ja najwięcej kupiłam 62 🙈

Sheelie, trzymaj się i powiedzonka! 🥰 Nie martw się, słyszałam wiele przypadków, że skurcze się pisały. których kobieta nie czuła

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    10.03 1,34 cm szczęścia 😍
    31.03 4,1 cm w USG wszystko dobrze
    11.04 - Badania prenatalne
    28.04 kolejna wizyta kontrolna
    23.10 Termin porodu 🤱🏻
    preg.png
  • Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson - współpraca to jest coś wspaniałego gdy chodzi o zajmowalnie się maluchem . Uwielbiam pary które sobie pomagają wkoncu to ich wspólne dziecko 😄
    O daj znać jak było u doradcy laktacyjnego ..😄 może jakieś nowe informacje będziesz miała?
    Ja właśnie z mężem stwierdziliśmy że kupimy wszystkiego jednakowo .. tak po 10 szt bodow , leginsów takich dla chłopczyków itd .. w razie czego sklepy otwarte .. galerie są to mogę męża posłać na małe zakupy .

Dzięki i przyda się 🥰🥰
    A to nie jestem jedynym fenomenem ? To dobrze heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2024, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheelie przynajmniej coś się już u Ciebie dzieje ☺️ może już jutro, albo jeszcze dzisiaj, będziesz tulić synka ☺️ no i jesteś w szpitalu więc mniej stresu bo cały czas fachowa opieka, nie to co w domu 😉 trzymaj się tam dzielnie ✊✊

Werson super, że Twój mąż tak zajmuje się małą. Może malutka niedługo zacznie więcej przesypiać.
    Z laktacją ciężki temat, można radzić i radzić a każdy przypadek jest inny i bądź tu człowieku mądry 😐
    A co do ubranek to ciężko trafić z rozmiarami. I co sklep to inne te rozmiarowki. Jedno 56 będzie super a drugie mega za duże. Ja mam kilka sztuk w rozmiarze 50, muszę je wygrzebać od razu jak wrócę do domu. Jest szansa, że jutro nas wypiszą 🥳

Kiki25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi jak czujesz nacisk na pochwę to może maluszek już się obniżył z główką 😉 chodzisz częściej siku?

Mala.mi lubi tę wiadomość

• Werson Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męża akurat mam wspaniałego 😍 Dzisiaj ból krocza był okropny, trochę ciągnął mnie szwy i jeszcze ta obkurczająca się macica daje w kość… ale to pewnie przez to, że pół dnia nosiłam małą bo ciągle był płacz… A teraz? Mąż odkurza zaraz obok niej a ta się nawet nie ruszy 🙄 ciekawe jak zareaguje na zbliżającą się kąpiel 😆

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    23.10 Termin porodu 🤱🏻
    preg.png
  • Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po obchodzie i powiedzieli że jak się szyjka nie skróci a skurcze będą to zaczną działać coś z tą szyjka po obchodzie .. I wspomniali że może to być późno ..
    A najlepsze jest to że mój lekarz prowadzący jest na dyżurze nocnym tak wiec cieszę się bardzo .
    Mam do niego zaufanie pełne.

Oj tak ! w H&M jest tak .. rozmiar 50 jest jak 56 a rozmiar 56 jest jak 62 ... masakra... tak więc jak będziecie dziewczyny kupować z H&M ciuszki dla małych to pamiętajcie.

Mała.mi to dziecko uciska juz się przygotowuje do wyjścia :) ja mialam tak od 3 do 4 tygodni do dzisiaj rana .

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chodzę częściej. Obniżył się już jakiś czas temu, bo mogę swobodniej oddychać, ale może jeszcze niżej jest już. No mam nadzieję, że ona się już przygotowuje do wyjścia 😁.
    A odnośnie rozmiarów ciuszków to naprawdę masakra. Niektóre 56 mam większe niż 62...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson a to dzisiaj pierwsza kąpiel? 🥰 A tak w ogóle jak pępek, odpadł już? Goi się ładnie?

• Werson Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, pierwsza była w poniedziałek, teraz kolejna. Nie odpadł, ale goi się ładnie. Bardzo o niego dbam i liczę, że szybko odpadnie 😊

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    23.10 Termin porodu 🤱🏻
    preg.png
  • Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2024, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym pielegnujecie pepek ? Słyszałam że Octenisept już nie jest stosowany

• Werson Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas uczyli przegotowana woda z odrobiną płynu do kąpieli, przemywasz. A potem dokładnie na sucho. Wszystko gazikiem jałowym. Sama położna w szpitalu tak przemywała

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    23.10 Termin porodu 🤱🏻
    preg.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ