X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutowe mamy 2024
Odpowiedz

Lutowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozważacie już nad imieniem dla dzidzi? Czy planujecie dopiero jak będzie wiadoma płeć?

• Werson Autorytet

Wysłany: 18 marca, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi wrote:
    Oj to współczuję... Moja łagodnie przychodziła ząbkowanie jak do tej pory, ale zobaczymy jak będzie dalej... czytałam, że najgorzej jest w trójkami 🫣
    U nas też dziś pogoda dramat... ale za to Ala ma o dziwo dłuższe drzemki, to coś chociaż w domu mogłam zrobić 😀

U nas mam wrażenie, że idą 3 żeby na raz... czasami widać, że bardzo ją to męczy 😪

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    10.03 1,34 cm szczęścia 😍
    31.03 4,1 cm w USG wszystko dobrze
    11.04 - Badania prenatalne
    28.04 kolejna wizyta kontrolna
    23.10 Termin porodu 🤱🏻
    preg.png
  • Werson Autorytet

Wysłany: 18 marca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi wrote:
    Rozważacie już nad imieniem dla dzidzi? Czy planujecie dopiero jak będzie wiadoma płeć?

Dla chłopca mamy, ale dla dziewczynki jest problem... Ja od początku mówię, że to będzie dziewczynka

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    23.10 Termin porodu 🤱🏻
    preg.png
  • MartaS90 Znajoma

Wysłany: 18 marca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej zacząć szukać imie też dla dziewczynki :D Tym bardziej, że masz takie przeczucie.
    Polecam też szukanie na tym etapie takich rzeczy - https://alesmart.pl/produkty/oswietlenie-wewnetrzne/lampy-plafon/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 18:51

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 19 marca, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też właśnie mieliśmy problem z imieniem dla dziewczynki 🫣😀 a potem wybieraliśmy z kilku 🤭

• Werson Autorytet

Wysłany: 19 marca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś próbuje znaleźć to rodzina patrzy się na mnie wzorkiem "czy nie za wcześnie" jakby nie można się cieszyć ciążą przed 12tyg...

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    23.10 Termin porodu 🤱🏻
    preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja tego nie lubię! To odbieranie radości rodzicom z tego, ze pojawi sie dzidzia 😑 cieszcie się, szukajcie odpowiedniego imienia dla Was i nie przejmujcie się innymi 🩷

• Werson Autorytet

Wysłany: 20 marca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopca mamy Aleksander, to już od zawsze chcieliśmy.
    Dla dziewczynki nic nie mamy. Podoba mi się kilka imion, ale mężowi nie i tutaj mamy mały problem, bo ja jestem pewna, że będzie dziewczynka 😅 dobrze, że mamy jeszcze trochę czasu 😆 Liczę, że już 11 kwietnia lekarz powie coś o płci

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    23.10 Termin porodu 🤱🏻
    preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miał być Adaś. No ale wyszła dziewczynka. I właśnie w ciąży też czułam, że będzie córka ;) i był problem bo te się podobały mnie, nie podobały mężowi i odwrotnie. Ale w końcu doszliśmy do jakiegoś porozumienia i wybieraliśmy z kilku 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 11:09

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Dla chłopca mamy Aleksander, to już od zawsze chcieliśmy.
    Dla dziewczynki nic nie mamy. Podoba mi się kilka imion, ale mężowi nie i tutaj mamy mały problem, bo ja jestem pewna, że będzie dziewczynka 😅 dobrze, że mamy jeszcze trochę czasu 😆 Liczę, że już 11 kwietnia lekarz powie coś o płci
    A skoro miał być Aleksander to może dla dziewczynki Aleksandra?

• Werson Autorytet

Wysłany: 24 marca, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpada, akurat wyjątkowo mi sie nie podoba. Myślę że jak już będziemy pewni na 100% to coś znajdziemy.

Dzisiaj odebrałam wyniki i kurde glukoza źle mi wyszła. Norma jest do 99 a ja mam 100, 61 więc pewnie w pon dostanę skierowanie na krzywa. Plus oczywiście coś wyszło w moczu... chyba jeszcze w tym tyg zrobię posiew, nie będę czekać do poniedziałku

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    23.10 Termin porodu 🤱🏻
    preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem co do imienia😉 macie jeszcze troszkę czasu na zastanowienie się 😉
    Ojej współczuję kiepskich wyników 😞

• Werson Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze. Wróciłam z prenatalnych i lekarz mówi że wszystko bardzo dobrze. Ale płci jeszcze nie znamy, ja chyba wolę poczekać aż będzie dobrze widać, bo teraz łatwo o pomyłkę. Może za 3tyg u lekarza prowadzącego się dowiem 🙃

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    23.10 Termin porodu 🤱🏻
    preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to najważniejsze 😉
    To jak już będziesz wiedzieć to koniecznie daj znać 😉 ciekawe czy Twoje przypuszczenia co do płci są dobre 😀
    A jak się czujesz? Masz jakieś objawy?

‹‹ 50 51 52 53 54
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ